Tchyně a tchán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
5.7.16 19:29

Já bych tedy dvouleté dítě s někým jiným nikam nepustila ani náhodou, divím se, že jsi vůbec svolila. Navíc vzhledem k neshodám, bych jim kluka ani nepůjčovala, pokud se s nimi nechceš stýkat, tak bych ho pustila jedině s chlapem na chvíli na návštěvu. A roztrubovat si můžou co chtěj, je to vaše dítě ne jejich a oni musí tohle respektovat. A pomluvili by mě před klukem jednou a už by ho neviděli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.7.16 19:35

@cajkp
Asi by to chtělo brejle, @Roker …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296

@Elvinerha to s tím pomlouváním před malým jsem si říkala taky, jde ale i o to jestli a za jak dlouho se to dozvím. Už teď má občas poznámky když ho mají na noc, tak mu říká že bude u nich protože rodiče už s ním nepočítají. Nebo že mu dá sladkost protože doma určitě takovou dobrou nemáme…jsou to prkotiny, ale myslím si že u nich to nezůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
@Elvinerha píše:
Já bych tedy dvouleté dítě s někým jiným nikam nepustila ani náhodou, divím se, že jsi vůbec svolila. Navíc vzhledem k neshodám, bych jim kluka ani nepůjčovala, pokud se s nimi nechceš stýkat, tak bych ho pustila jedině s chlapem na chvíli na návštěvu. A roztrubovat si můžou co chtěj, je to vaše dítě ne jejich a oni musí tohle respektovat. A pomluvili by mě před klukem jednou a už by ho neviděli :cert:

To samé bys udělala i svým rodičům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
@cajkp píše:
@Russet no společně by to opravdu nešlo. Prostě mě mrzí to jejich chování…já taky dědu s babičkou před malým nepomlouvám. Přitom ze začátku jsme měli vztah moc dobrý, ve chvíli kdy jsem otěhotněla to začalo jít z kopce.

A cim myslis ze to bylo, ze si uvedomili, kdo po nich bude dedit? Anebo jsi se chovala jak… a narusovala jim zabehnuty rytmus?

@cajkp píše:
@Kobliha51 Ráda je určitě nemám po tom všem co nám udělali, ale to že je nemám ráda já mě neovlivňuje v jednání týkající se malého. Více méně nás vyštvali…přitom byt v patře si vybudoval přítel ze svých peněz (a také pomocí úvěru, který stále splácíme, přesto že jsme byli nuceni si postavit bydlení jinde. Dům je ale napsaný na tchána, takže jsme si vyslechli i to, že tam s malým nejsme a nikdy nebudeme doma.
A bylo toho mnohem více.

A pritel je jejich vlastni syn? Treba te tam nechteji a treba je pritel tdlo, kdyz investuje do nemovitosti, kt. mu nerika pane… Nevim. No zkratka nekteri lide jsou sverazni, a pokud jsou uz stari 60,70… tak se uto jen zhorsuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.7.16 19:37
@cajkp píše:
@Roker Odpovídáte na 6let staré dotazy, já jsem diskuzi obnovovala :oops:

Aha, no tim spis to muze byt zajimavy followup, zjistit, jaxevede :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
5.7.16 19:44
@cajkp píše:
@Elvinerha to s tím pomlouváním před malým jsem si říkala taky, jde ale i o to jestli a za jak dlouho se to dozvím. Už teď má občas poznámky když ho mají na noc, tak mu říká že bude u nich protože rodiče už s ním nepočítají. Nebo že mu dá sladkost protože doma určitě takovou dobrou nemáme…jsou to prkotiny, ale myslím si že u nich to nezůstane.

tím spíš bych to řešila razantněji, pokud už mají takovýhle řeči teď…Kluk v tom bude mít guláš, rozhodně bych ho na noc ani samotného nepůjčovala, vždy jen s dozorem, nikde není psáno, že kluka musíš půjčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
5.7.16 19:45

@Roker neuvědomuju si, že bych jim čímkoli narušovala jejich život…vchody jsme měli oddělené, nikdy sem se jim do ničeho nepletla. Potkali jsme se jen když jsme chtěli nebo na zahradě…pak ale přišlo již zmiňované mití nádobí v teplé vodě, že malého sprchuju, že ho mám koupat ve vaničce a jen trochu vody, popř. že si jí mám ohřát v konvici. A vygradovalo to tím, že jsme se balili na výlet, malého jsem měla v autosedačce ve které se pohupoval ( asi 5 minut než jsem dobalila věci) a tchán vletěl k nám nahoru a začal řvát, že ten rámus už nejde vydržet a ať s malým něco udělám…že ho nemám mít na zemi ale na gauči. Takhle ale často vyjížděl i na další dva syny mého přítele. Přítel je vlastní tchána a nevlastní tchýně. Problémy ale dělá hlavně tchán, babička se jen veze protože mu nikdy neodporuje a pokud se někdy pokusila (asi dvakrát a netýkalo se to nás) tak to slovně a s řevem schytala i ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.7.16 19:53

@cajkp A jak prosimtebe mohli vedet, v jake vode mejes? To jsi jela na jejich bojler? Jak muze vlitnout nahoru kdyz mate vchody oddelene si dam kouli ne? :-))

A kdyz je tchan cholerik: jee promin dedo a kluka dam na gauc a je to, nemuzes cekat od 60-70 letych lidi, ze budou trvale mili, ti seniori jsou casto permanentne nasrani, negativne nalozeno, zvlast kdyz ctou noviiny a sleduji zpravy a berou prasky (tuto souvislost mam vysledovanou:)… Hadat se s nema nema cenu :) jen zdrhnout a jit si za vlastni prachy bydlet nekde jinde, kdyz clovek neni splachovaci a chce mit svuj klid, ne kazdy na to vsak ma schopnosti a penize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
5.7.16 19:55

@Roker ještě s tím investováním, když bydlení dělal neměl ani děti ani „vážnou“ známost. To otec mu řekl že si to má postavit(předělat) nad nima. A úvěr nemůžeme přestat platit, když je na přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.7.16 19:57

@cajkp
Nemá tchán spíš rozedmu než záduchu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
5.7.16 20:03

@Roker v bytech byl společný plyn, a voda se hřála přes plyn kotel. Dát kouli na dveře by mě normálně opravdu nenapadlo, abych se doma zamykala kvůli tomu, že se mu nebude něco líbit…tak to bych asi nedala. on byl teda schopnej řvát jak tur už od sebe z obýváku. nebo mi to telefonovat např když za mnou byli na návštěvě naši(mamka s babičkou) když se malý narodil, tak na mě do telefonu řval ať tam okamžitě přestanou dupat nebo tam na ně vletí. Nakonec jsme ti co zdrhli, ale světe div se i tak není klid (tím mám namysli můj dotaz tady)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
5.7.16 20:04

@Russet abych pravdu řekla tak nevím, má to z toho že pracoval se skelnou vatou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.7.16 20:07
@cajkp píše:
@Roker ještě s tím investováním, když bydlení dělal neměl ani děti ani „vážnou“ známost. To otec mu řekl že si to má postavit(předělat) nad nima. A úvěr nemůžeme přestat platit, když je na přítele

Rozumim, ale to nic nemeni na mem prvnim nazoru, ze kdyby pritel nebyl trdlo, tak by s tatem sepsal dohodu anebo si nechal darovat (dan darovaci =0% v linii prime) adekvatni cast odpovidajici tomu pokoji, nebo patru, treba 1/3 nemovitosti, jakypak problem?

Ostatne ani nyni neni problem, staci nejak dokazat, ze ze strany otce (vyhodil vas) doslo ke zmareni investice a muzete zadat kompenzaci zhodnoceni jeho nemovitosti…

Tezko posoudit, kdyz mate vlastni vchod, proc jste zdrhli… To by vam tam museli stale lozit a vypinat elektriku nebo co? To souvisi s onim zhodnocenim cizi veci…

Standardne totiz, kdyz jsi prachsprosty najemnik a zvelebis to vlastnikovi, mas pravo presne na totez a soud ti to priklepne :-) u vas v rodine jsou ale asi horsi vztahy, nez mezi cizimi, anebo zkratka jen, pritel je trdlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
5.7.16 20:14

@Roker no asi by šlo udělat hodně ale pořád to jsou přítelovi rodiče…a v budoucnu by měl přítel dům zdědit, tak proto úvěr platíme. A jak píšu bylo tam okolností proč jsme opravdu odešli více. Ale úplně se tu nejedná o to proč jsme odešli…jde mi především o to co dělat teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová