Těhotenství - ano či ne

2435
27.1.12 12:26

Těhotenství anoči ne

Asi budu vypadat hloupě, ale fakt nevím, jak to je. Poslední menstruaci jsem měla v půlce října, od té doby nic.Na začátkuu prosince jsem byla na pohotovosti z důvodu silných bolestí v podbřišku, kde mi doktor řekl, že jsem pravděpodobně těhotná, kvalitní test doma vyšel pozitivně. Od té doby jsem hledala gynekologa. Konečně jsem ho sehnala, ale jsem objednaná až ted na pondělí. Dneska jsem si dělala zase tes a ta druhá čárka je tam jen tak malinko. Už by tam měla být pořádně ne? Měla jsem v posledních týdnech velké stresy, nemohla jsem potratit? Ale nic mě nebolí, mám těhotenské příznaky (vnímání pachů, chutě, náladovost, přecitlivělost…). Myslíte, že jsem potratitla? k doktorovi jdu v pondělí, ale asi to nevydržím, nemám jít na pohotovost? Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
27.1.12 12:29

Kdybys potratila, všimla bys si toho - bolesti, křeče, krev…HCG hormon na začátku těhotenství vyletí, pak ale zas klesá, takže jestli už jsi v cca 10.-.12. týdnu, už ta druhá čárka nemusí být tak zřetelná.

Příspěvek upraven 27.01.12 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
27.1.12 12:29

Těhotenské testy jsou vypovídající jen v začátku těhotenství. V pozdějších fázích už mohou být zkreslené, protože HCG klesá a tvoří se jiné těhotenské hormony, na které už testy nereagují.
Dle mého to na těhotenství vypadá. Už netestuj, počkej do pondělí, nestresuj se a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
27.1.12 12:30

Jestli měla poslední ms v půli října, tak bude tak v 16 týdnu a ne v osmém.
Já měla poslední ms 11.10 a jsem v 16tt

• Citovat
  • Upravit
2435
27.1.12 12:32

Děkuji...

Moc děkuji za rady, stresy mám, dost těžce jsme se rozešli s přítelem a já to nedávám, ale je to na dobré cestě, tak se tedd stresovat nebudu. Nechám to na pondělí. Fakt jsem chtěla jet na pohotovost a zjistit co a jak, protože nevím co bych dělala, kdybych o malý přišla. Hlavně že mám už doktora. Moc vám děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.1.12 12:33

Po takové době už to asi test neukáže,ten je na zjištění na počátku těhotenství.Každopádně doktor ti řekne víc.A pokud by jsi byla už nějak kolem 15tt tak si prošvihla i prvotrimestrální screening :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
27.1.12 12:35
Liduš88 píše:
Po takové době už to asi test neukáže,ten je na zjištění na počátku těhotenství.Každopádně doktor ti řekne víc.A pokud by jsi byla už nějak kolem 15tt tak si prošvihla i prvotrimestrální screening :think:

No právě jsem to chtěla napsat, škoda, že si ho nenašla dřív. Tak hlavně ať jste v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
27.1.12 12:37

No já se snažila, ale najít něco v Praze bylo dost těžký, všude plno…nechápu jak to ženy dělají. já se do Prazy přistěhovala nedávnoa prostě jsem nemohla najít…Naštěstí měla typ kamarádka a jsem objednaná. Snad to doženeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.1.12 12:39
Granda píše:
No já se snažila, ale najít něco v Praze bylo dost těžký, všude plno…nechápu jak to ženy dělají. já se do Prazy přistěhovala nedávnoa prostě jsem nemohla najít…Naštěstí měla typ kamarádka a jsem objednaná. Snad to doženeme.

Však uvidíš jak dlouho budeš vůbec těhotná,to určí nejlíp lékař podle UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
27.1.12 12:40
lokofa píše:
Jestli měla poslední ms v půli října, tak bude tak v 16 týdnu a ne v osmém.
Já měla poslední ms 11.10 a jsem v 16tt
ja take mnela posledni MS 11.10 :potlesk: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
27.1.12 12:45
Liduš88 píše:
Po takové době už to asi test neukáže,ten je na zjištění na počátku těhotenství.Každopádně doktor ti řekne víc.A pokud by jsi byla už nějak kolem 15tt tak si prošvihla i prvotrimestrální screening :think:

Ukáže. Já ho mám pozitivní pořád stejně, jako ve 12 týdnu

• Citovat
  • Upravit
2673
27.1.12 12:47
lokofa píše:
Liduš88 píše:

Tak nevím proč se to zakladetelce neukazuje,já u prvního těhu zkoušela po 12.týdnu a čárka byla jen slaboučká
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
27.1.12 12:48

Jestli jsi těhotná tak to spíš brzy poznáš podle pohybů, já je cítila od sedmnáctého týdne :-) Gratuluju! A tohle byl jen hloupý vtípek :mrgreen: A drž se!!! Jo nezapomeň dát vědět, jak to dopadlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
27.1.12 12:52
Liduš88 píše:
lokofa píše:
Liduš88 píše:

Tak nevím proč se to zakladetelce neukazuje,já u prvního těhu zkoušela po 12.týdnu a čárka byla jen slaboučká :nevim:

Ono asi jak u koho.
Každopádne v obou předchozích těhu jsem celou dobu měla dálnice.

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
27.1.12 12:54

určitě těhu jsi,já měla MS naposledy 13 října teď jsme v 15tt a určitě by se mi těhu test ukázal jako neg.hcg v této době klesá nejvyšší je v 9tt pak klesá a testy pracují na základě výšky hcg v moči krvy,takže buď v klidu potratu v tak pokročilém těhu by sis jistě všimla :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky