Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Z tchánovců si nic nedělej. Moje tchýně už jednoho vnuka má (od své dcery) a u nás počítala s holčičkou, protože já jsem ze 3 holek, moje segra porodila holku, tak když zjistila, že jsem těhotná, tak si začala nakupovat růžový oblečky a hračky…a ejhle, my čekáme kluka
Tchýně teda permanentně otravuje, ať si nejsme jistí, že to určitě nakonec bude holka a dál kupuje růžový věci.
Někteří lidé hold mají svůj divný způsob uvažování…Buď prostě nad věcí a kašli na ně a jejich řečičky pouštěj jedním uchem tam, druhým ven a nepřemýšlej o nich ![]()
U nás jsou zase samé holky a my chtěli samozřejmě chlapečka. No a bude to holčička
. Tchýně je za holčičku ráda, ale taky si neodpustí komentář, já vám to říkala a to maj vaši radost, co
? Už to nekomentuju
.
A u nás maj zase tchánovci dva kluky a chtěli by vnuka a pratchánovci taky dva kluky a chtěli by pravnuka a oba synové mají těhotný partnerky a obě čekáme holky ![]()
A taky bylo - no tak budou to ch..ndy, tatínku, co se dá dělat, snad příště. Fakt blbci. Mně taky vším možným vytáčejí, ale tohle beru nějak s rezervou (navíc myslíme, že tchýně teď tajně lituje, že nikdy neměla dceru
).
U nás se odhrálo něco obdobného. Oba jsme s manželem chtěli holčičku. V rodině proběhla před prvním možným utz, kde by to mohlo být vidět, klasická tipovačka: CO TO BUDE? Manželovi rodiče razantně prohlásili, že jednoznačně kluk, protže kdo by jinak „zachoval“ rod. To jsem si já nenechala líbit a jela jsem si svou, že to bude prostě holka. (zachování rodu mě ani trochu nenapadlo, protože v naší rodině jsou samé holky a tak taky nejsme zachovalé
)
Náhodou na klíčovém utz byla se mnou tchýně. Dr mi vítězoslavně řekla, že holka. Byla jsme štěstím bez sebe. Tchýni jsme pozvaly ať se přijde podívat. Asi 3× se dr. ptala jestli si je jistá, že třeba tam něco je… Bylo mi to líto, místo toho, aby se radovala, že bude mít zdravé a 1. vnouče. Dr. řekla, že téměř na 100% ale bude jasno na velkém utz ve 20 tt. Do té doby si tchýně nikdy neodpustila v každé komunikaci (žijeme v zahraničí, takže mailem )poznámku: copak dělá malá princezna… ale on to pořád může být princ. Trvalo to i po velkém utz a pak to manžel utnul. Od té doby je klid, bez poznámek a věřím, že se všichni na holčičku těší. Bude to přeci vánoční dárek na 24.12.
Moje rada je: Vykašlat se na teorie a nelámat si tím hlavu, i když to člověka mrzí, ale tchýni ani tchána si člověk nevybírá. Držím palce!!!
u nás je to trošku podobné,ale né tak hrozné.Manžel je ze 2 kluků,má bratrance,prostě u nich v rodině žádná holka za 90let.Když jsem byla těhu poprvé tak tchýně,že to bude jistě kluk.Mi to bylo jedno co to bude,bude to první že,ale holku jsem si přála jako asi každá ženská.Ale narodil se chlapeček,nemůžu říct že by tchýně byla zklamaná,jen prohlásila,že u nich se holky prostě nerodí atd.Teď jsem těhotná a tchýně hned prohlásila,že to bude kluk,protože se u nich holky nerodí a neustále to komentovala,že stejně je zvyklá na ty pindíky atd.atd… Do 20tt jsme si nebyli jisti co čekáme a ona neustále pozorovala mé břicho,že mi jde do špice = jasný kluk
no velké překvápko bylo když mi na velkém utz dr.řekl,že to teda je ta holčička.Tchýně se z toho mohla posrat
Pak už mi tu holku jen potvrzovali,takže by to měla opravdu holka být.Ale tchýni už ta mánie přešla.Přijde mi,že teď už to bere stejně ať čekám kluka či holku.JSem zvědavá na její reakce po tom porodu
Tak u nás je to tak,že tchánovci mají 3 vnuky,já jsem ted těhu,bude to jejich poslední vnouče a opět kluk
Nikomu jsme neřekli co budem mít,takže pořád tak nějak „tajně“ doufájí,že bude konečně holka.Noo mají hold smůlu ![]()
Vykašli se na ně. Můj manžel je ze 3 kluků, jeho bráchové mají jen kluky a kam do minulosti nahlédneš, tak se rodili jen kluci. A tak si tchýně hrozně přála holčičku. To se jí splnilo. No a co řekl tchán? „Vy nebudete mít pokračovatele rodu?“ Sakra je jich v té rodině málo?
No a druhé dítko je kluk. A tchýně se může zbláznit úplně stejně jako u vnučky. Takže je to jedno, co to bude.
A manžel chtěl také první kluka a jak je z malé nadšený.
Děkuji vám moc všem za příspěvky, pomohlo mi to si urovnat některé věci v hlavě… a hlavně se na tchyni a tchána vykašlat - brát je s rezervou, protože stejně to miminko, ať to bude holka či kluk, bude nejprve a to především naše a pak teprve ostatní rodiny. A my už toho našeho malého tvorečka teď nad slunce milujeme a moc se na něj těšíme. V lednu vykoukne na svět:)
Alca99 píše:
Děkuji vám moc všem za příspěvky, pomohlo mi to si urovnat některé věci v hlavě… a hlavně se na tchyni a tchána vykašlat - brát je s rezervou, protože stejně to miminko, ať to bude holka či kluk, bude nejprve a to především naše a pak teprve ostatní rodiny. A my už toho našeho malého tvorečka teď nad slunce milujeme a moc se na něj těšíme. V lednu vykoukne na svět:)
To už máte skoro za pár
Tak ať vše proběhne, jak má, a jste všichni zdraví a šťastní ![]()
Mohu Tě uklidnit, že v tom opravdu nejsi sama. U nás takové prudící řeči byly taky, nikoliv však od tchýně s tchánem, ale od mých rodičů..pořád: aby to byl kluk
Strašně mě to štvalo a taky mrzelo, ale už to neřeším, ať se s tím srovnají, jak chtějí. Tchýně, tchán a švagrová pro změnu uzavřeli sázku ![]()
Od mojí mámy také, když jsem šla na ultrzvuk s druhým klukem, tak pak volala a ptala se tak co? Když jsem jí říkala, že mimi je zdravé a je to zase kluk, tak chvíli mlčela
a pak říká, no co se dá dělat, hlavně že je zdravé ![]()