Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No samozřejmě že řekne mu. Všechno jí vozí v autě, jezdí pro ni kam si řekne a kdy si řekne, tak proč by s ní nemohl jet na zahradu, že? Mě už opravdu nebaví život ve 3, fakt ne…dneska jsem zase naštvaná, tak radši tu ani nebudu psát.
Teď s ní šel na procházku. Já ho přemlouvám aby se mnou a s kočárkem šel min. 2 týádny, pořád kecy, jak má práci a jak ho to nebaví a že jsou zprávy v TV, film, pořad, že musí jet na zahradu, na ryby…ale dneska maminka řekla, jestli s ní půjde a šel jak ovce. Fakt mě nasral ![]()
Ta je trapná.
Od tvého to není hezké.S tebou jako s manželkou nejde a s mamkou jde?Zeptej se ho kolik mu je?Že s manželkou nejde a s maminkou jo.To by mě foxinko taky naštvalo
Tak si mu stěžuj,že s tebou nešel a s maminkou šel.Co to jsou za pořádky? ![]()
holky, tak to je na palici. Radši se ani nevyjadřuju, musela bych
![]()
Je to těžký s nima, ale kdo ví, jaké budeme my
![]()
Já si budu pamatovat co dělala mě teda stále. A to mi ještě ze začátku říkala, co jí její tchýně všecko dělala za schválnosti a pak dodala - takovou bych Ti přála.
a dělá přitom sama to samé. ![]()
K Foxince- on řekl že jde s mamkou na procházku a pak řekl že ji jen doprovodil domů?Tak at mluví konkrétně,pak člověk neví.
Všechny takové tchýně vystřílet.
Doufám že jednou taková nebudu.Počkej,jako ona říkala jaká její tchýně byla špatná a řekla ti že by ti takovou přála?A proč?Proč se máš trápit?Taky další taková tchýně-bl…
Jenže já u té mé bud.tchýně vím že ju jako babičku mých dětí nechci,protože vidím jak se ted ke mě chová,ale s přítelem dítko bych chtěla. Si říkám když je taková jak se bude chovat až budu mít děti?Bude tolerovat že jim nebudu chtít dát to a to a ona si bude dělat podle sebe,po tajnu za mými zády?
A nejvíc co mě vadí jak ona se umí vyjadřovat.Tak nadrzo,nevychovaně.Já NECHCI aby ona byla babička mých dětí.
Nikoltea píše:
K Foxince- on řekl že jde s mamkou na procházku a pak řekl že ji jen doprovodil domů?Tak at mluví konkrétně,pak člověk neví.
Všechny takové tchýně vystřílet.
Doufám že jednou taková nebudu.Počkej,jako ona říkala jaká její tchýně byla špatná a řekla ti že by ti takovou přála?A proč?Proč se máš trápit?Taky další taková tchýně-bl…
Jenže já u té mé bud.tchýně vím že ju jako babičku mých dětí nechci,protože vidím jak se ted ke mě chová,ale s přítelem dítko bych chtěla. Si říkám když je taková jak se bude chovat až budu mít děti?Bude tolerovat že jim nebudu chtít dát to a to a ona si bude dělat podle sebe,po tajnu za mými zády?
A nejvíc co mě vadí jak ona se umí vyjadřovat.Tak nadrzo,nevychovaně.Já NECHCI aby ona byla babička mých dětí.
Nechceš, ale budeš to muset zkousnout, pokud chceš mít děti s jejím synem. ![]()
Jo, řekla, že by mi přála takovou svini. Nevim proč, já se vždy snažila a byla k ní milá, ale už nebudu. Návštěvy jen ty povinné, vrhat se ji kolem krku taky nebudu, vnoučata jo ať vídá, ať si jich užije, ale všeho s mírou a za mé přítomnosti - stejně nestojí ani tak o ně, jako vrtat se nám v soukromí. ![]()
Já jediný co jí dávám jako plus, že má tak báječného syna, který naštěstí není povahově (ani vzhledově) po ní. ![]()
Máš pravdu,budu to muset zkousnout.Ty jsi k ní milá a ona ti přeje zlé.Divná tchýně.Jako každá jiná protivná.to bych pak také ráda za mé přítomnosti.Jenže co když pak bude chtít jít s dítkem sama ven nebo jej sama doma hlídat?Když to nedovolím tak se můj zeptá proč a jelikož je to jeho mamka tak bude chtít aby to vozila.Tak to má plus ![]()
Nikoltea píše:
Máš pravdu,budu to muset zkousnout.Ty jsi k ní milá a ona ti přeje zlé.Divná tchýně.Jako každá jiná protivná.to bych pak také ráda za mé přítomnosti.Jenže co když pak bude chtít jít s dítkem sama ven nebo jej sama doma hlídat?Když to nedovolím tak se můj zeptá proč a jelikož je to jeho mamka tak bude chtít aby to vozila.Tak to má plus
řeknu, že miminko je moc malé, na to aby sama hlídala. navíc má nějaké psychické problémy,takže nenechám miminko samotné s ní. Prostě se bojim. ![]()
aha,nu u mě by to asi neprošlo.Já bych mohla říkat že jí samotné dítko nesvěřím,ale když by můj chtěl tak bych s tím nic neudělala.Proto jsem říkala že bych to řešila výhybkou-akorát někam jedu a dítko by viděla až by byl můj doma a byl s ní.Nebo se mi jednou může stát že místo mléka pro dítko(na cestu)budu mít ve flašce kozí mléko a oblečené v něčem jiném,když by to vracela.Ona přece vše dělá lepší. ![]()
omlouvám se,že zasahuji do diskuze,snad mě nerozcupujete na kusy ![]()
Píšu totiž z té druhé strany,jako jedna z řady těch potvor tchýní.To,co tady popisujete,je přehnané chování maminek vašich partnerů a ač je to asi nepochopitelné,musím se vás zastat.
Sama jsem bydlela ještě před deseti lety s manželovými rodiči a tchýně mi byla schopná přinést vyprané a vyžehlené prádlo až do ložnice…samozřejmě v nejméně vhodnou chvíli.Nejenže mi to přišlo hloupé,cítila jsem se jak v 17ti přistižená při něčem nevhodném,ale navíc jsem si připadala jako neschopná se v 35ti postarat o rodinu. Řešila jsem to tím,že jsem jí to takhle řekla ,ale přesto jsem tlačila na stěhování a říkala si,že taková já nikdy nebudu.
No a teď? Koupili jsme veliký barák,syn se oženil a s rodinou bydlí s námi.Tedy v druhé polovině,ale protože přestavujeme,koupelna a kuchyň jsou zatím společné.
Netušíte,co mi ze začátku dalo práce respektovat to,že jsou druhá rodina.Když jsem slyšela nějaké dohady,nejradši bych tam vlítla a srovnala je oba
Ale nesmím,opakovala jsem si to stále dokola.Když za mnou přijde vnouček,ptám se mámy,jestli jedl,jestli mu můžu dát něco dobrého,jestli má povolenou pohádku,domlouváme se i na procházkách.A jde to.
Jen to chce respekt z obou stran.Ale hlavně,vy jste rodina a vy se musíte prosadit,ale nedělat to tak,aby si ten váš nepřipadal jako hromosvod mezi vámi a jeho mamkou.A nesmíte se bát říct ne,neudělám a ty nedělej to nebo ono.Svoje děti si vychováváte vy,ona vám může říct svůj názor,ale jeho přijmutí je jen na vás.
Přiznávám,někdy taky mám ten pocit,že své ,,miminko"musím bránit proti všem i proti snaše,zvlášť,když vím ,že nemá pravdu,ale radši zdrhám něco kutit a pak,když je klid a jsme doma samy baby,jdu za ní a třeba si o tom promluvíme.A dělám to i opačně se synem,když vidím,že neměl pravdu nebo něco přepískl.Ale nikdy neschodím ani jednoho z nich před tím druhým.
Jsou přeci moje rodina,nehodlám přijít ani o jednoho z nich ani o vnoučata.
Tedy Radus, takových tchýní jen víc.
Snacha má ve Vás poklad. Krásně jste to vystihla - také si myslím, že je třeba umět říci ne (když to jde v klidu a slušně, tak tím líp) a vůbec sdělit to, co se mi nelíbí. No a samozřejmě to hlavní, že respekt je třeba z obou stran.
Ale tak to bývá v ideálním případě… Já sama bych to tak taky chtěla mít, ale asi to u nás nejde…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo,at si je strčí někam,máš svou hrdost
Tchýně-herečka.Mohla by jet autobusem,no ale když to bere že je to její syn a má auto,tak si říká že řekne jemu.No jo,to zas aby mohla prudit.