Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Když se zeptá, tak o nic nejde. Příkl. co můžu dát mimču? Chceš s něčím pomoci? Horší je, když by vnucovala své názory. Příkl. Měla bys jí dávat mlíko, my jsme to tak dělali.
Ale stejně je nelepší, když do ničeho nekecají! Přeci když budeš potřebovat, zeptáš se.
No právě ty její názory znamenají:Co to jíš za jogurty?Proč si nevezmeš bílý jogurt a nezamícháš si do toho marmeládu?Naučíš se jest rajčata.Nabídla mi omeletu kde je kozí mléko a já to nejím a řekla:ale prosím tě když nebudeš čichat že je tam kozí mléko tak to ani neucítíš.JEJÍ NÁZORY-TY ONA JEN ŘÍKÁ,ŘÍKAL PŘÍTEL A NA TOM NIC NENÍ ŘÍKAL SVŮJ NÁZOR SI ŘÍCT MŮŽE.Jenže toto jsou ty názory které mi vadí.Nebo:Proč si tam to okno nedá širší?A ta kuchyn proč není větší?Měl by si dát širší okno a větší kuchyn.Mě řekla:já jsem ty stavbaře donutila aby udělali sklep a u schodu takové ty bariéry bezproblémové na kola a kočárek. NEBO TY JEJÍ NÁZORY JSOU:Mohl by si udělat na střeše terasu,ukázala obrázerk jak to má její známá a řekl víš tak by si to tam mohl udělat to je pěkné.Nebo mu řekla,ale uděla si okna podle svého:Proboha jak uvažuješ on bude mít okna na půdě kde se bude dívat do nebe,ježiši kriste.Děj si ty okna tam tak aby ses nedíval do nebe. TO JSOU JEN JEJÍ NÁZORY PODLE MÉHO PŘÍTELE.Měla bys nosit uvolněnější trička ne obeplé.Takové trička nenos,kup si uvolněnější.Prý to jsou jen její názory.
Nikoltea: tak udělej vždycky opak toho, co ti řekne - a bav se tím, jak je z toho vytočená. Jinak jak tak sleduju, tak u vás se rozrůstá docela slušně ponorková nemoc. Chce to na pár týdnů změnit ovzduší. Třeba k rodičům…
A z tchýně si nic nedělej. Už jsem tady přece psal, že většina tchýní je řízena Al-Kajdou… ![]()
Tchýně jou svině ![]()
Hele co jí říct ať jde do prdele?
Je to krátký a výstižný povel, ten by mohla pobrat ![]()
Crispina píše:
Tchýně jou sviněHele co jí říct ať jde do prdele?
Je to krátký a výstižný povel, ten by mohla pobrat
Dobrý…hodně dobrý ![]()
Roxinka by třeba mohla,když má až takou tchýni,já zatim nevim jaká bude když budeme mít malé,ale přítel řekl hlavně slušně!Takže to spíše vytihuje dělat pravý opak a dívat se jak ju to točí.Že když už jí něco řeknu tak hlavně slušně.To jsem se ještě nepochlubila že mi cpala do vlasů čelenku s růžovýma korálkama.Prostě dáma v letech musí přijít na to že je zbytečné mě něco říkat,já stejně poslouchat nebudu a udělám si vždy podle svého.Jak budu bydlet s přítelem tak budu brat ohledy i na něj co se mu doma jak bude líbit,ale na ni ne.Jen jak uznám za vhodné. Roxinko,nějak být na ty tchýně slušné potvory. ![]()
Jo důležité je být slušná. A dělat přesnej opak toho, co chce ona ![]()
Už se těším jak ona ode mně bude jest jídla co obsahují kupované mléko.Koláčky,svíčková,omelety.Mě bude vnucovat jejíma názorama to její slavné kozí mléko,ale ona se kupovaného nedotkne.Jí přinesu koláčky že jsem jí upekla,se podívám jestli je bude chtít nebo se bude vyhýbat protže tam není kozí mléko.Jí vadí když někdo má kupovaný jogurt,naspř.jogobelu,aktiviu.Dam si aktiviu nebo jogobelu před mým a před ní,aby přítel viděl do čeho všeho ona umí kecat a pak se mu podívám do očí s výrazem co ty na její názor říkáš.Už vidím jak se bude rozčilovat:proč jíš takové jogurty,proč si nekoupíš bílý an nezamícháš si do toho marmeládu.Když je taková budu ju vytáčet k šílenství a budu se tím bavit že jí to vadí.Že řeší to co jí druzí. Ona když dávají v reklamě aktiviu tak se rozčiluje že na to dávají reklamu. bude li mě dělat naschvály tak jí to vrátím tím že si koupím aktiviu nebo něco co ona nemusí a je. Já na ni budu slušná,ona z toho bude na haluzi jak někdo jí.a ještě jí s úsměvem řeknu mě to chutná:-)
Kdybycj věděla a viděla jak to Foxinko probíhá u tebe,jak ona vystupuje atd.tak by jsme něco vymysleli.Něco co nevadí tvému manželovi ale vadí tchýni.
Jak vystupuje? Dám ti 2 příklady.
Takže tak nějak…mám takových „story“ více. Někdy trvá než mě naštve a někdy stačí jejích pár rýpnutí a lezení do soukromí a hodila bych jí bombu na balkon. ![]()
Bobečku, ani nevíš, jak ti rozumím. Má skorotchyně se do období před porodem jevila jako ideální. Bohužel jsem se ale radovala předčasně, už v šestinedělí jsem z ní měla nervy nadranc a pokračuje to doteď. Jsem vychovaná slušně, ale jednou se neovládnu a natvro ji pošlu do zadele i s jejíma radama ![]()
Věc se má u nás tak; Ona sama je z lékařské rodiny a má (ještě žijící) úzkostnou maminku praktickou lékařku v důchodu, která jí dodnes denně volá a celé rodině předepisuje léky pomalu na každý prd. Myslím, že i díky této babičce je můj drahý celkem silný alergik (ono vyrůstat ve sterilním prostředí není fajn). Jakmile jsem z poradny přišla s tím, že mám trošku vyšší tlak a mám brát 3× denně hořčík, spustil se poplach a milý byl denně bombardován telefonáty, ať mne šetří. Chodili jsme totiž každý den na procházky, které jsem sama vyžadovala! Pak přišla hysterie, když se dozvěděli, že malá půjde o dva týdny dříve na svět. (co všecko může být špatně, jak se může to či ono zvrtnout…) když měla v porodnici novorozeneckou žloutenku a kamarádka pediatrička, co byla u mého porodu nás propustila domů, hned se tchyně s maminkou jaly špekulovat, co by mohlo nejlépe pomoci, aby nebyla žlutá (s prominutím hovno pomůže, akorát nechat na světle a kojit o sto šest). Po propuštění navíc ještě neměla porodní váhu, proto se babička s tchyní neustále strachovaly, jestli správně přibírá a kdy a jak pije a jestli náhodou nebude lepší umělá výživa. Třikrát jsme odmítli váhu, že má počuráno a pokakáno dost plenek. No ne že počtvrté nám tu přiblblou váhu dotáhli a ještě ten den bylo asi pět SMS s dotazem, jestli jsme vážili, kolik teda vypije a kolik váží!!! Pak se Elišce zjevil v pusince soor. Borglycerin jsem tedy přivítala, ne však už snahu tchyně koupat mne celou v borové vodě (nejlépe 24 hodin) a vyměnit pediatrem předepsané prášky za sirup, u kterého si ani magistra v lékárně není jistá, zda jej mohou třítýdenní miminka. Už jsem si zvykla, že při každé návštěvě se nás tchyně ptá, jestli vážíme u kojení (s úsměvem odpovídám, že nikoli), ale prostě má pořád tendenci nám do všeho kecat. Navíc by Elišáka nejradši pořád jenom chovala, nosila a tišila při každém zabručení, což je s prominutím na posrání, zvláště když naše malá si ze spaní občas zabrouká a hned zase usne (takže když ji člověk z postýlky vyndá a začne tišit, jenom ji probudí, ona pak už nemůže usnout a je o to více protivná).
Já jsem se obešla bez sterilní domácnosti, bez váhy, bez lékaře v rodině, neumřela jsem a proto mne tyhle dvě pekelné ženské dosti vytáčí. Přítel je ale kliďas a radí mi, ať si to poslechnu a vypustím. No říkejte to hormony napumpované ženské, která si při každé výtečné radě představuje vytrhávání jazyka kleštěmi a lámání rukou
No nakonec jsme se interně dohodli veškeré informace velice filtrovat a říkat jen to nejnutnější a jen velice sporadicky.
Takže přeji pevné nervy a pokud Tě to bude opravdu stresovat, prostě pořeš věci s manželem a tchyni odkažte tam, kde světlo nesvítí. Ty máš být co nejvíc v pohodě, abys měla dost mléka pro miminko a pokud to zahrnuje dočasně pokřivené vztahy s tchyní tak budiž. Má se krotit a uvedomit si, že tak jak ji určitě sala její tchyně tak přesně takovým stylem see ona tebe ![]()
No, my se ňafli teď o víkendu. Poprvé celá rozvtená rodina společně na chalupě. Superbabička seznala, co všecno dělám špatně.
Buď jak buď, poté, co upravovala i nápoj k snídani (nemyslitelné, co dělám já, to je dobrý akorát tak na žaludešní vředy), děti dnes do rána blijou a mají těžký průjem
![]()
Ahoj holky,
konečně super diskuze, ze které se může ženská vykecat z jejího vztahu s tchýní. Občas už mám vážně pocit, že mi z ní šplouchá na maják. Pořád budu ta nejhorší, co nic neumí, a když něco udělá, je to špatně. To ale asi máme všechny.
Pro představu, s miláčkem jsme spolu 5,5 roku, z toho přes 1 rok manželé. Od svatby bydlíme u jeho rodičů nahoře. Mají dvougenerační dům.. Stavíme si domeček, ale ještě budeme muset počkat min. do příštího podzima, než se budeme moci nastěhovat. Takže teroru ještě není konec.
Začalo to před zhruba 3 roky, kdy tehdy ještě přítel na popud svých rodičů, chtěl rekonstruovat a rozšiřovat horní část domu pro mě a jeho.. Tehdy jsem maturovala, takže stres a do toho tohle. Řekla jsem, že tam nikdy bydlet nebudu a dost jsem kvůli tomu prořvala. Pak to nějak utichlo.
Po čase mě požádal o ruku, chtěli jsme mít svatbu.. Jenže já byla na škole a bylo mi 21! Tchýně se děsila, tak jsme se rozhodli na tuty, že do toho jde a vzali jsme se vloni. Ničeho nelituju.. Tam to začalo na novo. Jaký šaty a bla bla. Pak mě zkritizovala, že jsem měla hnusný bolerko. Nejsem typ holky, která by musela mít úplně odhalená ramena, navíc zrovna nejsem příliš obdařená v dekoltu, tak jsem to řešila bolerkem. navíc jsem měla svatbu v kostele, kde se sluší mít zakrytá ramena. Cítila jsem se v tom prostě dobře, ale jí se to nelíbilo. Pak jsme začali řešit bydlení.
Taťka nám dal pozemek u nás na vsi (malá prdélka, ale miluju to tam). Hlavně budu u mojí mamičky, když budu potřebovat poradit. A znovu oheň na střeše. že počítala s tím, že se podělíme o náklady na opravu jejich domu, elektriku, bla bla. Neustále to mám na talíři.
Budu končit, to by bylo na hodně dlouho, než bych se z toho všeho vypsala
ještě dodatek, nejvíc vtipný mi přijde, že na mě neustále utočí s otěhotněním. Už dva roky jsme ve fázi snažení, prostě to nejde. Mám po operaci, kdy mi vzali jeden vaječník. Chtěla jsem vše přirozeně.
Nakonec to natolik vybublalo, že jsme se s manželem odhodlali do caru, já už mám to vyšetřením, které všechy dopadli na 1, teď ještě čekáme na manželům sperio. Až na mě příští zaútočí, sejmu jí výsledky od doktora. Doufám, že dá pak pokoj.
Tuto ženu nechápu, sama čekala na dítě 9 let a mně dělá takový dusno.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Aha,takže když řekne jen svůj názor a jen se zeptá,tak je to v pohodě?Tak to jo.