Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano ultrazvukem, klasicky 1× měsíčně a ano v 38tt
.Předchozí těhu bylo předčasně v 34tt.
Ahoj, tak i já jsem po 3 těhotná a předtím mám 2 císaře. už asi od 20 týdne chodím pravidelně co 14 dní, ale mám ještě jiné zdravotní komplikace, a doktor mi říkal, že od nějakého 28-30 týdne se častěji kontroluje jizva na děloze. Zatím mi teda k tomuhle nikdo nic neřekl-jaká je jizva
,takže ji asi ještě nekontrolovali?!
Ahoj mám za sebou dva císařské řezy, v srpnu jsem v 8 měs. měla ZT - afetalni plodové vejce. Poslední menstruaci 22.9. Dnes jsem byla na gyndě a Dr.se zvedla ze židle když jsem jí řekla že jsme měli nechranenej sex.Ze mužů až nejdříve v prosinci otěhotnět. Jestli buu teď těhu tak mi praskne děloha a zahravam si se životem. Že jestli budu těhotná at k ni nechodim???
Co to je???
Nevíte někdo proč se musí čekat tak dlouho?
Všude čtu, ze jak se dostaví první MS tak se mužem začít snažit i maminy tady to psaly, že jim to Dr. říkal.
Že jak se na to budou cítit tak šup do toho.
Bojím se kdyby to vyšlo, aby se vážně něco nestalo
.První těhu bylo ukončeno ve 35+5 a druhé ve 31tt právě kvůli jizvě ![]()
Před třetím císařem jsem nechodila na žádné častější kontroly, vše standard. Termín sekce byl pouze 3 dny před vypočteným termínem porodu. A to mělo dítě 4,3kg!
Ahoj maminky, pred par dny jsem zjistila, ze jsem těhotná, mam dva kluky císařem a hrozne se bojim, ze toto třetí bude komplikovane těhotenství kvuli jizve. Nijak me neboli, ale doktor me vezme az za 14 dni na kontrolu. Prosim, uklidnite me nekdo, ze treti cisar nemusi byt nic hrozneho? Moc dekuji…
Ahoj, po 2 sc nasledovalo po 2 rokoch plánované a konzultované 3.tehotenství, narodili se nám dvojčatá
nikto jazvu neriešil, bola som na rizikovom kvôli čipku, jazvu nikto nekontroloval. Rodila som v termíne 38.tt. treťou sekciou
u apolinare v prahe dve bezproblémové tehotenstva a sc neriešia, neviem, ako inde
držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, pred par dny jsem zjistila, ze jsem těhotná, mam dva kluky císařem a hrozne se bojim, ze toto třetí bude komplikovane těhotenství kvuli jizve. Nijak me neboli, ale doktor me vezme az za 14 dni na kontrolu. Prosim, uklidnite me nekdo, ze treti cisar nemusi byt nic hrozneho? Moc dekuji…
U me to zadne drama nebylo. A to mam deti 13M od sebe. Jizva byla uplne v pohode, porod byl teda zase sekci, planovane, v 38+6.
Já jsem teď 29.tt a zatím vše cajk. Že jizva je krásně zhojená mi řekla dr. ještě před početím tedy, a to opakovaně. Mám od poslední sekce přes 5 let. Mezi 1.a 2. byly 4 roky. Ještě nejsem na konci, ale nikdo se nevzrušuje, jen že tento porod má být tak týden až 10 dní před termínem
S tím jsem počítala.
Třetí cs byl nejbolavejsi, ale jinak vse ok. A to jsem po prvnim cs byla spatne sesita a pei druhém to davali do kupy.
Mela jsem tři CS. S jizvou jsem nikdy problém neměla. Třetí CS byl nejlepší.