Těhotenství v 15ti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hanak
8.4.12 04:57

Uf, holky, tak z téhle diskuse je mi špatně. Ne z vás, máte ve všem pravdu .. ale z té holčiny, co je možná těhotná se 14iletým. Tohle je fakt šílený, jak si vše idealizuje.
Vůbec nepočítá s tím, že místo výchovy miminka může skončit v polepšovně, protože ONA ZNEUŽILA nezletilého.
Další .. peníze. S 5800 Kč měsíčně se budou mít skvěle ? Hmmm, před 30i lety snad. Dnešní doba je sakra jiná, bydlení a poplatky kolem toho, oblečení pro dítě, jídlo pro rodinu .. oba nevýděleční, ještě děti, takže bez šance na přivýdělek, jen se základním vzděláním .. opravdu skvělá budoucnost !

Pisatelka píše, že by si miminko moc přála. No, já jí jen přeju, aby těhotná nebyla, protože miminko není ta načančaná mrkací panenka v kočárku, ale probdělé noce i dny, kdy člověk padá únavou doslova „na hubu“, nedej bože když dítě onemocní, ty léky pro miminka, co dneska stojí .. !

Chtěla bych říct - dobře jí tak, ať si namele nos, poučí se .. ale pokud tam bude dítě, pak to dítě je v tom nevinně a vše odnese právě to dítě, které vlastně nemůže za nic, které bylo zplozeno jen těžkou nezodpovědností dvou mladých pubošů.
Je mi z toho smutno :(

• Citovat
  • Upravit
2926
8.4.12 08:04

Já svojí dceru na řetězu držet nebudu. Od mala ví, že cokoliv potřebuje, tak může přijít a na rovinu vše říct. Takže věřím, že i kdyby začala souložit ve třinácti letech, tak prostě dojde a vyřešíme spolu antiko, nejsem vztekavá matka a 100× radši jí seženu prášky (vrzat zubama budu, ale nedám to najevo), než aby si v patnácti zku*vila celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
8.4.12 08:31

Ty vogo,v 15 s mladším ještě pod zákonem.Ty si to představuješ jak hurvínek válku.Víš co dneska stojí mimino?Doufám že si hodláš aspon dodělat školu,nebo ze základním vzděláním máš jistý leda tak úřad práce a s dítětem se těžko shání práce.A u tak mladého kluka nemáš jistotu že od tebe v 18 ti neuteče a nezačne si užívat s klukama po hospodách,diskotékách.Ty budeš mít závazek na celý život,ne on,on si na tu diskotéku,do hospody s klukama zajde,ale ty budeš muste po večerech hlídat malé.Pokud ne,udělá to třeba později,protože si bude myslet že něco zmeškal.Chlapečci a kluci se musí první vyřádit aby pak jako chlapi byli připravení se usadit a mít rodinu.Za mě,já bych v 15 do toho nešla,za prvé bych tohle nemohla udělat rodičům,aby ze mně byli takto v šoku,za druhé bych to nemohla udělat tomu chlapečkovi který je ještě pod zákonem a za třetí bych tohle nemohla udělat dítkovi,aby se narodilo nezodpovědným rodičům.Je to sice pěkné že si chceš malé nechat,ale dítě je zodpovědnost,kterou by sis pak se vším všudy měla nést ty a ten mladý-což on těžko,outeče od baby s děckem abude si užívat a ne to nechat na rodičích.Však co rodiče pomůžou-odpovědnost žádná.Ono asi opravdu bude dobré tu dnešní mládež nechávat doma a nikam,aby pak rodiče nebyli v šoku.Já snad až bude malá studovat tak snad bude chodit ven až dostuduje,když to taky tak všechno čtu.Nebo bych si musela vyčítat kde jsem ve výchově udělala chybu.

• Citovat
  • Upravit
3241
8.4.12 08:52

@Breuovi Pravda pravdoucí. Já bych svou dceru - toto mi jednou udělat (a takto se k tomu postavit) - asi poprvé a naposled v životě zřezala jak žito. Ne za to, že je těhotná, ale za ten přístup k celé situaci. Kdyby přišla s rozumným řešením, že si dodělá školu, že se bude snažit a že miminko nebudu vychovávat já místo ní, bylo by to jiné. Já už jen kvůli tomu potencionálnímu miminku doufám, že zakladatelka těhotná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
8.4.12 09:01

Holka já rozumím tomu, že si v 15ti letech myslíš, že 5800,– ti na mimiko stačí. Ale uvědom si, že v tom případě nezbyde vůbec nic pro tebe!! A během těhotenství a po porodu budeš potřebovat spoustu věcí :think: A víš vůbec kolik stojí výbavička pro miminko? My kupujeme jenom to nejnutnější, žádný zbytečnosti a výjde nás to na cca 20 000,– :roll:

A ještě na něco se tě zeptám… Jsi připravená na to, že pokud si dítě necháš budou si na tebe lidi ukazovat? Ve škole se ti budou smát a pokud zjistí, že si otěhotněla se 13tiletým klukem, tak můžeš schytat i pár nadávek. Až budeš mít bříško a všehno tě bude bolet, budeš schopná chodit do školy a sedět 7-9 hodin v lavici na tvrdý židli? Popravdě já jsem v 6 měsíci a už teď bych to nevydržela se zádama :? Je to hodně o penězích, ale taky musíš bejt psychicky silná a hlavně připravená na to, bejt máma… Odpověz si sama na otázku, jestli bys to zvládla sama bez rodičů. Protože do smrti tě živit nebudou a co pak?!? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.4.12 09:35

Holky, že jí to žerete. Jako by to blo poprvé, co si tu nějaká puboška (a ani to nemusí být puboška) z nás dělá srandu. Naposledy někdy před dvěma měsíci, pamatujete? Některé z vás v té diskusi byly taky a docela jsme se tam bavili.
Pokud to pravda je, o čemž pochybuju, tak musím milá slečno říct, že jsi pěkně blbá a následky musíš nést sama. A bohužel největší chudák bude nakonec to dítě. A co máš dělat moc dobře víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
8.4.12 09:42

@VERONIKA Plne souhlasim,me je 24 a mam rocniho synka …Mit mimi je krasny ale je to zahul neni ro prochazka ruzovym sadem ..Jak psala Veronika,je to hodne na psychiku a financich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.12 09:54
@Libza píše:
@ynax Nepřijde to šílené jenom tobě…moje dcera přijít domů, že je těhotná v 15ti letech, tak to z ní snad vymlátím ( nadsázka )… To si ani nechci představovat, že tohle řeším se svým dítětem :zed:

Ne myslím, že to příjde šílené všem matkám, vymlátit to ti nepomůže, takový puberťák se zatne a bude to asi horší, jedině jak se tomuhle dá předejít, je preventivně komunikovat s děckama o sexu, antikoncepci asi co nejdřív, aby se nebály si říct, že ji potřebují a nemusely dělat blbosti :think: asi čím víc je to tabu tím víc to ty děcka láká :palec: :idea: Ale těhotná v 15ti a s 13letým to už fakt moc, jestli je na ni tatínek sám a dává ji moc volnost, tak dělá holka pitomosti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
8.4.12 10:05
@jessikka píše:
Holky, že jí to žerete. Jako by to blo poprvé, co si tu nějaká puboška (a ani to nemusí být puboška) z nás dělá srandu. Naposledy někdy před dvěma měsíci, pamatujete? Některé z vás v té diskusi byly taky a docela jsme se tam bavili.
Pokud to pravda je, o čemž pochybuju, tak musím milá slečno říct, že jsi pěkně blbá a následky musíš nést sama. A bohužel největší chudák bude nakonec to dítě. A co máš dělat moc dobře víš.

no konečně to někoho napadlo :palec: Dyť je to celé na hlavu postavené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.4.12 10:10

Stejně si myslím, že zakladatelka se už neozve. Jessikka má nejspíš pravdu. Ale na druhou stranu - po světě chodí tolik blbé a nezodpovědné mládeže, že kdyby toto byla pravda, moc bych se nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.4.12 10:20

Přesně to mě napadlo, že už se neozve. Ale naopak možná jo, když si tohle přečte - aby tomu přidala na pravděpodobnosti a ještě „víc nás zmátla“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
8.4.12 10:32

@Maddlen doufejme.Jen držím pěsti at vše dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
22614
8.4.12 10:52
@Bajča píše:
no konečně to někoho napadlo :palec: Dyť je to celé na hlavu postavené ;)

Mně to napadlo uř včera v noci :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
8.4.12 10:56
@atominnka píše:
Mně to napadlo uř včera v noci :-D

tak mě okamžitě jak jsem si přečetla co zakladatelka napsala.Kdyby byla z toho fakt tak na prášky a celými nocemi nespala tak by hned v dalších přízpěvcích nepoužívala tolik vysmátých smajlíků a nechválila by se tak tím že není panna od 13. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.4.12 11:00
@Bajča píše:
tak mě okamžitě jak jsem si přečetla co zakladatelka napsala.Kdyby byla z toho fakt tak na prášky a celými nocemi nespala tak by hned v dalších přízpěvcích nepoužívala tolik vysmátých smajlíků a nechválila by se tak tím že není panna od 13. :mrgreen: :mrgreen:

No přesně! :roll: Mi přijde, že si nějaký pako mladý dalo sklenku houby a pak nevědělo, co by vyvádělo… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí