Mamka nechce hlídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
23.2.13 13:46
@K.Black píše:
Máme dítě a všichni okolo se po.erte :roll:
:mrgreen: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
23.2.13 13:47

Na hlídání přes noc je fakt malinká. Když jsem si chtěla odpočinout, tak jsme jeli na víkend ke tchýni, byla klidně s malým celý den, jen jsem si ho kojila, ráno si ho hned vzala, ať se můžu vyspat. A když jsme chtěli s drahým na kafe, tak jsme si zajeli.Je to zlatá ženská a jsem ráda, že babičky fungují. A to každý víkend na střídačku. Prostředního si berou od 1,5 roku společně se starším bráchou. Mrzelo by mě, kdyby babky nějak odporovaly. Navíc jsou na vesnici, tak je tam klukům určitě líp. Teď je měli celý týden na prázdniny a předtím když jsem byla v porodnici, i týden po. Myslím si, že když se mají všichni rádi, mělo by to takhle nějak fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.2.13 13:54
@Anonymní píše:
Nezlob se, ale uhozeně si prostě nepřipadám :D Ježiš, tak jsem jí mamce na její přání dala přes noc, a co? Miminko si musí zvykat odmalička, fakt si nemyslím, že je dobře když je fixované jen a pouze na mamimku. Malou miluji, a nedovedu si život bez ní představitm i když je ti někdy náročné, to mají všechny maminky asi stejné :kytka:
Souhlas, pochovat a vrátit..no tak teď už to vím, a nemůžu s hlídáním počítat a také s ním už nepočítám :kytka:

Nezlob se, ale to neni pravda. Miminko si nemusi a ani nemuze zvykat odmalicka, jsou etapy, kdy je odtrzeni od matky spis na skodu. A to je prave takhle na zacatku. Miminka se odpoutavaji pozvolna samy, je to prirozeny vyvoj, nefunguje to tak, ze vrazis na hlidani jednou tydne na noc 4 mesicni mimino a myslis si, ze ho postupne zvykas. Dite nejdriv ziskava jistotu a tu ziskava prave tak, ze je v co nejuzsim kontaktu s rodici, zpocatku hlavne s matkou.
Samozrejme jsou ruzny situace, kdy to tak neni, viz jesle od 6ti tydnu a pod., ale to jeste neznamena, ze je to v souladu se zranim psychiky ditete.

Je znama vec, ze snadneji se odpoutavaji a jsou samostatnejsi deti, co byly v uzkym kontaktu s matkou od narozeni (napr. satkovani, spolecny spani atd.), maji proste to svoje jisty a tak se neboji vyrazit objevovat. Tim nechci rict, ze takovy nemuzou byt deti z jesli, ale obecne to tak proste plati :) Osobne to mam vyzkouseno a porovnano s mnoha kamaradkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.2.13 14:08

Bydlíme ve společném bytě s mojí maminkou. Malá je v ložnici s náma a mamka má pokoj vedle. I když je poměrně blízko, tak se v noci vyspí, protože malá je hodná, nebrečí v noci (musím zaťukat). Jakmile začne mlaskat pusinkou, tak jí strčím láhev (odstříkané mléko), napije se a spí dál. Spí od 9 večer do 8 ráno a probudí se dvakrát až třikrát na jídlo.

Babička nabízí hlídání aspoň jednou týdně (na noc), abych mohla si s manželem odpočinuli a vyspali. Semtam toho využiji :mrgreen:, ale pouze jeden večer, protože myslím, že na dva už by to nezvládla. Já to vím - ona to ví.

Jednou jsem byla nemocná, tak hlídala dva večery a ráno bylo vidět jak je unavená. Babička se budila když malá jen trochu nahlas vzdychla, nebo na ni večer koukala :mrgreen:. Prostě, jak se probudila už… tak nemohla usnout. Sice nabízí dál hlídání, ale já už na noc nedávám hlídat (jen někdy přes den). Já jsem si už zvykla na buzení v noci a lehko usnu. Je rozdíl hlídat každý den a občas. To občasné hlídání hodně unaví.
Navíc už není co bývala, přece jen už má svůj věk. Je i tak milé, že mi malou pohlídá jednou týdně přes den, abych mohla si vyřídit papírování nebo si odpočinula. A to není ještě v důchodu - přes den pracuje normálně.

Nyní máme ideální „spolupráci“ - Já uspávám v noci, přes noc je u nás a časně ráno, když si chce hrát nebo se probudí dřív než by měla (v 5, 6, 7 hodin ráno), tak jde k babičce (která je v tu dobu stejně vzhůru) a my rodiče dospáváme :mrgreen: :mrgreen: Všichni spokojeni. V 7.30 nám ji vrátí, protože to jde do práce :palec: Přes víkend nám jí vrátí až kolem 10 hodin, protože se v tu dobu teprve vzbudím :oops: 8) :mrgreen:

Takže buďme vděčné za jakýkoliv projev pomoci. Je to naše povinnost, ale jejich dobrá vůle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.2.13 14:47

Mno zase soudružky děvčata, hromadně si tu nekrupněme z toho, že by zakladatelka byla ochotná dát 4měsíční dítě na noc na hlídání jinam. To je čistě její věc. Nicméně jinak stále u mě platí to, co jsem už psala :).

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
23.2.13 14:57

Přesně tak. Nechápu, jak se zakladatelka snaží, aby se od ní dítě odpoutalo, když se nemělo ještě ani šanci připoutat. Dítě se k jedné osobě připoutat musí. Pak teprve může nastat odpoutání se a přijmutí i ostatních členů rodiny. A nedivím se, že její dítě při vstupu k prarodičům brečí. Vždyť ho tam už jednou nechala a opustila ho. Co když to udělá znova? Tak dítě brečí, neví, že se matka vrátí. Pro něj je její odchod definitivní a ještě pěkných pár měsíců to tak bude brát. Dítě by třeba časem přestalo brečet. Ale jen proto, že rezignovalo na její lásku. Ne že by si zvyklo.

Mé dceři je 18 měsíců. Nosím ji v šátku/nosítku, spí s námi v posteli. Beze mě ještě nebyla (max. 2 hodiny s manželem na nákupu). Nemám strach, že by to nezvládla. Mám strach, že bych to s nervama nezvládla já :mrgreen: Je sebevědomá až hrůza. Samozřejmě měla období, kdy se mě držela jako klíště. Ona mohla odejít s tátou ode mě, ale já nesměla odejít od ní (ani s košem). Maminka prostě děťátko neopouští, ale děťátko si klidně může jít na špacír :D

• Citovat
  • Upravit
29730
23.2.13 14:57

@Naima Na osloveni soudruzko jsem extremne citliva, muzu rict, ze mne cukla ruka :twisted: :mrgreen: Mne osobne je putna, co si mysli ostatni, do stadniho chovani mam daleko, proste mi prijde prasteny dat na noc pryc 4mesicni dite a jeste si stezovat, kdyz z toho hlidac vycouva :nevim:
Je mi vazne jedno, jak si to kdo zaridi, ale prasteny mi to pripadat klidne muze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
23.2.13 15:00
@asha píše:
Nezlob se, ale to neni pravda. Miminko si nemusi a ani nemuze zvykat odmalicka, jsou etapy, kdy je odtrzeni od matky spis na skodu. A to je prave takhle na zacatku. Miminka se odpoutavaji pozvolna samy, je to prirozeny vyvoj, nefunguje to tak, ze vrazis na hlidani jednou tydne na noc 4 mesicni mimino a myslis si, ze ho postupne zvykas. Dite nejdriv ziskava jistotu a tu ziskava prave tak, ze je v co nejuzsim kontaktu s rodici, zpocatku hlavne s matkou.
Samozrejme jsou ruzny situace, kdy to tak neni, viz jesle od 6ti tydnu a pod., ale to jeste neznamena, ze je to v souladu se zranim psychiky ditete.Je znama vec, ze snadneji se odpoutavaji a jsou samostatnejsi deti, co byly v uzkym kontaktu s matkou od narozeni (napr. satkovani, spolecny spani atd.), maji proste to svoje jisty a tak se neboji vyrazit objevovat. Tim nechci rict, ze takovy nemuzou byt deti z jesli, ale obecne to tak proste plati :) Osobne to mam vyzkouseno a porovnano s mnoha kamaradkami.

Na toto jsem reagovala :) Jinak vidím u dítěte sestřenice, kam vede takové zvykání. Její dcera má 7 let a je s nervama mimo od malička.

• Citovat
  • Upravit
29730
23.2.13 15:03
@AnonymLucka píše:
Na toto jsem reagovala :) Jinak vidím u dítěte sestřenice, kam vede takové zvykání. Její dcera má 7 let a je s nervama mimo od malička.

Jo, ja to prave videla taky uz mockrat. Ale kazdyho vec, no. Ja mam radsi, kdyz na zacatku muzu mit mimino co nejvic u sebe a uzivat si ho. A jak to zacne radit jak cerna ruka, klidne si od sebe navzajem odpocinem, pokud to teda je mozny. :) I kdyz ma to svy stinny stranky, takovy sebevedomy batole je nekdy dost o nervy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.2.13 15:21
@asha píše:
@Naima Na osloveni soudruzko jsem extremne citliva, muzu rict, ze mne cukla ruka :twisted: :mrgreen: Mne osobne je putna, co si mysli ostatni, do stadniho chovani mam daleko, proste mi prijde prasteny dat na noc pryc 4mesicni dite a jeste si stezovat, kdyz z toho hlidac vycouva :nevim:
Je mi vazne jedno, jak si to kdo zaridi, ale prasteny mi to pripadat klidne muze ;)

To může, taky osobně malou za příliš malou považuji, ale fakt je zábavné tady to hromadné zděšení - já bych nikdy… :mrgreen: :lol:.

• Citovat
  • Upravit
101777
23.2.13 15:24

Tak mě to taky přijde praštěný, ale hlavně z toho důvodu, že prarodiče chtějí dítko na noc, tak jim ho dám :think:
Jinak je mi to srdečně fuk, co si kdo dělá a já bych 4 měsíční dítě na noc pryč taky nedala - krmí se tak 4× za noc a od nikoho jiného než od maminky jaksi nebaští :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.2.13 15:27
@j.a.n.i1 píše:
Tak mě to taky přijde praštěný, ale hlavně z toho důvodu, že prarodiče chtějí dítko na noc, tak jim ho dám :think:
Jinak je mi to srdečně fuk, co si kdo dělá a já bych 4 měsíční dítě na noc pryč taky nedala - krmí se tak 4× za noc a od nikoho jiného než od maminky jaksi nebaští :mrgreen:

Máme doma obdobný element, ale ten si vezme naštěstí i od tatínka :D. Flaška jako flaška, pokud je to od někoho z tlupy :lol:

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
23.2.13 15:33

@asha Dcera je sebevědomá doma a u většího počtu lidí. Třeba v nákupním středisku je schopná nakupovat jak náctiletá. Jinak třeba v mateřském centru se musí nejprve rozkoukat a ostatním dětem třeba nabízí hračky, aby je nalákala do interakce. Holt už odmalička si asi nějak uvědomuje, že při menším počtu lidí má větší odpovědnost za své činy a je na ni upřena pozornost, tak předstírá vzornou holčičku :lol:

• Citovat
  • Upravit
2642
23.2.13 15:57

Zakladatelko, na ten hysterák v cizím prostředí existuje jednoduchý trik, jestli chceš písni kontakt na SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
23.2.13 16:02
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím i názor..Mamka (55let) je doma v invalidním důchodu (je plně soběstačná a téměř vyléčená) a oznámila mi, že nebude přes noc hlídat naši 4měsíční malou, protože se s ní nevyspí. Přitom malá spí celou noc, maximálě se jí kolem 4dává dudlík. Navíc mi sdělila, že přes den bude hlídat pouze v případě že budu muset nutně někam jít a po nezbytně nutnou dobu. Přitom mi ještě nedávno nabízela hlídání od 2let naší holčičky, abych mohla jít dřív do práce, a přispět do naší tíživé finanční situace. Takhle jsem nucená vzít si rodičovskou do 3.let. POkaždé, když přijdem k rodičům, malá dostane hysterický záchvat a není k utišení. Doma tohle nedělá. Další problém je sestram která bydí znovu u našich, a označuje jako paňára uřvanýho. Jsem z toho dost špatná, protože bydlíme ve stejním městě jako rodiče, a ještě před porodem mi opakoval, že jsou rádi, že jsme v místě, a jak budou hlídat. Celkově je i to prostě líto, a upřímně řečeno, po tomhle sdělení už an nemám chuť chodit mamku přes den navštěvovat s kočárem. Díky za názory :kytka:
mam to podobne ale mamka je v norm. duchodu deti ji nedavam ani by me to nenapadlo páč se chova podobne jakta tvoje. a oni by tam ani nechtely
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová