Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jestli je tohle všechno pravda tak teda klobouk dolů aby jste to zvládli já osobně vím že mě by moje rodiče přerazili.
No na jednu stranu okolnosti založení tohohle tématu a celé diskuze jsou opravdu velmi zvláštní a já bych se takhle asi nezachovala ani náhodou na Lucčině místě,asi by mě to nenapadlo a odvahu bych k tomu taky nenašla,to bych se radši zalobovala znovu jako novášek,bylo by to bezpečnější,ale když budu brát v potaz pravdivost situace,tak přeju pevné nervíky,vím z vlastní zkušenosti,že bydlet s rodiči a vychovávat dítě není lehké,protože tam je spousta názorových rozporů,jak už holky psali není lehké samo o sobě mít dítě,ale na to každá máma přijde postupem času sama a sama se přizpůsobí a Lucce tedy pomůže mamka.A já jí přeju,aby svého rozhodnutí nikdy nelitovala,protože mě je 22 a dítě mám neplánovaně a nelituju,ale v patnácti mě zajímali kluci a dikotéky a to s mímem nejde,nad tím by se chtělo zamyslet,jestli je Lucka ochotná se toho všeho vzdát a zvládnout roli mámy.
Ale jednu výhradu mám o antikoncepci jak psala myslím Verunka jsem informovaná dostatečně,můj manžel taky a opravdu jsme ji používali,jen prostě selhala a já otěhotněla přes ní,takže pozor na unáhlené závěry a ošklivá až vulgární označení,ne vždy za tím stojí nezodpovědnost či to jak psala Verunka.
Paradise píše:Ale jednu výhradu mám o antikoncepci jak psala myslím Verunka jsem informovaná dostatečně,můj manžel taky a opravdu jsme ji používali,jen prostě selhala a já otěhotněla přes ní,takže pozor na unáhlené závěry a ošklivá až vulgární označení,ne vždy za tím stojí nezodpovědnost či to jak psala Verunka.
Je jasné, že pokud ti selže antiko tak se to prostě stane, navíc to není nic nemožného a neobvyklého!
Ale pochybuji o tom, že slečna Lucka ji používala!
Mám kamarádku, která otěhotněla přes antiko už 2krát - jednou otěhotněla přes prášky a podruhé přes Danu!!!
![]()
Ahojky,v dubnu se mi narodí mé první dítě,v necelých 17letech!
Bylo to neplánované těhotenství,ale jelikož mám o 12let staršího přítele,tak jsme se rozhodli,že si miminko necháme!už nějaký čas spolu bydlíme a strašně se těšíme na naší Ellinku!
Když jsem to oznámila své mámě,tak se rozplakala,ale ví,že mám přítele,který se o nás dokáže postarat,tak mi nebránila v rozhodování!Nejdříve tedy chtěla,abych si to nechala vzít,ale jelikož matka rozhoduje za dceru o potratu do 16let,tak ji nezbylo nic jiného,než mě v mém rozhodnutí podpořit!Kdybych to měla s klukem,který je v mém věku nebo o něco starším,tak se určitě rozhodnu jinak!V mém případě sehrálo roli to,že přítel jakožto policajt se o nás dokáže postarat a na miminko už má věk(i když já ještě si myslím že ne)!A když už tu byla řeč o antikoncepci,tak já jsem též brala pilulky,ale bohužel zklamaly!Když jsem se o mém těhotenství dozvěděla,chvíli jsem váhala,ale po delším uvažování jsem se rozhodla pro a i když vím,že to bude těžké,tak snad to nějak zvládneme!Mám stoprocentní podporu jak od mých příbuzných tak od přítelových!
Studium jsem ukončila,ale jsem rozhodnuta,že po nějakém čase se k němu vrátím!Ale už nejspíš nebudu studovat tu SŠ co doposud,ale vyberu si jen nějaký učební obor a ptom si dodělám maturitu třeba dálkově!ale hlavně abych měla alespoň výuční list ![]()
Doufám,že se na mě též nesnese vlna kritiky,že v 17 letech mít dítě je velmi brzo a nezodpovědné.Ano je to velmi brzy,ale myslím,že ani tak nezáleží na věku,tak jako na povaze a vyzrálosti dotyčné ![]()
Všem přeji krásný nový rok…
Mějte se hezky…Ahoj ![]()
Také jsem brala antincepci… Nejsem blbá…
Ale boužel to vše nedopadlo podle mých představ, o miminko jsme přišla!!
![]()
Opravdu zalezi na zralosti dotycne slecny nebo spise mlade maminky…dnes je jiz sousta holek ktere treba uz od 13 let hodne cestuji at modeling nebo jine veci…co ja vi…herectvi.....ale tech je tedy malo,tech,ktere jiz v brzkem veku poznaji jaky je zivot.Je fakt ze opravdu 15 a treba 18 let je rozdil,i kdyz hjsu to pouhe 3 roky veku,jeste stale vzpominam na sve chovani.....
Spis jedna vec: do 18 letr NEMA moc smysl chtit miminko,ponevadz ze zakona se o jej musi starat babicka a vetsina matek mladych maminek si jiste mysli ze jji dcera neni dost zrala na vychovua bla bla…a budou to dite minimalne CASTECNE vychovavat DLE SVEHO!!!!
Moje sestrenice oitehotnela tesne po 15 narozeninach,kdo vi co se ji honilo hlavou ze to rodicum rekla az ve 4.mesici ale pak se na miminko tesila,lec…i kdyz ho miluje matersku laskou,i kdyz ma pritele ktery sehnal bydleni a stara se o ne,o miminko se musi starat jeji mama ze zakona ktera samozrejmne nebydli s nimi,dcera si ho preto bere k sobe a kdyz na to nekdo prijde bude pekny sec mazec.....
Je to fakt tezky…ja osobne at by me bylo kolik…oprodem a tehotenstvim v kazde holce vykvete aspon trocha materske lasky a kdyz uz si sve dite donosim a porodim..mela by se pak o ne starat moje mama?????A povidat mi co je pro ne nejlepsi?… ![]()
mlaym tehotnym nebo maminkam preji hodne stesti
Ahojte všichni. Potřebuju radu.. Je mi čerstvě 15 let, a mojemu klukovi bude za pár dnů 14. :/ Trošku jsme oslavovali moje narozeniny, a začli jsme tak sexualně blbnout.. Blbli jsme a pak jsme došli k sexu. Sex byl nechráněný.. Vystříkal se mi na … .
Moc se bojím, že jsem těhotná. Byla bych docela aji šťastná, kdyby jseem měla miminko, ale naši rodiče by nás asi zabili. Můj kluk si ho nechec nechat, pořád mě přemlouvá at ho dám potratit, ale já nechci. Už s tím přemlouváním přestal. Moc se bojíme, co nám udělají naší rodiče. Jde o to, že jsme puberťáci.. Jsme vlastně ještě děti, které budiou mít dítě. Bojím se, koupím si těhotenský test, ale moc se bojím.. Vůbec nevím , co má m dělat.. a jak to mám říct doma
.. uvažovala jsem že to řeknu až měsíc před porodem. Ale bojím se bojí m se následku.. Co když mi ho budou chít vzít? Někde ze socialky nebo tak? JÁ se moc bojím.. Ale ta představa že budu mít v ruce moje miminko, které mě bude mít rádo, je krásné. Přeju si ho mít víc než cokoliv na světe. Pomožte mi prosím, jak se mám v takové situaci hovat.. Pořád je mu 13 let…
za pár dnu 14.. A k tomu jsem silný kuřáák
Prosím pomožte mi.. co mám dělat..
![]()
Vystříkal se ti na…? Na co, prosimtě? V první řadě se uklidni, těhotná být vůbec nemusíš.
je vidět že to opravdu psala nějaká puboška
těhotná určitě nejsi a na sex si nechte zajít ještě chuť ![]()
ježiš…ty dnešní děti..:/ nemusíš bejt těhotná!!a přastante blbnout když je ten kluk ještě pod zákonem tak nebuď hloupá a počkejte si!!
Tak … ted už si na sex nenechám zajít chut.. jksem mlada to jo :/
a taky blbá.. Né každy čeká na sex do 15.. je o rok mladší ale kluci to berou jinak.. Kdyby něco já nejsem pana od 13. ![]()
Pořád zvracím, mám bolesti prsou břicha.. Chodím časteji na wc.. a pořád mám problémy ![]()
@Tyn ka yeankees píše:
Tak … ted už si na sex nenechám zajít chut.. jksem mlada to jo :/a taky blbá.. Né každy čeká na sex do 15.. je o rok mladší ale kluci to berou jinak.. Kdyby něco já nejsem pana od 13.
Zvracíš, máš bolesti a vystříkal se ti na břicho před týdnem, ne? ![]()