Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nikoltea-díky moc,právě jí nemám potřebu se svěřovat stejně o mě tvrdí,že se jen válím takže jí nechci vůbec nic říkat.Od toho je moje mamča ta má pro mě mnohem více pochopení.Týjo by mě zajímalo jak by se chovala,kdyby jsme bydleli někde dál.
Taky Ti držím palce ať vše zvládneš budeš to mít asi ještě horší než já nám aspoň nediktuje co si máme a nemáme koupit.Já jí neříkám nic je to naše věc ona to neplatí tak jí je potom kulový.Pak jen dojde podívá se a někdy to okomentuje a někdy né,ale její reakce mě stejně nezajímají,protože já podle ní nemám vkus jen ona je nej co se týká nákupu všeho.
Draková-nu tak když si těhulka a bývá ti špatně tak je jasné že si chceš odpočinout.
Dnes jsem přišla s mým k nim,chvíli s ní sedím a pak se do mě začne navážet.Mám střední postavu,nejsem štíhlá,ale ani boubelka.Věděla že mám dnes přijít,přítel byl na wc a já s ní seděla u stolu začala na mě: tady mám časopis Tinu,podívá se na titulní stranu je tam ženská která zhubla 35 kg a řekne mi:zhubla 35 kg(ta ženská včasopisu)nechceš recept?Já na to nic,nereaguju,tak zase do mě,strčí mi to pod noc a řekne:na přečti si to.
Já to nečetla,přítel šel nahoru pak tak to neslyšel,odešla jsem pak za ním.
nikoltea píše:
Draková-nu tak když si těhulka a bývá ti špatně tak je jasné že si chceš odpočinout.
Dnes jsem přišla s mým k nim,chvíli s ní sedím a pak se do mě začne navážet.Mám střední postavu,nejsem štíhlá,ale ani boubelka.Věděla že mám dnes přijít,přítel byl na wc a já s ní seděla u stolu začala na mě: tady mám časopis Tinu,podívá se na titulní stranu je tam ženská která zhubla 35 kg a řekne mi:zhubla 35 kg(ta ženská včasopisu)nechceš recept?Já na to nic,nereaguju,tak zase do mě,strčí mi to pod noc a řekne:na přečti si to.Já to nečetla,přítel šel nahoru pak tak to neslyšel,odešla jsem pak za ním.
Co je tý babě do toho, kolik vážíš???
At začne baba u sebe, asi to taky nebude nějaká krasavice.
nikoltea-tak to je vážně síla,jak si tohle může dovolit je to jen a jen tvoje věc to je drzost no hnus.Já bych jí asi řekla ať se nezlobí,ale jak vypadám je moje věc a ona je ta poslední,která by mě měla takto urážet.
Zítra mě čeká oběd vedle u rodičů skoro tchýně bude slavit narozeniny tak se vůbec netěším,protože to zase bude akorát velká fraška.Sem zvědavá jestli padne řeč na to příjmení jaké jsme vybrali to bude totiž pak asi zábava až budu reagovat.
Jako jeho mamka je štíhlá,vždy byla(jak jsem viděla fotky z mládí)a snaží se jíst zdravě,to zas musím říct.Většinou tací lidi se snaží zdravě jíst,aby děle vydrželi.můj zaspal,tak jsem tak jen seděla a přemýšlela jak na ni.Že tohle už vážně přehání.Tak jsem se rohodla že když mě to nenapadlo hned,půjdu za ní a zeptam se jí jak to myslela,co tím chtěla říct.sice o pár hodin později,ale přece.Šla naštěstí spát,tak jsem to nechala na ráno.Tak jsem si nachystala takou dobrou vyřídilku,že jí sklaplo skoro hned na začátku.Přišla jsem a řekla:Jak jste večer říkala o té co zhubla 35 kg.jak jste to myslela jestli nechci recept?Tak si asi uvědomila že trochu přepískla a řekla že to tak nemyslela,že to nemyslela nějak zle vážně.Já jí řekla:já nepotřebuju zhazovat 35 kg.kdyby jsem shodila 35 tak jsem anorektička,tak se omluvně zasmála přátelsky a řekla tak to je mi jasné,že ona taky ne,ale jen ze zajímavosti co dělala že zhubla 35.Tak jsem jí řekla že když budu chtít být hubenější tak si na jídelníček seženu trenérku z fitka a začala bych i cvičit,ale ted že mám hodně učení tak na sport není čas.to nevěděla,tak se mě zeptala jestli to aj existuje ta trenérka,já že jo.Tak mě řekla ty sis to potom četla o té ženské já že ne to jsem četla něco jiného,tak mě řekla že je to dobrý časopis že tam jsou třeba rady co jíst,co má vitámníny atd..což toto chápu,někdy si umím takové časopisy koupit a podívat se které potraviny co obsahují,ale už mi nic nevnucovala a byla normální.Ale člověk se musí umět ozvat.Pak jak jsem si včera k nim přinesla jíslo v boxu,nebot můj má narozky,byli jsme na večeři,tak jsem ten sáček zasukovala.Dnes v poledne jak si beru jídlo sebou dom tak sáček byl rozsukovaný,jen mě napadlo že je moc zvědavá.Později že jsem jí mohla říct když už jste se do toho boxu podívala tak jste ten sáček mohla znovu zasukovat,jenže to mě napadlo později.Ale jako slušně v klidu jí to říct.Takže už jsem se odvážila že bych si s ní promluvila.
Tak se drž a přežij to na narozkách,držím pěstičky:-) Jen mít pevné nervy a nevybouchnout,ale to se dobře píše.
Nikoltea-tak to je super,že si jí už něco řekla,sice je hubená,ale přeci jen by si to dovolit neměla,i když to třebas myslela dobře,kdyby to byla tvoje mamka tak ještě.
Ohledně toho boxu s jídlem u nás by to dopadlo podobně,naštěstí máme svoji domácnost takže se to nemůže stát,ale když sem jde furt kouká ven z okna,kdo jde a kam jde a kdy ta kdyby měla mít okna u ulice tak nedělá nic jiného než,že furt čumí ven,stejně jak tu byla svatba ob domek stála tu 15 minut a čučela a pak ještě chtěla,abych s ní šla ven,ale mě to vážně tak zajímá nejsem drbna ani čumil.
No zítra budu potřebovat hodně pevné nervy,ale třeba to bude v pohodě a nebudou se na nic ptát,i když myslím,že se určo na něco zeptají,ale nevadí už mám odpověď připravenou a to tu,že podle mě není příjmení důležité a bude takové na jakém jsme se s přítelem dohodly a budu čekat na reakce pokud bude někdo reagovat jako,že bude jejich tak mi bude hnedka jasné,že to ten můj samo už řekl a tak se zvednu a odejdu domů možná se i odeberu ke kamarádce,abych se uklidnila,ale snad to takto nedopadne a já to přežiju jen mě štve,že nebudu moct koukat na Pardubickou zítra to před obědem začíná a já budu ráda,když zdrhnu kolem čtvrté akorát na hlavní závod.
draková-Na ten box,už mám taky připaravené že jí něco řeknu.Jak ona ke mě já na ni.Musím se to naučit.Když se vždy bude divně chovat tak se musím ozvat,slušně.
Třeba to bude v pohodě,ale když píšeš jaká je.Na nich se musí tak jak ony na nás,aby viděli jaké to je.
Hlavně at se tě tvůj zastává.Jen měj tu odpověd připravenou,je to pravda,záleží na vás dvou,bude to vaše dítko,její jen vnouče.Na to že se zvedneš a odejdeš,nemvím odpověd,protže nevím jak by jsem há reagovala.Ještě si zatim sedím na vedení a dochází mi vše až pak.Tak doufám že uvidíš aspon ten hlavní závod.
V jedné diskusi jsem tady četla jak jedna holka psala na hrubý pytel hrubá záplata a vždy ostatním dala najevo jak oni kní tak ona k nim a vždy to zabralo a u těch co to nepochopili nebo jak to psala tak s ní přestali komunikovat.
To už jsem kdysi taky četla,že nenechat si tady tohle líbit a pokud ten člověk přestane s vámi komunikovat tak vám aspon zmizí ze života člověk který vám chtěl řídit život.
Tak si říkám že se MUSÍM naučit si s ní dělat pořádek,a když to nepochopí tak at semnou nemluví.tím líp.aspon nebudu vidět jak je drzá.a ještě lepší,když semnou nebude komunikovat aspon mi nebude radit co mám dělat,a v budoucnu pro kočár by si taky jen tak nepřišla,kdyby se nebavila.
Zdravím ![]()
konečně jsem vás dočetla. Některé názory o odstěhování se, o bydlení s tchýní mě teda hodně nadzvedly ze židle. Já s ní sice nebydlím, koupili jsme si byt na hypotéku v malém městě, protože tu oba máme práci. Takže pro nás bylo nemyslitelné jít do jiného města a bohužel se nám líbil byt v lokalitě, kde je škola, školka, park, doktorka a obchod v blízkosti, kde bydlí tchýně. Odtsěhovat bych se mohla ale jedině tak sama bez přítele. I o tom jsem už uvažovala.
Jinak za dobu, co jsem tu nebyla, se toho událo moc. Přítel se postavil na stranu svojí matky, kdykoliv mu řekne, že něco chce, on se málem přerazí, aby to udělal. Tráví spolu většinu času, já jsem rezignovala, takže jsem sama s dcerkou a užíváme si čas spolu. Tchýně mě nazvala méně inteligentní, řvala na mě před dcerou a poučovala, že ona je matka a vždycky bude ona ta první, jediná a důležitá.
Jsem už taky babička. Ovšem kecat mladým do jejich výběru jména pro dítě nebo výbavičky? Dala jsem na kočárek, nejaké oblečky… Sama jsem nemela ráda,když mi někdo i v dobré vůli a dobře
radil.Sama dcera mi volala pokud něco potřebovala. Jen si tohle maminky hlavně zapamatujte, až se bude blížit váše babičkovství
.
Nelíbí se mi něco na výchově? Pomyslím si své, ale nenutím. I já dělala chyby,tak at se spálí i oni. Jsem tímto špatná?
Ivonca-vůbec nejsi špatná.A mít tě za tchýni tak jsem nejštastnější v životě.To myslím vážně.
Foxinka-já to psala taky,že člověk nemá někdy tu možnost odstěhovat se dál.A manžel je hloupý že v tolika letech jako dospělý chlap stojí při mamince,i když já to zrovna taky nemám moc jiné.
Když se s někým seznámím chovám se slušně,snažím se být hodná,pokud ten druhý je na mě hodný,slušný fajn jsem taková pak dál.Pokud poznám že si neváží slušnosti a hodného chování,tak s tím člověkem podle toho tak budu jednat.Mám úctu ke starším,ale jak tu někdo psal,je to fakt,má to své hranice.
A kdoví jak se má ted draková u tchýně na narozkách.
Jak ony se chovají k nám,my se musíme chovat k nim,jinak to asi nepůjde.Ony by si taky nenechaly od nás některé věci líbit.
Foxinko-tak jí řekni(to se mě zase radí,já jsem zase chytrá
ironicky)co se na tebe povyšuje a at na tebe nebéká,že si to jejíchování nemusíš nechat líbit.Normální tchýně pochopí že už je na druhém místě,takže o té inteligenci by se dalo polemizovat.At váží slov a zapřemýšlí co někdy říká,nebo jedná jak kdyby spíše ona byla méně inteligentní.
Já pokud chci s přítelem zůstat tak s ní musím mít dobrou vyřídilku,aby jí došlo že tudy cesta nevede.Jestli se tak bude chovat dál do očí jí řeknu jak chce aby jsem se s k ní chovala tak at se tak ona chová ke mě.Nebot jak se do lesa bude volat tak se z lesa bude ozývat. ![]()
Ivonca ne nejsi špatná. Naopak toto bych si přála, až budu potřebovat radu, zavolám, přijdu nebo poprosím. Ale aby mi někdo pořád rýpal do toho, co dělám a jak to dělám, že to dělám blbě, neustále mi malou někdo budil, ačkoliv po obědě má a chce spinkat, to fakt ne! Sama se chci postarat a dělat věci po svém i třeba s chybama. A ne být u někoho pečená vařená, nepůjčit klíče na chatu, abychom nemohli být sami, starat se do věcí, po kterých druhým nic není a pak vykládat „já chápu, že chcete být sami, ale i kdyby ses postavila na hlavu, tak ti toto nemůžu splnit“. Je fakt na mašli. A to se pořád snažím být slušná. Takže její společnost opravdu nevyhledávám (ikdyž mě přítel nutí s ní jezdit do obchodu, do města, na zahradu, což mě štve, takže si radši hledám program bez nich, bohužel), pokud musím na povinnou návštěvu, tak jdu jen kvůli malé. Babičku jí brát nebudu ale já ji nesnesu. Opravdu si nemusím nechat líbit všechno.
ivonca-špatná nejsi ba právě naopak.Docela závidím co já bych za to dala
.
Nikoltea-díky,že sis na mě vzpoměla.Musím říct,že to opravdu byla fraška a velká bavili se v podstatě jen s tím synem co tam nebydlí a má tři děti což mě v podstatě nevadí já se bavila s přítelkyní nejmladšího syna,ale jinak to fakt to byl naprosto zabitej čas,ale naštěstí narážka na příjmení aspoň v mé přítomnosti nepadla což je sice trochu škoda chtěla sem,aby přítel viděl jak to vidí jeho slaná maminka,ale stačilo mi,když se začali bavil o oslavě narozenin malé a tchýně hned no super tak to spojíme a Míša(manželka) se ohradila což se nedivím a já sem zahlásila,že se nemusí bát,že se jí tam cpát nebudem,že to bude oslava malé.Ona hned no jak se ožerou,že musí naši malou pořádně zapít tak sem si jen tak pomyslela co chce zapíjet,když hlásala jak není její což samo není bude naše ona je jen babička.
Pak jsme tam s přítelem ještě chvilku seděli a koukali do prázdna a před třetí šli domů konečně
.
No taky razím heslo jak se do lesa tak se z něj ozývá a velice brzy ho také začnu praktikovat už toho mám akorát po krk.Přítel se k ničemu nemá takže to bude na mě s pravidlama sice mi to není příjemné přeci jen jsou starší,ale jinak to nejde.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Draková-držím ti pěstičky.Když jsi hodná,to nepochybuju,podle toho jak píšeš,tak si to nezasloužíš.Aha a ještě rýpe,no tak jste mimčo chtěli,on už není 15-letý kluk že bys jej ty přinutila.Jasně kdyby se nechtěl ženit tak se nežení.
Když ti nebylo dobře,tak jsi udělala dobře že jsi ležela.Že?Zrovná jí se svěřovat.Tak at se oba uzdravíte 
Přesně tak aj od mého jeho mamka,před ním se omlouvá jak zapomněla jak si neuvědomila,ale uvědomuje si moc dobře.a on jí na to vše skáče.