Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tyhle tlaky z rodiny znám… Chcete poradit, poradím a udělejte to přesně podle mě … Děkuji, nechci. ![]()
tak tvoji tchyni bych hnala z bytu pres zavrene dvere
![]()
ja mam podopbnou tchynu.. sice miminko na ceste bohuzel neni ![]()
ale do vseho nam keca.. vcil stavime domek, tak nam keca, jak ma vypadat, jak bude zarizeny , jaky ma byt zachod, jaka koupelna, k cemu nam bude takova kuchyn, proc obklady misto lina
ale ja sem se naucila nesrsat se s ni a i kdyz je to blbe vuci mojemu tak vuci ni ale co na srdci to na jazyku..
normalne ji reknu ad nam do toho nekeca, ze my tam stravime zbytek zivota!!!
kdyz me keca jak vesam pradlo, tak ji reknu ze proto ze ja to tak chci a hotovo…
alae je pra vda ze az se nam miminko konecne podari tak mam strach jak mi bude do vseho kecta .. ale to uz sem pripravena ji zarazit vcas…
nemam rada kdyz se nekdo stara do toho pocem h…o!!!
pardon ze sem byla tak hruba ![]()
no, my trávili sobotní i nedělní odpo u tchýně..v sobotu proto, že tam švagrovci slavili svátek neteře, tak kvůli bazenu..a došla pak nějak řeč na naše miminko a přišla nabídka, že jestli chci, tak si u nich můžu nechat nějaký věci..tak jsem se ptala jako jaký a ona kočárek, oblečky a tak - asi myslela všechno..
to zrovna, oblečky si nechám doma - chodím se kochat a o kočárku jsem říkala, že ho jen tak mít nebudeme, že je čas. a včera, jestli prej už kupuju plíny, že jsou akce - tak jsem jí říkala, že je taky brzo, že je min. 4, 5 týdnů času (jsem teď 21tt) a odůvodnila jsem jí to, že kdyby se narodilo teď, tak umře, ale za těch pár týdnů už ho zachrání - tak snad bude klid a nebude to na mě zkoušet za 14 dní znova
![]()
a jak jsem psala, znám pohlaví, a oni všichni (včetně tetinky), že tipují kluka..a když jsem se ptala proč, tak že prej mám takovou čistou pleť a já jen dodala, protože to tak mají všichni (podle dr to je holčička
)tak jsem zvědavá co na to milá tchýně řekne..podle mě to, že se to přítelovi „nepovedlo“
a navíc, jsem zrzka..takže můžu čekat narážky na barvu vlasů ![]()
maky26 píše:
no, my trávili sobotní i nedělní odpo u tchýně..v sobotu proto, že tam švagrovci slavili svátek neteře, tak kvůli bazenu..a došla pak nějak řeč na naše miminko a přišla nabídka, že jestli chci, tak si u nich můžu nechat nějaký věci..tak jsem se ptala jako jaký a ona kočárek, oblečky a tak - asi myslela všechno..to zrovna, oblečky si nechám doma - chodím se kochat a o kočárku jsem říkala, že ho jen tak mít nebudeme, že je čas. a včera, jestli prej už kupuju plíny, že jsou akce - tak jsem jí říkala, že je taky brzo, že je min. 4, 5 týdnů času (jsem teď 21tt) a odůvodnila jsem jí to, že kdyby se narodilo teď, tak umře, ale za těch pár týdnů už ho zachrání - tak snad bude klid a nebude to na mě zkoušet za 14 dní znova
![]()
a jak jsem psala, znám pohlaví, a oni všichni (včetně tetinky), že tipují kluka..a když jsem se ptala proč, tak že prej mám takovou čistou pleť a já jen dodala, protože to tak mají všichni (podle dr to je holčička
![]()
)tak jsem zvědavá co na to milá tchýně řekne..podle mě to, že se to přítelovi „nepovedlo“
a navíc, jsem zrzka..takže můžu čekat narážky na barvu vlasů
Jej, a proč by sis jako měla u nich nechávat věci
Sice jako jsou nějaké pověry a tak, ale já bych věcičky taky nikdy nikam nedávala, protože sem tam mrknu, co jsem vlastně nakoupila pěknýho. S tím pohlavím je to taky směšné, jak u nás tipovali, jestli to bude holčička nebo chlapeček. (Koukalo se hlavně, jestli se měním nějak ve tváři, protože kolegyně z práce od tchýně prý potom ke konci byla šeredná a čekali holčičku = takže asi jsem se měla změnit ve zrůdu
nebo nevim
Naučila jsem se nad těmi věcmi nepozatavovat a od srdce zasmát. Přece jen se nevídáme tak často. ![]()
my se vídáme právě velice často, podle mě až moc často
já si to nijak neberu - spíš se jenom kolikrát pozastavím nad tím, co ji dokáže napadnout..přece jen je to 60-ti letá ženská, která měla 2 děti, tak by mohla mít právě „rozum“ a máma tvrdí, že staří jsou moudří..ale já spíš vždycky čekám, co za perlu z ní vypadne
a pak se nad tím jen pousměju.. ![]()
maky26 píše:
no, my trávili sobotní i nedělní odpo u tchýně..v sobotu proto, že tam švagrovci slavili svátek neteře, tak kvůli bazenu..a došla pak nějak řeč na naše miminko a přišla nabídka, že jestli chci, tak si u nich můžu nechat nějaký věci..tak jsem se ptala jako jaký a ona kočárek, oblečky a tak - asi myslela všechno..to zrovna, oblečky si nechám doma - chodím se kochat a o kočárku jsem říkala, že ho jen tak mít nebudeme, že je čas. a včera, jestli prej už kupuju plíny, že jsou akce - tak jsem jí říkala, že je taky brzo, že je min. 4, 5 týdnů času (jsem teď 21tt) a odůvodnila jsem jí to, že kdyby se narodilo teď, tak umře, ale za těch pár týdnů už ho zachrání - tak snad bude klid a nebude to na mě zkoušet za 14 dní znova
![]()
![]()
a navíc, jsem zrzka..takže můžu čekat narážky na barvu vlasů
Taky bych si u tchýně ani u našich nenechávala oblečky atd. Já jsem se z nich ráda těšila, vyskládala jsem je na postel a různě přemýšlela co by se ještě mělo koupit.
S tím pohlavím je to legrační. Moje tchýně si byla naprosto neotřesitelně jistá, že čekám kluky, protože jsem jednou jen tak plácla, že bych si dala sýrovou pizzu. Od tý doby to pro ní bylo jasný, ani na ultrazvuk bych nemusela. Dost jsem se v duchu smála, když mi doktorka řekla, že jsou to holky. Tchán se s tím vyrovnával ještě půl roku po narození holek.
Jinak moje tchýně, jak jsem později zjistila, si tajně nachystala „vlastní“ výbavičku pro miminka, vč. postýlky, kterou si dala do své ložnice
. Ovšem když jsme jí požádali o jednu jedinou věc, a to jestli si u nich můžeme nechat do porodu kočárek, který nám přivezli o skoro 3 měsíce dřív, tak to v žádném případě nešlo. A to mají velký rodinný dům, kde žijí jen tchán a ona. Takže jsem ho museli nechat ve skladu na prodejně a platili za uskladnění. Po porodu nám řekla, že to bylo kvůli tomu, že se ten zvyk s kočárkem vztahuje taky na prarodiče. A o týden později nám pak kázala, že teď musíme šetřit a všechny výdaje si promyslet
![]()
My jsme taky nemohli mít kočárek u ní v bytě a to žije sama v 3+1
Postýlku si tam chtěla taky pořídit (měla ji 30 let po synech na půdě mezi myšima)
, dokonce vyprala a vyžehlila veškeré oblečení po synech a myslela si, že tam snad jako budu pečená vařená
no to určitě, hlavně s tím jejím zlým kocourem ![]()
Jj, víc než 40 let staré oblečení a věci po synovi to bylo u nás skoro každý týden opakovaný téma. Když jsem byla krátce těhotná, tak prostě jednou přijela a že mi připravila zavinovačku po synovi. Nechtěla jsem to hned hrotit a tak jsem jí poděkovala a odmítla, že nechci, že jsem si koupila rychlozavinovačku a nějaké mám po sestřiných dětech a že je stejně asi moc nevyužiju. A tak se to opakovalo každý týden, jen tchýně víc a víc tlačila, že ta její zavinovačka musí být a basta. Došlo to až do skoro hysterické scény, kdy se dovolávala muže a tchána, že bez té zavinovačky budou mít děti špatné nohy a já za to budu moct. To už člověk nevěděl jestli se smát nebo křičet.
Jako kdyby ty tchýně bral někdo přes kopírák
Moje (skoro)tchýně si taky musela nutně pořídit postýlku a takovou „menší“ výbavičku - jako kdyby jsme tam u nich bydleli či co
A protože prostě není podle ní, tak mě všude pomlouvá a hází na mě špínu - ještě, že mám vlastní domácnost a 20km daleko ![]()
No já to pořád tvrdím, že poměrně velká část tchýní je řízená al-Kajdou… ![]()
Jura007: A tu řídí taky tchýně, jinak to není možný.
![]()
Já už tu taky přispívala, jako jeden anonym, dneska mám malé vítězství, manža přijel od tchýně nasr… jak nočník a sám vidí, jak to ve skutečnosti je. ![]()
Jura007 píše:
No já to pořád tvrdím, že poměrně velká část tchýní je řízená al-Kajdou…
Jo holt nová doba! Kalašnikovy a pěstování máku už je out. Tchýně je jistota. ![]()
Holky, moje tchýně na mojí stavbě mého domu ronila pot, slzy a krev. Doslova. Nabídla svou pomoc na stavbě našeho domu a byla jí na její žádost přídělena „funkce“. Poté, co se zraněna, jako žádná sranda, šlo o amputaci, si nemocnici vyřvala, že ne! a dneska byste to nepoznali!!!. Dneska byste to nepoznali. Mám z toho skoro až výčitky.
Tak si říkám, babi, já vím, že mi chceš pomoct, i když nejsem tvoje pokrevní dcera. Já to vím. Leckdy jsou tvoje rady opravdu pravdivé. Ale někdy prostě chci něco jiného než ty. I když vím, že chceš pro mně jen to nejlepší.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat