Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Nikoltea
6.9.11 21:28

Anonymní-taky mi dává rady,a taky jsem s úsměvem přikyvovala na její rádobynápady,pak jsem se poradila tady a nesmím být taková,musím si říct co a jak.Ale ten klid nevím-asi to nepochopí,když přítel řekl že je taková.Co mám jest,co pit,jak se oblékat,atd..Ale ted už se musím ozvat.

• Upravit
Nikoltea
6.9.11 21:34

Foxinka-ty brdo:-) dobře:-) Jen at si nemyslí.Žádný předčasný důchod,to není její malé,ale tvoje a tvého manžela-takže vás dvou.To by se jí líbilo.Od mého jeho mamka bohužel v důchodu je,jen si chodí přivydělávat.Jinak má doma moc práce,doufám že to tak bude i když budeme mít malé.Jinak si vždy vymyslím důvod proč zrovna ted nemůžu být doma.to je tvoje věc,tvoje rozhodnutí.Když jí pořád něco vadí,co nemusí tak at se stará sama o sebe at si tě vůbec nevšímá.

• Upravit
Nikoltea
6.9.11 21:42

Taky čekám výbuch a uražení když něco zas bude kecat a najednou si řeknu svůj názor.Ona si taky nebere servítky že já se mohla urazit když pořád do mě kybicuje ty své nevyžádané rady.a ještě dělá naschvály.Můj řekl že když zas něco tak si všichni tři sedneme a promluvíme si-to jsem zvědavá koho se bude zastávat.Včera říkal že ona už je taková že do všeho kecá,že se s tím budu muset smířit.Fajn,ale ona se bude muset smířit s tím že ju nebudu vnímat,nebudu brát na ni zřetel,na blbé otázky nedostane odpověd a zkusí něco s mým prádlem-což už si pohlídám,tak to okamžitě převěším pdole svého a řeknu jí svůj názor,že je to moje prádlo a když si to chci pověsit tak tak to tak bude. MUSÍME BÝT TROŠKU OD HUBY,JINAK TO S NIMA NEJDE! Že to říkám ted zrovná já,která taky byla potichu,usmívala se a přikyvovala.
Ona:Vem si okurkový salát
Já:nechci
Ona:ale měla bys mět vitámíny,měla by sis vzít. Proč to řeší?Nechceš nechceš,tak si nakašli,neubyde,ale ne ještě dávat rady.Já vím že je to zdravé,ale když nechgcu tak at to neřeší.

• Upravit
Nikoltea
6.9.11 21:44

Beruloušek-dobrý nápad:-) To mu můžu říct.Jestli bude chtít aby to mezi nama klapalo,tak se mě bude zastávat.Tak to jsem zvědavá co na to řekne:-)

• Upravit
3429
6.9.11 21:52

Nikoltea: můžeš mu dát na výběr, akorát to nemusí skončit, jak si představuješ. Neříkám, že by si tě manžel nevybral, jen tohle přesně nechci udělat, protože naprosto vím, jak by to dopadlo.
Já jsem taky jí začala držkovat až před nějakou dobou, do té doby jsem svůj nesouhlas projevovala doma, pak sjem z toho byla na prášky, a řekla, že nechci, aby k nám chodila (byla u nás v šestinedělí od 10h do 18h každý den! myslela jsem, že ji zabiji anebo se odstěhuji) :pocitac: V podstatě od narození malé jí „odporuji“, protože se stále cpe do věcí, do kterých jí nic není. :zed:

• načítám...
Nikoltea
6.9.11 22:36

Fuxinka-no právě.Někde to zabere,někde ne.A jo,protže víš že by se asi zastal maminky.Ale dobře děláš,aspon si řekneš co se ti nelíbí nebo dáš tak najevo.Tchýně je drzá že ti říká že nejsi dobrá matka a tak,což si myslím že jsi,protže špatná matka je jen tak která se o dítko nestará protože vysedává v hospůdce a týrá to.A pak ještě v to šestinedělí-co si myslí.To jak kdyby u vás dělala směnu od 10h. do 18h.At se stará sama o sebe a chová se jak babička k malé,ne jak kdyby sežrala celý svět.At si ona vzpomene jaká byla,nebyla dokonalá.Což jde vidět,když syna nenaučila samostatnosti a je z něj mamánek.

• Upravit
Nikoltea
6.9.11 23:01

Jaky je rozdíl mezi muchomůrkou a tchýní?Tchýně nemá puntíkovanou hlavu. :-D

• Upravit
Anonymní
7.9.11 09:12

Někdy je mi ale až trapně s tím odmítáním. Třeba minule mi doslova vnucovala nějakou věc, co ji dali nějací podomní prodejci. Kýč od pohledu, řekla jsem, že to nevyužiji, že nešiju, ať to dá někomu, kdo šije. Hnedka uražená. Přitom je tak mladá a pořádnou dobu už mě zná, tak snad jí mohlo dojít, že zrovna tímhle mi radost neudělá. A ať mi klidně nic nedává, důleitější je, jak se ke mě chová.

Říkala jsem si, jasně, taky nejsem bez chyby, tak prostě se snaž, ale ono už to fakt nejde někdy. Teďka návrh na to, že bysme mohli trávit společné Vánoce. Jo, loni jsme navrhli, že budeme i u našich i u nich. Strašně nchtěla, ať jsme si ve svojem. Tak jsme nakonec byli u našich, ale to prostě bylo vidět i na partnerovi, jak je to fajn. Opravdu vánoční atmosféra, že se nám nechtělo ani odjet. Pak předání dárků u ní a nálada na bodu mrazu. Letos prý bychom mohli u nich. Ani za boha. Vánoce strávíme buď sami nebo zase u našich. Nejlepší je, že přítel to vidí stejně, že je to i jeho názor, že se v tomhle shodneme. :dance:

• Upravit
3005
7.9.11 10:25

holky nemáme to lehký…at už s tchánovcema bydlíme nebo ne ne.....my ted máme relativně klid, akorát mě děsně štve, že musí u všeho být… :nevim:

• načítám...
3005
7.9.11 10:31

jinak holky máte pravdu musíme se před tchýněma vždycky důrazně ozvat…ne to jenom řešit s manželem…

• načítám...
2248
7.9.11 12:14

Můj taky říkal, že jeho maminka je prostě taková. Když jsem mu ale řekla, že v tom případě ji pošlu do prdele sama a je mi úplně jedno, že se se mnou nebude bavit, začal se mě aspoň trošku zastávat. Jeho mantrou je „ale vždyť ona to myslí dobře“. Za to bych vraždila. Však když jsme zjistili, že čekáme Elišku, měla ke mně hodinový srdceryvný proslov o tom, jak si komplikujeme život a že mám to těhotenství zvážit (tůdle), že nám nebude mít kdo hlídat, když jsou obě maminky pracující a jejich babička už má osmdesát (na tu mou se nějak pozapomnělo) a že ona by ráda, abychom počkali na její důchod (jistě, za osm let bych se měla snažit o první dítě, když jsem diabetička a ty je mají mít co nejdříve).
Takže jsem jí řekla, že hlídání od ní nečekám a nic zvažovat nebudeme.
A teď by mi malou kradla nejradši furt, pořád by se k nám cpala s tím, že chce malou v kočárku vzít ven (no jistě, vrátila by se mi beztak s propíchanýma ušima a dvaceti léky na různé nemoci „co kdyby náhodou“).
Máte pravdu, nejlepší je tchyni usměrnit sama i za cenu toho, že ze mne bude ta zlá a strašná ženská :lol:

• načítám...
Anonymní
7.9.11 12:42
Kajuli píše:
Můj taky říkal, že jeho maminka je prostě taková. Když jsem mu ale řekla, že v tom případě ji pošlu do prdele sama a je mi úplně jedno, že se se mnou nebude bavit, začal se mě aspoň trošku zastávat. Jeho mantrou je „ale vždyť ona to myslí dobře“. Za to bych vraždila. Však když jsme zjistili, že čekáme Elišku, měla ke mně hodinový srdceryvný proslov o tom, jak si komplikujeme život a že mám to těhotenství zvážit (tůdle), že nám nebude mít kdo hlídat, když jsou obě maminky pracující a jejich babička už má osmdesát (na tu mou se nějak pozapomnělo) a že ona by ráda, abychom počkali na její důchod (jistě, za osm let bych se měla snažit o první dítě, když jsem diabetička a ty je mají mít co nejdříve).
Takže jsem jí řekla, že hlídání od ní nečekám a nic zvažovat nebudeme.
A teď by mi malou kradla nejradši furt, pořád by se k nám cpala s tím, že chce malou v kočárku vzít ven (no jistě, vrátila by se mi beztak s propíchanýma ušima a dvaceti léky na různé nemoci „co kdyby náhodou“).
Máte pravdu, nejlepší je tchyni usměrnit sama i za cenu toho, že ze mne bude ta zlá a strašná ženská :lol:

Tohle taky nechci. V kočárku dávat miminko. Bojím se, v jakém stavu by ho vrátila domů - protože taky dost ráda experimentuje s medikamenty :-) . Jako jo, někdo by řekl, že ještě budu ráda, že ji mám kousek a že ji jako babičku ocením, když budu potřebovat. Ale já to beru tak, že my jsme miminko chtěli, tak proč bych ho měla dávat někomu hlídat hnedka. Už mlela, jak bude objíždět kolegyně s kočárkem, a to ještě neví, že já k ní ani nebudu chodit, protože má psa, kterej děsně smrdí. Pokud bude chtít na nějakou okružní jízdu, ok, ale za doprovodu se mnou.

• Upravit
3005
7.9.11 13:07

:potlesk: :potlesk: :potlesk: tak tak drsně na ni…jinak se to bohužel nedá…chvíli jsem si nechala s..t na hlavu ale to k ničemu nevedlo..nejvíc mě vytáčí jak pořád tchánovci říkaj to je pétův dům, to je pan majitel a my ho musíme všeci poslouchat…a pořád to opakujou… :zed: :zed:

• načítám...
3429
7.9.11 13:45
[… Jako jo, někdo by řekl, že ještě budu ráda, že ji mám kousek a že ji jako babičku ocením, když budu potřebovat. Ale já to beru tak, že my jsme miminko chtěli, tak proč bych ho měla dávat někomu hlídat hnedka.

Přesně souhlasím s tebou. Ale jen se Petronelka narodila, tak hned, že s ní půjde ven, stále mi ji vyslíkala, dávala jí čaj, vodu, dudlík namáčela ve vodě z kohoutku, nosila ji v náručí, vytahovala z kočáru a nikdy mi ji nevrátila v domluvenej čas, vždy min. o 30 min později :cert: měla ji dvakrát a potřetí už jsem to nedovolila, jedině se mnou a o to si zase nestojím já, takže má smůlu…

• načítám...
3429
7.9.11 13:47

nevím, co všichni mají s tím hlídáním. Já jsem si miminko pořídila a rozhodně ne proto, abych čekala, že mi je bude někdo hlídat nebo pomáhat. Moje volba, moje dítě a já se postarám, jak nejlépe budu moci a až nebudu moci, tak poprosím o pomoc.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová