Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3005
5.9.11 14:34

no ten můj ze začátku postoj mrtvýho brouka - prý si to musíme mezi sebou vyjasnit sami… pak na popud ostatních členů rodiny a známých se mě začal zastávat a dávat matce najevo že v jeho životě jsem já ta první…takže ted relativně v poho…ale dřív..třebas po rodině vykládala že jsem manžela donutila do svatby a že mu teda jako povoluje si mě vzít protože stejně do tří let budeme rozvedení a pak zas bude její… :pocitac:

• načítám...
Nikoltea
5.9.11 15:05

Ten můj to taky nechce moc řešit,ale řekl že si s ní promluví.Taky jsem sem tady ptala,nevěděla jsem si rady,takže jí musím říct že budu dělat podle svého,atd.Protže to je,jak mám jest co pit,co jezdravé co není,jak se oblékat,co by se JÍ líbilo aby měl můj na jeho baráku postavené,přitom ona tam bydlet nebude.
Jé já chci taky aby dal na jevo že já jsem ta první.Když nejsem spolu a voláme si tak za ním vždy přijde prudit že něco potřebuje a zrovna když si voláme.ale když mu volá jeho strýc,její bratr tak s ním může telefonovat klidně i dvě hodiny a ona tam ani nedojde,což jsem u nich byla svědkem. Kdyby si Vás nechtěl vzít tak si vás nevezme,to jste si nevinutila,to nejde si vynutit. Aha že ona mu povoluje,ona mu povoluje se oženit,dospělému chlapovi-nechápu.Chichi její-ona ho bere tak jak ta od mého jeho mamka,jako svého partnera.Ona je sama a on je jedináček?Jestli jo tak to máme nastejno,s tímto,taky je jedináček a ona vdova. A jaká si je sebou uplně jistá že může do všeho mluvit,jak to bere jako samozřejmost.Ale ted už se budu ozývat a ne jen přikyvovat. Proč nejsu ta která si umí říct co jo a co už ne,vymezit si hranice a nenechat si do ničeho mluvit.V tomto se musím snažit se změnit. Můj bratránek takou holku prý má,to říkal strýc,mojí mamky bratr.Že si našel holku,to víme dlouho,ale říkal o ní jak ji poznal jako chlap,že ona si nenechá do ničeho mluvit je taková sebevědomá a to se mu líbí že má její syn takou holku,že nenechá sebou manipulovat a umí si říct své.Jenže ona má na to povahu.

• Upravit
Nikoltea
5.9.11 15:07

jeho syn.Oprava

• Upravit
3005
5.9.11 15:30

právěže jedináček není - pochází ze tří dětí…ale oni ho měli pozdě - vyrůstal prakticky jako jedináček..navíc podle tchýně a i tchána je to dítě který se jim povedlo podle jejich představ…svoji dceru pomlouvá - pořád se s ní hádá a s druhým synem vcelku vychází - ale mýho manžela prostě jak tchýně tak tchán zbožnují - opravdu jsem nikdy neviděla tak fixovaný rodiče na dítě… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
3005
5.9.11 15:32

oni mu třebas říkaj péťa, peťulka-ne petr…vlastně co si mě vzal tak peťulka už ne…už jen péťa...... :lol:

• načítám...
20518
5.9.11 15:39

Já se dost bojím, že takovej bude jednou syn … mamánek …

• načítám...
2248
5.9.11 20:51

Holky, tak to vám teda nezávidím. Koukám, že jsem s tou svou hysterickou radilkou na tom ještě docela dobře :-D Ale být váma, tak si fakt došlápnu na chlapy a vysvětlím jim, že tohle není normální a měl by si svou drahou matku krotit, jinak že to nemusí dobře dopadnout

• načítám...
3429
6.9.11 07:27

Domluvy ohledně krocení své drahé matky absolutně u nás nepomáhají, matka je svatá, i kdyby ho poslala do pr… (ačkoliv to už párkrát udělala). Nakonec vždy jsem ta špatná já, že jsem nevychovaná, zlá, drzá, že jí jen ubližuji a to se mi ve zlém vrátí. Takže proti matce nesmím před mým říct ani slovo špatného, jinak je hend oheň na střeše.

Jo, a jak tady některá psala, jak říká maminka tomu svému dospělému chlapečkovi, tak u nás - Peťulko, Petronelko, fifino a drahouši :cert: klidně přede mnou, před ostatníma…nepovažuje to za nenormální :zed: To já sjem jenom přecitlivělá a hysterická, vždyť ona jen chce pomáhat a starat se do všeho, po čem jí nic není.

• načítám...
Nikoltea
6.9.11 07:52

Kajuli,na to už jsem mého varovala že to nemusí dobře dopadnout,když se do všeho bude ona míchat.Že by se neměla plést do nladých,že nám ten vztah tím rozkládá.Jenže NEDAJÍ SI ŘÍCT A NEDAJÍ.Ještě jsem u nich od té doby nebyla,budu u nich až zítra(ve středu),čtvrtek a možná i pátek.

• Upravit
Nikoltea
6.9.11 08:06

Ptala jsem se kámošky která bydlí 7 let s manželem.Prvně jako s přítelem a ted už s rodinou,její malá má 3,5 roku.Tak jsem se zeptala jestli se jim její tchýně do všeho plete?Řekla že ne,že jí poradí jen když se jí moje kámoška na něco zeptá.Ta se má. Večer jak jsme si volali s přítelem tak jsem mu to říkala,prvně ze začátku že je unavený že nic nechce řešit,at u o tom nemluvím že dnes nemá náladu,atd.Pak řekl no tak mi to řekni,tak jsem mu to řekla.
ON ODPOVĚDĚL:Takto to po telefonu řešit nemá cenu. Až to bude aktuální a jeho mamka zas něco bude kecat tak pak že by jsme si všichni tři sedli ke stolu a promluvili si. Jenže to nevím jak začít. Ale čekám že se jeho maminka naštve a urazí.Ale to mě bude jedno.
Pak řekl že ona už jiná nebude,že je taková a taková bude.Že se s tím musím smířit. No pěkné.
A já mu odpověděla:tak ona se bude muset smířit s tím že si do všeho nenechám kecat a nebudu brát na její názory a otázky pořád zřetel. A řekla jsem mu že si nepřeju aby mi převěšovala moje prádlo,které bych si u nich pověsila.Že když si to tak pověsím tak to tak chci i najít.A řekl že to si musím vyřídit s jeho mamkou.
Emilie-jako tvůj syn?Tak když si ho vychováš aby nebyl tak takový nebude :-) Což si jej určitě vychováváš.Ty to aspon vnímáš jestli nebude náhodou mamánek.

• Upravit
3005
6.9.11 10:46

tak to je zajímavý ale u nás to je obráceně - manžel na nich není vůbec závislý ale oni na něm…on se s nima právě moc nebaví…to maminka si z něj dělá takovýho mamánka…tak třeba…když vaří tak prvně něco extra pro svýho miláčka-na to nesmí nikdo sáhnout a pak to horší pro ostatní…no a on si schválně vezme to co je pro ostatní… :mrgreen: :mrgreen: ona se urazí…a tak to jde furt dokola

• načítám...
Anonymní
6.9.11 12:59

U nás teďka zase fajn situace. Paní tchýně mi „doporučovala“ jak dlouhou si mám vybrat délku rodičáku. :zed: Jako, vůbec tomu nerozumí a tipy, že někdo je u nich z rodiny devátej rok doma, tak super, ale snad jsem svéprávná a s přítelem si to rozhodnem sami.

Posledních pár událostí mě tak nas…o, že jsem přestala být ta milá holčinka, co znala. Věčně s úsměvem na tváři a přikyvovala jejim „rádobynápadům“, který jsem vypouštěla jedním tam a druhým ven. Řekla jsem ji narovinu co si myslím a mám zlatý klid. Už ani do ničeho nestrká nos, dlouho neproběhla žádná návštěva, a pokud přepadovka, tak jsme asi nebyli doma. :dance:

• Upravit
3429
6.9.11 13:10

Tak to je super. U nás zase proběhla diskuse, proč na 2 roky, co si to za matku, kam dáš potom malou…no nakonec se rozhodla, že půjde do předčasného důchodu a bude se o malou starat, když budu v práci…kráva jedna blbá, si myslí, že bude ovládat i celý svět :pocitac: . Už jsem mjí řekla, že děkuji a nechci a doma jsem to zkonkretizovala, že než aby malá s ní byla od 8h do 17h, to raději dám výpověď :think:

• načítám...
Anonymní
6.9.11 13:11
Anonymní píše:
U nás teďka zase fajn situace. Paní tchýně mi „doporučovala“ jak dlouhou si mám vybrat délku rodičáku. :zed: Jako, vůbec tomu nerozumí a tipy, že někdo je u nich z rodiny devátej rok doma, tak super, ale snad jsem svéprávná a s přítelem si to rozhodnem sami.Posledních pár událostí mě tak nas…o, že jsem přestala být ta milá holčinka, co znala. Věčně s úsměvem na tváři a přikyvovala jejim „rádobynápadům“, který jsem vypouštěla jedním tam a druhým ven. Řekla jsem ji narovinu co si myslím a mám zlatý klid. Už ani do ničeho nestrká nos, dlouho neproběhla žádná návštěva, a pokud přepadovka, tak jsme asi nebyli doma. :dance:

Taky jsem vybuchla a přestala přikyvovat a byl z toho čurbes. Bohužel se MM postavil na stranu svojí rodiny. Teda jak píše Beruloušek, on klidně pošle mámu do háje, to ona se z něj poseránkuje … ale tady se to nedá, že by oni na návštěvu nepřijeli nebo tak něco, protože se prostě nevhodně chovám já, ne oni (myšleno MM a celé rozvetné příbuzenstvo ) :nevim:

M.E.

• Upravit
3005
6.9.11 13:38

tak to je mi tě líto..mě se manžel dříve taky nezastával…a tchýně mně dávala všechno sežrat… ( jé kolik já probrečela nocí) ale já mu dala na výběr..jestli chce aby to mezi náma klapalo tak se mě prostě bude zastávat a hotovo…naštěstí se umoudřil… :wink:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová