Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Prostě to nemáme jednoduché já tvrdím,že mladí mají bydlet samostatně,aby si o věcech rozhodovali sami.Ale,kdyby bylo vše tak jednoduché
.Je možné,že sem teď citlivější a víc to vnímám,ale prostě mám obavu,že se jí pak vážně nezbavím. Jinak tchán je celkem v pohodě pokud není naštvaný,protože jakmile je tak většinou řve a taky se plete do věcí o kterých nic neví,ale není to tak často.Jinak taky zkoušela co jak tu máme předělat,ale má smůlu já si hodlám prosazovat v tomhle svoje přeci jen to budeme my používat né ona a tak přeji ať i u Vás to dopadne podle toho jak to budete chtít Vy
.
Jojo máme asi podobné truhlíky za přítele což je škoda,protože kdyby ten můj byl aspoň z kousku tak jak jeho mladší bratr tak se vsadím,že už to tu funguje úplně jinak,ale bohužel.Oni kluci stejně můžou dělat vše co chtějí rodiče,ale ten jeden co tu nebydlí bude stejně vždy nejlepší ať udělá cokoli.
Držím palce s tou kuchyní a ostatním nábytkem,protože já bych podle tchýnina vkusu nemohla pořídit naprosto nic každá jsme úplně někde jinde,ale to nechápe a tvrdí,že sem moc náročná.
Nemáme to jednoduché.Taky jsem toho názoru,že mladí by měli bydlet samostatně.Myslim si taky se že jí nezbavíš,ale nechci tě tím strašit.Tchán je lepší,když je klidný-ten tvůj.Je dobré že si umíš prosadit své,doufám že když budeme spolu bydlet tak že si taky budu umět prosadit.Bohatě by mi stačilo kdyby tam přišla max.jednou týdně,ale ona tam bude denně.
Doufám že to bude tak jak budeme chtít my,jestli ju zase bude poslouchat tak pak už nevím.Oni jsou tři nebo dva bratři?
Děkuju,i já tobě držím palečky,at to vše zvládáš a nějak se proti ní obrníš a přítel at stojí při tobě.
Dnes půjdu brzo spát a zítra sem nenahlédnu(budu celý den v práci do 18h. a pak jdu k mému-jsem zvědavá co zase na mě vychrlí),aby sis nemyslela že nechci odepsat.Pa pa
Nejen že mají bydlet mladí sami ale hlavně i v jiném městě. My bydlíme sami a co je mi to platné, když to k nám má 5 min a může tu být jak se jí zlíbí. Už jsem poučená a budu vše radit, aby se odstěhovali nejlépe 50-100 km jinam a aby jezdili jen na návštěvy. Tak jak to má její druhý syn, ukáže se tu, kdy se mu chce, přijede jen na sobotu, vyvalí se u ní a pohodička, on je nejlepší, i kdyby nic nedělal, vždycky budeme poslouchat, jak je švagr s přítelkyní nejlepší a jak jí pomáhají. No, samozřejmě protože s ní nemusí čumákovat každý víkend + dny v týdnu a když se jim chce ji vidět, tak přijedou. A když se mu to nehodí, tak jí nakecá, kolik nemá práce a prostě nepřijedou. Holt, byl chytřejší než my.
jsem stejného názoru..my se mohli odstěhovat dál od nich…jenže jsme se nechtěli zadlužit na 20 let…v dnešní době kdy není práce… ach jo… ![]()
Nikoltea-Jo tchán je víc v pohodě není tak falešný,ale ono je to asi i tím,že je to chlap a Ti jsou jiní než ženský.Sice,když je naštvanej je lepší se mu vyhnout,ale jinak se s ním dá dobře mluvit.
Snažím se ,abychom si nábytek a věci okolo dělali podle sebe a né,aby do toho mluvila tchýně,která se sice trochu snažila,ale neuspěla což mě těší
Navíc ona to neplatí tak do toho nemá co mluvit.
Bráchové jsou tři jeden bydlí jinde a nejmladší ještě bydlí s rodiči,ale ten je v klidu.
Jinak myslím,že tchýně(nechodí do práce) tu bude taky každý den vzhledem k tomu,že bude chodit kontrolovat a já se asi zblázním až tu každý den bude nalezlá a bude se snažit radit a bude se klepat jen na to až bude vozit,ale to má smůlu jelikož vozit umí každý.
Nejradši bych jí něco řekla,ale mamča mi radí,abych to nechala na příteli a případně u toho rozhovoru byla a slyšela jak se rozhovor vyvíjí,ale jinak nic tak nevím,když vidím jaký přítel je pochybuji,že bude něco řešit sice říkal,že stanovíme pravidla,ale stále se nic neděje tak na co čeká nevím.Já se snažím být slušná,ale nevím jak dlouho to vydržím,protože všeho moc škodí.Ale jak bude malá už si prostě svoje určím nebude mi sem každý den chodit na to nebudu mít náladu to vím už teď.Prostě budu chtít vše zvládat sama od ní pomoc nechci ani za boha.
Snad tě přítel ničím nepřekvapí budete to mít taky těžké,ale chce to hodně sil.
Foxinka-u nás je to taky tak,že ten co bydlí jinde sice jen ve vedlejší dědině je nejlepší,ale to až poslední dobou(nelíbilo se jim co učí děti,když je hlídají) byla doba,kdy o něm bylo říkáno,že ho špatně vychovala.Ale teď jsou prostě nejlepší.
Holky,já už nemám slov.Přišla jsem dnes k mému,jako k nim dom a jeho mamka se dívala na leták,něco tam bylo do zahrady,kterou má on,zdědil ten domeček který ted rekonstruuje,za asistence maminky po otci,je tam i zahrada.Dneska se přede mnou dívá do letáku a říká:no jeje to by jsme tam měli koupit,ale tak nahlas sama pro sebe.Né že on,nebo my-já on,ale oni-jeho mamka s mým přítelem.Fotky jak probíhá rekonstrukce ukazuje jen jí,mě je tolik neukazuje jak jí,ona chce vidět jak to tam probíhá.Tak ted nevím,máme tam bydlet my dva,nebo on s maminkou?Ona jak se dívala do toho letáku,tak už to řekla s takou samozřejmostí.A důvod proč ji nechci jako babič.svých dětí je,že by se mi pletla do výchovy,nebo když by jela s kočárem tak to děcko by někde venku převlekla než já bych to oblekla doma,např.dala nebo vyslekla svetříček,čepku,ponožky a místo normalního mléka pro dítka co by jsem jí dala na cestu by měla sebou schované to její slavné kozí mléko!!a dělala by si s dítkem jak kdyby bylo její.a dostala jsem kázání o tvarůžkách.jestli jim,řekla jsem že ne a ona odpověděla,no jo,ale je to zdravé.Tak at je at se s tím už i udusí,ale mě už at dá konečně pokoj!
Tcháni jsou prý lepší a je fakt že mladí by měli bydlet někde hodně daleko.Tady tato jedná jak kdyby tam měla bydlet ona. ![]()
nikoltea píše:
Holky,já už nemám slov.Přišla jsem dnes k mému,jako k nim dom a jeho mamka se dívala na leták,něco tam bylo do zahrady,kterou má on,zdědil ten domeček který ted rekonstruuje,za asistence maminky po otci,je tam i zahrada.Dneska se přede mnou dívá do letáku a říká:no jeje to by jsme tam měli koupit,ale tak nahlas sama pro sebe.Né že on,nebo my-já on,ale oni-jeho mamka s mým přítelem.Fotky jak probíhá rekonstrukce ukazuje jen jí,mě je tolik neukazuje jak jí,ona chce vidět jak to tam probíhá.Tak ted nevím,máme tam bydlet my dva,nebo on s maminkou?Ona jak se dívala do toho letáku,tak už to řekla s takou samozřejmostí.A důvod proč ji nechci jako babič.svých dětí je,že by se mi pletla do výchovy,nebo když by jela s kočárem tak to děcko by někde venku převlekla než já bych to oblekla doma,např.dala nebo vyslekla svetříček,čepku,ponožky a místo normalního mléka pro dítka co by jsem jí dala na cestu by měla sebou schované to její slavné kozí mléko!!a dělala by si s dítkem jak kdyby bylo její.a dostala jsem kázání o tvarůžkách.jestli jim,řekla jsem že ne a ona odpověděla,no jo,ale je to zdravé.Tak at je at se s tím už i udusí,ale mě už at dá konečně pokoj!
Tcháni jsou prý lepší a je fakt že mladí by měli bydlet někde hodně daleko.Tady tato jedná jak kdyby tam měla bydlet ona.
Ahoj, mám jen drobnost - pokud přítel vše tchýni ukazuje a tobě ne, je to spíš chyba mezi tebou a přítelem, než mezi tebou a tchýní
. Celkově trošku uber, z tebe ta nesnášenlivost a zřejmě i věková mladost naprosto stříká a u spousty věcí to působí trošku mimo mísu - viz to desetkrát zmíněné kozí mléko
.
Obecně - nebydlete s tchánovci nebo blízko nich, samy si zbytečně přiděláváte problémy. Také jsme se museli zadlužit, ale to blaho, že bydlíme sami a v jiném městě za to sakra stálo
. Btw a kdo by mě chtěl podezírat z toho, že mám snad vztahy s tchýní korektní, tak ta moje je slovy nepopsatelná. V negativním smyslu slova
.
Holky, jak vás tady čtu, tak je mi spíš líto vašich tchýní. Jako, vy sami jste si vybrali, tak nechápu, proč nadáváte. Však se odstěhujte, ale to se Vám nechce zadlužit , tak prostě se nedá nic dělat. Bydlíte v jejich domě, tak prostě musíte se přizpůsobit, to je přece normální. Něco za něco. Tak pokud se vám to nelíbí, tak se tedy odstěhujte a raději se zadlužte. Jako, jak já jsem ráda, že mám dvě dcery
. My máme velký dům , na kterém jsem se fakt nadřeli a ještě nadřeme a kdyby se mi tu měla nastěhovat snacha a za zády mě pomlouvat, jaká je tady chudinka, tak jsem s ní raz dva hotová. S dcerami je to trošku jiné, páč s těmi si můžeme říct narovinu, co se nám nelíbí, takže by mi nevadilo, kdyby tady některá z nich chtěla zůstat. Holky, zamyslete se trošku, jestli z vás ta nenávist není až moc cítit, protože si myslím, pokud není tchýně úplně hloupá, tak toto vycítí a stačí, že jste se k ni nakvartýrovali, ještě má snášet vaši nesnášenlivost. Jak tady některá psala, že ji nechce jako babi pro svoje dítě, tak to vypovídá o sobeckosti dotyčné. Vždyt tady jde v první řadě o dítě, né o vaše sympatie. Jak potom chcete dítěti vysvětlit, že nemůže za babi. SVoje problémy byste do toho vůbec neměly tahat
Karinko-až budeš mít takou tchýni jakou mají tady holky,tak pak budeš třeba mluvit jinak.Jenže některé nebydlí u tchýně,ale s manželem a bohužel asi blízko ní.až ti bude dělat naschvály,srat ti na hlavu,a bude toho využívat že ty si s k ní nic nedovolíš,protože je starší a jsi slušně vychovaná,tak pak něco piš.Já za to že jsem si vybrala jejího syna,nemusí mě to dávat-a co všem co mají manžela nemusí jim to tchýně dávat vyžrat.Mluvila ti někdy tchýně do výchovy?Říkala ti jak tady některým jestli že jsi špatná matka.apod?Jestli nemtak bud ráda.Až nebudeš chtít nějaké jídlo nebo pití dítkovi dát a tchýně ti to udělá z trucu,tak pak sem piš takové věci.Až ti bude tchýně dělat naschvály a bude na tebe drzá tak pak se můžeme spolu bavit o sobeckosti,ju?
Tobě se řekne odstěhovat se a zadlužit se.Kdyby to bylo tak jednoduché a ještě se ktomu odstěhovat někam za kopečky tak by tyto problémy nebyly.Jenže ne každý má tolik peněz a může si dovolit víc.
Yoanna-tobě se to řekne,nebydlete s tchánovci nebo blízko nich.Ono je to tak jednoduché? Kámoška bydlí ve 2+1 s manželem a s její mamkou,protože ona dělala prodavačku a manžel začínal s podnikáním a hypotéku jim nedali.Ono se líp píše a říká než činí.
Ještě ke Karině-když bys byla vdova,s jedním synem a třeba ti snacha od začátku nebyla sympatická,tak jsem zvědavá jestli by jsi měla ze snachy usměvavou kývací panenku a jak by tě syn nechal 100km od sebe samotnou na staré kolena.Ty by jsi vychovala jednoho syna a pak na staré kolena ti ho nějaká odvedla a ty by ses bála abys nebyla sama aby se na tebe syn nevykašlal,nešoupnul tě do domova důchodců,tak bys nějak bojovala abys byla středem pozornosti.
At sem napíše nějaká vdova s jedináčkem že je hodná na snachu.Ne matka dvou dcer.Nebot u těch je to jiné.
Až vám tchýně jak tady foxince vpálí že jste špatná matka,je u vás 8h.denně,plete se vám do výchovy a váš manžel na to nic neřekne,tak mlčte,jsem zvědavá jak byste si nestěžovaly.
Yoanna,karinka-Nemám teď moc času se tu k tomu vyjádřit mám tu na návštěvě mamču,ale od začátku sem byla slušná i teď se snažím být slušná,ale pokud mě někdo nařkne,že jen sedím doma a nic nedělám(bohužel mám operovanou sítnici a měla sem nařízen odpočinek a opatrnost a v průběhu toho sem ještě zjistila,že jsem těhotná)navíc ona sama práci nemá čeká jen,kdo jí co dá a stále si stěžuje.Moje nenávist k ní vznikla až teď poslední dobou,protože si od ní nenechám sr.t na hlavu,když nemá tolik odvahy říct mi to do očí tak je podle mě naprosto ubohá.Má tři syny a můj přítel není ten nej ani zdaleka,ale jí se prostě asi nedokáže zavděčit nikdo a navíc já nikomu do zadku nepolezu nemám to zapotřebí.Já jí musím tolerovat tak nechápu,proč by to nedokázala ona,ale přes tu faleš už to asi nezvládne.Jí prostě vadí,že neokopávám nedělám na poli a nejdu ve všem na ruku,ale pro mě není tohle priorita .Oni chtějí pole a zahradu tak ať se snaží.
A ohledně bydlení byla doba,kdy přítel nechtěl o stěhování ani slyšet,protože tvrdil,že barák má,i když stále není jeho,ale to je vedlejší mě o ten barák nejde já chci klid,ale teď už by se odstěhoval jenže platíme stále dost velkou sumu za auto a bohužel ani jeden nenosíme peníze,které se považují za průměrný plat čekáme miminko a navíc nám hodlají ještě z mateřské ubrat peníze,ale to je jedno každá na to máme svůj názor.
Každopádně Vám přeji,aby jste z tchýní vždy vycházeli jen a jen dobře,ale mě to prostě nejde toť vše.
Znovu opakuji, já s tchýní nevycházím, nestýkám se s ní vůbec, takže o nějakém vycházení do budoucna nemůže být ani řeč
.
K Nikoltea: já jsem bydlela prakticky vedle té své 3 roky, takže mi o tom opravdu vyprávět nemusíš
.
Samostatné bydlení jsme si pořídili uvážlivě. Holt jsme mysleli na to, abychom si napřed vybudovali zázemí, abychom měli jistotu, že budeme mít dobrou práci, že nebudeme mít problém se získáním hypotéky ve výši, v jaké jsme potřebovali. Z našich přátel, se kterými se stýkáme se na toto takto reálně dívali všichni. Napřed vyřešit práci+bydlení, pak se začít realizovat na poli rodění a dětí
. Pak jsme si všichni mohli dovolit ten „komfort“ samostatného bydlení a nezávislosti na rodičích nebo tchánovcích. Protože bydlet u tchánovců, tak budu muset držet hubu a krok a nevyskakovat si, protože jsem trpěná v cizím. Být tchýní a mít doma rozcapenou snachu, která se chová jako ve svém, tak se ze mne asi také stane nesnášenlivá jedubaba ![]()
Přítel si rekonstruuje barák,jeho mamka se vnutila že mu něco nějaké části zaplatí,sklep,okno.Jenže ted dodělávám školu a zatim nemám stálou práci tak do toho nemůžu zatim investovat.Jakmile dodělám ted posledním ročníkem školu(dálkově)tak do toho začnu též přispívat.Mě nejde o to u nich,to beru že tam jsem pod její střechou a musím dodržovat její pravidla.Ale jde mi o to až budu bydlet s přítelem,tak že tam bude jak doma.
Nikoltea píše:
Přítel si rekonstruuje barák,jeho mamka se vnutila že mu něco nějaké části zaplatí,sklep,okno.Jenže ted dodělávám školu a zatim nemám stálou práci tak do toho nemůžu zatim investovat.Jakmile dodělám ted posledním ročníkem školu(dálkově)tak do toho začnu též přispívat.Mě nejde o to u nich,to beru že tam jsem pod její střechou a musím dodržovat její pravidla.Ale jde mi o to až budu bydlet s přítelem,tak že tam bude jak doma.
To by neměla být, samozřejmě, váš dům je váš hrad ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
draková-taky si na mě začala od začátku neco hledat.Snažíš se jí pomáhat a ona ještě takhle,nevděčnice-ona.Jen jak jsem v některé diskusi četla,nerozumím tomu protože ještě jsem nebyla těhotná,jestli ti to nezačíná vadit víc tím že se ti mění hormony v těle,to by bylo taky možné a spíše by se měla k tobě chovat jinak,aby ses nenervačila a byla v klidu.Jenže tohle asi ona nezvládá nechat člověka v klidu. Přítel taky když ona mu brble tak mlčí,myslí si své.No jo,jenže ona pak si myslí že si to může dovolit,protože jí neukáže hranice.On sám od sebe jí nic neřekne,já ho ktomu musím přijmět aby jí něco řekl. Tchán jak čtu je o něco chápavější.
To taky nechápu,jak člověk může být takový.kdyby aspon si řekla tak nehodí se to se tak vychloubat,nebot ona je dál.Ale to jí asi hlava nebere. Jinak pokud budu bydlet s přítelem,budu taky od mamky tak 60,70km.Jeho mamka to má 10min.ani né na kole od baráku. Ona si řekla co jí by se tam líbilo,sklep a okna jsou podle ní,ona si to zaplatila,dobrovolně.To ještě říkala i zedníkům co tam ona jak chce.A kuchyn se jí zdála malá,že by mohla být větší.Jaká kuchyn?Co se plete do jeho kuchyně?O tom si snad musíme rozhodnout my,jaká bude kychyn.Už dokonce se dívá jaký by jsme mohli mít pak nábytek a stůl v kuchyni. Věřím tomu že přítel jak bude pořizovat nábytek tak ona se mu do toho vnutí.Mě říkala jak mám jest,pit,jak se oblékat,atd..Ona je maminka-generál.Nechci ju jako babičku mých dětí.Si myslí že všechno ví a umí líp. Že to už tak dopředu cítíš co bude,znáš už jaká je a už si doveděš představit co bude dělat.Chápu to.