Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Používal jste někdo Tea tree oil (na kůži) i u dětí mladších 3 let?
@Terunka ja som malej Tea Tree mastickou vyliecila opar ked mala rok. Opakoval sa jej dovtedy docela casto. Uz rok ziadny nemala
Vlastne som pouzila aj olej ale nakvapkala som ho na vatovu tycinku a malej tym opar potrela.
@kotyk @Mäuschen Hmm, tak uvidíme jaká bude noc..malýmu jsem to namazala na stroupky po neštovicích (ale moc jich neměl), vůbec mě nenapadlo, že není vhodný pro prcky..
Asi se mi zapařil mozek z toho horka
Až pak jsem na tuhle informaci náhodou narazila.
Jaká je kdyžtak „první pomoc“ v případě alergické reakce? Napadá mě opláchnout ho vodou a fenstil kapky.. Ještě něco?
Když bude mít alergickou reakci, pofrčíš do nemocnice. Ale vzhledem k tomu, že alergické reakce nastávají celkem rychle, tak už bys touhle dobou řešila opuchlého potomka
Pokud to bylo jemně a na zatažené stroupky, nejspíš se nic nestane. Je to mrtvá hmota a zase tak děsně žíravé to není.
Já si tuhle info přečetla až když byly malý 2,5,od nějakých 10měs sem používala na oděrky místo desinfekce a žije. reakci nikdy neměla
@kotyk Malej je v pohodě, tak snad to bude ok..jj bylo to jen do stroupků a vždycky trošku..
@mattule Snad bude prcek taky bez reakce..
Používala jsem u takhle malých dětí zředěný a nikdy jim kůže nereagovala špatně. Dávám ho i na prsa při kašli a v pohodě ![]()
Já bych se bála to použít u menšího dítěte. Vyzkoušela bych třeba na prst, nebo na malou část kůže, co to udělá, ale spíš bych se zeptala u lékaře.
Normalne jsem davala, na mista, ktera nemohla oliznout. Vubec me nenapadlo, ze by to bylo spatne.