Tchýně co dodat...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1334
18.3.23 16:00

@PaníBovaryová
Je to jedna z vlastností, kterými hluboce opovrhuji. Já zažila cosi podobného se dvěma, myslela jsem si, že celoživotními kamarádkami. Mají kulatiny hned vedle sebe. I přes náročný pracovní zápřah jsem souhlasila, že je mně přijedou a dlouhé hodiny se jim věnovala. Dostaly dárek, tematicky složený, sladěný, dalo mi fušku to sehnat, aby to šlo dohromady. Když řekly, že přijedou na ty moje za půl roku, poprosila jsem je o den později, po práci jsme měli do večera školení, byly uražený, neměly proč, já za to přece nemohla. Ale nakonec souhlasily. A pak mi obě na poslední chvíli zavolaly, že všechno nejlepší, a že když to neslavím, nemá teda cenu jezdit. Chlivicky a dorty jsem dala dětem a zařekla se, že u mě se teda už neuvidíme. Blbce nikomu dělat nebudu. Znamená to, že k těm kulatinám pro mě vůbec nic neměly a ani neplánovaly mi něco dát. Můj dárek pro ně vyšel dohromady na necelých 1400. Nemrzí mě ty prachy. Ale to, že jsem si dala tolik práce. A že rodina obdivovala, co jsem vymyslela. Od té doby jsme se viděly jednou. Bohužel, aniž bych cokoli řekla, mi tak nějak ostré vyčetly, že ony ten život měly nelehký a já měla vše snadné a bezpracné. Pustily se do mě jako pitomé. Já nestačila lapat po dechu. Já prodělala zhoubnou nemoc, domácí násilí, x let jsem měla k práci dvě brigády, bývalý chtěl vyplatit. Ony žily v domě s rodiči s veškerou podporou. Pro mě nikdo nehnul prstem. Co mám, o to jsem se zasloužila pěkně sama a i v práci jsem udělala velký kus, nevezla se. Zahradu mám na krku roky taky sama. Hlavně, že jsem se posadila do teplého a měla se dobře. Takže… úžasný konec kamarádství na starý kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32144
18.3.23 16:09

@EEKK No tak to jsou teda pěkné krawky…to snad není ani možný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.3.23 16:27

Nejhorší je…že dcera mi řekla, když viděla ty balíčky…to jsem zvědavá, co za čtvrt roku dostaneš ty…a měla pravdu.
To bylo pro mě naprosto zdrcující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32144
18.3.23 17:17

@EEKK No vidíš…dcera je odhadla lépe než ty…takové kamarádky fakt nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
18.3.23 20:50

@EEKK to jsou teda kamaradky :roll: Kazdy normalni clovek chape, ze jeden to ma lehci v tom, a druhy v onom. Z nich zavist odkapava misto, aby ti praky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.3.23 21:56

Není nad vlastní zkušenost. I když blbou. V životě jsem nikomu nic nezáviděla. Člověk je jednou dole, jednou nahoře, a když je dole, musí se soustředit na to, aby se zvedl a šel dál. To je důležité. A ne aby se litoval, že ti druzí jsou na tom momentálně líp. I špatné věci lze vzít pozitivně. Aby nás posílily, když se budeme snažit je překonat. Pakliže mi dámy snad někdy něco záviděly, je to úsměvné. A pokud mi to daly takhle sežrat, pak mají problém ony ve své hlavě, jaký, nevim. Já si nemusím honit ego tímhle způsobem, že někomu budu něco vyčítat. Zejména, když o tom houby vím. Ono mi ani snad není závidět co. Stejně jako ony žiju úplně obyčejný život. Jen už jsem pochopila, že jsou v životě věci důležité a nedůležité. Pro mě je důležité, že jsem třeba měla fajn den, že se mám na zítra na co těšit. A nedůležité, co si myslí lidi, které baví hrabat se ve vykonstruovaných blbostech. Zabývám se tím, co mi dělá radost. Co mě posune dopředu. Jestli někdo kouká dozadu a sedí na místě, jeho problém. Je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová