Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cajkp Zamykat se nemusis, koule se dava proto, aby ses zamykat nemusela a stacilo jen zabouchnout
pochopil jsem spravne, ze ten vas samostatny vchod byl jiz z vne domu? Tak prece kazdy kdo preskoci plot ti nevleze do patra ne?
A jestli byl cholericky, tak pokud bych zajistil, aby mi dite nedupalo po byte anebo zcela minimalne (to neni nic prijemneho ze
, pak bych mu rekl, ze jestli s tim neprestane, ze se budu muset odstehovat a on bude mit omezeny styk s ditetem apod. Vic se delat asi neda… Nejspis bere nejake prasky, trpi kupou zdravotnich roblemu a najde si jakoukoliv zaminku nekoho servat… Na presnem postupu se vsak nutno jednoznacne dohodnout s partnerem.
To same, po jednoznacne a urcite dohode s partnerem, udelej i nyni a oba dva pozadejte pra/rodice, aby se nadale zdrzeli toho a toho jednani (vymyvani mozku ditete a pomluvy u pribuznych - takove pomluvy bych si klidne nahral a tchanovci to pustil
, nebo XY… A je to… Zadny stres.
Takhle poradne nevis, kdo informace prekroutil a neco si pridal. S timto mam rozsahle zkusenosti ![]()
Jak uz tu padlo, vubec nechapu, ze jsi svolila dat jim ani ne dvoulete dite na tyden (a asi bys nakonec kyvla i na to zahranici!)
Na jednu stranu klobouk dolu, na druhou si klepu na celo.Mam 4leteho syna a skvele vztahy s tchanovci, ale na cely tyden ho budou mit letos poprve a to jen na chate.. Nemyslim, ze jsem prehnane uzkostliva, ale takhle male dite, defacto jeste mimino (mam rovnez o malo mladsi dceru),bych na tak dlouho nedala lidem, o nichz nejsem 100%presvedcena, ze by mi napriklad zavolali pokud by se neco delo…
Kdyz uz, tak holt at partner zvedne telefon a na ferovku se zepta..
@Roker Brala jsem to tak že zamykání i koule zabraňují tomu aby někdo nezvaný vešel. Nejde o to že tam přišel, jde o to s čím. Nedovedu si představit co by dělal ve chvílích, kdy malý třeba buší pet lahví o zem a je to pro něj nesmírná zábava…a myslím že podobně hlučné zábavy mají všechny děti.
Informace nikdo nepřekroutil, tím jsem si jistá.
Aby se zdrželi tohoto a tohoto jednání jim říci můžem, ale zaprvé z toho bude zase scéna a za druhé to taky nemusí přestat dělat. a pak co??? Opravdu jim malého nedávat??
@cajkp píše: A jak píšu bylo tam okolností proč jsme opravdu odešli více. Ale úplně se tu nejedná o to proč jsme odešli…jde mi především o to co dělat teď.
Můj pocit z toho, co se děje teď je, že plánovali dovolenou s tvým vnukem a něco jim do toho přišlo a nemají na ni peníze. Napřed tedy odpískali Maďarsko. No a pak zjistili, že dovolená u nás by byla dražší, než plánovali a nebo už to, co chtěli nesehnali a tak to hodili na vás. Jeslti jsem to správně pochopila, tak rozhlašují, že nikam nepojedou proto, že jste jim na tu dovolenou nepůjčili vašeho syna…
![]()
Ale je to jen taková moje teorie. ![]()
@unuděná Asi jsem ovlivněná tím, že jsem dva roky poslouchala směrem k přítelovým synům, že je maminka nechce pustit, že si kvůli tomu nic neužijou, že už mohli být u moře, že by se jim tam moc líbilo, ale že maminka nechce. Že by jim koupili to a to ale že by jim to maminka vzala. Že ohrnujou nos nad jídlem protože jim to maminka nedá a neumí to vařit atd…Chtěli malého na dovolenou už loni, a když jsem říkala že je ještě moc malý..tak jsem zase byla špatná já, že by mu přece neublížili, že se o něj dokážou postarat, protože oni svoje děti taky vychovali a já to malému chci odepřít. Asi jsem prostě moc „hodná“ nebo „blbá“ nebo nevím jak to nazvat
@Brontik Peníze mají, to nebude ten problém…a na dovolenou asi taky pojedou, jezdí každý rok, většinou dvakrát. Autem s karavanem
@cajkp píše:
@Roker
Aby se zdrželi tohoto a tohoto jednání jim říci můžem, ale zaprvé z toho bude zase scéna a za druhé to taky nemusí přestat dělat. a pak co??? Opravdu jim malého nedávat??
Tak to předně říci MUSÍTE, co požadujete ![]()
A ať děda s vnukem jede maximalně tak do Zoo anebo po CZ kempech ![]()
@cajkp píše:
@unuděná Asi jsem ovlivněná tím, že jsem dva roky poslouchala směrem k přítelovým synům, že je maminka nechce pustit, že si kvůli tomu nic neužijou, že už mohli být u moře, že by se jim tam moc líbilo, ale že maminka nechce. Že by jim koupili to a to ale že by jim to maminka vzala. Že ohrnujou nos nad jídlem protože jim to maminka nedá a neumí to vařit atd…Chtěli malého na dovolenou už loni, a když jsem říkala že je ještě moc malý..tak jsem zase byla špatná já, že by mu přece neublížili, že se o něj dokážou postarat, protože oni svoje děti taky vychovali a já to malému chci odepřít. Asi jsem prostě moc „hodná“ nebo „blbá“ nebo nevím jak to nazvat
Zvláštní, vadí mu hluk, co dítě samozřejmě dělá a úplně mu zabránit nelze a vzal by ho s sebou i ročního.
Ty se teda cejtěj…
Rozedma je z práce se skelnou vatou a asi to není nic příjemného. A s tímhle by chtěl běhat za dvouleťákem…;-)
@cajkp píše:
@Kobliha51 Ráda je určitě nemám po tom všem co nám udělali, ale to že je nemám ráda já mě neovlivňuje v jednání týkající se malého. Více méně nás vyštvali…přitom byt v patře si vybudoval přítel ze svých peněz (a také pomocí úvěru, který stále splácíme, přesto že jsme byli nuceni si postavit bydlení jinde. Dům je ale napsaný na tchána, takže jsme si vyslechli i to, že tam s malým nejsme a nikdy nebudeme doma.
A bylo toho mnohem více.
Chápu. Je toho podstatně více, co tě trápí. Začlo to dovolenou, pokračuje to tím, že tvůj přítel platí úvěr, který jste vyhodili z okna a když budeš ještě chvíli psát zjistíme další nechutnosti… Už se ti nedivím. Divím se, že jste se tak nějak více neodstřihli. Stačí pár zdvořilostních návštěv v mezích slušnosti. ![]()
Asi jsem to neměla dovolit vůbec, jenže se špatně vyskakuje z rozjetého vlaku. Nejdříve si ho brali přes den, pak na noc, teď už i na celé víkendy a tak mi přišlo, že to zmáknou. Mrzí mě ale to pomlouvání a lhaní z jejich strany
@Kobliha51 já s nima nekomunikuju vůbec ani kvůli malému…to dělá přítel. I když i ten s nimi diskutuje jen o věcech co se malého týče. Nechtěla jsem aby malý přišel o prarodiče
@cajkp teda za mě - klobouk dolů. S tchýní absolutně nevycházím a dítě bych jí nepůjčila ani na víkend… právě i kvůli tomu, že odmítá respektovat námi nastavená pravidla (i ty základní bezpečnostní jakože není možné s horkým kafem v ruce chovat mimino nebo si hrát s dvouleťákem)… samozřejmě jsem taky ta nejhorší, všechno dělám špatně atd. atd., ale upřímně, snažím se tohle vytěsňovat a neřešit to - ať si myslí, co chce… ale kdyby začala lít takováhle moudra do hlavy malému (zatím se jimi „chlubí“ jen manželovi, který ji odpálkuje), tak bych asi udělala bugr…
@a0b9 Tohle je klasická situace, když kuře poučuje slepici
proč by to nebylo možné? ![]()
@cajkp A to je TEN problém, že TY s něma nekomunikuješ. Komunikujete přes přítele (proč vlastně nejste sezdaní) a to podle mě nebude nikdy dělat dobrotu. Přemož set a komunikovat začni, nenech se vytočit a vždy se chovej tak, aby to nemohli použít proti tobě, tedy mile vstřícně uctivě a ne moc odměřeně, představ si, jako bys byla pod skrytou kamerou a chceš, aby oni se odkopali.
@Roker píše:
@a0b9 Tohle je klasická situace, když kuře poučuje slepiciproč by to nebylo možné?
i kdyby to byl jen můj výmysl, tak jsem toho názoru, že by ho měla respektovat… my jakožto rodiče máme za dítě hlavní morální i právní zodpovědnost, takže kdyby ho tím vařícím kafem polila, tak kromě toho, že bych jí nedřív skočila po krku, pak bych asi umřela sama výčitkami, tak bych byla pravděpodobně taky tahaná po soudech… takže tak… ale já si myslím, že by okolí (nejen prarodiče) měly repsketovat a dodržovat pravidla, která urči rodiče (ať už se týkají stravy, bezpečnosti, denního režimu atd)… nedovedu si představit přijít ke kamarádky dcerce, kde vím, že nedostává žádné sladkosti a rvát jí lízátko, jakože tady máš, je to dobrůtka… ![]()