Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě tedy bylo taky zle, BLILA JSEM I VODU, ale že bych omezovala návštěvy? Ani náhodou. Když mi bylo fakt zle, hajzlík tchýně má. A jíst u nich snad taky můžeš, nebo si nabalit sváču ![]()
@Anonymní píše:
Já jinak návštěvy můžu, nevadí mi, ale musí mi být dobře a musí být nálada. Teď neni ani jedno. Nechci jezdit ani k našim, ale setkávám se s nepochopením. Máma i tchyně tvrdí, že těhotenství znají, že to musím překonat. Mamka je ještě docela v pohodě, tchyně je docela vytrvalá..samozřejmě jsem jí řekla ve slušnosti, že mi není dobře, že hodinovou cestu autem nedám a ona na to, že si vezmu blicí pytlík a vystoupim u lesa a dojdu to pěšky.
Tak to prostě přejdi, pošli chlapa s dítětem samotné a jestli tchýně tolik touží po tobě, tak ať dojede ona ![]()
@Noelie2726 píše:
Mě tedy bylo taky zle, BLILA JSEM I VODU, ale že bych omezovala návštěvy? Ani náhodou. Když mi bylo fakt zle, hajzlík tchýně má. Ajíst u nich snad taky můžeš, nebo si nabalit sváču
@atominnka ty treba ne, ja ano.
radila jsem zakladatelce, to, ze se to tady nekomu nelibi, to je vec druha. Tchyne nejspis vi, ze je zakladatelka tehotna proto by mela byt vic empaticka a prijet na navstevu ona, popripade pockat, az bude zakl.lepe. A ne na ni vyhrknout at kouka zvednout pr*el a prijet. Tohle kdyby mi rekla moje tchyne ( i kdyz vim ze ta by to nerekla) tak ji poslu jak jsem psala nekam. Nicmene nikde jsem nenapsala jakym stylem bych ji to rekla. Mnozi si tady domýsleji, ze bych ji asi rekla at jde do pr** ale to vazne ne. Prodte a jednoduse zakladatelko rekni tchyni at prijede ona, a pokud to nebude akceptovat to je jeji problem.
tim moje rada skoncila, oni ti tady poradi urcite ostatni
ale jak rikam divna nejsi ![]()
Já teda docela chápu, že se jí nikam nechce. V prvním těhotenství jsem sice chodila do 20tt do práce, ale byla jsem tak unavená (a ze začátku i blicí), že když jsem nemusela, nikam jsem nešla. Ležela a spala. Jo, vlastně ve 14tt jsem si odskočila na vlastní svatbu, ale jinak jsem skoro jen spala ![]()
A nemyslela to spíš tchýně tak aby Tě vyhecovala a Ty si vypadla z domova aspoň na chvíli? Protože jak jsem to četla tak jsem úplně slyšela mojí tchýňku a ta by mi to takhle řekla a ví že bych se fakt neurazila
. Jinak chápu že Tě chcou taky vidět a myslím že není až tak od věci se jednou za čas překonat (kór jestli máte mezi sebou dobrej vztah ) a dorazit než odmítat a odcizit se…
@KPKristy píše:
Já teda docela chápu, že se jí nikam nechce. V prvním těhotenství jsem sice chodila do 20tt do práce, ale byla jsem tak unavená (a ze začátku i blicí), že když jsem nemusela, nikam jsem nešla. Ležela a spala. Jo, vlastně ve 14tt jsem si odskočila na vlastní svatbu, ale jinak jsem skoro jen spala
ale jo, to já chápu taky ![]()
@AndreaS92 jasně. Jenže, když to napíšeš tak, jak jsi napsala, tak to fakt vyzní tak, že ji pošleš do p.dele ![]()
Rozhodně to nelámej přes koleno, když se Ti nechce tak odpočívej…
Já jsem měla šílené nevolnosti do 15tého týdne a držela jsem se v podstatě jen doma. Kdo mě chtěl vidět tak přijel k nám.
Takže bud v klidu. at si tchýně povídá co chce… mysli hlavně na sebe a své miminko… ![]()
Vykašli se na ně:) A pokud tě tchýně tak nutně potřebuje vidět, ať zvedne pr*el a dojede ona, ne?
Já, co jsem otěhotněla s prvním, tak jsme u tchýně nebyli, vždycky jezdí oni k nám a dovezou si i pohoštění:-D Jako samozřejmě taky nachystám něco malého rychlého, aby to nebylo tak trapný, ale prakticky s tím nemám žádné starosti ![]()
Pokud je to fakt tak zlý, tak prostě řekni, že zvracíš a basta, že nikam nejdeš. Já taky čekám druhé, a první tři měsíce jsem byla totálně nepoužitelná.. a i teď mám občas solidní lenoru.. No a:))
Nema ti co poroucet, jsi dospela. Jestli te chce videt, tak at ona zvedne p… a prijede. A jestli ma pritel pro tebe pochopeni, tak si maminku srovna.
Taky jsem ve dvou těhotenstvích nerada někam jezdila. Bylo mi zle a raději jsem se natáhla doma než se někde harcovat. Říct mi někdo, ať zdvihnu p*del a přijedu, tak mě tam neuvidí ani ve chvíli, kdy mi bude dobře.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji se svěřit. Právě končim třetí měsíc, samozřejmě mám silnější nevolnosti a funguju ze záložních zdrojů. Postarám se o dceru, poslední týden i uvařim. Jenže strašně se mi příčí opouštět domov, takže vytrvale odmítám jakékoliv návštěvy u rodičů a hlavně u tchýně. Samozřejmě se jí to nelíbí a včera řekla ať zvednu konečně prd*l a přijedu (přesně takhle to řekla). Bere to prostě tak, že jsem lenivá sednout do auta a přijet. Mě strašně vyčerpává změna prostředí i nevolnosti se mi zhoršují, nejradši jsem tedy doma, kde se najím kdy chci, odpočinu si kdy chci, udělám si svojí práci..a jsem prostě v klidu. Je to normální těhotenský pocit, nebo jsem „jiná“??
Nečetla jsem reakce ostatních, ale naprosto Tě chápu. U prvního jsem skoro celé těhotenství proležela. U druhého jsem musela fungovat a starat se o prvního. Ale skoro celé léto jsem nevyšla z baráku. Slunko mě likvidovalo, delší chůze taky. S kamarádkou jsem se neviděla celý těhotenství. Nejsi divná. Když se na to necítíš, tak to nedělej. Řiď se tím, co Ti říká Tvé tělo.