Těhotenství 5tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.11.23 21:14

Já jsem taky v pátém týdnu, mám taky fyzicky náročnou práci, ale na první kontrolu jdu až příští týden, prý by stejně nic dřív vidět nebylo, rovnou se chci poradit jak to řešit v práci. Držím pěsti ať je u Tebe vše ok. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1789
22.11.23 21:30

@Catalinn no vidíš to a moje gynekoložka to počítala jako ukončený a pak i u Apolináře, když jsem tam chodila, tak to počítali stejně jako moje gynekoložka a to jsem u Apolináře byla hospitalizovaná od 30tt, resp. od 30+0, ale říkali tomu 30.týden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 21:46
@Andrea1405 píše:
@Vladusxx špatně jsem ten týden napsala :lol: vím že mi to nikdo neřekne, vím že je to začátek a je to nejistota i po celé těhotenství i po porodu, ale prostě jsem hrozně nervózní aby zítra bylo vše tam kde má být a dopadlo dobře, vím že kontroly dodají aspoň trochu jistoty, ale i přes to že ta první byla brzy a dá se očekávat že tam nic nemusí být, tak se snažím do zítra nějak uklidnit a počkat na výsledky

@Andrea1405 Úplně tě chápu, mám to úplně stejně, s tím, že já stále ještě čekám na potvrzovací kontrolu, dělám těhu testy každý den, abych viděla silnější čárky, druhá čárka už je tam jak dálnice, ale já se furt bojím, aby to třeba nebylo mimoděložní atd. Ale bát se budeme už do konce života no. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18640
22.11.23 21:46
@Magda124 píše:
@Catalinn no vidíš to a moje gynekoložka to počítala jako ukončený a pak i u Apolináře, když jsem tam chodila, tak to počítali stejně jako moje gynekoložka a to jsem u Apolináře byla hospitalizovaná od 30tt, resp. od 30+0, ale říkali tomu 30.týden :D

Tak to mají ale popletené oni. Správne je opravu 30+1 jako 31tt. 2 porodnice, 3 lékaři a i v Gennetu … pokud jsi narazila na to co píšeš, tak to byla sakra nahoda. Fakt se to tak nepouziva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 21:47
@KerrisKate píše:
Proc mam pocit, ze jsi to zase ty, co uz tu zaklada uz treti anonymni diskusi? („Kdy komu říct o těhotenství“ a „Jak dlouho chodit do práce v těhotenství?“). Nebo mate velmi obdobne terminy a situace, mozna byste se spolu mely holky spojit :)

Doporucuju si tyhle dve diskuse procist, uz v nich bylo vse v podstate receno. Behat k doktoru takhle brzo nema smysl, casto to privadi tenhle stres. Me prvni tehotenstvi odeslo samovolne na zacatku 6 tydne, s druhym jsem skoncila v 9 tydnu na revizi (nevyvinulo se embryo), ve tretim jsem sla na kontrolu nekdy v 8 tydnu a vse bylo OK.

Za dva tydny uvidis.

@KerrisKate
Nene, nejsem to já, ale koukám, že máme se slečnou (paní) fakt asi podobnou chvíli těhu. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
18640
22.11.23 21:47
@Anonymní píše:
@Andrea1405 Úplně tě chápu, mám to úplně stejně, s tím, že já stále ještě čekám na potvrzovací kontrolu, dělám těhu testy každý den, abych viděla silnější čárky, druhá čárka už je tam jak dálnice, ale já se furt bojím, aby to třeba nebylo mimoděložní atd. Ale bát se budeme už do konce života no. :mrgreen: :mrgreen:

A ty mas už nějaké spatne zkušenosti? U prvního jsem to neresila.. u druhého jsem byla nervózní, protože 3 potraty s psychikou zamavaji, ale ze bych dělala denně testy když už byla dalnice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
22.11.23 22:58

@Magda124 30+0 je ještě 30tt resp. Poslední den 30tt, 31tt začíná ve 30+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 01:08
@hospodki píše:
A ty mas už nějaké spatne zkušenosti? U prvního jsem to neresila.. u druhého jsem byla nervózní, protože 3 potraty s psychikou zamavaji, ale ze bych dělala denně testy když už byla dalnice :think:

@hospodki Špatné zkušenosti ne, jen jsme se snažili dost dlouho, já jsem vůbec neměla ovulaci a povedlo se to těsně před plánovanou operací s vaječníky. Zcela upřímně tomu stále nemůžu uvěřit ani s těma dálnicema. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1789
23.11.23 07:50

@hospodki no pamatuju si, jak jsem doktorce říkala, že jsem ve 20. týdnu, když jsem byla 19+5 a ona to šla překontrolovat a říkala mi, že jsem 19.týden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
23.11.23 08:41

@Magda124 ja jsem z toho pocitani tydnu taky zmatena, navic pokazde mam na prukazce dva uplne odlisne - jeden podle MS a jeden podle velikosti prcka pri kontrole, ale ani jedno mi momentalne neodpovida terminu porodu, co mi dal pri prvnim screeningu. Takze vubec nevim, podle ceho to brat a co odpovidat, kdyz se me nekdo pta :D

Do aplikace o tehotenstvi jsem si hodila termin porodu, ktery mam na prukazce a tim se proste ridim :D Osobne to chapu tak, ze kdyz jsem 25t+5 dni, tak mam ukonceny 25 tyden a pet dni k tomu - takze probiha 26 tyden.

• Citovat
  • Upravit
1239
23.11.23 10:21

Vždyť je to logicky. 5+4 je probíhající šestý týden. První čističe značí počet ukončených týdnů, začíná se nulou, takže první běžící týden se značí 0+… ale první a druhý se nikdy nikde nepíše, protože jsou to dva týdny „fiktivního“ těhotenství, od MS do ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
23.11.23 11:26

@KerrisKate jo, já v tom měla taky zmatek, počítala jsem to vždy, jak tu píšou holky, tzn 5+4 je šestý týden. Pak jsem měla pár nedorozumění a od té doby už jsem neříkala pátý nebo šestý týden, ale říkala jsem přesně, tzn. 19+5 :D A nejlepší bylo, když se někdo zeptal, kolikátý jsem měsíc, to už pro mě byla vyšší dívčí. Jo a termíny porodu jsem měla taky 2 a uváděl se vždy ten dle screeningu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí