Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je zvláštní…nebyl to ovulační test? Kdy jste měla naposledy kontrolu?
Ja jsem mela na TT ducha jiz v 8tt. Letela jsem s tim na gyndu, doktorka rikala ze tt je prukazny do urciteho mnozstvi HCG. Cim vic je HCG v pozdejsich tydnech 1. Trimestru, tim mene je pravdepodobnost ze papirovej test neco prokaze.kdyz mas strach tak bez radsi na odber krve. Ja jsem si poridila angelsound coz je doppler a posloucham od 10 tt. ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem mela na TT ducha jiz v 8tt. Letela jsem s tim na gyndu, doktorka rikala ze tt je prukazny do urciteho mnozstvi HCG. Cim vic je HCG v pozdejsich tydnech 1. Trimestru, tim mene je pravdepodobnost ze papirovej test neco prokaze.kdyz mas strach tak bez radsi na odber krve. Ja jsem si poridila angelsound coz je doppler a posloucham od 10 tt.
Mohu se zeptat jestli nevíte od jaké hodnoty?
@Luclic nebyl ovulační. Byl to mamatest citlivost 10. Minulý týden jsem byla.
Delala jsem si test nekdy v 6. mesici a byl normalne silne pozitivni..mozna mas ted hcg tak moc koncentrovane, ze to test nezachyti..muzes zkusit svoji moc treba 10×-100× naredit vodou a uvidis..rika se tomu „hook effect“
Schválně jsem si ho udělala ted (ze zvědavosti) v 6.mesici a jasne pozitivní
Šla jsem si ho udělat, 25 týden a test je pozitivní
šlo o mamatest.
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat jestli nevíte od jaké hodnoty?
To nevim, ale ja bych se tim nestresovala.
@Anonymní píše:
Jsem 13tt a ze srandy jsem si udělala těhotenský test. Vyšel mi čistě negativní. Tak to má být? Nebo je něco špatně? Má někdo zkušenost?
A prosím žádné nadávky. Těhotenství mám potvrzené lékařkou a test byl čistě ze srandy protože mi doma jeden zbyl.
Ne. Protože fakt nebyl důvod.
Jo, někdy to snad při extra vysokých koncentracích může takhle zareagovat, není to na to stavěný.
Potřebu zkoušet jsem to neměla, poslední test jsem dělala asi ve 4+2 a ten, co zbyl, jsem si nechala na „pro jistotu“ testnutí, když MS ani po roce po porodu nedorazila ![]()
V každým případě v tomhle tt, pokud bylo doteď cokoliv na všech utz OK, tak než by se hCG v těle dostalo fakt na nulu, trvalo by to týdny a daleko dřív by se to projevilo nějakým průšvihem.
@Anonymní píše:
Jsem 13tt a ze srandy jsem si udělala těhotenský test. Vyšel mi čistě negativní. Tak to má být? Nebo je něco špatně? Má někdo zkušenost?
A prosím žádné nadávky. Těhotenství mám potvrzené lékařkou a test byl čistě ze srandy protože mi doma jeden zbyl.
to je hodne divny
ja zkousela taky a byl pozitivni driv nez kontrolni carka.
A nemůže ten test být vadný? Třeba po záruce? Jestli jsi ho měla dlouho doma…
Musel být vadný nebo nezaznamená příliš vysokou hodnotu. Já měla ještě 3 týdny po zjištění zamlklého těhotenství v 1. trimestru HCG přes 9000, takže bys nemohla být na nule, ani kdyby se to po.. pár minut po poslední kontrole.