Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
IvkaH píše:
Každý den od ledna běhám na eliptikalu (no spíš na tom chodím, jak kdyby do schodů), ze začátku hodinu, pak půl hodiny a teď už jen 20 min. na udržení, zatím jsem přibrala jen 7kg a stále dopnu rifle co o Vánocích a ještě i na balónu se dobře hupsá. Jinak nic jiného a pořád se něčím cpu, furt mám na něco chuťale nedá se to k tomu patří
Jééé 7kg! To já mám tak 5-7kg podle toho, jak se ten den najím, ale doufám, že víc než 10kg to nebude! Já jsem na tu váhu hooodně opatrná totiž
Ale taky se neudržím, dřív chutě na ostrý jídla, teďka samý sladkůstky…
už tu stejná diskuze je https://www.emimino.cz/…nkovani/190/ ![]()
Ale nějak upadla v zapomnění koukám
![]()
nexxita píše:IvkaH píše:Jééé 7kg! To já mám tak 5-7kg podle toho, jak se ten den najím, ale doufám, že víc než 10kg to nebude! Já jsem na tu váhu hooodně opatrná totiž
Každý den od ledna běhám na eliptikalu (no spíš na tom chodím, jak kdyby do schodů), ze začátku hodinu, pak půl hodiny a teď už jen 20 min. na udržení, zatím jsem přibrala jen 7kg a stále dopnu rifle co o Vánocích a ještě i na balónu se dobře hupsá. Jinak nic jiného a pořád se něčím cpu, furt mám na něco chuťale nedá se to k tomu patří
Ale taky se neudržím, dřív chutě na ostrý jídla, teďka samý sladkůstky…
To já měle toďka dvakrát po sobě na večeři sladké, kynuté knedlíky s mákem
to mi teď chutná nejvíc ![]()
Já jsem taky zatím přibrala 7 kg a necvičím, na to jsem moc líná.. ![]()
Lenczii píše:
Já jsem taky zatím přibrala 7 kg a necvičím, na to jsem moc líná..
Já cvičím, protože mě je pak líp. Mám pořád křeče v břiše, zácpa, nadýmání takový ty těhotenský problémy… A taky se říká, že když cvičíš, je lepší porod. Chtěla jsem chodit na předporodní kurz, ale bohužel to vedla děsně protivná babizna a žádná jiná u nás v okolí není. ![]()
Lenczii píše:
no já poprvé necvičila a přibrala jsem taky 22kg a to teď jím o hodně víc, mám pocit, že čím víc že.. tím míň přibírám ![]()
nexxita píše:Lenczii píše:Já cvičím, protože mě je pak líp. Mám pořád křeče v břiše, zácpa, nadýmání takový ty těhotenský problémy… A taky se říká, že když cvičíš, je lepší porod. Chtěla jsem chodit na předporodní kurz, ale bohužel to vedla děsně protivná babizna a žádná jiná u nás v okolí není.
Na křeče si kup v lékárně magnezium, je volně dostupné nemusíš mít předpis.
Tak my už máme taky letos odrozeno.
Maloš se nám narodil v červnu, příští týden mu budou dva měsíce a roste nám jako z vody. Už má 6kg, takže maminka je jak nějaká loutka, má totálně vytahané a bolavé ruce. ![]()
Ahojky, já už mám taky porod za sebou a doma dubňátko. Připravený jsem to měla tak napůl - malej se rozhodl přijít na svět o 6 týdnů dřív a nabrala jsem kráááásných 18 kg ![]()
Laknelka píše:
Ahojky, já už mám taky porod za sebou a doma dubňátko. Připravený jsem to měla tak napůl - malej se rozhodl přijít na svět o 6 týdnů dřív a nabrala jsem kráááásných 18 kg
Joj o 6 týdnů dřív a vše bylo v pořádku? Maličký byl nějaký nedočkavý
hlavně, že je vše v pořádku. Kolikátého je, já jsem 26.4. narodila jsem se v den kdy bouchl Černobyl ![]()
IvkaH píše:Laknelka píše:Joj o 6 týdnů dřív a vše bylo v pořádku? Maličký byl nějaký nedočkavý
Ahojky, já už mám taky porod za sebou a doma dubňátko. Připravený jsem to měla tak napůl - malej se rozhodl přijít na svět o 6 týdnů dřív a nabrala jsem kráááásných 18 kg![]()
hlavně, že je vše v pořádku. Kolikátého je, já jsem 26.4. narodila jsem se v den kdy bouchl Černobyl
Romík je 17. Byl týden na JIP v inkubátoru a pak ještě týden na neonatologii, tam už jsem byla s ním. Šli jsme domů a vážil 2400 g
. Narodil se už celkem velkej 2320 a dýchal sám. Musíme cvičit, ale jinak je v pořádku, má už 6kg ![]()
Laknelka píše:IvkaH píše:Romík je 17. Byl týden na JIP v inkubátoru a pak ještě týden na neonatologii, tam už jsem byla s ním. Šli jsme domů a vážil 2400 gLaknelka píše:Joj o 6 týdnů dřív a vše bylo v pořádku? Maličký byl nějaký nedočkavý
Ahojky, já už mám taky porod za sebou a doma dubňátko. Připravený jsem to měla tak napůl - malej se rozhodl přijít na svět o 6 týdnů dřív a nabrala jsem kráááásných 18 kg![]()
hlavně, že je vše v pořádku. Kolikátého je, já jsem 26.4. narodila jsem se v den kdy bouchl Černobyl
. Narodil se už celkem velkej 2320 a dýchal sám. Musíme cvičit, ale jinak je v pořádku, má už 6kg
A jak musíte cvičit?
IvkaH píše:Laknelka píše:A jak musíte cvičit?IvkaH píše:Romík je 17. Byl týden na JIP v inkubátoru a pak ještě týden na neonatologii, tam už jsem byla s ním. Šli jsme domů a vážil 2400 gLaknelka píše:Joj o 6 týdnů dřív a vše bylo v pořádku? Maličký byl nějaký nedočkavý
. Narodil se už celkem velkej 2320 a dýchal sám. Musíme cvičit, ale jinak je v pořádku, má už 6kg
Cvičíme Vojtovu metodu aby se srovnal, prohýbal se do luku a měl hlavičku jen na jednu stranu, ale už se to hooodně zlepšilo
Laknelka píše:IvkaH píše:Cvičíme Vojtovu metodu aby se srovnal, prohýbal se do luku a měl hlavičku jen na jednu stranu, ale už se to hooodně zlepšiloLaknelka píše:A jak musíte cvičit?IvkaH píše:Romík je 17. Byl týden na JIP v inkubátoru a pak ještě týden na neonatologii, tam už jsem byla s ním. Šli jsme domů a vážil 2400 gLaknelka píše:Joj o 6 týdnů dřív a vše bylo v pořádku? Maličký byl nějaký nedočkavý
Aha a to musí cvičit každé nedonošené miminko nebo jen některé, když je potřeba? Já s malou cvičívala sama dobrovolně na baloně jsem ji různě koulela, viděla jsem to kdysi na ČT1 v sama doma to tam ukazovala nějaká dětská doktorka, ráda to sleduju, protože tam mají dobré rady.
Ivko taky někdy koukám, jsou tam zajímavý věci i o manipulaci s mimčama. Myslím, že nedonošenátka všechny necvičí, taky záleží jak brzy se narodí, ale hodně jich cvičit musí. Ty máš termín kdy?