Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se ptám proto, že tehdy mě ta diskuse docela zdeptala, a koukala jsem x dní, jestli to nějak nezdůvodníš, jestli se třeba nepleteme. Koukám, že ne. Jsem z toho naštvaná, nechci být za rýpala, ale je jen málo témat, co mě dokážou zvednout ze židle. V životě bych se s takovou ženskou už nebavila. Nic proti tobě. Ale je mí z ní špatně.
@majki.r No ona hlavně myslí rozumem. Nechce přijít o práci, aby měla peníze na to, aby to dítě uživila. Navíc doma jedno děcko má, takže když neznáš její život, tak laskavě nesuď, mě je zase zle z tvýho primitivního názoru. Ne každá ženská peláší na neschopenku, když zjistí, že je v jináči ![]()
@jb93 píše:
@majki.r No ona hlavně myslí rozumem. Nechce přijít o práci, aby měla peníze na to, aby to dítě uživila. Navíc doma jedno děcko má, takže když neznáš její život, tak laskavě nesuď, mě je zase zle z tvýho primitivního názoru. Ne každá ženská peláší na neschopenku, když zjistí, že je v jináči
Dobře, máš svůj pohled na věc. Já nejsem znalá situace, přiznávám, ale to co vím, mi stačí k tomu, abych si vytvořila nějaký názor. Jestli nějaká ženská pracuje s chemickými látkami a vědomně tím ničí své nenarozené dítě (a předpokádá, že teda dítě tím bude postižené a pojišťovna jí proplatí potrat), to přece není normální. Normální je nechat se přeřadit na bezpečnou pracovní pozici. Sorry, ale peníze nikdy nevyrovnají zdraví dítěte. Tady je tolik snažilek, co se roky dívají do testů a modlí se o dítě. Každá správná matka trne celé těhotenství, jestli bude její miminko zdravé. Tvoje kamarádka je opačný extrém, který bych fackovala. Toť můj primitivní názor.
@majki.r jsi vtipná
Jak má asi uživit děcko a potom druhý, když bude bez práce, ty chytráku? Tak čekala na prodloužení smlouvy, chemikáliím se vyhýbá, už je nemíchá. Když je míchala, tak se zaučovala, pak marodila s malou a zaskočil jí někdo jinej. Sice chemikálie pořád dejchá, ale už je nemíchá. Co bys dělala ty, kdybys mela 2 měsíce před prodloužením smlouvy a zjistila jsi že jsi těhotná? Šla bys marodit, je mi to jasný
… Na zdraví dítěte jí samozřejmě záleží, ale taky jí záleží na tom, aby její děcko mělo co do huby, to ty nemůžeš znát..
@jb93 Já se s tebou nehodlám hádat. Napsala jsem, co si myslím a názor jsem nezměnila. Já bych dítě chemikáliemi neohrožovala a tečka. Jsem li těhotná, tak se postarám o přeřazení na jinou pracovní pozici, nebo o to, abych zůstala za plný plat doma. O neschopence jsem pokud vím nemluvila. Jestli jsou jí přednější peníze, než zdraví dítěte, pak prostě nemám slov.
Jinak se do mě laskavě nenavážej, absolutně nemáš tucha o mým životě.
PS: Příště se koukni do diskuse, kterou založíš, hm? Je fajn alespoň odpovědět, tím myslím tu tvou minulou diskusi.
Ty to pořád nechápeš? Má smlouvu na neurčito, takže by jí klidně tu smlouvu za měsíc nemuseli prodloužit! Doma za plný plat? Tady jsi v Čechách…Ahá, ty soudíš jí, ale já tvuj nemůžu? Nebud trapná
Ptala jsem se na smlouvu, ne na názor, ale že se ozve nějaká rejpalka jsem čekala ![]()
@jb93 Chtěla jsi napsat smlouvu na určito, ne? Jojo, soudím ji, protože tu o ní už po druhé píšeš. My dvě se nepochopíme, ty řešíš peníze, já zdraví dítěte.
Nemá cenu se s tebou dohadovat. Měj se ![]()
Pak teda nechápu dotaz, pokud nechce přijít o práci, tak hold bude dělat, že se nic neděje, ne? Když potřebuje nutně peníze, ať do práce chodí, ale pak říkat, jak je z toho unavená. Já jsem unavená taky a co. Jinak se má starat o finance taky otec, nejen matka. Samozřejmě těhotenství není nemoc, proto není nutné jít hned na neschopenku. Ovšem zase záleží, co ta ženská chce. Pokud dělá v „bordelu“ a chce dítě, měla by to omezit - snažit se v tom být co nejmíň, nebo případně přijmout, že to ponese následky.
Na druhou stranu i kdyby šla na neschopenku, bez peněz nebude, takže to je hlavně na ní, jak se k tomu postaví, s tím my, ani Ty, nic nenaděláme, že.