Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
20518
1.9.11 13:45
Nikoltea píše:
Moc Vám děkuji,musíme si spolu promluvit.Když jsem si mu vždy stěžovala tak otráveně řekl že to nechce řešit.Jenže ted mu musím říct at spolu si jdeme někam sednout že s ním chci vážně mluvit.Jen se bojím že o tom nebude chtít mluvit.Je ted podrážděný z smsek které jsem mu v naštvanosti psala takže by bylo lepší to tak týden nechat uklidnit,že?Moc děkuji.

Bohužel - ikdyž to ti to teda nepřeju - je to asi tak. On vaše spory, tedy tvoje a maminky, řešit nechce a nebude.

• načítám...
Nikoltea
1.9.11 13:53

Takže promluvit si je zbytečné a zas bych ho podráždila?Takže když to necce a nebude řešit tak co jiného?

• Upravit
3429
1.9.11 13:59

Nikoltea koukám, že máme hodně podobnou tchýni a partnery pěkné mamánky. Já to bohužel zjistila až později. A vím, že nikdy nebudu mít „svou“ rodinu, protože, jak psala emilie, tak ona si vždy najde cestu a pořád mi bude ten život zněpřijemňovat a otravovat. A bohužel partner většinou stojí za ní :zed: Jedinou pro mě schůdnou cestou v této době je její ignorace a snaha se jí vyhýbat.

• načítám...
20518
1.9.11 14:08

Promluvte si určitě. Řekni mu, co cítíš, čeho se bojíš a co chceš. Jen dodávám - v případě, že to striktně odmítne, že ho to nezajímá, nechce to řešit, atd - tak ti názorně předvede, jak bude reagovat, až za ním přijdeš, že tchýně vašeho ročního chlapečka krmí za tvými zády svíčkovou. Předvede ti, komu dá přednost. Ani jedné. Vycouvá z toho! Poperte se vy dvě a jemu dejte svatej klid! Pro tebe bude ale důležité zjištění, že to bohužel nebudeš ty. Nedejbože, aby se přímo zastal maminky! Jak tomu je bohužel u Foxinky.

A co se ještě taky může stát - známí, mají spolu dvě děti, on bydlí u maminky, ona s dětma u té své. On nemůže maminku opustit, protože … ho prostě potřebuje, tolik ho potřebuje, že on nemá čas dostavit dům, a žena s dětma jsou u svých rodičů prostě ze šprajcu, protože nechtějí jít bydlet ke tchýni, a dům nestojí … A to děti chodí do školy!!! takže to není problém jednoho dvou let!!!

• načítám...
Nikoltea
1.9.11 14:09

Foxinka potěšilo mě že jste mi i vy napsala:-)A jejku tak jsme na tom skoro stejně.To dělá i přítel že stojí za ní,on spíše řekl mě že to nechce řešit,atd. a jak jsem mu napsala v naštvanosti ty smsky tak mě řekl aby jsem vážila slova.Já abych vážila slova.Ona začala ale já mám vážit slova. Promluvit si s ním osobně někde v restauraci..to nevím,zase by jsem ho otrávila.Umět jí odpovědět na ta její kecy nevím zda by to nějak pomohlo,se s ní rozhádat a nebavit se.Ted přemýšlí že kdyby jsme se nebavily tak mi by nemohla říkat co mám dělat.

• Upravit
Nikoltea
1.9.11 14:18

no svíčkovou,bych neřekla,spíše jejím kozím mlékem.Má kozu a kozí mléko,mě to pořád slovně nutí aby jsem to pila že je to zdravé.Toho se bojím,že to za mými zády bude dávat našemu dítkovi kozí mléko.To jsem říkala mojému že nebuzdu chtít aby mému dítkovi dávala kozí mléko a on odpověděl tak at dává,je to zdravé.
Ano,ale to dítko si na to navykne a bude chtít kozí mléko a já nebudu obstarávat kozu jen kvůli tomu že to dítko kdysi naučila pít babička.Takže když mi zase bude dávat ty své rady atd.mám jí odpovědět svůj názor?A že když přítel staví barák že je to jeho věc jaké tam bude mít schody a jakou střechu,že tam bude bydlet on a ne ona?A že si budu jíst a pít co chci a oblékat se podle se be ne podle ní co jí se líbí.Když by řekla že jsem drzá tak by jsem řekla nejsem drzá,jen vám umím odpovědět a vám se to nelíbí.Jenže se taky bojím že když se s ní pohádám že mě přítel opustí. A ještě ktomu mléku,uplně vidím jak by jsem jí dala hlídat malé a už naběhne s flaškou kozího mléka a začne mu to z flašky dávat a to dítko když bude hladné nebude mít na výběr to nebude umět mluvit.

• Upravit
Nikoltea
1.9.11 14:20

Ti známí to mají taky hrozné,spíše smutné že ty děti tak musí žít kvůli nějaké babičce a syn je takový.Copak to nevidí že ty děti potřebují oba rodiče?

• Upravit
3429
1.9.11 14:20

Jo jeho matka pro něj bude vždy svatá a nejlepší. Do teď nechápu, že sjem si toho nevšimla nebo to jen neviděla :think: Každopádně s příchodem Petrušky se to rapidně zhoršilo, proto už měsíc se snažím ji ignorovat a vyhýbat se setkání s ní. Protože každá její návštěva, telefon či jen náhodné potkání na ulici pro mě znamená, že zase mě bude komandovat, poučovat anebo urážet.
Ale třeba ten váš po rozhovoru se změní nebo si uvědomí, že vás to trápí a že si takhle život nepředstavujete. Bohužel u nás tato debata nená smysl.

• načítám...
3429
1.9.11 14:23

Nebojte se jí říct svůj názor, že se budete oblékat, jak chcete a jíst, co chcete. Je to vaše tělo, váš život, do toho vám může mluvit jen vaše máma, která vás vychovala. A co se týče baráku. Názor si můžete vyslechnout ale doporučuji při odmítání používat věty s my…my tam dáme takové schody, my jsme chtěli taková okna, záclony…naše kuchyň bude…

• načítám...
20518
1.9.11 14:27

Odpověděla sis sama. Foxinka řeší současný stav nějak, ale věřím, že kdyby jí tehdy řekli, jak to dopadne, asi bys do toho nešla, viď Foxinko? A že to rozhodně není řešení, spíš nouzové přežívání.

• načítám...
3429
1.9.11 14:40

Jj kdyby kdyby…ale to už je život. Řeším to, jak se dá a hlavně se snažím už předcházet jejímu ubližování. Protože ona si absolutně neuvědomuje, že je něco špatně. Před týdnem se mě zeptala, udělala jsem ti něco? :zed: :zed: §
Emilie řešení to není, ale nevím, jak jinak to řešit nebo žít, tak aspoň takto…bohužel.

• načítám...
Nikoltea
1.9.11 14:40

Ten je hloupý,omlouvám se,at si uvědomí že mamka tu celý život nebude-to jsem mému napsala.Vy jste ted jeho hlavní žena v životě která se o něj postará,může se o vás opřít a hlavně máte spolu dítko,láska která vás spojuje.Proč to ty tchýně tak musí ničit ty vztahy?Se nedivím že se ji vyhybáte.Zkusím sis ním promluvit,pokud odmítne to řešit tak co potom? No ona používá on si tam chce udělt to a to.On to okno nechal dát úzké tak mu na to přispěla a bylo okno podle ní,on si tam nenechal dát sklep,tak mu na to přispěla aby tam byl sklep podle ní.Stavařů co mu s tím pomáhají řekla co a jak tam mají dělat,tak mě stavbař řekl koho mají poslouchat šéfa,mého přítele nebo jeho mamku?Dobře budsu používat slovo my si tam necháme dát takové a takové okna,schody.A ještě mu řekla jak ona by chtěla tam mít velkou kuchyn.To jsem mému řekla že kuchyn si budu vybírat já,já tam budu vařit.Ona se už dívala i na nabýtek jaký se jí líbí že by tam mohl být.Se zahradou tam se hýbat nesmí musí tam být vše jak to tam bylo-říkala přítelovi at neuřezává ten strom višen,at tam jsou všechny stromy co tam byly at se tam nic neměmí.Neřekl ne,řekl jo. Ktomu mi řekl jestli budu vařit jak jeho mamka.Dokonce když jsem byla u nich tak řekla kde je ta naše kuchařka?Chtěla mě naučit vařit rajskou.

• Upravit
3429
1.9.11 14:44

No prostě ona je sama, vychovala svého syna sama, rozhodovala za něj a je na to zvyklá. Těžce se smiřovala s tím, že má rozhodnou, držkatou ambiciozní partnerku. No teď mě nerespektuje vůbec. Ale já jí o to nestojím. Já mám svou dceru, pro kterou stojí žít a to mě denně dělá veselejší.

Nikoltea nenchte si už ze začátku do ničeho kecat, pak si totiž ji rovnou můžete nastěhovat do baráku.

• načítám...
3429
1.9.11 14:45

Nejraději mám dny, kdy nevolá a nechodí k nám. To je hned život veselejší a chvíli si pak připadám jako rodina.

• načítám...
Nikoltea
1.9.11 14:46

Odpověděla jsem si sama-myslíte tak že se postaví vždy za mamku?Tím jak jsem napsala o kozím mléku.Nebo jsem si sama odpověděla tím že jí mám umět odpovědět a nepřikyvovat?Říct jí svůj názor,stát si za svým bude znamenat hádku.Což se toho bojim.
A Foxinka to má horší,protže už má rodinu.Že udělala jsem ti něco jak se tchýně zeptala?Ach jo,jí to asi ještě nedošlo nebo co.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová