Tchýně co dodat...

Anonymní
5.2.23 19:32

Tchýně co dodat...

Ahoj holky, nějak dnešek nemůžu rozdychat a nevím jestli už jsem zaujatá proti tchýni.
Nedávno měla dcera 3 roky k narozeninám ji koupili plastovou korunku, druhá měla 6 let a dostala míč a toť vše. Manželovi kupují čokoládu k narozkám. Fajn ať koupi co uznají za vhodné to neřeším. Dnes volala tchýně manželovi, že bude mít narozeniny a chce jít do restaurace a máme vymyslet kam, ok to je v pohodě. Pak ale přišla s tím že chce k narozeninám let balónem (cca. 4000,–Kč). Přijde vám to normálni? Svým vnoučatům pořádně nic nedá a sama si bude diktovat co chce. Jak by jste se k tomu postavili? Manžel samozřejmě nic neřekl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
5.2.23 19:35

Pokud vam aspon obcas da nejaky drazsi dar, tak bych ji prani splnila, hlavne pokud by slo o kulatiny, ale jestli dava cokoladu svemu synovi a tobe nic, tak cokoladu a nazdar

edit: tu restauraci mate platit vy? nebo vas zve? pokud vy, uz bych nedala nic, maximalne kytku

Příspěvek upraven 05.02.23 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
5.2.23 19:36

Tak záleží, jakou máte finanční situaci a jakou tchýně. Jestli jde jen o drzost a vychcanost, není v tom to, že nemá a pak na drzovku si diktuje dary, tak by dostala nějaký levnější dárek podle vašeho uvážení. Pokud nemá a jinak jako babička funguje, vás to nezruinuje, není to pořád, že si diktuje co chce, ale výjimečně vyslovila přání, co by si přála, tak nevidím důvod jí to neumožnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
5.2.23 19:45

Pokud jsou to kulatiny, a peníze máte, praní bych pro jednou splnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
5.2.23 19:46

Slaví nějaké kulatiny? Tu restauraci máte taky platit vy nebo jen máte vybrat místo? Jak je na tom ona a vy s financemi?
Buď ví, že jste finančně zabezpečení více než ona, tak by ráda dražší dárek (+pokud má kulatiny) anebo je vyčůraná skrz dárky pro vás a děti vs pro sebe.
Já bych ji na ten balon max přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42489
5.2.23 19:46
@ZustanSeMnou píše:
Pokud jsou to kulatiny, a peníze máte, praní bych pro jednou splnila

Já taky. Buď velkorysá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
5.2.23 19:50

Nepřijde mi to normální. Koupila bych ji kytku za 200,– Kč a nazdar. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Takové vyčůranky mám nejraději :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
5.2.23 19:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nějak dnešek nemůžu rozdychat a nevím jestli už jsem zaujatá proti tchýni.
Nedávno měla dcera 3 roky k narozeninám ji koupili plastovou korunku, druhá měla 6 let a dostala míč a toť vše. Manželovi kupují čokoládu k narozkám. Fajn ať koupi co uznají za vhodné to neřeším. Dnes volala tchýně manželovi, že bude mít narozeniny a chce jít do restaurace a máme vymyslet kam, ok to je v pohodě. Pak ale přišla s tím že chce k narozeninám let balónem (cca. 4000,–Kč). Přijde vám to normálni? Svým vnoučatům pořádně nic nedá a sama si bude diktovat co chce. Jak by jste se k tomu postavili? Manžel samozřejmě nic neřekl.

Tak záleží jak jste na tom finančně a jak jsou nám tom finančně oni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
5.2.23 19:51
@Anonymní píše:

To má nějaké kulaté/pulkulate narozeniny? Do restaurace zve ona vás? Je zvykem že chodíte na narozeniny do restaurace? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:04
@izabe píše:
Slaví nějaké kulatiny? Tu restauraci máte taky platit vy nebo jen máte vybrat místo? Jak je na tom ona a vy s financemi?
Buď ví, že jste finančně zabezpečení více než ona, tak by ráda dražší dárek (+pokud má kulatiny) anebo je vyčůraná skrz dárky pro vás a děti vs pro sebe.
Já bych ji na ten balon max přispěla.

Má 65, restauraci asi platí ona o tom nemluvila. S tchánem jsou těžce za vodou mají peněz dost. My si taky nežijeme špatně i přes vysokou hypotéku a dvě děti, spíš mi jde o princip a styl jak si diktuje. Už jsme měli s manželem dárek vymyšlený. Já ani manžel dárky nedostavame. Já jsem jim řekla, že od nic nic nechci když nedokázali zaplatit ani kytku co si o jednali na moji mamky pohřeb. A dětem koupi jen malou hračku u nich vede Pepco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 20:07
@Perníček22 píše:
To má nějaké kulaté/pulkulate narozeniny? Do restaurace zve ona vás? Je zvykem že chodíte na narozeniny do restaurace? :)

To nevím kdo nakonec bude platit. Do restaurace nechodíme moc slavit, většinou dělám dort a party dětem doma. Teď, ale její tchýně měla oslavu v restauraci tak ji teď chce mermomocí taky.

• Citovat
  • Upravit
16998
5.2.23 20:11

Bude to mozna znit blbe, ale pokud bych na to mela, prani bych ji splnila - vypiplala ti manzela..A co se tyka darku - treba vidi, kolik toho decka maji a jak ty hracky dopadaji. A co se tyka kyticky - mluvili jste spolu o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
5.2.23 20:17

Zařídila bych se podle sebe, koupila bych levnější dárek, který jste měli vybraný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:23

:nevim: pořídila bych to na co mám. Ona předci neví na co máte. Pokud chce letět balónem tak fajn ale složila bych se zbytkem rodiny ke kulatinam.
Jen vsuvka. Jedna naše teta by si taky přála letět balónem a já ji to milé ráda splníme když najdu vhodné startovací místo a budu moct letět taky. Půjdeme ale na půl, to už je rozhodnutí :D

• Citovat
  • Upravit
1213
5.2.23 20:28

Upřímně, já když si vzpomenu co považovala za standard moje tchýně tak se zakladatelkou musím souhlasit. Proti nám je to ještě slabý odvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová