Tchýně co dodat...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8825
2.3.23 12:05
@Anonymní píše:
@mamadvou Nehrotím to, pouze mě nebaví neustále holkám vysvětlovat, že babička přivezla lipánka jen jedné a ta druhá je pak naštvaná, že nedostala a mám tu scénu. Kdyby to, alespoň dala mě, ale ona to dá vždy do ruky té starší a ta mladší se začne vztekat, že nedostala nic. A babička nechápe proč, milionkrát jsem jim říkala ať vozí oběma nebo žádné, ale neposlouchají.

To jsou vyloženě naschvaly z její strany. :roll: Tam nějaké vysvětlování nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
2.3.23 12:30

Ber to tak, že když je finančně za vodou, tak bude manžel jednou dědit :mrgreen: ale to je jediný pozitivum. Jako když by tchyně přivezla jednoho bobíka pro dvě děti, tak bych ji s tím poslala do háje a to jsem člověk, který se konfliktům vyhýbá. To se prostě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.3.23 13:23

A co přede všemi mladší dceři říct, ať není smutná, že babička vozí něco dobrého jen starší sestře, že babička už je stará a zapomíná, že má vnučky dvě? To by si zasloužila ježibaba. Každopádně vložit by se do toho měl hlavně manžel. Už si nepamatuju, jestli jsi psala, co on na to říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
2.3.23 13:27

V tom je něco jiného než že by nechtěla dát 34,– Kč. Možná ji baví to, že se holky perou o její pozornost anebo tu mladší prostě nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.3.23 14:20

@Magical-eyes každopádně je to megera, normální milující babička by to neudělala. Ježíš ja bych s takovou zlou bábou vyběhla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.3.23 08:52

Tohle dela presne moje mama. K mym 30.narozeninam mi dala šampon a 200kc. Detem k narozeninam hracku od vietnamce-lentilkovy mobil, gumovy hada a jine bizarni veci, nebo mrazene jahody, misto cerstve vanicky.Tech prikladu je tu vic.Sama si diktuje -mixer, sekacek na potraviny, kavovar. Jednou jsem ji neprinesla to co chtela ale kosmetickou sadu sprchovych gelu.Po case opet kdyz diktovala darky tak mi zduraznila ze kremu a samponu ma dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
17.3.23 13:34

@Andrise Tak diktovat si může co chce… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
17.3.23 13:55
@Andrise píše:
Tohle dela presne moje mama. K mym 30.narozeninam mi dala šampon a 200kc. Detem k narozeninam hracku od vietnamce-lentilkovy mobil, gumovy hada a jine bizarni veci, nebo mrazene jahody, misto cerstve vanicky.Tech prikladu je tu vic.Sama si diktuje -mixer, sekacek na potraviny, kavovar. Jednou jsem ji neprinesla to co chtela ale kosmetickou sadu sprchovych gelu.Po case opet kdyz diktovala darky tak mi zduraznila ze kremu a samponu ma dost.

@Andrise tak bych ji koupila třeba jar na nádobí (pokud by chtěla sekáček na potraviny) nebo jiný doplněk k drahé věci. Manžel slavil kulatiny a má sestra (pracující, tehdy bez závazků a hypoték) byla pozvaná, predtím se ptala, co mu má koupit, řekla jsem, že jednu košili (tehdy za 300Kč) v jednom obchodě…takže místo toho dostal kávu, olivy Fr. Josef a další krav.ince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
17.3.23 14:22

Ještě dovětek k té rodinné rovnováze… naše babča, když kdy někdo něco měl, si doma uložila stovku a když jsme jí potkali, řekla, jo máš u mě tu stovku, jak jsi měla narozeniny, stav se pro ni. Svým oblíbencům /rodinám mých mladších sourozenců/ vozila orchideje a pekla dorty. Bydlí od ní pár kilometrů busem, my na stejném sídlišti. Jezdí se na ně podívat jednou týdně, aby je viděla, u nás byla naposledy v roce 2021, a to jen na skok. Už si s námi loni to dávání zrušila, ona to dodržela a my teda taky. Nikdo jsme ji nic neudělali, ani já, ani mé děti, řádně pracujeme, nefetujeme, nepijeme. Takže holky, asi tak. A je to moje máma. A nic nenadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
17.3.23 14:25
@Andrise píše:
Tohle dela presne moje mama. K mym 30.narozeninam mi dala šampon a 200kc. Detem k narozeninam hracku od vietnamce-lentilkovy mobil, gumovy hada a jine bizarni veci, nebo mrazene jahody, misto cerstve vanicky.Tech prikladu je tu vic.Sama si diktuje -mixer, sekacek na potraviny, kavovar. Jednou jsem ji neprinesla to co chtela ale kosmetickou sadu sprchovych gelu.Po case opet kdyz diktovala darky tak mi zduraznila ze kremu a samponu ma dost.

Nic bych draheho bych ji nedala, na nas to tchyne taky kdysi zkousela, abychom jejim dceram i ji kupovali drahe parfemy a darky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.3.23 14:49

@Monchichik je zajimave kdyz diktuji ja, udela si to vzdy po svym :lol:
Onehdy jsme se stehovali a rikala ze mi vypomuze a neco do bytu noveho koupi.tak jsem ji rekla ze vsechno tak nejak mam, ale ze panvicky a hrnce by se mi hodily. Prisla a jediny co prinesla byl voskovy papir do linky. :? To je proste moje mamaa. V zivote nikdy nic poradneho mi nedala a ani na narozeniny. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
17.3.23 15:19

@Andrise no pro mě je to celkem nepochopitelné. :mrgreen:…ale já bych si taky potom nenechala diktovat, co mám koupit já jí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.23 16:31

Hele, já jsem dostala ke svým 50tinám od tchýně - popravdě byla cca půl roku už ex-tchýně, ale znala jsem ji 30 let…tak jsem dostala maso na guláš, co bylo v akci (bylo to na obale) a kelímek zkvašené a zhořklé nivové pomazánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
17.3.23 18:08

@Labužník mirabelka02 no to snad není ani možný :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21702
18.3.23 10:57
@Andrise píše:

Extremne nesnasim lidi, co si bez ptani vymrncuji drahe dary, ale sami cloveka odbydou nejakou blbosti z trznice nebo putovnim pracholapem. Prijde mi to stasne vychcane :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová