Těhotenství po druhém císaři

1054
28.8.14 15:11

Tehotenstvi po druhem cisari

Hola,

nejak se mi nedari najit nejake info tak zksousim zde jestli by se nasel nekdo, kdo ma zkusenost.

Mam zasebou dva cisare temer 2,5r od sebe. Uvazuju do budoucna, mam dost casu a tak nejak se mi libi myslenka mit za dalsich 6-10let dalsiho prcka. Je to realne? Doktori nereknou nic urciteho a chapu to. Kazda zena je jina. U nektere muze nastat problem u nektere ne. Dalsi vec je, ze bych do dalsiho CS nesla. Je to vubec realne? (opet od dr. se nic nedozvim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
28.8.14 15:17

@Mad Silence dnes uz je to prekonane ze bys po dvou cisarskych rezech nemohla byt znovu tehotna. Takze az se budes citithura do toho. A ano i po dvou cisarskychse da porodit spont, ovsem tam uz budes mit problem najit porodnici, ale realne to je. ;) hodne zalezi jake duvody pro SC byly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.8.14 15:19

Já sem tady myslím dvakrát četla o mamčách co měly třetí porod přirozený, většina otázek a odpovědí najdeš ve starších diskuzích na téma porod po císaři :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.14 15:20

@Mad Silence no rodit přirozeně po dvou sekcích si hned tak nikdo nelajzne, to je o průser :(. Jinak těhotenství neni problém ale záleží jak se hojila vnitřní jizva, doktor se moc netvářil, poslal mě na utz at se zkouknou jizvy ;) jen teda rodit normálně bych se bála :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
28.8.14 15:44

@belik hledala jsem ale nasla jsem jen po prvni CS a to je zas o neco jinaci. Jest pohledam az bude vic casu.
@Markéta80 ja se naopak bojim dalsiho cisare i porodnice

Prvni porod jsem mela vyvovavany 36+2 naprosto zbytecne. Nakonec CS 36+6 (mela 49cm a 3,7kg) Dodneska lituju, ze jsem na vyvolani pristoupila.
Druhy CS taky „pro jistotu“ kvuli anemii- uznavam, byla jsem hodne unavena ale byl cas, porod se mohl rozjet sam, nebylo kam spechat. Oept lituju, ze jsem na to pristoupila a nevydupala si trochu casu navic (mrne narozene 37+1)

Takze proste duveru ve velek porodnice nemam. Rodit doma bych si asi netroufla ale radsi bych zaplatila porodnika a vse kolem nez se znovu sverit do pece tehle rezniku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.8.14 15:52

@Mad Silence někde to určitě jde ale chce to zjistit a pak záleží jestli se to rozjede a jak jizvy. je to dost rizikové :? já mam tři sekce a po té poslední jsem byla hned ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.8.14 15:56

@Mad Silence Teda ty důvody pro cs jsou vážně zvláštní, vlastně ani ten první není zdůvodněný :nevim: a ten druhý pro jistotu a anemii to už vůbec, ale chápu, že člověk pod nátlakem zdravotníků pomine cokoliv, v tvém případě jedině se domluvit s určitou porodnicí, konkrétně o tvém případě a zda budou schopni a ochotni ti vyjít v případném dalším porodu vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
29.8.14 11:19

@Markéta80 a jak se zdravotni stavili ke tretimu tehotestvi po dvou Cisarich? Kdyz sem se ptala sve dr a jeste jako bonus jesdnoho gyndare navic tak oba krouti hlavou a rikaji je to riziko je to riziko a vic vlastne nepovi. Nechci zbytecne riskovat. Proste se chci smirit s tim, co je realne a co ne.

CS nemuzu moc srovnavat. U prvniho mi popraskaly stehy takze jsem musela po 10ti dnech na reoperaci. (ano odmitli me prijmout s novosem-prej zajistete si hlidani :roll: ) Zase jsem byla na jipu nejakych 22h a pote, co jsem pracne vstala jsem mohla normalne chodit.

U druheho jsem byla na jipu 15h. Pak mi vyhrozovali, ze kdyz nevstanu a nedojdu si oplachnout oblicej, ze me odvezou an sestinedeli i tak a tam se semnou nikdo patlat nebude. Vstala jsem, bylo mi neuveritelne zle, nemohla jsem chodit, nemohla jsem si sednou, nebyla jsem schopna si sama lehnout. Stejne me supli na sestinedeli- asi tlak na luzka JIP. Na sestinedeli jsem prospala dalsich 10h pak uz jsem byla relativne schopna a treti den jsem si vydupala propusteni- to nejlepsi, co jsem mohla udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.14 14:17

@Mad Silence jezis kdejsi to rodila 8o
Jinak risk je kazde tehotenstvi. Treti je urcite realne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
29.8.14 16:45

@quinny no preci v te nej porodnici v praze! V podoli! To fakt radsi rodit doma nez tam…

Diky. Uvidime co bude. Zas chcem detem unoznit studium, vylety, krouzky atp. takze uvidime jestli bude dostatek prostredku pro dalsiho spunta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.14 18:05

@Mad Silence to je az k neuvereni, myslela jsem ze tam jsou vsichni spokojeni… 8o
ono za ty roky co jsi psala bude medicina taky uz nekde jinde tak bych se toho nebala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
29.8.14 18:26

@quinny tak ono v celku pristup personalu docela OK. Tedy u druheho to bylo o neco horsi. Vic jsem pocitila, ze to tam vazne je jak nabezicim pasu.
Mozna jsem naivni. U prvni jsem mela horsi jaterky. Lezela jsem na rizikovem mesic. Zacalo mi to lezt na mozek. Uz jsem to chtela mit za sebou. Fyzicky mi bylo dobre. Miminu taky. Dalo se to podle me resit i jinak nez vyvolanim ve 36+2 Vidim to zpetne. Dodnes hodne lituju, ze jsem nenasla odvahu rodit klidne doma (nejsem zastancem ani odpurcem domoporodu. Verila jsem porodnikum. Och jak hloupa jsem byla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.14 20:51

@Mad Silence nic si nevycitej. To je jasny ze ted uz clovek presne vi, co mel tehdy delat. Zkusenost je holt zkusenost to uz ti nikdo neodpare. Kdyz se rozhodnes nekdy pro treti doporucuju konzultovat Pa, ta ti zvladne rict co jeste jo a co uz ne.
Ono i s tema jaterkama by to freba na dom porod nebylo ale mohla ti rict ze muzes vVolani odmitnout atd, ale to je vsechno v urovni dohadu, uz bych si s tim nedelala tezkou hlavu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
29.8.14 20:59

@Mad Silence - ahoj. já jsem příklad toho, že 3 sekce jdou a možná budu i toho, že i po 3 sekci se dá otěhulit. snažíme se totiž o další mimi.
po dvou císařích si žádný dr. neriskne nechat tě rodit normálně. je to dost velké riziko. takže počítej spíš s tím, že to skončí opět sekcí. a pokud by se takový dr. našel tak počítej s tím, že budeš podepisovat papír, že veškerá případná rizika s tím spojená a jejich následky si neseš sama.
jo a musím říci, že mé třetí těhu i císař byli z těch všech nejlepší. oboje bez komplikací stejně tak jako ty předchozí dva ale to třetí jsem si víc užívala. asi proto, že jsem hned od začátku věděla, že ted už to skončí jen císařem takže jsem byla v klidu.ty první dva byli vyvolávaný.
rozdíl mezi porody 5 let a po druhém jsem otěhulila po 6měsících. ted jestli se zadaří to bude po 9letech od posledního porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
29.8.14 22:13

@hankamisa tyjo diky moc za zkusenost! Jak se na planovane tehotenstvi tvari dr?
Myslim, ze bych se s dalsim CS nesmirila coz dost hlasuje proti dalsimu tehotenstvi. Chjo :(

@quinny Dekuju. Vim, ze tenkrat jsem se rozhodla jak jsem nejlip umela ale i tak toho lituju. Na dopomord bych si s jakoukoliv komplikaci netroufla ale proste vyvolani bylo zbytecne. Ono by stacilo dat trebas propustku nebo resit kontroly trebas denne ambulantne. Jenze nase porodnictvi funguje proste jinka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí