Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Speat píše:
IvkaH:
tahle židlička vypadá suprově, dají se tam opřít i nožičky, to je skvělý. Chtěla jsem se ještě zeptat, jak se dá složit. často cestuju, tak zda je skladná a vejde se dobře do kufru.
Jak dobře se omývá?
Co se týče kvality? nerozvyklala se ti opotřebením?
díky za odpověd
Tak my ji používali asi jen +- od 7 měs. do ani né dvou let, pak už chtěla sedět vedle nás na židli, tam jsme jí dali pod zadek dva polštáře a je to vyřešené. Židle je hodně skladná, dá se celá rozložit a zase složit. Nacpali jsme ji do takového velikého pytle na odpadky, když se nesla do sklepa. Dá se dát i hodně nízko, tak malá na ní seděla před tv, když se oddělal ten stoleček, měla to jako křeslo, dá se tam i připnout, aby nevypadla, hodně si tam na ní kreslila a hrála. Krásně se omývá je to takový ten omyvatelný materiál. Nedávno jsem ji vytahovala ze sklepa, paní sousedce měla dojet na víkend vnučka, tak si ji chtěla půjčit, židle byla zaprášená jak ji nikdo nepoužívá,ale krásně se omývala. Dole má kolečka, vzadu se dají i zamknout, ale jinak se s ní dá jezdit. Rozvrzaná není jen my máme všude v baráku dlažbu, tak ty kolečka na té dlažbě rachotili, ale jinak nic. Žádný problém jsem nepostřehla.
lucienne píše:
nicol ja bych radsi nekam zajela
Nicol já taky, nenechala bych se odbýt tím, že mi jeden doktor řekne, že je to ok a mám ležet. Jestli,že krvácíš, tak by si tě měli nechat v nemocnici a né tě nechávat doma. Kontaktuj raději jiné doktory.
ja kdybych krvacela tak bych si klidně zavolala rychlou
mam z takovych věcí dost respekt
Oni ale berou krvácení a krvácení.. Taky mi to na rizikovce vysvětlovali - krvácení je promáčená vložka od krve, ostatní je jen špinění… Když jsem přijela s „krvácením“ bylo to jen špinění dostala jsem seřváno a jela zase domů
![]()
Ale Nicol, zkus to, a uvidíš ![]()
Monny89 píše:
Oni ale berou krvácení a krvácení.. Taky mi to na rizikovce vysvětlovali - krvácení je promáčená vložka od krve, ostatní je jen špinění… Když jsem přijela s „krvácením“ bylo to jen špinění dostala jsem seřváno a jela zase domů![]()
Ale Nicol, zkus to, a uvidíš
Ale já to pochopila, že Nikol krvácí až dneska né včera, takže ji doktor neprohlídl,když krvácela. Taky bych na nic nečekala a okamžitě jela někam do nemocnice, když by mě vrátili tak ať, ale aby mě doktor a klidně víc prohlídl. Přece krvácení není jen tak samo od sebe. Podle mě by měla jet do nemocnice, aby ji pořádně vyšetřili a měli jistotu, že si ji tam nemusí nechat na pozorování nebo třeba akutně malé vytáhnout už ven. Lucienne má pravdu, taky bych volala rychlou.
IvkaH píše:Monny89 píše:Ale já to pochopila, že Nikol krvácí až dneska né včera, takže ji doktor neprohlídl,když krvácela. Taky bych na nic nečekala a okamžitě jela někam do nemocnice, když by mě vrátili tak ať, ale aby mě doktor a klidně víc prohlídl. Přece krvácení není jen tak samo od sebe. Podle mě by měla jet do nemocnice, aby ji pořádně vyšetřili a měli jistotu, že si ji tam nemusí nechat na pozorování nebo třeba akutně malé vytáhnout už ven. Lucienne má pravdu, taky bych volala rychlou.
Oni ale berou krvácení a krvácení.. Taky mi to na rizikovce vysvětlovali - krvácení je promáčená vložka od krve, ostatní je jen špinění… Když jsem přijela s „krvácením“ bylo to jen špinění dostala jsem seřváno a jela zase domů![]()
Copak jsem řekla ať nejezdí
Jen jsem napsala jak jsem to měla já… ![]()
Monny89 píše:IvkaH píše:Copak jsem řekla ať nejezdíMonny89 píše:Ale já to pochopila, že Nikol krvácí až dneska né včera, takže ji doktor neprohlídl,když krvácela. Taky bych na nic nečekala a okamžitě jela někam do nemocnice, když by mě vrátili tak ať, ale aby mě doktor a klidně víc prohlídl. Přece krvácení není jen tak samo od sebe. Podle mě by měla jet do nemocnice, aby ji pořádně vyšetřili a měli jistotu, že si ji tam nemusí nechat na pozorování nebo třeba akutně malé vytáhnout už ven. Lucienne má pravdu, taky bych volala rychlou.
Jen jsem napsala jak jsem to měla já…
Šak ano, já jen, že bych byla vyplašená. Mě taky minulý týden doktor mávl rukou nad tím, že mám vysoký tlak nebo, že se pořád zvyšuje. Poznám to, když mi začne opuchat levá strana těla a brnět prsty ani je neohnu, taky mě tím vytočil jak to přešel. Poprvé do mě cpal prášky na tlak od 28 tt a dřív vyvolával porod a teď to nechápu, jako, že to už vydržíme
.
Ja teda nastesti mela vse v pohode, kazdopadne jela bych okamzite i s troskou krve. Jsou to hovada, ze na tebe Monny v nemocnici kriceli, ze je to jen spineni
Meli by snad chapat, ze krev vystrasi kazdou maminku. Doufam teda, ze Nicol uz neodepisuje, jelikoz jela a drzim moooc palecky, aby to nic moc nebylo ![]()
No, já se na to ptala právě a sestřička mi povídá, že to je jen špinění, že krvácení vypadá jinak
![]()
Monny89 píše:
No, já se na to ptala právě a sestřička mi povídá, že to je jen špinění, že krvácení vypadá jinak![]()
![]()
Hlavne ze jsou vzdycky vsichni tak chytri a ledove klidni, vid? Bych chtela videt ji, kdyz by se ji to stalo, jak klidna by byla… Vazne troska empatie by jim neuskodila ![]()
Ahojky,
vůbec bych na nic Nicol nečekala. Jed se nechat prohlédnout, za to nic nedáš a budeš v klidu.
ahojte holky
takže jsem plašan, je to jen špinění po ránu, pak se mi to zastavi, nic to neni, vše je v pořádku, může to být tím jak mi naléhá hlavička, prasklá cévka bo co, taky to může být tím že sem se pootevřela. Krvácení bude čistá krev a poteče, poteče a poteče. Takže tak …
Ležet odpočivat a rano zase setřu na wc a hodinku si užiju určo špineni a pak zase dobré.
takže dvě vyšetření, obě stejné, vše dobré, vydržet nerodit a přijit toho 1:8. v 36tt
jinak Sofi je o tyden větši takze ted odpovida 35už
nocolko, tak to dobře dopadlo
tak ať malá vydrží v bříšku pěkně do termínu ![]()