Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Nikoltea
30.9.11 20:18

Neměla,ale bude :-( už vidím každý den ty návštěvy,když budu vařit tak se mi do toho začne míchat a pokud si pořídíme rodinu tak bude radit o 106,míchat se mi do výchovy dítka a když jí dám dítko ven vozit tak si to dítko upraví v oblečení podle svého,vím že většinu věcí udělá dítkovi za mými zády.Že se bude chovat jak kdyby to bylo její.Přítelovi můžu říct at pak prodá barák a jdeme bydlet dál,ale jeho mamku by z toho asi trefilo a ktomu si pořád dělá nárok na ten barák jak kdyby byl její.
Já proti ní nic mít nebudu,když mě bude brát že já budu matka jejího vnoučete a bude se chovat jak babička.A nebude se chovat jak kdyby ona vše dělala líp a hlavně se mi nebude plést do výchovy.Klidně ji jako babičku svých dětí přijmu,když přijde k přítelovi a bude se jak babička chovat.Když půjde s kočárem ven a budeme domluvené co a jak a ona neudělá jinak něco co by se mi nelíbilo,ale já vím že ona taková nebude.
Ona si sama zedníkům určila že tam v přítelovém baráku má být sklep,širší okno,větší kuchyn a stará se tam o zahradu jak kdyby byla její.Přitom ona dva baráky má.Nebudu proti ní nic mít když se mi nebude plést u přítele-pak už u nás do vaření,domáctnosti a do dětí. Já jsem od bývalého s jeho mamkou krásně vycházela.Sama mi nabídla že by byla ráda kdyby jsme byly kamarádky a podle toho se tak i chovala.

• Upravit
44
30.9.11 21:50

Myslím,že člověk se může snažit chovat slušně jak chce,ale pokud nedělá tak jak si tchýně píská a jít jí na ruku nikdy to nebude dobré.Mě je celkem fuk,že mě nesnáší já sem se k ní vždy snažila a doposud snad i chovám slušně nikdy,ale nebudu ze sebe dělat blbku a skákat jak ona píská.jsem dospělá rozumná a svéprávná navíc s ní nežiju nýbrž s jejím synem,ale holt sem jí nepadla do noty a tím co o mě prohlašuje si to pohnojila na dobro.Nechovám se tam jak ve vlastním nemám potřebu dokonce si musím dávat pozor co vyhazuji,aby mi to nebylo náhodou vyčteno přitom nájem platíme popelnice taky poplatky taky platíme tak nevím nikdo nás neživí na vše si musíme postupně vydělat sami,bohužel lituji toho,že sem nedokopala přítele,aby jsme se odstěhovali dřív teď se nám zhruba za měsíc narodí malá a to bohužel na hypotéku nedosáhneme on nemá tak vysoký plat,aby ji sám dostal.Já chci jen,aby dodržovala naše soukromí,když příjde a bude klepat nebo aspoň zavolá a né,že si k nám vlítne jak kdyby se nechumelilo.A taky samozřejmě nechci,aby u nás byla každý den což asi bude,když jen projde verandou,ale to si prostě určím každý den jí fakt nehodlám trpět,když sem podle ní taková lemra líná a neschopná.

• načítám...
76
2.10.11 21:07

Nemohla jsem reagovat dřív a teď jsem si přečetla některé reakce. Někdo píše, že pokud snacha bydlí u tchánovců tak se tam musí chovat jako na návštěvě a pokud se tak nechová tak ať se nediví, že je na ní tchýně zlá. Tak tomu bych se zasmála. My bydlíme ve svém domě na který jsme si vydělali sami (navíc já do vztahu toho hodně přinesla, přítel nic) a tchýně mi chtěla řídit domácnost, výchovu dítěte, jak často a co si mám doma uklízet, když jsem byla v porodnici přikázala synovi ať vymaluje předsíň (byli jsme domluveni že malovat se nebude) mně tady uklízela (teď jsem se s ní hádala a na tohle mi řekla, že můžu být ráda že mi uklidila, když jsem celé těhotenství NIC nedělala, já byla v šoku, že se mi ona hrabe v mých věcech)já celé těhotenství makala jak blbec (malá se narodila po 4 IVF byl to poslední pokus a dr. mi řekl ať se šetřím že u mě by byl potrat katastrofa) přítel mi s ničím nepomohl, máme dům a tři psy tady se musí uklízet pořád. Teď vyhrožuje že až se rozejdem tak syn a ona budou bojovat o malou no holky mně je úplně nanic. Zničila nám rodinu a teď tohle. S bývalou tchýní jsme skvělé kamarádky do teď, bohužel bydlíme daleko tak jen po telefonu. Já s tchýněma vycházet umím, tahle ale nesnáší ani zetě, prostě nikdo není dost dobrej pro její děti a hlavně pro jejich „úžasnou“ rodinu. Ona prohlašuje že v jejich rodině je SAMOZŘEJMOST si pomáhat haha, taky mi řekla že ona NIKDY NIKOMU nelhala a bylo těch samochvál víc, tak jsem jí řekla ať si sundá tu svatozář co si na tu hlavu dala, potom na mě řvala ať se jdu léčit a za rozpad mé rodiny můžu jen já (ani její syn, natož ona) a bouchla mi dveřma před nosem. Taky na mě řvala když byl malé měsíc, že jí bude přítel jednou týdně vozit k ní domů, že to není jenom moje dítě, no já vždycky po její návštěvě musela sama sebe ujišťovat jestli je to můj dům, moje dítě, mí psi…Takže ať bydlíme sami nebo u tchánovců tak je to pouze o slušnosti, toleranci a RESPEKTU ale musí to být z obou stran. Jinak mně je 41 let a teď už si nenechám aby se mnou tchýně byť je starší mluvila jak s pětiletým frackem. Já úctu ke starším mám, ale taky jsou hranice.

• načítám...
Nikoltea
3.10.11 10:24

Střízlík-uplně souhlasím s tou poslední větou.Taky jsems bývalou,nedá se říct tchýní,spíše přítelovou maminkou vycházela dobře.
Se mi to tak rozleželo v hlavě,když se v rátím k předchozím zprávám.To když přijdu za přítelem k nim dom,tak si musím nechat líbit od jeho mamky naschvály,jen proto že jsem u nich a jen proto že jsem si toho přítele vybrala?Já u nich bydlet nechci.
Bydlení je v rekonstrukci a než to bude hotové taky to nějaký čas potrvá.
Já teda rozhodně,kdybych měla děti a měla syna a dovedl si k nám přítelkyni,tak by jsem se snažila chovat k ní slušně,kamarádsky a nedělat jí naschvály jen proto že si vybrala mého syna a je u nás.Proč by jsem měla někomu znepříjemnovat život tím že přijde za mým synem?
To chce jako někdo říct,si u nás tak musíš trpět mé naschály?A když je nechceš trpět tak sem nechod?
Jak tady některá psala kdyby u nich bydlela snacha pak tady ze sebe dělala chudinku tak by s ní byla hotová raz dva.Tak dodávám:kdybys dělala snaše naschvály,snažila se ji z tama vyprudit a dělala by sis z ní hadr,tak by ses nemohla divit že si na tebe stěžuje.
Jen by mě zajímalo jestli by chtěl někdo za babičku svých dětí tchýni která do všeho mluví,do výchovy,dělá si vše po svém a nerespektuje mamku jejich vnoučat.To není sobeckost,to je jen ušetření nervů a hádek s přítelem či manželem.
Kdyby se chovala normálně,nedělala naschvály tak by si na ni nikdo nemusel stěžovat.
Radši bych babičku svých dětí,která je hodná,respektuje rodiče svých vnoučat,nekecá do výchovy a nedělá věci podle sebe za snachyníma zádama a nebere ju jen tys nám s mým synem jen dítko porodila,zbytek je na mě já babička versus matka.
I kdyby jsme s přítelem bydleli sami,ona tam bude každý den a bude jednat jak kdyby to tam bylo její.
Odstehovat se od ní daleko?Kdyby to bylo tak jednoduché,říct si jdem bydlet 200km.od ní dál at máme klid,jenže ne vždy to jde.

• Upravit
737
3.10.11 20:04

Klukuv deda se odstehoval na Slovensko az za Kosice. Rekla bych ze je to umerna vzdalenost i pro pro zle zakerne a do vseho se serouci tchyne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
50186
4.10.11 00:08

Tak k nám naštěstí tchýně nechodí, pt je líná vylézt z baráku, bydlí 5 km od nás. Nejvíc nám vadí, jak nám několikrát denně volá, aby nám sdělila nějakou ptákovinu, která nás absolutně nezajímá :cert: :pocitac: Dokonce si zjistila i tel.na mě, když jí to přítel nebral. Tak jsem si jí dala do seznamu a telefony od ní zásadně neberu :mrgreen:

Nejvíce mě vytočila v době, kdy jsme jí sdělili, že čekáme dítě a ona to během odpoledne rozkecala, kde se dalo :cert: :pocitac: Než jsem to stačila říct rodičům, tak už mi chodily gratulace od všech příbuzných a kamarádů :evil: Když jsme jí za nějaký čas řekli, jaká máme připravená jména pro dítě, tak nám furt cpala Matěje a chtěla jedině kluka :cert: :cert:

• načítám...
Nikoltea
5.10.11 06:30

Muifice-aspon že je líní a nechodí k vám.To oznamování by měla nechat na vás.

Chtěla by jsem se zeptat.Představte si že jste domluvení s přítelem že v týdnu u nich přespíte po noční směně po 12-tce.Bud.tchýně jeho mamka to ví že tam budete spát středa čtvrtek pátek,sobota-po noční že ráno po 7h.přijdete,nebot jí to bylo řečeno a máte přitom i nich věci,pyžamo atd..Bylo dmluveno aby jsem jich nemusela budit,že se klíček dá pod květináč.
Ve středu ráno tam byl,ve čtvrtek ráno tam byl,..v pátek ráno tam nebyl,..přitom ještě večer před tím ránem byla u těch vchodových dvěří.
Jak tam večer byly,přítel si myslel že dává klíček do květináče,přijdu ráno a klíček tam nebyl,tak jsem musela budit přítele.Taj jí řekl že že tam nedala klíček,pokrčila jen ramena a řekla no boože tak tě vzbudila. Tohle bylo v létě.
Když jsem to s ním všechno celkově včera řešila jak se jeho mamka chová,a mluvila jsem i o tom klíčku tak odpověděl:ona ten klíček tam zapomněla dát,ona má spoustu svých starostí-je přitom v důchodu.A nemůže pořád myslet na to že ty přijdeš po noční,byl už večer a ona měla za ten den toho měla dost tak ještě nemohla myslet na to že má dávát klíček do květináče.
Na druhý den tam taky nebyl,ale to byli oni dva asi domluveni že mi otevře,ale mě nikdo nic neřekl že tam klíček nebude.
A to její jednání a chování:na to odpověděl:ona to myslí jinak než ty si to vyložíš.A pokud to chceš řešit tak si zbytečně přiděláváš problémy. Já jsem ti řekl že ju nezměním,ona už je taková.
Nevím jak vám,ale mě přide že se pořád maminky zastává,omlouvá její chování a jak kdyby ju bránil.
Baba pak bude vědět že mi může dělat naschvály dál,nebot stačí říct já zapomněla,já si to neuvědomila.

• Upravit
Barboš
5.10.11 07:53

Ahoj, trochu diskusi sleduji. Vyplývá mi, že s přítelem nějaký čas jste a přespáváš u něj asi častěji? Proč tedy nemáš klíče? Pro mě by to bylo asi trochu ponižující, čekat, jestli mi tam někdo nechá/nenechá klíče, pustí/nepustí dovnitř. Poprosila bych o vlastní klíč. A když bych ho nedostala, nepřespávala bych tam.

• Upravit
Nikoltea
5.10.11 08:00

On ještě bydlí s mamkou.Domek je zatím v reknstrukci.Častěji ne.To jsem předtím měla brigádu.Jinak se setkáváme když je on doma.

• Upravit
1254
5.10.11 08:18

U nás je to teda naopak, do všeho nám mluví moje máma :-? Všechno zná, všechno ví nejlíp a Aleška by si nejradši vzala pod dozor sama :roll: Myslí si, že všechny děti jsou stejný, takže ho neváhá šoupnout do kočáru na dvůr a nechat ho tam, i když to nesnáší, musí se vozit, jinak je protivnej. Ale nevysvětlíte jí to :roll:
Chce to brát s klidem (to mi často nejde) a nastavit hranice a pravidla, jinak to nejde… Věčně, když má Aleška u sebe, tak mu povídá jak jsme s přítelem neschopní a podobně a já se musím jen smát, třítýdenní mimi si myslí svoje :lol: :wink:

• načítám...
Nikoltea
5.10.11 08:23

Takže u tebe je to zas naopak,jenže ty jako své mamce ukážeš hranice,lae přítel své mamce ne.

• Upravit
Nikoltea
5.10.11 15:15

Všechny ty zlé tchýně by si zasloužily zlé,drzé a se základním vzděláním snachy které jsou zahleděné jen samy do sebe,které by jim dělaly ze života peklo :cert: Aby pak si vážily těch snach co jsou aspon trochu vzdělané,slušné,ochotné a nejsou zahleděné jen samy do sebe.

• Upravit
44
6.10.11 12:26

Tak sem po delší odmlce opět pročetla co se nastřádalo.U nás je to stále o ničem ba naopak ještě horší jsem ta nejhorší,protože malá se narodí a bude mít mé příjmení,ale nakonec sem se rozhodla jinak,ale nepřeji si,aby to jeho rodina věděla,ať jim pak spadne čelist pokud příjdou do porodnice,doufám tedy,že přítel dodrží slovo a nevyslepičí jim to.Řekla sem příteli co o mě bud.možná tchýně vykládá,ale nevím jesli mu to nějak pomohlo udělat si obrázek,on chce být za dobře se mnou a i s rodiči,ale to prostě nejde.Mě to mrzí po návštěvě mé mamči,která tu teď byla pomoct mi uklidit a poté umýt okna tak se k ní a ke mě chovali jak k cizím je mi z toho smutno nejradši bych se hnedka odstěhovala,ale přítele mám ráda a malá už brzo příjde na svět.Nevím na tohle asi nebudu mít nervy a ani žaludek. Nevím co čekají,že budu dělat,ale do pr…e nikomu nepolezu.

• načítám...
Nikoltea
6.10.11 17:25

Draková-doufám že se tě tvůj zastane,to je to nejdůležitější.Ani se ti nedivim.Já už to mám prohrané.Přítel je na mačiné straně.Je toho víc,radši se už nebudu vyjadřovat.Maminka je dobrá já su ta špatná.

• Upravit
44
6.10.11 19:18

Nikoltea- já ti nevím můžu v to jen doufat,že se mě zastane,ale spíš bude mlčet tak jako vždy.No uvidíme jak se to vyvine,ale už mě to nebaví není to fér myslím,že si nezasloužím,aby se ke mě takto chovali.Protože teď o mě tchýně prohlašuji,že je vše moje vina to,že sem těhotná a že přítele nutím do svatby,ale před přítelem to samo neřekne před ním se chová jako by jí na mě záleželo úplně nejvíc.Fuj je mi z ní na zvracení.Třeba včera došla jako,že si jde pro recept na řepu s křenem a dvakrát mi nadhodila,že jí jde teda dělat a chtěla,abych šla taky,ale mě nebylo dobře a tak sem ležela,ale nic sem jí neřekla nevidím důvod proč se jí svěřovat,navíc sem teď nachlazená chytla sem to od přítele tak ležíme už dneska oba.Tak sem zvědavá jak se toho zbavím,když moc léků nemůžu

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová