Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikoltea píše:
Chichi tak to je dobré![]()
Mám to v záloze, kdyby bylo nejhůř. Já té osobě nedaruji nic!
Nikoltea píše:
Laaja-jak by jsi reagovala kdyby se ti nelíbilo co by tchýně dávala vašemu dítkovi za jídlo,manželovi by to nevadilo-protože je to jeho mamka a dávala by dítkovi jídlo za tvými zády?Kdyby jsi řekla že ne tohle at dítkovi nedává a přesto by to jídlo dala,manželovi by to přitom nevadilo,ale tobě jo.a nemohla by jsi s tím nic udělat protže by to dělala za tvými zády a trošku ji omezit v setkání by nepřipadalo v úvahu protože je to babička.Já vím že takou tchýni mít budu.Že mi bude kecat do výchovy a do jídla.
Chapu, ze to je babicka, ale v prve rade by dostal „do drzky“ manzel (u nas pritel) a v druhe rade bych babicku s ditkem samotnou nenechala a hotovo.
Muzes omezit styk s kym chces a kdy chces i kdyby to byla babicka kralovna
ale to uz je o povaze.
Barča-no já jinnechci nechat samotnou s dítkem protže vím že to dopadne katastrofálně a ted ještě s přítelem se pohádáme jen kvůli jeho mamce že si dělá co ona chce,On by v tom problem neviděl jí nechat dítko jako vnouče samotné.Ale já vím pokud se jí dostane vnouče do ruk tak můžu čekat že to obleče pak venku podle svého a že dá dítkovi jídlo a pití podle svého.Ona přece ví vše líp.Já by jsem s ní mohla omezit styk,ale jen já,dítko by jí jako babičce klidně i přinesl.
To já můžu říct že ju nenechám s mým dítkem samotným,ale začal by se ohrazovat na moji mamku,jenže má mamka není generál a nechala by vše na mě,jak si udělám tak budu mět,jenže ona ne,musí být vždy podle ní i kdyby to pak měla udělat za mými zády.A v tomto případě vím že budou hádky,on bude hajit svou maminku a já zase svou výchovu dítěte.
Už vidím jak řekne:proč by tomu dítkovi nemohla dát to a to?Co je na tom špatného?A proč by to tak a tak nemohla obléct,vždyt už má zkušenosti.A to by byla pořád obhajoba maminky,ona to tak nemyslí,ona to myslí dobře a proč by to tak nemohla udělat.
Já vím že nikdy se nepostaví za mě a neřekne jeho mamce:když ti řekla že jí/jemu to nemáš dávat tak mu to nedávej,ona je matka ona musí rozhodnout.Ale vím že toto nebude,na moje názory se nebude brát zřetel.
A ještě jedna věc.Už ted se jeho mamka chová jak kdyby to měl být její barák,co který má přítel v rekonstrukci,jak kdyby ona tam s ním měla bydlet.Sklep,okna,kuchyn jak má být veliká,je podle ní.To si klído zajela za stavebníkama a říkala jim co a jak tam mají udělat,když já s přítelem jsme byli v práci.A minulý týden řekla co ona s mým přítelem by měli tam koupit(tím myslela z letáku něco na zahradu)podotýkám-co oni by tam měli koupit.Ta baba tam bude každý den a už mi bylo řečeno,že ona si přece tam investovala kč. tak by nebylo vhodné jí určovat jak si tam má chodit.
Omlouvám se,ale kdyby se chovala normálně tak jsem v klidu.Vím že když budeme mít dítko,budeme se kvůli ní hádat a rozeštve nás.
No, nejvetsi problem je ve tvem partnerovi.
Sama nezmuzes nic, pokud on te pred ni bude podryvat.
Barca12345 píše:
No, nejvetsi problem je ve tvem partnerovi.Sama nezmuzes nic, pokud on te pred ni bude podryvat.
Aha,už 3 měsíce mu říkám že pokud bude taková rozdělí nás.Řekl že říkám,píšu nesmysly a když jsem mu řekla že tuším jaká bude tak řekl:tak až se to stane tak pak to budeme řešit.To jsem řekla že už bude pozdě.A když mu pořád píšu co a jak tak na to mě pak říká že jsem psala nesmysly a když to chci s ním probrat osobně tak říká že to ted nechce řešit,že je unavený,atd..Nebo když mu to říkám tak si začne pískat a dělá že neslyší.a když jsme předtím spolu chvíli mluvili tak mě řekl že se s ní mám naučit vycházet,že ona už je taková a staršího člověka nepředělám.
No jo,ale to způsobí to že když bude dělat naschvály,chovat se u něj,u nás jak kdyby byla ve svém tak se budeme jen hádat.Ona bojuje u něj za první místo,jelikož je to jeho matka tak jí to jde skvěle.
Když si voláme umí přijít že něco akorát potřebuje.Tak já musím počkat,aby on mohl vyřídit to co ona zrovna najednou potřebuje.On říkla,tak ona neslyší že s někým mluvím.Ne vůbec,on mluví nahlas a jde ho slyšet až dolů ke schodům,a když minule s někým mluvil tak to slyšela dolů.Já mu říkala že to slyší,ale zas ignorace.
Za ní když přijdu a zeptam se jí přímo o co jí jde,tak bude dělat blbou,jakože nic,že o ničem neví,atd..A já bych musela vybouchnout,což nechci.To si myslim.
Akční tchýně by mi teda nevadila, pt jsem sama akční, ale všeho s mírou
Moje tchýně je přesný opak, líná je jak veš, jenom se povaluje u TV a denně nám volá, at jí přijedeme navštívit, že se nudí
Moje máma taky tahá našeho kluka po návštěvách a všude se s ním chlubí a mě to nevadí, aspon si doma něco udělám. Jinak taky nesnáším, když mi někdo chce cpát dítě nějakým jídlem, co mu nedávám. Je možný, že nakonec budu taky akční tchýně ![]()
Nikoltea,
mám obavu, že pro tebe je to už teď prohraná bitva. Přítel drží s matkou a vždy to tak bude, ty jsi až ta druhá. Už jenom proto, že nechá váš dům navrhovat jeho matkou. Nejspíš toho bude víc, ale on to vidět nechce a ty to buď překousneš nebo to časem půjde do háje.
Uvažuju o rozchodu,je to kruté,ale nemám jinou cestu.Pokud nepochopí co jsem mu napsala tak nevim.a jeho mamince můžu říct vyhrála jste,nechtě si ho dát za rámeček a jemu,úspěšné manželství s maminkou.Napsala jsem mu že on v tom domku bude bydlet se svou rodinou-tj.jeho manželka,děti,pokud za manželku ovšem nebere jeho maminku.Bylo toho víc,co jsem napsala.Já jen tuším že je to začátek konce.Jen ještě musím zkusit s ním být,pokud jeho mamka bude dělat zase naschvály a on se postaví za ni,tak už si tam asi zbalím fidlátka a dám se na cestu pryč.
Všechny ty zlé tchýně by si zasloužily zlé,se základním vzděláním,dzré,zahleděné do sebe snachy,které by jim dělaly ze života peklo
aby pak si vážily těch aspon trochu vzdělaných,hodných,slušných ochotných snach!
Nikoltea, je mi líto, ale taky vidím, že jde Tvůj vztah pomalu do kytek. To nemůžeš vydržet být pořád ta druhá. Buď si to Tvůj přítel pořádně srovná v palici anebo ne a v tom případě bych Ti radila odejít. Než být celý život nešťastná s tchýní za zadkem a manželem, který jí zobe z ruky… Vím, že to není jednoduché rozhodnutí a bude to asi hodně bolet, ale přebolí to a ty najdeš někoho, kdo si Tě bude víc vážit a nebude mamánek
. Hodně štěstí !!!
Nikoltea píše:
Všechny ty zlé tchýně by si zasloužily zlé,se základním vzděláním,dzré,zahleděné do sebe snachy,které by jim dělaly ze života pekloaby pak si vážily těch aspon trochu vzdělaných,hodných,slušných ochotných snach!
Nikoltea, tak tedy nechápu, co máš za problém s tchýněmi, které mají jenom základní vzdělání. Ted mi připadá, že se spíš ty povyšuješ a to tím, že máš nějaké vzdělání. Tak jestli to bereš takto, tak to asi každá tchýně bude mít s tebou velmi těžké. Je přece jedno, jaké máš vzdělání, nebo ne? Jako to je pro tebe až tak důležité? A taky nechápu, jak můžeš něco řešit, když se to ještě ani nestalo. Jako ty předem děláš ze své skoro tchýně nepřítele, když ani nevíš, jak by to fungovalo. Tak jako promin, ale to bych spíš viděla problém na tvoji straně
karinka píše:Nikoltea píše:Nikoltea, tak tedy nechápu, co máš za problém s tchýněmi, které mají jenom základní vzdělání. Ted mi připadá, že se spíš ty povyšuješ a to tím, že máš nějaké vzdělání. Tak jestli to bereš takto, tak to asi každá tchýně bude mít s tebou velmi těžké. Je přece jedno, jaké máš vzdělání, nebo ne? Jako to je pro tebe až tak důležité? A taky nechápu, jak můžeš něco řešit, když se to ještě ani nestalo. Jako ty předem děláš ze své skoro tchýně nepřítele, když ani nevíš, jak by to fungovalo. Tak jako promin, ale to bych spíš viděla problém na tvoji straně
Všechny ty zlé tchýně by si zasloužily zlé,se základním vzděláním,dzré,zahleděné do sebe snachy,které by jim dělaly ze života pekloaby pak si vážily těch aspon trochu vzdělaných,hodných,slušných ochotných snach!
Ahoj,
tohle není o vzdělání tchýní a ve finále ani snach, ale o tom, že si tchýně jaksi neváží toho, co mají doma nebo budou mít doma. Prostě jim nestačí slušná, hodná a chytrá holka. Takže by měli dostat nějakou, když to přeženu, vulgární, lacinou, štětku, co jim udělá ze života peklo na zemi. A s tím já musím souhlasit, mám to stejně.