Mamka nechce hlídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101754
23.2.13 16:02

@kjhui A co je na něm tak tajného, že musí být přes SZ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
23.2.13 16:12
@j.a.n.i1 píše:
@kjhui A co je na něm tak tajného, že musí být přes SZ :think:

tajný lektvar ;)

• Citovat
  • Upravit
1142
23.2.13 16:22

Já hlídala vnučku poprvé v 7m.,nadšeně jsem se o to na dva dny sama přihlásila :) Už prvni noc jsem držela v ruce telefon, že jim snad zavolám, ať si pro malou přijedou, řvala pořád jako bych ji vraźdila :( Prostě jiné prostředí a tak a já byla s nervama v pr.. :( No vydržela jsem, ale příště už jsem se do toho tak nehnala :) Dnes jsou malé tři roky, hlídám často a ráda, už se spolu domluvíme :) a to je prostě úplně o něčem jiném :-D Í když mčm pétiletďho syna a spolu dohromady jsou to opravdu silná dvojka :-D Teď čekáme od syna každžm dnem vnňučka, tak jsem sama zvédavá-dcera bydlí 25km, syn 20m, tak jestli to taky nebude rozdíl, že malej na mé bude víc zvyklej. Omlouvčm se za chyby-dotykáč. Tak asi tolik o hlídání z mé zkušenosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.2.13 16:22

Já hlídala vnučku poprvé v 7m.,nadšeně jsem se o to na dva dny sama přihlásila :) Už prvni noc jsem držela v ruce telefon, že jim snad zavolám, ať si pro malou přijedou, řvala pořád jako bych ji vraźdila :( Prostě jiné prostředí a tak a já byla s nervama v pr.. :( No vydržela jsem, ale příště už jsem se do toho tak nehnala :) Dnes jsou malé tři roky, hlídám často a ráda, už se spolu domluvíme :) a to je prostě úplně o něčem jiném :-D Í když mčm pétiletďho syna a spolu dohromady jsou to opravdu silná dvojka :-D Teď čekáme od syna každžm dnem vnňučka, tak jsem sama zvédavá-dcera bydlí 25km, syn 20m, tak jestli to taky nebude rozdíl, že malej na mé bude víc zvyklej. Omlouvčm se za chyby-dotykáč. Tak asi tolik o hlídání z mé zkušenosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.2.13 16:25

Ona si opravdu maminka vůbec nemusí troufat - vidím to na té mé, odchovala sice absolutně sama bez pomoci dvě děti, ale naše skřítě si pořádně netroufla vzít do náručí doteď, případně hlásí, že už stačilo a to je mu 5 měsíců. Není si prostě jistá, má strach, aby mu neublížila. Tak jí ho prostě necpu, až se bude cítit, vezme si ho :). Přinejhorším to bude v osmnácti po matuře :lol:.

• Citovat
  • Upravit
8276
23.2.13 16:27

Moje mamka hlídala přes noc mou dceru poprvé v 6 letech 8) nikdy by mě nenapadlo po ní chtít aby mi hlídala tak malé miminko 8o pokud nejde o akutní případ (třeba já v nemocnici)
a každá babička nemiluje hlídání vnoučat, tak ale řekla vám to narovinu, že vám bude hlídat, když bude potřeba, nebude vám hlídat jen tak, abyste vy měla volno. Přijde mi to od ní solidní a narovinu jednání.
To dítě je vaše a ne její 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.2.13 17:02
@Naima píše:
To může, taky osobně malou za příliš malou považuji, ale fakt je zábavné tady to hromadné zděšení - já bych nikdy… :mrgreen: :lol:.

No jo, ale ja bych fakt nikdy! :mrgreen: Jinak mi to neprijde jako zdeseni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.2.13 17:06

Je proste fakt, ze i kdyz mimino celou noc spi, tak babicka asi oka moc nezamhouri. Ja teda u svych deti spala jak parez, ale kazdy sustnuti mne vzbudilo. Hlidat nekomu (i svymu diteti) maly mimino, prosedim celou noc u postylky. Tak doufam, ze je to nenapadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
23.2.13 17:10

Tak já do roku malou nikomu ani nepůjčila na hlídání, hrozně jsem se o ňu bála :oops: do kočáru si ju braly babičky jen za mé přítomnosti.
Od toho roku ju babičky hlídají, podle potřeby obě dvě. Chodila jsem do školy, tak hlídaly, když jsem se učila a když jsem byla na zkoušce :) teď bude mít 3 roky v dubnu a jen jednou jedinkrát ji hlídala tchýně přes jednu noc, když měla 2,5 roku.. byly normálně u nás doma s tchýní..
Je pravda, že povinnost to není.. ale občas to aspoň přes ten den pomůže na odreagování :) já jsem babičkám vděčná, že hlídají :) sice přes noc nechtějí ani jedna ani druhá, to tenkrát byla výjimka, ale to mi zas tak nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.2.13 17:11
@asha píše:
No jo, ale ja bych fakt nikdy! :mrgreen: Jinak mi to neprijde jako zdeseni :)

A tak já taky fakt nikdy :lol: :lol: :lol:. Ale psssst :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
23.2.13 17:17
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím i názor..Mamka (55let) je doma v invalidním důchodu (je plně soběstačná a téměř vyléčená) a oznámila mi, že nebude přes noc hlídat naši 4měsíční malou, protože se s ní nevyspí. Přitom malá spí celou noc, maximálě se jí kolem 4dává dudlík. Navíc mi sdělila, že přes den bude hlídat pouze v případě že budu muset nutně někam jít a po nezbytně nutnou dobu. Přitom mi ještě nedávno nabízela hlídání od 2let naší holčičky, abych mohla jít dřív do práce, a přispět do naší tíživé finanční situace. Takhle jsem nucená vzít si rodičovskou do 3.let. POkaždé, když přijdem k rodičům, malá dostane hysterický záchvat a není k utišení. Doma tohle nedělá. Další problém je sestram která bydí znovu u našich, a označuje jako paňára uřvanýho. Jsem z toho dost špatná, protože bydlíme ve stejním městě jako rodiče, a ještě před porodem mi opakoval, že jsou rádi, že jsme v místě, a jak budou hlídat. Celkově je i to prostě líto, a upřímně řečeno, po tomhle sdělení už an nemám chuť chodit mamku přes den navštěvovat s kočárem. Díky za názory :kytka:

Maminka prostě zjistila, že na to nemá, ačkoliv předtím si myslela, že to zvládne. To se prostě stává. Dalším problémem je sestra, která nemluví dobře o tvém dítěti. Tak na tu se vykašli. A že nemáš chuť navštěvovat mamku s kočárem přes den? Ty tam fakt chodíš každý den? Tak tam nechoď. Kdybych se měla válet s knížkou na gauči, nebo chodit s kočárkem po parku, to vše bych dělala raději, než chodit po návštěvách i když domů. Jednou máš svoji rodinu, tak nemusíš být každodenně nasáčkovaná u matinky. Stejně se akorát naštveš.

• Citovat
  • Upravit
27009
23.2.13 17:22

Taky bych tak malé a kord na noc nedala ani kdybych nekojila! Vždyt tak malé miminko ještě potřebuje být u maminky a ne ho strkat babičkám a komentář at si zvyká od malinka???No chudák miminko..na co si bude zvykat příště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.2.13 17:31
@Crystal87 píše:
Taky bych tak malé a kord na noc nedala ani kdybych nekojila! Vždyt tak malé miminko ještě potřebuje být u maminky a ne ho strkat babičkám a komentář at si zvyká od malinka???No chudák miminko..na co si bude zvykat příště?

Jestliže nekojí a babička je svolná, nic se nestane. Když matka nebude na severním polu, tak se může po zavolání případně dostavit. Dítě si zvykne dobře, naopak nebude vyděšené z každé cizí tváře v okolí. Není třeba se z toho posadit na zadek. Svoje vnuky jsem hlídala v jakémkoliv věku a dneska s nimi mlátí puberta a nikoliv děsy z hlídající babky. A nikdo mi je strkat nemusel, hlídala jsem ráda. Ale chápu, že každá babička se na to necítí a to by měly matky respektovat.
A ta otázka: na co si bude zvykat příště? Na cokoliv beruško, na cokoliv. Celý život se učíme a musíme si na něco zvykat.

• Citovat
  • Upravit
29730
23.2.13 17:38

@Kobliha51 Jasne, ja si musela treba zvykat na jesle, tehdy to bylo normalni…ale nemyslim si, ze by to bylo extra prinosny :?
Deti jsem do urcityho veku nedala z ruky a vydeseny prave proto nikdy nebyly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
23.2.13 17:46

@asha já s tebou souhlasím :) taky bych tak malé miminko nedala.. to ani náhodou :) ale tak každý na to má jiný názor… znám i lidi, kteří dali mimino na noc hned po příjezdu z porodnice, protože si chtěli zajít spolu na večeři.. takže přes noc šlo k babičce asi v 10 dnech 8o
na druhou stranu je fakt, že když se mojí malé zeptám, jestli chce spinkat u babičky, tak řekne ne, chci spinkat s maminkou.. ale přes den by tam byla furt :mrgreen: až jsem když byla menší žárlila :mrgreen:
no jak píšu, každá maminka to má nastavený jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová