Těhotenství v 15ti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9053
3.12.08 12:48
monkax píše:
Lufinka psala i do naší diskuze Začínáme se snažit a někde se podepsala jako Lucka a někde jako Draha.

Vidíš Moni, a to je právě to, proč nechci kdekomu dávat heslo k naší galerce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
3.12.08 14:45

Tak tento člověk se kolem 14. října objevil v diskuzi Nově snažící se a začínáme se snažit…

Jako 43. letá maminka, s 15 letou dcerou… akorát si zas někdo utahuje, zneužívá to tady…

a začátkem října už se starala o kočárky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
3.12.08 15:25

No můžu vám říct, že dneska holt mají holky dítko i v patnácti.. a často mají méně problémů (s těhotenstvím, s psychikou, se starostmi, jak zvládnou výchovu apod.) než starší holky - ženy.
Učím na jedné základce, kde jsme zrovna letos měli takový případ. Holčina otěhotněla, učitelky ji do konce školního roku nechávaly prolézat s odřenýma ušima a o miminko byla ochotná postarat se její maminka, aby holka mohla alespoň na učňák..
Bylo to zrovna v době, kdy jsme já a ještě jedna kolegyně - učitelky té holčiny - obě potratily a ona si v klidu donosila zdravé miminko, protože na ní měli všichni ohled.
To jen my vystresované učitelky musíme mít problémy s těhotenstvím, protože se moc nervujeme, ale naše žačky to zvládají levou zadní, i když si asi moc neuvědomují, co to vlastně je mít a vychovávat dítě ;-)
Tak to jen tak na okraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
3.12.08 15:33

Misuno, mluvíš mi z duše. Já jsem naštěstí hned po otěhotnění šla na neschopenku, protože jsem nechtěla riskovat. Nervuješ se s cizími dětmi a má to odnést Tvé vlastní? Ani za nic. Učila jsem do 3M a byla jsem ráda, že jsem odešla. I tak mě v tu dobu 2× srazily děcka ze schodů. Nemluvím o angíně a rýmách, které jsem furt chytala. Děkuji. Ne. A i u nás otěhotněla holka ve 13. Bylo to už podruhé, tak si to nechala (s prvním šla na potrat - to jí bylo 12). Chudáci děti (myslím tím i ty neplnoleté matky i ta jejich právě počatá miminka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.12.08 18:20

Ano, tohle je nick mojí mámy…
Myslete si co kdo chcete, akorát jsem doufala, že mi tady trošku někdo poradí, není to jen tak takováhle situace… :(
No každopádně budu ráda, když se tady najdou nějaké hodné duše, které poradí…

Moc děkuju Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
3.12.08 18:44

A i kdyby to tak bylo, tak ti vůbec nevadí, že si pak tvá mamina přečte co jsi sem psala? Ty příspěvky se totiž ukládají.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.12.08 19:21
Lufiiiinka píše:
Ano, tohle je nick mojí mámy…
Myslete si co kdo chcete, akorát jsem doufala, že mi tady trošku někdo poradí, není to jen tak takováhle situace… :(
No každopádně budu ráda, když se tady najdou nějaké hodné duše, které poradí…Moc děkuju Lucka

V čem chceš poradit???

Mě připadá, že chceš jen slyšet, že je to v pohodě, že to zvládneš, že je to brnkačka si pořídit mimčo atd. atd.!!!
Ale tak to vůbec není - je to náročne, psychicky, finančně .......

Hlavně by mě zajímalo jak by chtělo „dítě“ vychovávat mimčo???

Já mám 28 a je to celkem záhul, když malý nespí, je nemocný, má úraz a mě je třeba špatně nebo jsem nemocná! Malý je hyperaktivní takže je to celkem náročné!

Dítě máš napořád a taky tě pořád potřebuje, není to štěně, které dáš do útulku nebo hračka, kterou až tě omzí hodíš do kouta!!!

Už jsi to řekla rodičům???
Co na to otec dítěte???

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.12.08 20:16

I kdybych si nebyla jistá, že otázku myslela Lucka vážně, určitě bych se do ní nenavážela… …přijde mi to dost hloupý… Rozhodně je to dost síla, když takhle mladá holka otěhotní, ale když už, není potřeba se do ní takhle pouštět… to jen na okraj
No a pokud bych si myslela, že to tazatelka myslí vážně, odpověděla bych asi toto: i když bys asi ráda slyšela slova podpory, jak sama vidíš, nebude jednoduchý je najít. důležitý je, co cítíš ty. Bylo by super, pokud by ti pomohla tvá rodina, protože pokud bys na to byla sama, bylo by to setsakra náročný, ale i pro osůbky v tvé situaci se najdou organizace, které pomůžou, poradí.
A pokud jde o těch patnáct. Znám třináctiletou maminu, která s pomocí rodiny vychovává syna… Moje sestra má čtrnáct a je to vyzrálá rozumná holka, stejně stará neteř je pořád ještě dítě… takže není to jen o věku.
Moc držím pěsti.
 Tereza

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
4.12.08 09:05

Terezko - jestli máš na mysli můj poslední příspěvek - tak já do ní nenavážím, ale připadá mi, že ji budeme tady všechny podporovat a utěšovat, ale přece každá víme, že realita a nějaké sny o tom jaká je sranda vychovávat mimčo je úplně jiná!!!

Hlavně si myslím, že v dnešní době, kdy jsou děti pomalu na 1. stupni ZŠ seznámeny s ochranou a antikoncepcí je hoooodně nezodpovědné a když budu hnusná tak úplně stupidní otěhotnět v 15ti letech!!!!!!!!

Navíc takových srandistek co si tu z nás utahovaly a pak se u PC trhaly smíchy jak se tu snažíme jim pomoct a jak se tu dohadujeme bylo až až - např. Markýsek, pak jeda slečna co neměla ani na jídlo pro mimčo a holky se jí různě snažily poslat Sunar atd. - opravdu mi to zavání něčím podobným!!!

• Citovat
  • Upravit
2602
4.12.08 10:35

Jestli je to opravdu pravda, tak stejne nema cenu ji mazat med kolem pusy.

Lucko, sedni si, a s mamou to proberte driv, nez bude pozde na nejaky rozhodovani. Ted nenavadim k preruseni, ale cim driv se to bude resit tim lip. Mas v podstate nekolik malo moznosti.
1. umele preruseni
2. dite donosit a dat k adopci
3. dite donosit, nechat si ho a starat se o nej s pomoci rodicu
4. dite donosit, a nechat ho na starosti rodicum

Dalsi jina varianta me nenapada. Kazdopadne, pokud se rozhodnes si miminko nechat a starat se o nej, tak se priprav na to, ze to neni zadna prochazka ruzovym :,-(em. Je to obrovska zodpovednost, je potreba spousta odvahy a odrikani. Vzdycky uz to bude o tom, ze budes MUSET brat v uvahu zajmy ditete.
Jinak dite je i radost, jenom te starosti je ze zacatku mnohem vic.

Iva ti tam tusim davala nejaky odkaz, tak se na nej podivej. Zkontaktuj nejakou poradnu, ktera se specializuje na tento problem, prober to s odborniky.
Mozna by byla sance si nekde pujcit takovou tu panenku, co se chova jako decko. Place po urcitych intervalech a ty se ji musis venovat 24hod denne. Prebalovat, chovat, krmit a tak.

Co se skoly tyce, dodelej devitku, dej si pauzu a pak nejakou stredni.

Preju hodne stesti a stastnou „ruku“ ve volbe…
jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
4.12.08 12:47

Terezo: i já jsem byla mezi těmi, kteří si do Lucky rýply, ale já prostě nevěřím, že to co tu píše, je pravda. Mně taky bylo patnáct (i když už hodně dávno :wink: ) a kdybych se dostala do takovéhle situace, tak nejspíš zavolám na pomoc nejlepší kámošku, všechno to s ní proberu a vymyslíme, co dál. Nedokážu si představit, že v patnácti zjistím, že jsem těhotná, sednu ke kompu, najdu maminkovský stránky kam chodí moje mamka, pod jejím nickem založím diskuzi, kde napíšu, že jsem těhotná a nevím, co dál a budu čekat, že si to velmi brzy přečte a pak co? Stáhne mě z kůže… To je prostě nesmysl a já nevěřím osobě pod nickem Lufiiinka ani slovo. Můžete mi vynadat, jak jsem nesoucitná, ale to je můj názor.
 Romana

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.12.08 14:00
Romik píše:
Terezo: i já jsem byla mezi těmi, kteří si do Lucky rýply, ale já prostě nevěřím, že to co tu píše, je pravda. Mně taky bylo patnáct (i když už hodně dávno :wink: ) a kdybych se dostala do takovéhle situace, tak nejspíš zavolám na pomoc nejlepší kámošku, všechno to s ní proberu a vymyslíme, co dál. Nedokážu si představit, že v patnácti zjistím, že jsem těhotná, sednu ke kompu, najdu maminkovský stránky kam chodí moje mamka, pod jejím nickem založím diskuzi, kde napíšu, že jsem těhotná a nevím, co dál a budu čekat, že si to velmi brzy přečte a pak co? Stáhne mě z kůže… To je prostě nesmysl a já nevěřím osobě pod nickem Lufiiinka ani slovo. Můžete mi vynadat, jak jsem nesoucitná, ale to je můj názor.
 Romana

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

Úplně s tebou souhlasím a vím jak to myslíš!!!!
Kde by taky vzala heslo??? Nick možná ale, že by měla i heslo? Myslím, že málokterá mamina, která má dospívající dceru nechá jen tak v PC spuštěné přihlášení, aby mohla dceruška prolézt její příspěvky, mailíky atd. atd.!!!
Je to prostě celé divné!
Nehledě na to, že by mě naši asi dali pěkný kartáč přijít v 15ti těhotná 8O 8O 8O

• Citovat
  • Upravit
31
4.12.08 19:03

No mamka byla zrovna přihlášená…
A mám asi hodně chápavou mamku, protože mi chce pomoct!
A já jsem se rozhodla dítě si nechám a budu se o něj s pomocí mamky starat! Všem moc děkuju, za rady!

Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
4.12.08 19:16

Tak proč jsi sem teda psala když máš chápavou maminku a v ničem teda není problém…Tohle je fakt nějaký blbý vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
5.12.08 11:07

Chtěla jsem slyšet slova od někoho zvenčí, než to mamince řeknu!! Ale děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí