Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, silenost s tou vahou..uz nevim co mam jist abych nepribirala…jsem 25tt a mam uz skoro 8kg nahore
a to opravdu se neprejidam, nejim sladke a piju nperlivou vodu je pravda ze obcas si dam dzusik anebo sladkou vodu.. ![]()
holky musim se smat..ty nase telicka si s nama delaji co chteji..je evidentne uplne jedno, jestli jsme byly buclate uz pred tim, nebo stihle..sportovni..kdyz si piskot usmysli, tak budeme nabirat jak dive..ja taky jim zdrave, snazim se i casto a po malych davkach..a stejne z puv 182/67 mam ted 74 a jsem teprve v 9tt..takze 8kg v 25tt je asi uplne dobry;))je ale fakt, ze fyzicky delam uplne hovnajs…takze mam daleko vetsi prijem nez vydej.. ![]()
@Bája1983 píše:
Ahoj, jak jsem psala, já mám též 15kg nahoře a nikdo mi nic neřekl. Pokud víš, že se nepřecpáváš a jíš vícekrát denně menší porce…můžeš mít také hodně plodové vody.
tak se holky přidávám, začínám 26tt a mám nahoře 15kg. Ale nejhorší je, že mám pořád hlad, ne chuť ale fakt hlad ![]()
Ahoj,no ja jsem pred otehotnenim mela 68kg,ale tim zvracenim jsem shodila na 62,5kg..ted jsem 19tt a mam jen 64,5..tak taky nevim ,jestli je to normalni ![]()
@Nika87 píše:
Ahoj,no ja jsem pred otehotnenim mela 68kg,ale tim zvracenim jsem shodila na 62,5kg..ted jsem 19tt a mam jen 64,5..tak taky nevim ,jestli je to normalni
Se neboj, ještě máš spoustu času to dohnat
.
@Alka píše:
tak se holky přidávám, začínám 26tt a mám nahoře 15kg. Ale nejhorší je, že mám pořád hlad, ne chuť ale fakt hlad
Tak, když máš hlad, tak p.a.p.e.j. ![]()
Já jsem taky hotova z toho pribirani, začínala jsem na 59/174 a ted jsem 22+2 a mám 7 kg nahoře… Vůbec nevím jak to pribirani zastavit. Můj přítel mi říká jak
Mi to sluší … Atd a já blbka si stěžuji, jenže nechci jít k porodu s 20 kg. Nak se neprejidam, jim zdravě, jen na sladkem ujíždím, a to jsem před tím moc nemusela a ted? Bych se z toho zvencla. No hlavne at je mimi zdrave. Mám jen svou obcasou depresi z váhy, tak jsem se chtěla podělit. Přeji všem hezke a bezproblémové tehulkovani.
Já přibrala v těhotenství z 68kg na 91kg
Hrozný
Ale je fakt,že mi chutnalo a neomazovala jsem se,tak dobře mi tak
V porodnici jsem nechala jen 8kg
Zbytek šel zdravou stravou a cvičením,šlo to krásně,teď,4 měsíce po porodu,mám ještě míň,než před těhotenstvím,66kg a ještě bych chtěla dát něco dolů.Takže nevěš hlavu,pokud to nepůjde samo,stačí vůle a máš to dole.Já taky doufala,že budu patřit k těm šťastným maminkám,kteří zhubnou jen kojením,ale bohužel,musela jsem zatnout zuby a makat ![]()
Těhulky,neřešte tak tu váhu v těhotenství
Máte hlad?Jen se pořádně nadlábněte
Máte chuť na něco sladkýho?Jen si dejte
Kdy jindy,když ne v těhotenství?Já si to užívala,že konečně můžu a mám se na co vymlouvat
Jinak jsem se taky vždycky hlídala,ale v těhotenství ne a kila už mám dole.Fakt pak stačí jen zdravě jíst a cvičit a budete zase vypadat jako předtím ![]()
Holky tak já se docela bavím nad těma „vašema“ kilama
Já při prvním těhotenství přibrala 30kg! takže jsem začala na 60 a rodila jsem s 90kg
druhé těhu jsem přibrala 25
a při třetím 20
a až po tom třetím se mi to nějak nedaří dát moc dolů no
![]()
Jo, to mi rikaj všichni… Jen si dej, kdy jindy si budes moc tak dopřát jako ted…i přítel mi to děla
jeee tak kdyz ten nás drobecek ma chuť tak si to dej, chudacek malej, takhle ho omezovat
já jsem před tehu dost sportovala a ted teda nic moc, 2× max 3× do tydne tehu cviceni, sem tam naka ta prochazka… Strašně mi to cvico chybi:/ Občas mám dny kdy zbastim bez problému na co mám chuť, ale pak se mi taky stane že končím nad toaletní misou:/ jsem hrozne šťastná že čekáme našeho prdolu, uz se na nej moc těšíme, ale ty občasné deprese, někde se potrebuji vypovídat a porad si stěžovat mimu… Chudák. Ještě že existujou blogy, kde se člověk vypovídá a hned je mu lepe:)))
Tedy, proč to tak řešíte, nechápu. Někdo přibere 5kg, někdo 20, jiná 30 … někdo se zhubne. Myslím, že mít ve 20tt navrch 8 kg je zcela v pohodě. Já měla 15 a nějak jsem to neřešila, byla jsem zavodněná … a něco jsem si vypapkala
každá je jiná, přibere jinak … jinak se nám potom hubne. ale důležité je to malé, aby nestrádalo, ne??? sice jíst za 2 je kravina, ale když má někdo hlad, tak přeci nepojde hlady
mě chytal vlčí hlad hlavně v noci … ale to jsem vždycky břichu rázně řekla, že takhle tedy ne a dostalo max. půllitr mlíka ![]()
@klara123 píše:
Tedy, proč to tak řešíte, nechápu. Někdo přibere 5kg, někdo 20, jiná 30 … někdo se zhubne. Myslím, že mít ve 20tt navrch 8 kg je zcela v pohodě. Já měla 15 a nějak jsem to neřešila, byla jsem zavodněná … a něco jsem si vypapkalakaždá je jiná, přibere jinak … jinak se nám potom hubne. ale důležité je to malé, aby nestrádalo, ne??? sice jíst za 2 je kravina, ale když má někdo hlad, tak přeci nepojde hlady
mě chytal vlčí hlad hlavně v noci … ale to jsem vždycky břichu rázně řekla, že takhle tedy ne a dostalo max. půllitr mlíka
Já vím že bych to řešit nemela, že to ma kazda jinak, ale jak už jsem psala, občas přijde depka a nez abych tím porad zatezovala přítele, tak jsem se chtěla někde vypsat… No hlavne at je mimi vporadku, to je to nejdůležitější a neee naka nabrana kila, která mě občas deptaj a které pak vším úsilím stejne po porodu shodim..:)
Já teda nevím, ale rozhodně váhu neřeším, po otěhotnění jsem zhubla 5 kg z 59kg na 54kg a teď, v 15. tt to jde už opět nahoru. Mám 55, 6Kg… Jsem ale celkem mrňous, při mých 158cm a prsou o velikosti košíčku G mám tu váhu všude možně a každé kg je na mě vidět. Nicméně to v žádném případě nehodlám řešit! Rozhodně si nebudu v těhotenství lámat hlavu kolik kg přiberu. Ba naupak jsem ráda, že mám chuť k jídlu a už mi nevyhrožují nemocnicí! Moje mamča přibrala 15kg, když mě čekala a chviku po porodu to dala i bez nějak většího cvičení dolů
Proto radím, holky, žádné nervy, každá to budeme mít/máme jinak a po těhotenství se toho určitě z velké části zbavíme. Myslím, že důležitější je, co jíte, pokud jíte z velké části zdravě a občas zhřešíte na nějaký mls, tak co??? Střídat obědy typu: pondělí: pizza, úterý: hambáč, středa: smažák s hranolkama…atd., tak to asi k zamyšlení je, ale jinak bych to opravdu neřešila
![]()