Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A rodice maji povinnost hlidat deti svych deti?? jako rozhodne to neni jejich povinnost ale DOBRA VULE.
Nezbývá než mámino rozhodnutí respektovat a nějak se s tím poprat. Moje máma z nepochopitelných důvodů mého syna ještě ani neviděla (bude mu rok), takže tvoje situace je ještě oproti té mojí úplně růžová
Tím se tě nechci samozřejmě dotknout, jen ukázat, že by mohlo být i hůře… až maličká vyroste a bude soběstačnější, jistě tvoje maminka svůj přístup změní, vidím to u našich dědečků, jak se mění zájem s tím, jak malý roste…
Není její povinnost aby ti hlídala, je to tvoje dítě ne její ![]()
No to je síla cpát mamince čtyřměsíční mimino na hlídání na noc. Asi na ni moc tlačíš, pak se není čemu divit, když se cuká. Není její povinnost hlídat, většina matek si prostě musí vzít tříletý rodičák, protože jim nemá kdo hlídat.
@kattkka to sice ano, ale přijde mi dost nepochopitelné, že odmítá hlídání, když předtím hlídat sama chtěla. Přijde mi to hodně líto, vlastně se tam teď ani na návštěvu nepohrnu
@Cuarentena tak já ji tam malou na noc rozhodně „necpala“, chtěli ji tam sami a z vlastní vůle
Chápala bych, kdyby malá proplakala noc, ale když spí od 8 zhrůba do 6, nepřijde mi to málo
@nulu86 Hm, tak to je docela síla, promiň. Ach jo, no, tak tady vidím, že mlže být opravdu ještě hůř ![]()
No tak pokud dítě vřeští, tak asi těžko by ti ji hlídala, ne? Nemluvě o tom, že takto malé miminko bych přes noc nedala nikomu, co máš tak důležitého na práci, že ji nemůžeš mít přes noc u sebe ![]()
Moje maminka taky hlídá jen když je potřeba a mrňavce hlídat nemůže, protože jen co ji zahlídne, tak vřeští, jak kdyby mu trhali nohu, druhorozeného hlídala od 2m, protože já dělala autoškolu, ale taky, jen ty 2h. Ona se v podstatě bojí i mimino vzít do ruky, zkrátka na ty mimina moc není. Sama mi to řekla, že odplínovaný mluvící dítě úplně v klidu, ale miminko ne. Já to repsektuju, není to žádná její povinnost, jsem ráda, že mi pohlídá kluky když jdu třeba k zubaři, je to pro mě velká pomoc, vůbec by mě nenapadlo si stěžovat, že si je třeba nebere na víkendy. Tchýně je malinko akčnější, nejstaršího měla párkrát a on je děsná vzteklina a po víkendu je celkem ráda, že má zas klid, se jí nedivím ![]()
Nechala bych to uležet, v roce se jí zeptej znovu, kdyžtak si pak výši rodičáku můžeš upravit. Koneckonců můžeš brát dvouletý rodičák už teď, přebytek si dávat stranou na nějaký spořící účet a třeba nakonec v těch dvou letech bude chtít hlídat a pokud ne, tak začneš vybírat z naspořeného
Ale rozčilovat se, že ti nechce přes noc hlídat 4m miminko, to mi přijde trochu takové nevím no, její dítě to není
@Anonymní píše:
nebude přes noc hlídat naši 4měsíční malou, protože se s ní nevyspí.
Přitom mi ještě nedávno nabízela hlídání od 2let naší holčičky,
Hlídání 2-leté a 4-měsíční je rozdíl
![]()
Já bych své 4-měsíční děti nenechala nikde samotné beze mě na noc (kojím, tak by to stejně nešlo)
Třeba až bude starší více než jeden rok, tak už si ji mamka na noc vezme ![]()
Vzdyt je jeste malinka! Ja mam pulrocniho syna a ani by me nenapadlo dat ho pryc. Jedna vyjimka byla, kvuli praci ho nasi hlidali sest hodin. Sami by neprisli, ze si ho vezmou, proc taky? Abych mohla jit parit? Vcera nasi odjeli na chatu s moji ctyrletou neteri, sami se nabidli. O malym se ani slovem nezminili - vzdyt je moc malej na to, aby nebyl pres noc s mamou.
Malá brečí asi proto, že se v bytě vašich rodičů necítí dobře. Možná bychom se divili jak jsou děti v tomhle ohledu vnímavé.
Pravda je, že s tím asi nic nenaděláte. Rodiče nejsou povinni vám malou hlídat a jestli vám to před porodem slíbili, tak se jich zeptejte proč najednou nechtějí. Možná si na to jenom netroufají a až malá povyroste tak to bude jiné.
A navic pises, ze nabidla hlidani od dvou let, z toho jasne plyne, ze do te doby ne…
Já bych taky nechtěla hlídat dítě, který začne ječet jen překročí práh ![]()
kamarádka má dceru která brečela kdykoliv uviděla někoho jinýho než svoji mámu. holt k nim nikdo ani nemohl přijít na návštěvu, tak ji do tří let měla nalepenou na sobě
Malá je ještě malá - třeba si na to maminka netroufá, když už vidí díte v daném věku v reálu. Nebo jí vadí, že ječí (což je naprosto pochopitelné). Nebo se jí prostě nechce, což je pochopitelné také.
Můžeš se jí zeptat, proč nechce hlídat, ale to je vše, co s tím můžeš udělat
.
Ahoj, prosím i názor..Mamka (55let) je doma v invalidním důchodu (je plně soběstačná a téměř vyléčená) a oznámila mi, že nebude přes noc hlídat naši 4měsíční malou, protože se s ní nevyspí. Přitom malá spí celou noc, maximálě se jí kolem 4dává dudlík. Navíc mi sdělila, že přes den bude hlídat pouze v případě že budu muset nutně někam jít a po nezbytně nutnou dobu. Přitom mi ještě nedávno nabízela hlídání od 2let naší holčičky, abych mohla jít dřív do práce, a přispět do naší tíživé finanční situace. Takhle jsem nucená vzít si rodičovskou do 3.let. POkaždé, když přijdem k rodičům, malá dostane hysterický záchvat a není k utišení. Doma tohle nedělá. Další problém je sestram která bydí znovu u našich, a označuje jako paňára uřvanýho. Jsem z toho dost špatná, protože bydlíme ve stejním městě jako rodiče, a ještě před porodem mi opakoval, že jsou rádi, že jsme v místě, a jak budou hlídat. Celkově je i to prostě líto, a upřímně řečeno, po tomhle sdělení už an nemám chuť chodit mamku přes den navštěvovat s kočárem. Díky za názory