Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tchýni se vykašli, užívej si dcery-je to přesně jak píšeš, strašně rychle to uteče a budeš muset do práce a pak to strašně rychle uteče a děti začnou mít vlastní zájmy. Je super, že se takto cítíš dobře.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám holčičku, 16m, kojena. Trávím všechen čas s ní, vyhovuje mi to, nechybí mi ani nevyhledavam aktivity bez ní, když jdu do obchodu tak hlídá tatínek. Ale tchyně zacla mit reci ze si dcera musi zvykat byt i s nekym jinym, no nejradši by me videla v praci a ona by převzala vychovu a peci, v kočárku malou nikdy nepovozila a taky nevím proč sama od sebe neřekne mám 1h čas, pohlidam malou. Ona prostě chce at já,, vypadnu,, takto to cítímjá chci jit do práce až bude dcera ve školce nebo až bude mít 3 roky. Tchyně je stará škola ale mě to vyhovuje být s dcerou, užívám si to. Proti hlídání tchyni například tu 1h nic nemám ale ona se sama nenabidne a na druhou stranu kecá že je malá na mě fixovana.
A co použít tu díru, co máš pod nosem, a tchyně se zeptat: „Babičko, mohla byste jednu hodinu malou povozit?“
Tchyně bude spokojená, ty budeš spokojená.
Což je lepší situace než teď, kdy ty jsi nespokojená a tchyně je nespokojená. ![]()
@Bábrdl povozeni nabidnuto bylo, její odpověď byla at ji malou dovezu do práce a já si jdu kam chci ????
Dělej jak myslíš a cítíš. Ale taky bych tchyni normálně na férovku řekla, jeslti nechce chvilku pohlídat a uvidíš.
Moje tchýně si pochvalovala, jak to bylo super s miminkama od švagrové. Ona totiž nekojila a děti už v šestinedělí půjčovala na celý den. Dala jen UM a nazdar… Já bych to nezvládla, kojim a jsem asi pořád pod palbou svých vlastních hormonů. Když jsem bez dítěte (10m) déle jak 4 hodiny, začnu být nervózní. Myslím, že se tim kojením vytváří větší pouto, jinak si to neumím vysvětlit.
@P4ja nevim no kdyz nepotrebuji hlidat tak proc nabizet, kdyz ona chce at rekne a ja ji neodmitnu dceru dát. Asi reknu příteli, přeci jen on je syn a mohl by být aktivní v tomto.
@Anonymní píše:
@P4ja Asi reknu příteli, přeci jen on je syn a mohl by být aktivní v tomto.
To není špatný nápad. ![]()
@K92 píše:
Moje tchýně si pochvalovala, jak to bylo super s miminkama od švagrové. Ona totiž nekojila a děti už v šestinedělí půjčovala na celý den. Dala jen UM a nazdar… Já bych to nezvládla, kojim a jsem asi pořád pod palbou svých vlastních hormonů. Když jsem bez dítěte (10m) déle jak 4 hodiny, začnu být nervózní. Myslím, že se tim kojením vytváří větší pouto, jinak si to neumím vysvětlit.
Já znám spoustu holek, co krmily mimino UM a visely na něm úplně hystericky, takže tím to nebude.
A kdybys jim řekla, že mají menší pouto, dostaly by záchvat, protože s dítětem spaly v posteli do osmi ![]()
Neřešila bych. Tchýně hlídat nechce, tedy dobře pro tebe. Její občasné řeči bych přešla. Horší by bylo, kdyby měla kecy a každý den chtěla hlídat osm hodin
takhle máš klid
@K92 píše:
Kojením to není. Mám jedno nekojené a druhé kojené. Spíš bych řekla, že je to o důvěře v člověka. A taky zřejmě v povaze. Já nikdy neměla problém půjčit na hlídání blízkým lidem. Ať na procházku nebo na dýl, pokud bylo potřeba. Věděla jsem, že o ně bude dobře postaráno. Stesk byl, ale zas nic hrozného, že bych z toho hysterčila. Já byla ráda, že si můžu trochu oddechnout. Hlavně druhé dítě bylo náročné (ani ho nikdo moc hlídat nechtěl, takže to jsem pak měla svátek a vítala každé hlídání
).
@Lalelale no ale něco ji žere když kecá.. Já jsem šťastná že nevozila malou denně atd jak to řeší nešťastné maminky v jiných diskuzích..
U nás teda tchánovi měli kecy už v porodnici jak k nim malej bude jezdit a oni hlídat. Prd. Jejich dcera má tříletý dítě a nebylo tam nikdy ani půl dne samo, takže nechápu co chtějí za vyjádření od ženský den po porodu, která je plná hormonů.. když tam jedu, tak s nechutí. Vadí mi i když chtějí chovat malého, protože z nich úplně cítím jak by mě od něj nejradši odstrkali a nejradši nedali ani na kojení. Hned se chlubili že můžou prwbalovat a koupat, že to dělali u malýho když tam byl se švagrovou, na to jsem.jen řekla Hmm (asi jako na většinu poznámek) a dal.si tyhle věci děláme s mužem sami. Místo ho na procházce nechat v kočáře vyspat, tak ho tahali ven a dělali si fotky, což jsem zjistila až náhodou když mi ukazovali nějaký fotky v mobilu a vyskočily i tyto. Ani se mi radši ‚nepchlubili‘. Takze než trochu odroste, tak mají smulu. Moji rodiče už hlídali, protože neprudi. Malého mají neméně rádi, jenom na něj nesislaji, nemykaji a nestojí mu furt za zadkem aby se nehodou pro hračku nemusel natáhnout sám
@Anonymní píše:
U nás teda tchánovi měli kecy už v porodnici jak k nim malej bude jezdit a oni hlídat. Prd. Jejich dcera má tříletý dítě a nebylo tam nikdy ani půl dne samo, takže nechápu co chtějí za vyjádření od ženský den po porodu, která je plná hormonů.. když tam jedu, tak s nechutí. Vadí mi i když chtějí chovat malého, protože z nich úplně cítím jak by mě od něj nejradši odstrkali a nejradši nedali ani na kojení. Hned se chlubili že můžou prwbalovat a koupat, že to dělali u malýho když tam byl se švagrovou, na to jsem.jen řekla Hmm (asi jako na většinu poznámek) a dal.si tyhle věci děláme s mužem sami. Místo ho na procházce nechat v kočáře vyspat, tak ho tahali ven a dělali si fotky, což jsem zjistila až náhodou když mi ukazovali nějaký fotky v mobilu a vyskočily i tyto. Ani se mi radši ‚nepchlubili‘. Takze než trochu odroste, tak mají smulu. Moji rodiče už hlídali, protože neprudi. Malého mají neméně rádi, jenom na něj nesislaji, nemykaji a nestojí mu furt za zadkem aby se nehodou pro hračku nemusel natáhnout sám
Takže mají tvého syna rádi. To je strašný zločin…
Protože ty „cítíš“, že tě chtějí odstrčit.
Ještě, že jsou tu tvoji úžasní rodiče, kteří nesislaji, nemykaji a nestojí mu furt za zadkem aby se nehodou pro hračku nemusel natáhnout sám.
Jenom smůla, že ty budeš jako matka syna ta druhá babička, ta, co dělá všechno špatně ![]()
Ahoj maminky, mám holčičku, 16m, kojena. Trávím všechen čas s ní, vyhovuje mi to, nechybí mi ani nevyhledavam aktivity bez ní, když jdu do obchodu tak hlídá tatínek. Ale tchyně zacla mit reci ze si dcera musi zvykat byt i s nekym jinym, no nejradši by me videla v praci a ona by převzala vychovu a peci, v kočárku malou nikdy nepovozila a taky nevím proč sama od sebe neřekne mám 1h čas, pohlidam malou. Ona prostě chce at já,, vypadnu,, takto to cítím
já chci jit do práce až bude dcera ve školce nebo až bude mít 3 roky. Tchyně je stará škola ale mě to vyhovuje být s dcerou, užívám si to. Proti hlídání tchyni například tu 1h nic nemám ale ona se sama nenabidne a na druhou stranu kecá že je malá na mě fixovana.