Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernest123 že máš nejspíš v moči glukosu, udělej si test ráno na lačno, pak bys to měla nahlásit gynekologovi- vyšetří, jestli se ti nerozvíjí cukrovka. Nahlas to hned zítra.
@Ernest123 píše:
Ahoj chtela jsem se zeptat jestli nektera zvas dostala diaphan testovaci papirky…vcera vecer jsem se otestovala a vysel pozitivne..slabe zelene coto znamena?
že jsi slabě pozitivní, vše máš uvedené v návodu. Také jsi byla poučena od lékaře, nebo v lékárně.
Cukr v moči se hromadí postupně. Množství glukózy v moči neodpovídá aktuální hladině glukózy v krvi. Taky záleží co jsi jedla. Nadměrné dávky vitaminu C mohou test ovlivnit.
Rano mi vysel negativni a parkrat semi stalo ze mi vyslo pozitivni…fialova to vim zemi rekla doktorka ze moje telo hladovelo ale ten slabe zeleny nevim uz si nepamatuji
Bud jeden krizek nebo tri krizky ale fialova barva a to sem si musela navysit g…ale k te zelene barve mi vyslo slabe tak nevim jestli to je taky jeden krizek kdyz je to jina barva a nebo 4 krizky
@Ernest123 píše:
Ahoj chtela jsem se zeptat jestli nektera zvas dostala diaphan testovaci papirky…vcera vecer jsem se otestovala a vysel pozitivne..slabe zelenecoto znamena?
to je právě, že jsi pozitivní na jeden křížek = slabě pozitivní, což nic neznamená.
Test si udělej znovu nalačno
@Ernest123 píše:
Bud jeden krizek nebo tri krizky ale fialova barva a to sem si musela navysit g…ale k te zelene barve mi vyslo slabe tak nevim jestli to je taky jeden krizek kdyz je to jina barva a nebo 4 krizky
u fialové už musíš navýšit, u zelené nic se neděje
Aha tak to jsem klidnejsi nevedela jsem coto znamena.. chtela jsem zavolat doktorce ale v sobotu neordynujou ani v nedeli…takze zo opravdu nic neznamena kdyz semi slabe objevila zelena barva
@Ernest123 píše:
Aha tak to jsem klidnejsi nevedela jsem coto znamena.. chtela jsem zavolat doktorce ale v sobotu neordynujou ani v nedeli…takze zo opravdu nic neznamena kdyz semi slabe objevila zelena barva
klid, nic se neděje, test si udělej znovu nalačno. Zelená je dobrá, horší je fialová.
Pokud si nejsi jistá, zavolej si do nemocnice na gynekologii, tam ti odpoví ![]()
V pohode ja ti verim jen jsem si nebyla jista…jojo zitra rano suho udelam a jeste dnes nez pujdu spat tak uvidim
a dekuju za radu
Obnovují téma. Jsem po druhé těhotná. Teď jsem 30tt. Tehu cukrovku jsem měla i u prvního dítěte. Teď ji mám už od 13.tt. Bývalo mi hodně špatně, skoro nic jsem nejedla a když jsem se najedla, cukr mi vylitl. Nejvíc 8,2. Ale obvykle se to drželo po jídle okolo 7,5. Doktor mi hned nutil inzulin, ale ukecala jsem ho, že ho zatím nechci. Za pár týdnů mi přestalo být spatne, začala jsem normálne jist, a cukr po jídle mi vyskočí na max.6,5.
Nyní mi hrozí předčasný porod, do dia poradny musím dojíždět 45min. cesty autem, tak jsem se chtěla domluvit s doktorem, jestli bych mu nemohla posílat výsledky mailem a když by se hodnoty zhoršily, přijela bych na kontrolu. U prvního tehu jsem chodila do dia poradny jednou za 3 měsíce, teď po mě doktor chce, abych chodila každé tři týdny. No domluvit se s ním nedalo, takže jsem se na to úplně vyprdla. Cukr si pořád měřím doma a je v pohodě. Jsem trošku nervózní z toho, že by se mi to mohlo zhoršit, a ohrozila bych miminko, ale přijde mi zbytecny, dojíždět každy tři týdny do poradny, když mám hodnoty v pohodě, navíc, když mám nařízený klidový režim.. Co si o tom myslíte? Navíc se mi ani nelíbilo, že mi doktor hned cpal inzulin.
Před pár týdny mi v rámci OGTT naměřili na lačno 5,1. Teď jsem 31.tt Ihned mě poslali na diabetologii, kde jsem dostala glukometr, deník diabetika atd. Od tý doby jsem na dietě. Nicméně i když si zahřeším, nikdy, opravdu ani jednou jedinkrát jsem se ani nepřibližila po jídle limitu cukru v krvi. Jediné, kdy tabulky přesahuji, je ranní cukr na lačno. Max. jsem měla 5,4. Na limitní hodnotu 5,1 či pár desetin přes, dosáhnu cca 4× do týdne, jindy mám 4,8, 4,7 atd. Min. týden mi dr. řekla, že mi dá inzulín, že ty ranní hodnoty jsou vysoký. Odmítla jsem. Teď mě čeká ve středu další konzultace s dr. a já už se teď děsím, že na mě zase vytáhne inzulin. Chci se zeptat na zkušenosti - kolik vám vycházely hodnoty na lačno a musely jste si píchat inzulin? Jsem z dr fakt zoufalá… Díky
Já bych si zkusila nastavit budík tak na 2-3 ranní a změřila si cukr. Ranní hyperglykémie může být způsobená i noční hypoglykémií, ale nevím, jestli se to týká i normálních lidí. Tato info se týká diabetiků s příliš vysokou noční dávkou inzulínu.
@bodlinka01 píše:
Před pár týdny mi v rámci OGTT naměřili na lačno 5,1. Teď jsem 31.tt Ihned mě poslali na diabetologii, kde jsem dostala glukometr, deník diabetika atd. Od tý doby jsem na dietě. Nicméně i když si zahřeším, nikdy, opravdu ani jednou jedinkrát jsem se ani nepřibližila po jídle limitu cukru v krvi. Jediné, kdy tabulky přesahuji, je ranní cukr na lačno. Max. jsem měla 5,4. Na limitní hodnotu 5,1 či pár desetin přes, dosáhnu cca 4× do týdne, jindy mám 4,8, 4,7 atd. Min. týden mi dr. řekla, že mi dá inzulín, že ty ranní hodnoty jsou vysoký. Odmítla jsem. Teď mě čeká ve středu další konzultace s dr. a já už se teď děsím, že na mě zase vytáhne inzulin. Chci se zeptat na zkušenosti - kolik vám vycházely hodnoty na lačno a musely jste si píchat inzulin? Jsem z dr fakt zoufalá… Díky
A proč se toho inzulinu tak bojis? Já jsem tedy mívala lacnou glyk. v normě, ale po snídaně a obědě už vyšší, takže jsem na inzulinu byla od 36 TT. Aplikace jako taková je v pohodě, mne na tom vadilo akorát to ze pri inzulinu chtějí porod vyvolávat v hranici 39 TT.,co jsem nakonec naštěstí nemusela podstupovat…
Já se inzulinu jako takového nebojím, ale při hodnotách, které mám, nemám pocit, že to je na inzulin. Cukr po jídle mi nelítá vůbec, lačnej se motá okolo hranice.