Tchýně co dodat...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32323
16.2.23 14:22

Pokud bych věděla, že nemají peníze a je to její sen, tak bych to pořídila…Ve vašem případě ale ne…psala si, že už dárek máš, takže to neřeš…kdyby měla řeči, tak ať se nezlobí, ale nemáme peníze…stejně si to v té restaruaci zaplatíte, uvidíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
16.2.23 15:49

@PaníBovaryová tak u nás finanční nároky nemají žádný. Spíše jde o charakterové vlastnosti jisté části rodiny, které jsem dříve řešila omezením styku :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
16.2.23 15:51
@Monchichik píše:
Pokud bych věděla, že nemají peníze a je to její sen, tak bych to pořídila…Ve vašem případě ale ne…psala si, že už dárek máš, takže to neřeš…kdyby měla řeči, tak ať se nezlobí, ale nemáme peníze…stejně si to v té restaruaci zaplatíte, uvidíš :mrgreen:

Nebo ať se nezlobí - dárek už byl koupen dřív.

• Citovat
  • Upravit
32323
16.2.23 16:36

@Capelucia No rozhodně by mohla zapomenout, že na bude nakupovat v Pepcu i když jí finanční situace k tomu nenutí a já budu vytahovat tisíce, i když je mám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
17.2.23 11:08

Já bych se držela nastavené cenové hladiny a protože polokulatiny, tak bych to zdvojnásobila. Tak když svému synovi dala čokoládu, tak dostane velkou milku. :lol: A když k nim příště přijedete, můžete jim jako návštěva dovézt jednu tatranku napůl. :lol: Aby jste je neurazili, že jedete na návštěvu s prázdnou. ;)
A na ten oběd bych asi čekala, že každý platí za sebe. Nejméně. Radši se ujistěte, že nečekají, že jim to zaplatíte celé, když to zařizujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
27.2.23 15:32

Já se nasmála teda.
Já bych jí dala balón. Ale bez těch zátěžových pytlíků s pískem…Vzpomněla jsem si na Vratné lahve a ten závěrečný let bez člověka, co měl balón řídit.
Taky máme v rodině takového jednoho, co je pěkně vykutálený…
Ona vám nedá nic a bude si diktovat, že něco chce? Od rodiny, která ty prachy potřebuje pro děti a má hypotéku?
Neskutečný. Jsem tedy trochu mladší…ale tohle je silné kafe. V životě jsem dětem půjčila, přispěla, dala x krát, když jsem měla a mohla.
A když už se zeptaly, co ke kulatinám, víte, co jsem vždycky řekla? Vždyť já nic nepotřebuju. A je to fakt…mám v čem bydlet, co jíst, mám co na sebe…abych si diktovala, to by mi pusa upadnout musela.
Vaši tchýni bych darovala poukaz ne na masáž, ale na kurz etikety!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.2.23 15:54

Jsem tchyně i babička. Abych přivezla dvěma dětem jednoho pacholíka, to by mě hanba fackovala. Taky jsem nedávno vezla dárek za vysvědčení i té, co chodí do MŠ. :mrgreen: Pokud se mi mladí zeptají, co bych si přála k narozeninám, řeknu zážitek, nejlépe s Vámi. Rozumí se do tisícovky. Třeba jdeme spolu do kina nebo divadla. Nejdražší dárek, co jsme si koupili navzájem byl welness pobyt. Vyloženě si říct o něco dražšího mi přijde neslušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
27.2.23 16:10

Nepřijde mi to nic hrozného. Skromné dárky pro děti, vždyť jsou dnes věcmi úplně přesycené. Malé děti hodnotu dárků neřeší.
A sama taky radši dostanu čokoládu než nějaké věci, které pak třeba ani nevyužiju.
A let balónem bych klidně dala, když je to něco, po čem touží. Třeba ani nekoukala, kolik to může stát. Já to mám prostě asi naopak. Většinou totiž babičky říkají, že nechtějí nic (a já je chápu), měla bych radost, že můžu něčím potěšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
27.2.23 16:19

@mamadvou Jeden lipánek pro dvě děti? A sama si nadiktuje dárek za 5 tisíc? Není to o tom, že ona peníze nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
27.2.23 16:25
@Monchichik píše:
@mamadvou Jeden lipánek pro dvě děti? A sama si nadiktuje dárek za 5 tisíc? Není to o tom, že ona peníze nemá…

Takhle, neočekávám, že babičky automaticky přivezou cokoliv. Děti taky ne. Chceme hlavně je, ne věci od nich. I tak toho dávají víc než dost. Jeden lipánek je divnej, to asi lepší nic, ale zrovna z toho bych se nehroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
27.2.23 16:33

@mamadvou Ale o tom to vůbec není…babičky nic vozit nemusí…ale můžou…ale tahle je lakomá, nic dětem nedá…a sama si diktuje…vidím v tom velký rozdíl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 22:41

@mamadvou Nehrotím to, pouze mě nebaví neustále holkám vysvětlovat, že babička přivezla lipánka jen jedné a ta druhá je pak naštvaná, že nedostala a mám tu scénu. Kdyby to, alespoň dala mě, ale ona to dá vždy do ruky té starší a ta mladší se začne vztekat, že nedostala nic. A babička nechápe proč, milionkrát jsem jim říkala ať vozí oběma nebo žádné, ale neposlouchají.

• Citovat
  • Upravit
965
28.2.23 22:52
@Anonymní píše:
@mamadvou Nehrotím to, pouze mě nebaví neustále holkám vysvětlovat, že babička přivezla lipánka jen jedné a ta druhá je pak naštvaná, že nedostala a mám tu scénu. Kdyby to, alespoň dala mě, ale ona to dá vždy do ruky té starší a ta mladší se začne vztekat, že nedostala nic. A babička nechápe proč, milionkrát jsem jim říkala ať vozí oběma nebo žádné, ale neposlouchají.

To musi delat snad schvalne, takovou babku poslat do mist kam slunce nesviti fakt akorat na skodu… :pocitac: nebo mi nekdo vysvetlete jak muze myslet takovy clovek co tohle udela? Demence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
2.3.23 09:24

Jeden lipánek? No, celkem ostuda. Ostatně lipánka snad mladí mají plnou lednici, to jakože dárek pro vnouče? Tak, pokud mám dvě, tak kupuju pro dvě. To je snad normální a logické. A spíš kupuji to, co oni běžně nekupují. Protože jim chci přilepšit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.3.23 11:22

Já bych babě jasně řekla, že buď ať vozí dva, nebo žádnýho. Vozit jednoho pro jedno vnouče a pro druhé nic je pěkný hnus. Bože, vždyť to stojí pár korun. A jestli by dělala takhle zle dál, tak bych ji řekla, ať nejezdí. Ať mi nikdo nevykládá, že nemá 17 Kč na druhýho Lipanka. Spíš mi přijde, že to dělá naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová