Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@mamadvou Nehrotím to, pouze mě nebaví neustále holkám vysvětlovat, že babička přivezla lipánka jen jedné a ta druhá je pak naštvaná, že nedostala a mám tu scénu. Kdyby to, alespoň dala mě, ale ona to dá vždy do ruky té starší a ta mladší se začne vztekat, že nedostala nic. A babička nechápe proč, milionkrát jsem jim říkala ať vozí oběma nebo žádné, ale neposlouchají.
To jsou vyloženě naschvaly z její strany.
Tam nějaké vysvětlování nepomůže.
Ber to tak, že když je finančně za vodou, tak bude manžel jednou dědit
ale to je jediný pozitivum. Jako když by tchyně přivezla jednoho bobíka pro dvě děti, tak bych ji s tím poslala do háje a to jsem člověk, který se konfliktům vyhýbá. To se prostě nedělá.
A co přede všemi mladší dceři říct, ať není smutná, že babička vozí něco dobrého jen starší sestře, že babička už je stará a zapomíná, že má vnučky dvě? To by si zasloužila ježibaba. Každopádně vložit by se do toho měl hlavně manžel. Už si nepamatuju, jestli jsi psala, co on na to říká?
V tom je něco jiného než že by nechtěla dát 34,– Kč. Možná ji baví to, že se holky perou o její pozornost anebo tu mladší prostě nebere…
@Magical-eyes každopádně je to megera, normální milující babička by to neudělala. Ježíš ja bych s takovou zlou bábou vyběhla ![]()
Tohle dela presne moje mama. K mym 30.narozeninam mi dala šampon a 200kc. Detem k narozeninam hracku od vietnamce-lentilkovy mobil, gumovy hada a jine bizarni veci, nebo mrazene jahody, misto cerstve vanicky.Tech prikladu je tu vic.Sama si diktuje -mixer, sekacek na potraviny, kavovar. Jednou jsem ji neprinesla to co chtela ale kosmetickou sadu sprchovych gelu.Po case opet kdyz diktovala darky tak mi zduraznila ze kremu a samponu ma dost.
@Andrise píše:
Tohle dela presne moje mama. K mym 30.narozeninam mi dala šampon a 200kc. Detem k narozeninam hracku od vietnamce-lentilkovy mobil, gumovy hada a jine bizarni veci, nebo mrazene jahody, misto cerstve vanicky.Tech prikladu je tu vic.Sama si diktuje -mixer, sekacek na potraviny, kavovar. Jednou jsem ji neprinesla to co chtela ale kosmetickou sadu sprchovych gelu.Po case opet kdyz diktovala darky tak mi zduraznila ze kremu a samponu ma dost.
@Andrise tak bych ji koupila třeba jar na nádobí (pokud by chtěla sekáček na potraviny) nebo jiný doplněk k drahé věci. Manžel slavil kulatiny a má sestra (pracující, tehdy bez závazků a hypoték) byla pozvaná, predtím se ptala, co mu má koupit, řekla jsem, že jednu košili (tehdy za 300Kč) v jednom obchodě…takže místo toho dostal kávu, olivy Fr. Josef a další krav.ince.
Ještě dovětek k té rodinné rovnováze… naše babča, když kdy někdo něco měl, si doma uložila stovku a když jsme jí potkali, řekla, jo máš u mě tu stovku, jak jsi měla narozeniny, stav se pro ni. Svým oblíbencům /rodinám mých mladších sourozenců/ vozila orchideje a pekla dorty. Bydlí od ní pár kilometrů busem, my na stejném sídlišti. Jezdí se na ně podívat jednou týdně, aby je viděla, u nás byla naposledy v roce 2021, a to jen na skok. Už si s námi loni to dávání zrušila, ona to dodržela a my teda taky. Nikdo jsme ji nic neudělali, ani já, ani mé děti, řádně pracujeme, nefetujeme, nepijeme. Takže holky, asi tak. A je to moje máma. A nic nenadělám.
@Andrise píše:
Nic bych draheho bych ji nedala, na nas to tchyne taky kdysi zkousela, abychom jejim dceram i ji kupovali drahe parfemy a darky. ![]()
@Monchichik je zajimave kdyz diktuji ja, udela si to vzdy po svym ![]()
Onehdy jsme se stehovali a rikala ze mi vypomuze a neco do bytu noveho koupi.tak jsem ji rekla ze vsechno tak nejak mam, ale ze panvicky a hrnce by se mi hodily. Prisla a jediny co prinesla byl voskovy papir do linky.
To je proste moje mamaa. V zivote nikdy nic poradneho mi nedala a ani na narozeniny. ![]()
@Andrise no pro mě je to celkem nepochopitelné.
…ale já bych si taky potom nenechala diktovat, co mám koupit já jí… ![]()
Hele, já jsem dostala ke svým 50tinám od tchýně - popravdě byla cca půl roku už ex-tchýně, ale znala jsem ji 30 let…tak jsem dostala maso na guláš, co bylo v akci (bylo to na obale) a kelímek zkvašené a zhořklé nivové pomazánky.
@Andrise píše:
Extremne nesnasim lidi, co si bez ptani vymrncuji drahe dary, ale sami cloveka odbydou nejakou blbosti z trznice nebo putovnim pracholapem. Prijde mi to stasne vychcane ![]()