Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Takže mám si zkusit promluvit s přítelem,pokud odmítne tak se s ním mám nebo nemám rozejít?Když odmítne tak mám to řešit s jeho mamkou když zas něco bude mít,nějaké kecy?
Dlouho jsem jí jen přikyvovala a svůj názor říkala jen příteli…no od těhotenství se už nedám. Kdybych vám měla popisovat rady, které mi dává, tak byste hleděla. Třeba že mám dávat malou na sluníčko opalovat, že ji nemám brát do obchodu, protože něco ód někoho chytne, že je tlustá a mám jí dávat jíst min. po 5h, že nesmím chodit k mamce atd.atd…
Můžete zkusit s ní mluvit, třeba to pomůže a ona pochopí, že přítel má svou rodinu.
To ted dělám přesně já,že jí jen přikyvuju a co mě štvě řeknu jen příteli.Ty brdo,takže je možné že by mi to mohla taky dělat.Což když je taková jak psala i Emilie že je to prostě dáma která je taková že musí do všeho mluvit nebo jak to psala.Ona to nepochopí,spíše si myslím že se urazí.co jí je po tom kam vy dáváte malou,vy jste její mamka,ona má své odchované.Jako když se zeptáte tak poradit jo,ale nevyžádané rady to není pěkné.Tak když to odmítne řešit tak se s ním nemám rozejít a spíše to řešit s jeho mamkou? Nu to budou boje,už to vidím,že budu mít zakázáno k nim chodit a on ještě ten barák nemá hotový.Jak by mě potěšilo kdyby jí přítel řekl pořád do ní nehuč,dej jí pokoj at si dělá co chce,ale to jí dodnes neřekl.Spíše mě řekl:znáš to pořekladlo koho chleba jíš toho písen zpívej.Já se jí ale o ty jídla neprosim.
Já jsem měla také zakázáno k nim chodit, ještě když jsme spolu jen chodili. Moje tchýně je prostě generál a chce vychovávat mé dítě.
Já vám nedovedu poradit, jestli se rozejít nebo ne, já bych si zkusila promluvit s přítelem, proč nestojí za tebou a jak by si představoval, že budete spolu žít, jak často bude k vám matka chodit atd.
Pak musíte zvážit, jestli ON za to všechno stojí a zda to VAŠE láska ustojí.
Moc Vám děkuji,přítelovi jsem volala jestli má zítra po práci čas že by jsme simohli jít sednout do restaurace na kofolu a promluvit si.Odpověděl:už zas?Já že jo,ale chci s tebou vážně mluvit,je to vážné.Tak řekl že se dnes večer domluvíme.Už to vidím,za asistence jeho maminky že zas od něj bude něco potřebovat zrovna když si budeme volat.Já už k nim nechci chodit,radi budu do práce dojíždět.A to jsem ještě neřekla že když jsem před o víkendu byla u nich a prala si moje prádlo tak jsem si to pověsila u nich na šnůru,přijdu se na prádlo podívat jestli je suché a bylo přeskládané podle ní,ani se nezeptala,prostě přeskládala podle ní a bylo.Noo to pak musím zvážit.Moc děkuji,jen na vás i myslím že máte dítko a máte takou babičku svých dětí.
mluvila jsem s ním po telefonu,protože než bude mít čas si jít někam sednout tak je to tak za měsíc.Ptala jsem se ho jak si představuje že jeho mamka k nám bude chodit.Odpověděl:Já jí přece nem,ůžu říct jak často k nám má chodit když do toho vložila nějaké peníze-myslel sklep,šířku okna.Zda bude chodit bez ohlášení.Odpověděl tak to snad né,to se pak pořeší.A že tedy budeme chodit my za ní,aby tam častzo nechodila aona a neradila mi tama,by se mi tam do všeho nepletla. Řekla jsem mu že nebudu chcít aby mi ve všem radila co a jak,odpověděl:Tak říct svůj názor si může a je na tobě jestli si uděláš podle svého.Prostě je taková ju nezměníš a musíš to tak nějak brát že bude chtět radit. Já mu řekla ale nemusím jí přikývnout,můžu si říct svůj názor a říct jí ne,on odpověděl:však ano můžeš to ti nikdo nebere. Zeptala jsem se ho no a když budeme mít malé tak se bude starat proč to malé nemá botičky a proč to nemá svetříček a proč Fuxinko ve tvém případě proč to nedáš na sluníčko,atd..A on odpověděl no tak se jí řekne no tak se jí to nedalo no,no tak se na sluničko malá malý nedal no,a co je na tom že se jen zeptá? Zeptat se může.A když jsem mu řekla a co když se mi nebude líbit že dítkovi dává kozí mléko a on řekl:a co když mě to vadit nebude? Takže říct svůj názor si může,poradit může na tom nic není říkal.A jak mluvila o těch schodech a střeše tak odpověděl:řekla si jen svůj názor,já to tak podle ní neudělám,udělám si to podle sebe. Když sem mu řekla že by jsem jí řekla že my si schody pořídíme jaké budeme chtít tak mě odpověděl,ale proč bys jí tak odpovídala?Jak kdybys chtěla mít navrch.To se mě nelíbí,to jsem řekl aj jí at tak nejdená.A já mu řekla tak by jsem jí řekla že je to jeho věc jaké si pořídí schody,on si zařizuje bydlení.S tím už byl spokojený.Tak já nevím. ![]()
Tak třeba nakonec bude stát při vás a mamince dá jasně najevo, že sice může říct svůj názor, ale vy jste pro něj ta nejdůležitější
Ale aby to nebylo jak u nás, když mi tchýně „radí“ (to nejsou rady, když se mě ptá, proč malá není opálená - ve 3měsících a proč je bílá a nadává mi skrz to, že jsem špatná a neschopná matka), můj jen sedí a nic neříká. Doma mi potom řekne, ale ona to tak nemyslí, jsi vztahovačná. ![]()
To uvidím,on mi říkal tak snad svůj názor si říct může,ale je na tobe jak se rozhodneš.Řekl co je na tom když se jen zeptá nebo řekne svůj názor?Však se podle ní nemusíš řídit.No jo no,ale aby se opravdu jen zeptala nebo řekla svůj názor.Ježiš marja jak může být 3 měsíční dítko opálené?Vždyt jsou mu teprve 3 měsíce,než ta pokožka si na sluníčko zvykne,než se dostaví ten pigment.Vy za to nemůžete že malá není opálená,to je přírodou,ne vámi.To dítko i na sluníčko může být náchylné když mu není ještě ani rok.Tak to určitě nejste,nebot vy přírodě neporučíte.3 měsíční dítko na slunbíčko..? nechápu.Není opálená ale je zdravá,nemá úpal a nebrečí že jí dráždí sluníčko očička.A ten manžel měl něco říct hned,to je od něj škaredé.Dokud nemá malá 18-let nemůže říct že jste špatná matka,jakto hned tak rychle ví?Vy nejste špatná matka,ale ona je špatná tchýně,posuzuje a sama má máslo na hlavě. Takže tak,říkal že názor si říct může a zeptat se taky.Já mu řekla že když se mi něco ale nebude líbit tak jí řeknu ne a on řekl však jo,však nikdo tě nutit nebude.a že se musím smířit s tím že je ukecaná.
Ještě by jsem se chtěla zeptat.Když říkal že je prostě jeho mamka taková že si řekne svůj názor nebo se zeptá,není na tom nic nebo by jsem měla zbystřit.Vám by nevadilo kdyby si řekla jen svůj názor-ovšem pořád říkala svůj názor nebo se pořád ptala?
Je rozdíl mezi říct svůj názor a říct to jako rozkazem, že bys to tak měla dělat.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Foxinko,nemáš náhodou jednu a to samou tchýni a že by měl ještě bratra o kterém by jsme nevěděli? Ty se máš umíš si otevřít pusu,ale mě hned nenapadne co říct.To je klid když tam semetrika není,co? Trošku pozdě,přítel už si nechal do toho kecat a dopadlo to tak že si zaplatila co chtěla postavit.Takže zas bude to je tu moje já jsem si na to dala peníze.Ano,ona to tak mému řekla když zdědil po otci byt.Však to není trvůj barák to je můj,tvého tu není nic,když se začal rekonstruovat barák a čistit cihle tak mu řekla to jsou moje cihle jí něco odpověděl a ona mu řekla a bud potichu nebo tě z tadyma vyhodim-jemu.a neřekl ani tuk.Já se nstačila divit. Takže když zas něco tak jí můžu říct,ale co máte z toho my si tam dáme schody jaké nám se budou líbit,by si buddujeme zázemí,jenže ona zas vytasí tu větu no jo,ale tady jde o ten princi a já můžu říct o princip takový že vy už své máte postavené.Když se vám ty schody líbí tak si je sem pořidtě,mysi dáme schody jaké se nám budou líbit,atd..Takže spíše s ní mluvit a umět jí odpovědět?