Těhotenství po IVF 2016/2017

5616
12.5.16 16:46

Těhotenství po IVF 2016/2017

Potoky slz, strach a trápení.. hodiny a hodiny v ordinacích.. a nekonečné čekání. Takhle pro některé z nás vypadá cesta k mateřství.. Až se jednoho dne stane zázrak a na testu jsou //. Neskutečná radost a pocit štěstí, která se ale změní v další strach, obavy a ještě neskutečně delší čekání. Pojďme si povědět naše cesty a ukrátit čekání, přeci jen vnímáme to jinak než klasické těhule. Jste doma? Cvičíte? Strachujete se či radujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5616
12.5.16 17:04

Moje cesta

Antikoncepce vysazena v 25 hned po svatbě. Ještě teď si pamatuji euforii z nechráněného sexu s tím, že by z něj mohlo být miminko. Teď je mi 30.. pět let snažení.. z toho téměř dva roky v CAR. Na blázinec zralá tak někde v době nástupu do CAR. Nespočetně IUI, klasické IVF s hyperstimulákem a rovnou ET, menses do 7 dní, pár měsíců na to KET 2embyrí, do 14ti dní menses. Rána jako z děla, ztracená naděje, zanevření na CAR. Tři měsíce akupunktura.. vyhozené peníze. Přihlášení na mojžíšovou a 3/4 roku pravidelných rehabilitací než jsem se odhodlala k dalšímu kroku v CAR. Nejdřív IUI, pak pokus o nativ, ale folikul prasknul před OPU, další IUI, pak samoplátcovská minimálka - v polovině stimulace stopnutá pro nereakci a pozvánka na další měsíc. Mnou vydupaný UTZ za 4 dny a heleme se krásný jeden folikl bez hormonů. OPU bez narkózy, trochu nezralé vajíčko, dozrálo, oplodnilo se a dostalo se 5tý den do hatchujicí blastocysty. Zavedeno.. 9tý den závratě a mdloby.. 11tý den od ET první testování a slabá čárka.. žádný duch, ale čárka. Bože to snad ani není možné!! Poprvé v životě!! 13tý den už je stejně silná jako kontrolní. Já jsem snad těhotná :) Nemůžu tomu uvěřit!! Ultrazvuk až 20tého května.. toho se snad nedočkám. Tak a to jsem já v kostce.. šťastná, vyděšená nespavá s nízkým tlakem a závratěma.. přející si aby už i my měli to štěstí a dospěli do zdárného konce s miminkem v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
12.5.16 19:27

Moc moc drzim pesti! Vim, co prozivas! :hug: At vse dobre dopadne :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
12.5.16 20:48

Ahojky, já byla na KET 28.4. a mám krásné // čárky :-). Mám strašně velkou radost, ale zároveň se i bojím, aby bylo srdíčko, aby bylo vše v pořádku, aby…
Na kontrolu ultrazvukem jdu 24.5., poslední ms jsem měla 8.4. Takže doufám, že srdíčko bude :-).
Jinak, chodím do práce a dělám vše jako normálně. Byla jsem doma pouze v den KET a pak den po, pak byl víkend, takže jsem si odpočinula. Jinak jsem dělala vše, vařila, chodila na procházky, jezdila autem. Dokonce v den KET jsem odpoledne jela na náš baráček, měli jsme schůzku s paní designerkou. Brala jsem to tak, že to nevyležíš, že pokud to má vyjít, vyjde to i tak a vyšlo. Čárky jsou krásné a příznaky začínají, dnes mi bylo pěkně na :poblion: celý den.
Jak to máš ty? Už jsi byla na kontrole? Chodíš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
12.5.16 22:21
@BonaDea píše:
Moc moc drzim pesti! Vim, co prozivas! :hug: At vse dobre dopadne :) :kytka:

Diky moc! Jsi na tom podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
12.5.16 23:56

@fragollinna Jéé já byla na ET 25.dubna :) ms 4.dubna.. To jsme fakt kousek od sebe :) Já si myslím, že na té první kontrole ještě srdíčko nebude.. je to hrozně brzy. Pro mě je strašák snad všechno.. mimoděložní.. zamlklý apod.. ale naštěstí jsem dostatečně silná, abych o tom nečetla žádný diskuze ;) Snažím se si říkat, že už je to dané a nic s tím neudělám. Taky chodím do práce.. jen teda vůbec necvičím, což mi trochu vadí, ale chci raději počkat na první kontrolu. Pak bych ráda naskočila na jógo a plavání. Z příznaků jen trochu závratě způsobené nízkým tlakem a začínám pomalu a jistě cítit prsa :) A trochu nálady :) Jednu chvíli bych to nejraději vykřičela do celýho světa a druhou si říkám, že ani já bych tomu raději ještě neměla moc věřit.. takových let zklamání.. Kampak jsi chodila do CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
13.5.16 06:23

@Ploutvik to jsme opravdu kousek od sebe :-). Já si myslím, že by mohlo už srdíčko být, těhotenství se počítá od poslední menstruace a srdíčko se objevuje už kolem 6. tt.
Naprosto chápu, bojím se mimoděložního a tak. Vždy, když mě bolívá v podbřišku, tak si říkám, snad je vše v pořádku :oops:.
Prsa necítím vůbec, ale nevolnosti. Dnes zůstávám i doma na sick day, je mi fakt blivno. Doufala jsem, že tento příznak se mi teda vyhne :-D.
Chodila jsem do CARu Apolinář, kam ty? Jsi z Prahy? Nad nějakým cvičením také přemýšlím, plavání bych chtěla a jóga je super, jen nevím, jakou zvolit.
Musíme tomu věřit, máme // čárky, příznaky, já věřím, že bude vše v pořádku a za pár měsíců už budeme mít miminko :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.16 06:37

@Ploutvik prvni dceru mame z Ket po 3 letech snazeni. Tech petipetii a vseho okolo…IUI, IVF a KETy bylo to hrozne. Pak dlouhych 5 let snazeni se. IVF, KETy, po jednom po dvou embryich. Bylinky, regrese, vse mozne i nemozne… a pak jsme to vzdali a zacali se smirovat s jedinackem. Zmenila jsem praci, odjeli jsme na dovcu a ja otehotnela. Za sest tydnu cekame narozeni dvojcatek

• Citovat
  • Upravit
5616
13.5.16 09:22

@fragollinna No tak jestli bude srdíčko, tak to bude nejvíc super na světě :) To je skvělý jak je člověk rád za to, že je mu blbě :) Že si může aspoň říkat, že vše jde tak jak má :) Chodila jsem do Pronatalu v Praze, ale chtěla jsem odejít. Dokonce jsem po té nepodařené stimulaci objednala do Gennetu ;) A ono nakonec tohle :) Mě terapeutka říkala, že jakákoliv jóga je v pohodě, jen je třeba se vyvarovat cviků jako stojka a svíčka a informovat lektorku. Já jsem právě před ET chodia 5× týdně do posilovny, což mě drželo nad vodou, ale i když mi to hrozně chybí, tak se prostě bojím. S bazénem zase všude holky hrozně děsí s infekcema a tak, takže to chci probrat s Dr. ale vážně bych plavala ráda. Je to super na protažení i kondičku.. jen v Praze najít pořádný kontrolovaný bazén. Prý pár měsíců budeme mít miminko.. to jsi hezky řekla.. tak neuvěřitelné to je a přitom je to pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
13.5.16 09:27
@Anonymní píše:
@Ploutvik prvni dceru mame z Ket po 3 letech snazeni. Tech petipetii a vseho okolo…IUI, IVF a KETy bylo to hrozne. Pak dlouhych 5 let snazeni se. IVF, KETy, po jednom po dvou embryich. Bylinky, regrese, vse mozne i nemozne… a pak jsme to vzdali a zacali se smirovat s jedinackem. Zmenila jsem praci, odjeli jsme na dovcu a ja otehotnela. Za sest tydnu cekame narozeni dvojcatek

Ahoj, je super, že to takhle někomu vyjde.. a vy po těch letech si to strašně zasloužíte! Ale upřímně, já si nedovedu představit, že bych se někdy smířila s tím, že dítě mít nebudu. Takže já ať se zaměřila na cokoliv, změnila životní styl.. přestala se stresovat prací a nalhávala si jak to teď neřeším, tak podvědomě to pořád bylo o tom, že nejsem úplná.. Snad už mi jen chybělo pořídit si psa, ale na to já naštěstí moc nejsem.. K dvojčátkům moc moc gratuluji a zvládněte to!! Čekáte jednovajky nebo dvojvajky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.16 18:11

Ahoj holky, přidám se k vám protoze z každého příběhu vidím kus toho meho. My se s manželem snažili o miminko 6 let a po par vysetrenich nam zjistili příčinu… Manza hodně spatny spermiogram a tak nam v car řekli ze jediná cesta k miminku je Ivf tak jsme to obreceli a šli do toho. 19. Dubna nam v Brne zavedli jedno nejsilnější embryjko a začali poradny nervy a po 8. dnech jsem to nevydržela a zkusila test no a byly tam // :lol: Porad tomu nejak nemuzeme uvěřit a ten strach je porad, tak se ani nedokážu jen radovat ale porad premyslime aby to bylo vse vporadku atd. Je mi často špatne a prsa uz mam jako balony ale tohle mi aspon dává tu „jistotu“ ze se miminko za vrtava :dance: Jsem rada ze nejsem sama co prožívá tohle vsechno k vysnenemu miminku. Přeji vám všem aby jsme v tom lednu vsechny držely ty nase drobečky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
13.5.16 18:19

@Ploutvik je pravda, že bazén je na infekce pitomej, ale když to člověk nezkusí, tak nezjistí, jestli na to bude trpět. Plavání mám moc ráda, člověk se u toho fakt uvolní. Já chodívala plavat na Šutku na Praze 8, tam je pěkný bazén a když se jde ráno, tak je tam minimum lidí. Otevřeno mají snad od 6:30 a já chodívala na 7:00, max. 7:15 a plavalo nás tam celkem max. 20 lidí.

@Michell mesany ahojky, hodně se v tvém příspěvku potkávám. Snažili jsme se tedy 4 roky, ale manžel také špatné spermio, nejdřív byl výsledek úplně tragický, to byl šok. Manžel začal aktivně bylinky, urologii a zlepšilo se to, že jsme mohli některé dobré zamrazit a použít je :-). Špatně mi je taky, koupila jsem si v lékárně COCCULINE, to je homeopatikum, které v těhu můžeš a vzala jsem si první dvě tabletky a cítím citelnou úlevu. Zkus to, třeba to pomůže :-).
Do jakého CARu jsi chodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.16 18:38

Fragollina dekuji za radu. No určitě zkusim. Byli jsme v Repromede, teda cenově je to síla ale vysledky maji opravdu dobre a zatim to vypada, ze jsme se rozhodli dobre. A kdepak jsi byla ty a kdy? Premyslis o nějakém cvičeni? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
13.5.16 18:42

@Michell mesany My chodili do Apolináře a super, byla jsem spokojená. Super lékaři, hlavně vedoucí lékař As. Řežábek je opravdu kapacita v tomto oboru, empatické sestřičky, vždy milé, usměvavé a takové podporující. Zbytečně netahali z lidí peníze jako v soukromém CAR. Takže za mě Apolinář super :-).
Nad cvíčením přemýšlím, co ty? Kam bys chtěla chodit cvičit a na co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.16 19:13

Juuu tak to mas super. No měla jsem za to, ze nam dokáži pomoct jen v car. No začala jsem vse procitat az uz jsme byli v Repromede tak uz jsme zůstali. Ale pravda je, ze jsem slyšela skvěle vysledky z Apolinare. No prave ze se tak bojim aby vse bylo vporadku ze se cvičit bojim ale chtela bych zacit. Treba aspon jógu nebo neco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí