Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jana0979 píše:
@Crystal87
Mojí nejstarší hlídala moje mamka ve 4měsících 14dní.
Nic špatného na tom nevidím
Stejně tak chápu, že někdo nepůjčí babičce dítko na noc do 3let, ale být babička, tak to beru tak, že mi dcera /popř. snacha/ moc nedůvěřuje.
tak já jí věřím, ale…jsem prostě nejradši, když je mám pěkně u sebe ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím i názor..Mamka (55let) je doma v invalidním důchodu (je plně soběstačná a téměř vyléčená) a oznámila mi, že nebude přes noc hlídat naši 4měsíční malou, protože se s ní nevyspí. Přitom malá spí celou noc, maximálě se jí kolem 4dává dudlík. Navíc mi sdělila, že přes den bude hlídat pouze v případě že budu muset nutně někam jít a po nezbytně nutnou dobu. Přitom mi ještě nedávno nabízela hlídání od 2let naší holčičky, abych mohla jít dřív do práce, a přispět do naší tíživé finanční situace. Takhle jsem nucená vzít si rodičovskou do 3.let. POkaždé, když přijdem k rodičům, malá dostane hysterický záchvat a není k utišení. Doma tohle nedělá. Další problém je sestram která bydí znovu u našich, a označuje jako paňára uřvanýho. Jsem z toho dost špatná, protože bydlíme ve stejním městě jako rodiče, a ještě před porodem mi opakoval, že jsou rádi, že jsme v místě, a jak budou hlídat. Celkově je i to prostě líto, a upřímně řečeno, po tomhle sdělení už an nemám chuť chodit mamku přes den navštěvovat s kočárem. Díky za názory
no a co???
tvojí dceři jsou 4 měsíce tak proč bys jí odkládala přes noc? to chodíš na noční? tvoje máma nemá žádnou povinnost hlídat. je to tvoje dítě, tvoje starost. já bych nikomu takhle malé dítě taky nehlídala i kdyby bylo sestřino.
@AnonymLucka píše:
Přesně tak. Nechápu, jak se zakladatelka snaží, aby se od ní dítě odpoutalo, když se nemělo ještě ani šanci připoutat. Dítě se k jedné osobě připoutat musí. Pak teprve může nastat odpoutání se a přijmutí i ostatních členů rodiny. A nedivím se, že její dítě při vstupu k prarodičům brečí. Vždyť ho tam už jednou nechala a opustila ho. Co když to udělá znova? Tak dítě brečí, neví, že se matka vrátí. Pro něj je její odchod definitivní a ještě pěkných pár měsíců to tak bude brát. Dítě by třeba časem přestalo brečet. Ale jen proto, že rezignovalo na její lásku. Ne že by si zvyklo.Mé dceři je 18 měsíců. Nosím ji v šátku/nosítku, spí s námi v posteli. Beze mě ještě nebyla (max. 2 hodiny s manželem na nákupu). Nemám strach, že by to nezvládla. Mám strach, že bych to s nervama nezvládla jáJe sebevědomá až hrůza. Samozřejmě měla období, kdy se mě držela jako klíště. Ona mohla odejít s tátou ode mě, ale já nesměla odejít od ní (ani s košem). Maminka prostě děťátko neopouští, ale děťátko si klidně může jít na špacír
Co na to manžel?
Upřímně řečeno… svého syna miluji, mám ho v kolébce asi 1.5 metru od postele.. ale abych ho měla v posteli??
Co sex s manželem? Večerní přitulení?? To šlo bokem? ![]()
Někdy se nedivím, že chlapi peláší k milenkám, když s nimi spí děti v posteli do 18ti měsíců. Muži své děti milují, ale spát společně s nimi v posteli? To je prostě narušení všeho. Ano, chlap s tím může souhlasit (co jinému mu zbývá), ale NEVĚŘÍM, že je z toho odvařený. Představa, že se s přítelem v noci (jediný čas, kdy náš syn spí tvrdě) nemazlíme, nemůžeme se přitulit, popřípadě pomilovat, protože by tam spal náš syn… no nevím. Od toho jsou postýlky/kolébky a ne aby spal s rodiči v posteli?? ![]()
Jasně každého věc.. ale jen vyjadřuji svůj názor a nechápu přítomnost miminek, dětí v posteli rodičů. Malého si beru každé ráno na po pomazlení k nám do postele, to ano, ale aby tam spal s námi celou noc? Mě by zajímal OPRAVDOVÝ A UPŘÍMNÝ názor mužů, kteří musí sdílet své lože i s miminkem (ku všemu muži nejsou na přítomnost miminka ve spánku stavění, naruší to maximálně sílu a podstatu jejich spánku a muži pak bývají unavení, ale co by neudělaly pro svoje ženušky, které si prosazují přítomnost jejich bábetka v posteli, že..)…
@Maculinka, počkej, a to máte mimčo 1,5m od postele a souložíte vedle něj
? To zase přijde divné mně, já bych v přítomnosti dítěte (i spícího) nemohla ![]()
@Maculinka všechno se dá řešit když se chce. Malej spal s námi do 6 měsíců. Manželovi to nevadilo. Prcek spal v rohu u zdi takže jsme se s manželem mohli v pohodě tulit. V noci jsem velmi často kojila tak pro mě bylo fajn mít ho u sebe a nemuset po každé vstávat. Manžel se taky vyspal lépe protože ho prcek nerušil pokaždé když se probudil. A se sexem není nic jednoduššího než jít do jiné místnosti ne? Předpokládám, že to asi dělá každý rozumný člověk. Souložit ve stejné místnosti s dítětem je dost divné ![]()
@KPKristy píše:
@Maculinka, počkej, a to máte mimčo 1,5m od postele a souložíte vedle něj? To zase přijde divné mně, já bych v přítomnosti dítěte (i spícího) nemohla
noo a my vedle něho souložíme, protože máme 1+1 a ve studený koupelně, kde topíme jen když se jdem vykoupat, to fakt dělat nebudu. Postýlku má hnedka vedle gauče na kterém spíme. ![]()
NEvim co resite ze male mimino 4 mesice spi mimo domov na to se nikdo neptal.
Nase mala taky spala od 5 -6 mesicu mimo domov bez rodicu a rozhodne ji to neublizilo ma 4 roky momentalne. Byla uzasne mimino byla spokojena dneska rika sama ze jde za dedem a babi nebo jenom za babi. My jsme si udelali aspon vikend pro sebe. A popravde nedokazu si predstavit ze by jsme nemeli nikam po dobu 3let jit jako tohle je prehanka.Ono i to ze si stim chlapem obcas nekam vyrazite tak utuzuje vztah a tech diskuzi kdy chlap odesel a nasel si milenku je tu miliony a ve finale je to z dvou duvodu dite ktere spi ve spolecne postely 2roky a to ze ta zenska se nechce aspon na chvili odprostit od deti.Jo a na tyden mi mala odjela v 1,5 roce. A vubec ale vubec ji to nevadilo byla spokojena.
@kattkka píše:
Nase mala taky spala od 5 -6 mesicu mimo domov bez rodicu a rozhodne ji to neublizilo ma 4 roky momentalne. Byla uzasne mimino byla spokojena dneska rika sama ze jde za dedem a babi nebo jenom za babi. My jsme si udelali aspon vikend pro sebe. A popravde nedokazu si predstavit ze by jsme nemeli nikam po dobu 3let jit jako tohle je prehanka.Ono i to ze si stim chlapem obcas nekam vyrazite tak utuzuje vztah a tech diskuzi kdy chlap odesel a nasel si milenku je tu miliony a ve finale je to z dvou duvodu dite ktere spi ve spolecne postely 2roky a to ze ta zenska se nechce aspon na chvili odprostit od deti.Jo a na tyden mi mala odjela v 1,5 roce. A vubec ale vubec ji to nevadilo byla spokojena.
Tak to ja akorat resim, pustit * nepustit ke tchanovcum ![]()
Ted tam byla s tatou na vikend a moc si to uzila, tak premyslim, jestli ji pustit. Budem mit 19mesicu ![]()
@kattkka píše:
Já teda možná nečtu poctivě, pardón, ale domnívám se, že tu nikdo nepsal o tom, že by matka neměla tři roky vyjít z domu ![]()
Když chci jít ven, seženu si hlídání, aby to šlo u nás doma. Samozřejmě starší už jede klidně k babičce na víkend, ale pokud bych nutně musela jít pryč od čtyřměsíčního miminka, tak bych mu sehnala hlídání do jeho vlastního prostředí. A rozhodně bych se nezlobila na vlastní mamku, že si ho nechce nechat přes noc. Ale zase píšu, že to je můj názor. A zakladatelka chtěla slyšet názory ![]()
@palapa : ja bych ji tam dala. Predpokladam ze uz nekojis tak nevim proc by tam nemohla spat sama za zkouzku nic nedas..
Jo a jeste dovetek tedy chapu ze nektere zeny do roka koji tak tam to nejde ale pokud zena nekoji tak at tam je klidne od 4mesicu pokud babi a deda chcou nevidim v tom problem.
@KPKristy píše:
Já teda možná nečtu poctivě, pardón, ale domnívám se, že tu nikdo nepsal o tom, že by matka neměla tři roky vyjít z domuKdyž chci jít ven, seženu si hlídání, aby to šlo u nás doma. Samozřejmě starší už jede klidně k babičce na víkend, ale pokud bych nutně musela jít pryč od čtyřměsíčního miminka, tak bych mu sehnala hlídání do jeho vlastního prostředí. A rozhodně bych se nezlobila na vlastní mamku, že si ho nechce nechat přes noc. Ale zase píšu, že to je můj názor. A zakladatelka chtěla slyšet názory
Zakladatelka se ptala na neco jineho.Ne na nazor jestli 4meiscni muze spat u babi a dedy. ![]()
@kattkka píše:
Zakladatelka se ptala na neco jineho.Ne na nazor jestli 4meiscni muze spat u babi a dedy.
A vždyť jo! Taky píšu, že bych se na mamku nezlobila, kdyby miminko nechtěla na noc. Nebo co je špatně? Zakladatelku to mrzí, štve, tak já píšu, že já bych se nezlobila. Mamku bych pochopila, není její povinnost, pečovat o takhle malé mimčo ve dne v noci. Tak snad jsem to napsala už srozumitelně
![]()
@KPKristy píše:
A vždyť jo! Taky píšu, že bych se na mamku nezlobila, kdyby miminko nechtěla na noc. Nebo co je špatně? Zakladatelku to mrzí, štve, tak já píšu, že já bych se nezlobila. Mamku bych pochopila, není její povinnost, pečovat o takhle malé mimčo ve dne v noci. Tak snad jsem to napsala už srozumitelně![]()
Ono se to zvrhlo jinam. Hlavne proc musi odchazet od 4 meiscniho mimi a proc ho davat na noc atd…
@kattkka píše:
Zakladatelka se ptala na neco jineho.Ne na nazor jestli 4meiscni muze spat u babi a dedy.
To je pravda, ale byla děsně ublížená, že to babička po vyzkoušení nechce opakovat ![]()
@kattkka píše:
Jo a jeste dovetek tedy chapu ze nektere zeny do roka koji tak tam to nejde ale pokud zena nekoji tak at tam je klidne od 4mesicu pokud babi a deda chcou nevidim v tom problem.
jo jenže v tomto případě babi nechce a zakladatelka je kvůli tomu naštvaná… ![]()