Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 tyhle reci me dokazou pekne nastvat… mamince neni nic do toho co se deje s jejim ditetem??? jen proto, ze je s otcem… to jako tim padem prestane byt mama??? Je mi jasne, ze existuji line a sobecke mami, ktere dite o mimina strci komukoli, aby mely klid a je jim sumak co sd nim je. OK jejich vec, ale necpete to druhym.
No docela mám protože otec ji v péči nemá ale já. Pokud to má dopad na malou vtom ze nespi. Nedá dané ani návštěvy soudem. Dávám mu ji každý víkend protože k němu dcera chce.
@mamusa0914
Děkuji dokud byla dcerka v pořádku bylo mi to jedno. Nikdy problém se spaním neměla tak mě to zarazilo. Proto se mi to nelíbí. Dcerka je unavená nechce vstavat a já jsem v práci taky vyrizena protože sd budí třeba 6× za noc
@Klára1701 píše:
No docela mám protože otec ji v péči nemá ale já. Pokud to má dopad na malou vtom ze nespi. Nedá dané ani návštěvy soudem. Dávám mu ji každý víkend protože k němu dcera chce.
A pátrala jsi po příčině že se budí?? To že je drza, to ke věc druhá a na tobě je, aby pochopila, že u tebe si to prostě nedovolí, ale upřímně zrovna toto zkouší vsechny děti, na mě třeba moje toho zkusí méně, protože vědí, že.když něco řeknu, tak to platí, ale prostě zkouší, to bych až tak neprisuzovala pobytu u tchýně. Zkoušela by to.i kdyby byla pouze s tebou, je mozne, že třeba jinak, nebo méně, ale zkoušela.
Jinak k zakladatelce… tchyne je ocivide trochu bezohledna, mozna jednoducha zena, ktera z nejakeho duvodu s tebou bojuje jako s matkou sveho vnoucete misto, aby te respektovala a komunikovala na urovni rovnocenych lidi. To co citis chapu, ale timhle pristuoem takove lidi nezmenis. Doporucuji jasnou a raznou kouikaci, ve ktere bude, ze si ji vazis, ze babicka tveho ditete, ze chces, aby melo s babickou hezky vztah, takze budes rada, kdyz s nim bude pravidelne travit cas… ale, ze take byla matkou a jiste chape, ze matkou jsi ty a zadas ji, aby respektovala potreby ditete a jeho rezim. Pokud to neskousne a bude delat naschvaly stylu, ze kdyz ma male spat, tak ho budi atd… zase bych jasne strucne, ale razne rekla, ze ma respetovat, pokud s tim ma problem neda se holt nic delat, ale nemas k ni duveru. Doporucuji fakt vecne bez emoci bez obvinovani atd… ale at si nemysli, ze si nechas vsechno libit. Kdyz to v sobe budes dusit vzniknoujen zbytecna nedorozumeni, ktere jonci dusnem nebo hadkami… ani jedno neni dobre
. At je lip
Tchyně asi pěkná megera.. tam je spíš blbý, že to nemáš šanci uhlídat, nebo jo? Jinak ne, tchyně má smůlu. ![]()
já bych s tchyni vůbec nevyjednávala. Proč taky? Ať se domluví s exmanželem - v klidu, narovinu, a hotovo. Asi je na její straně, když tchyně atakuje ji přes sms.
@medunka23 jasný ptala sem se ale tvrdí mi ze jen tak. Mě přijde zvláštní ze se to takhle sešlo chtěla jsem to jenom zkusit. Parkrat se vzbudila stim ze ji chybí tata protože u nej nespala. Jde mi jenom o ni. O nic jiného. Nikdy jsem jim ve styku nebránila. Nemam proč to dělat. Vím ze zkouší ????ale ten tón jakým se semnou bavi vše se to spustilo tím víkendem u nich pravé.
Bojují sní docela často. Mysli si ze vždy bude po jejím. A hlavně mě vždy dostane ze já bývalému něco řeknu on mi to odkyve a pal mi píše jeho mama a ještě mi vyhrožuje ze jak to nedovolím bude to řešit jinak a jinde. Nebráním ji dceru vidět šlo mi jen o to spaní
@Klára1701 no,jako upřímně, moje pětiletá taky z ničeho nic začala neskutečně frackovatet, začala odsekavat, protacet oci(jako to by ji kdejaka 16mohla závidět) a nic se nestalo, prostě období a chvilku to zkoušela a občas ještě i zkusí, ale stačí se mi podívat a už ví. Takže tou tchýni to nemusí být. Tedy ta hubatost…kolik je dceři??
@medunka23 bude ji v lednu 6. Tak je možné ze se to jen blbě sešlo
@Klára1701 no, jako mě to chování u takhle malé taky sakra prekvapilo, tuhle tak protocila oči, že jsem nestačila zírat. Ale už je velká, takže bych nastolila pravidla a povinnosti, pokud je ráda u taty, ok, ať tam je, ale doma bude dodržovat na čem jste domluvené a asi bych si pripravila dopředu i sankce.
Ale u toho buzeni bych zkusila opravdu zapatrat.
@mamusa0914 píše:
@terinka4444 tyhle reci me dokazou pekne nastvat… mamince neni nic do toho co se deje s jejim ditetem??? jen proto, ze je s otcem… to jako tim padem prestane byt mama??? Je mi jasne, ze existuji line a sobecke mami, ktere dite o mimina strci komukoli, aby mely klid a je jim sumak co sd nim je. OK jejich vec, ale necpete to druhym.
To je mi uplne jedno, ze te to dokaze nadtvat. Otec je srejny rodic ditete, jsko matka, pokud v dobe styku travi dite cas s jeho matkoh, tudiz prarodicem, tobe jako matce absolutne neprislusi do toho zasahovat, zakazovat to, ci neco podobneho. Soud by te rychle odkazal do patricnych mezi. Ty se taky nezpovidas otci, jestli beres dite ke svym rodicum. Nebo si nenechas zakazovat otcem, jestli smi dite k tve mame.tim blabolem, co jdi vyllodila, jsi uplne mimo. Tohle je presne ten blabol co nahryva otcum ve szridave peci
@mamusa0914 píše:
Tak si představ, že by ti otec začal diktovat, kdy smí a nesmí dítě spát u tvých příbuzných.