Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Nikoltea
18.9.11 15:21

Jo,at si je strčí někam,máš svou hrdost :-) Tchýně-herečka.Mohla by jet autobusem,no ale když to bere že je to její syn a má auto,tak si říká že řekne jemu.No jo,to zas aby mohla prudit. :pocitac:

• Upravit
3429
18.9.11 19:32

No samozřejmě že řekne mu. Všechno jí vozí v autě, jezdí pro ni kam si řekne a kdy si řekne, tak proč by s ní nemohl jet na zahradu, že? Mě už opravdu nebaví život ve 3, fakt ne…dneska jsem zase naštvaná, tak radši tu ani nebudu psát.

• načítám...
3429
18.9.11 19:33

Teď s ní šel na procházku. Já ho přemlouvám aby se mnou a s kočárkem šel min. 2 týádny, pořád kecy, jak má práci a jak ho to nebaví a že jsou zprávy v TV, film, pořad, že musí jet na zahradu, na ryby…ale dneska maminka řekla, jestli s ní půjde a šel jak ovce. Fakt mě nasral :cert:

• načítám...
Nikoltea
18.9.11 21:50

Ta je trapná. :pocitac: Od tvého to není hezké.S tebou jako s manželkou nejde a s mamkou jde?Zeptej se ho kolik mu je?Že s manželkou nejde a s maminkou jo.To by mě foxinko taky naštvalo :cert: Tak si mu stěžuj,že s tebou nešel a s maminkou šel.Co to jsou za pořádky? :cert:

• Upravit
3429
19.9.11 07:26

Zbytečné. Prej to nebyla procházka, šel ji jen doprovodit domů :nevim:

• načítám...
5974
19.9.11 08:47

holky, tak to je na palici. Radši se ani nevyjadřuju, musela bych :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
Anonymní
19.9.11 15:46

Je to těžký s nima, ale kdo ví, jaké budeme my :lol: 8-o

Já si budu pamatovat co dělala mě teda stále. A to mi ještě ze začátku říkala, co jí její tchýně všecko dělala za schválnosti a pak dodala - takovou bych Ti přála. 8-o a dělá přitom sama to samé. :poblion:

• Upravit
Nikoltea
19.9.11 17:06

K Foxince- on řekl že jde s mamkou na procházku a pak řekl že ji jen doprovodil domů?Tak at mluví konkrétně,pak člověk neví.
Všechny takové tchýně vystřílet.
Doufám že jednou taková nebudu.Počkej,jako ona říkala jaká její tchýně byla špatná a řekla ti že by ti takovou přála?A proč?Proč se máš trápit?Taky další taková tchýně-bl…
Jenže já u té mé bud.tchýně vím že ju jako babičku mých dětí nechci,protože vidím jak se ted ke mě chová,ale s přítelem dítko bych chtěla. Si říkám když je taková jak se bude chovat až budu mít děti?Bude tolerovat že jim nebudu chtít dát to a to a ona si bude dělat podle sebe,po tajnu za mými zády?
A nejvíc co mě vadí jak ona se umí vyjadřovat.Tak nadrzo,nevychovaně.Já NECHCI aby ona byla babička mých dětí.

• Upravit
Anonymní
19.9.11 19:25
Nikoltea píše:
K Foxince- on řekl že jde s mamkou na procházku a pak řekl že ji jen doprovodil domů?Tak at mluví konkrétně,pak člověk neví.
Všechny takové tchýně vystřílet.
Doufám že jednou taková nebudu.Počkej,jako ona říkala jaká její tchýně byla špatná a řekla ti že by ti takovou přála?A proč?Proč se máš trápit?Taky další taková tchýně-bl…
Jenže já u té mé bud.tchýně vím že ju jako babičku mých dětí nechci,protože vidím jak se ted ke mě chová,ale s přítelem dítko bych chtěla. Si říkám když je taková jak se bude chovat až budu mít děti?Bude tolerovat že jim nebudu chtít dát to a to a ona si bude dělat podle sebe,po tajnu za mými zády?
A nejvíc co mě vadí jak ona se umí vyjadřovat.Tak nadrzo,nevychovaně.Já NECHCI aby ona byla babička mých dětí.

Nechceš, ale budeš to muset zkousnout, pokud chceš mít děti s jejím synem. :nevim:
Jo, řekla, že by mi přála takovou svini. Nevim proč, já se vždy snažila a byla k ní milá, ale už nebudu. Návštěvy jen ty povinné, vrhat se ji kolem krku taky nebudu, vnoučata jo ať vídá, ať si jich užije, ale všeho s mírou a za mé přítomnosti - stejně nestojí ani tak o ně, jako vrtat se nám v soukromí. :zed:
Já jediný co jí dávám jako plus, že má tak báječného syna, který naštěstí není povahově (ani vzhledově) po ní. :pankac:

• Upravit
Nikoltea
19.9.11 21:20

Máš pravdu,budu to muset zkousnout.Ty jsi k ní milá a ona ti přeje zlé.Divná tchýně.Jako každá jiná protivná.to bych pak také ráda za mé přítomnosti.Jenže co když pak bude chtít jít s dítkem sama ven nebo jej sama doma hlídat?Když to nedovolím tak se můj zeptá proč a jelikož je to jeho mamka tak bude chtít aby to vozila.Tak to má plus :-)

• Upravit
Anonymní
19.9.11 21:29
Nikoltea píše:
Máš pravdu,budu to muset zkousnout.Ty jsi k ní milá a ona ti přeje zlé.Divná tchýně.Jako každá jiná protivná.to bych pak také ráda za mé přítomnosti.Jenže co když pak bude chtít jít s dítkem sama ven nebo jej sama doma hlídat?Když to nedovolím tak se můj zeptá proč a jelikož je to jeho mamka tak bude chtít aby to vozila.Tak to má plus :-)

řeknu, že miminko je moc malé, na to aby sama hlídala. navíc má nějaké psychické problémy,takže nenechám miminko samotné s ní. Prostě se bojim. :pankac:

• Upravit
Nikoltea
19.9.11 22:02

aha,nu u mě by to asi neprošlo.Já bych mohla říkat že jí samotné dítko nesvěřím,ale když by můj chtěl tak bych s tím nic neudělala.Proto jsem říkala že bych to řešila výhybkou-akorát někam jedu a dítko by viděla až by byl můj doma a byl s ní.Nebo se mi jednou může stát že místo mléka pro dítko(na cestu)budu mít ve flašce kozí mléko a oblečené v něčem jiném,když by to vracela.Ona přece vše dělá lepší. :cert:

• Upravit
2
20.9.11 00:35

Zdravím vás ženy,

omlouvám se,že zasahuji do diskuze,snad mě nerozcupujete na kusy :-D
Píšu totiž z té druhé strany,jako jedna z řady těch potvor tchýní.To,co tady popisujete,je přehnané chování maminek vašich partnerů a ač je to asi nepochopitelné,musím se vás zastat.
Sama jsem bydlela ještě před deseti lety s manželovými rodiči a tchýně mi byla schopná přinést vyprané a vyžehlené prádlo až do ložnice…samozřejmě v nejméně vhodnou chvíli.Nejenže mi to přišlo hloupé,cítila jsem se jak v 17ti přistižená při něčem nevhodném,ale navíc jsem si připadala jako neschopná se v 35ti postarat o rodinu. Řešila jsem to tím,že jsem jí to takhle řekla ,ale přesto jsem tlačila na stěhování a říkala si,že taková já nikdy nebudu.
No a teď? Koupili jsme veliký barák,syn se oženil a s rodinou bydlí s námi.Tedy v druhé polovině,ale protože přestavujeme,koupelna a kuchyň jsou zatím společné.
Netušíte,co mi ze začátku dalo práce respektovat to,že jsou druhá rodina.Když jsem slyšela nějaké dohady,nejradši bych tam vlítla a srovnala je oba :-D Ale nesmím,opakovala jsem si to stále dokola.Když za mnou přijde vnouček,ptám se mámy,jestli jedl,jestli mu můžu dát něco dobrého,jestli má povolenou pohádku,domlouváme se i na procházkách.A jde to.
Jen to chce respekt z obou stran.Ale hlavně,vy jste rodina a vy se musíte prosadit,ale nedělat to tak,aby si ten váš nepřipadal jako hromosvod mezi vámi a jeho mamkou.A nesmíte se bát říct ne,neudělám a ty nedělej to nebo ono.Svoje děti si vychováváte vy,ona vám může říct svůj názor,ale jeho přijmutí je jen na vás.
Přiznávám,někdy taky mám ten pocit,že své ,,miminko"musím bránit proti všem i proti snaše,zvlášť,když vím ,že nemá pravdu,ale radši zdrhám něco kutit a pak,když je klid a jsme doma samy baby,jdu za ní a třeba si o tom promluvíme.A dělám to i opačně se synem,když vidím,že neměl pravdu nebo něco přepískl.Ale nikdy neschodím ani jednoho z nich před tím druhým.
Jsou přeci moje rodina,nehodlám přijít ani o jednoho z nich ani o vnoučata.

• načítám...
1626
20.9.11 01:14

Tedy Radus, takových tchýní jen víc. :palec: Snacha má ve Vás poklad. Krásně jste to vystihla - také si myslím, že je třeba umět říci ne (když to jde v klidu a slušně, tak tím líp) a vůbec sdělit to, co se mi nelíbí. No a samozřejmě to hlavní, že respekt je třeba z obou stran.
Ale tak to bývá v ideálním případě… Já sama bych to tak taky chtěla mít, ale asi to u nás nejde…

• načítám...
2248
20.9.11 12:38

Radus, tiše závidím tvému synovi a snaše :-)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová