Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tyn ka yeankees píše:
@Sisi90 Ne tak to nemyslím.. Platí ně mě matka, protože sní nežiju 5 000kč za mesíc, potom dělám si brigádu a dostavam 800kč za měsíc.. tech pár měsícu než se to nerodí budu mít penízky… oPRVDU MIMINKO BY SE MĚLO VÁŽNĚ SqqELE, A OTEC BY MI STÍM POMÁHALL..
S 5800kč měsíčně by se mělo skvělě?
Ochh,my máme příjem čistý kolem 30ti tisíc a skoro je to málo,asi žiju někde jinde na planetě
![]()
my ji tu urážíme? No nezlob se na mě, ale podle našich zákonů ona zneužila sexuálně dítě. Ano, musí být na to dva, ale myslíš, že ten 13náctiletý kluk z toho má nějaký rozum? Nebo to celé přijde šílené jenom mě?
Jsi smířená s tím, že miminko Tě pravděpodobně připraví o mnoho kamarádů (nebudeš na ně mít čas), že k němu budeš muset vstávat noc co noc, že nebude vždycky usměvavé a voňavé a spokojené, ale bude i křičet, bude blinkat, posere se tak, že to svět neviděl… Budeš mu prát, žehlit, vařit, uklízet kolem něj? Budeš schopná z toho miminka vychovat slušeného člověka? Jsi srozuměná s tím, že malinké miminko jednou povyroste a třeba Ti začne dělat naschvály a hysterické scény - jsi na to (podle sebe)připravená tak, aby jsi to ustála a nezačala ho bít? Jsi natolik rozumná, abys to dítě jednou neobviňovala za „ukradené mládí“? Jsi schopná při miminku vystudovat, případně se vyučit?
Protože postarat se je jen a jen a jen TVÁ povinnost jako matky, nikoho jiného a to si uvědom!!!
Holka to te teda lituju.
Kazdopadne si udelej co nejdriv test a pak se uvidi.
Podle me se ale da porodit, postarat se a vychovat dite v 15 letech jen za silne podpory rodicu. Clovek nemuze mit zkratka vsechno a mela by jsi byt natolik rozumna, abys vedela, co vsechno obnasi mit dite.
Ono totiz miminko miminkem zustane jen chvilku a co pak???
Hele a nebylo by nejsnažší zajít na gyndu??
Tam ti to doktor potvrdí nebo vyvrátí. A hlavně mi netvrď, že nemáš gynekologa, když od 13 souložíš. Jestli ne, tak si nějakého rychle najdi a začni uvažovat o anitkoncepci, pokud nejsi těhule.
@ynax píše:
@lenin007my ji tu urážíme? No nezlob se na mě, ale podle našich zákonů ona zneužila sexuálně dítě. Ano, musí být na to dva, ale myslíš, že ten 13náctiletý kluk z toho má nějaký rozum? Nebo to celé přijde šílené jenom mě?
já si myslim to samí…no 13 letej kluk by moch teda vědět co dělá..jsou to střeva to víme..ale tim že jí to budem furt řikat to nevyřeší..hlavně řeší hrozně dopředu..zatim zbytečně…Já začla ve 13 taky chodit s klukem i rodiče ho znali byli jsme spolu tři roky ale na sex jsme si počkali do mých patnáctých narozenin on byl o rok starší…z toho pohledu usuzuju že ten kluk už věděl co dělá..ale on nebude ten co z toho bude mít pruser to je fakt..to je holčiny věc už tohle.
@Maddlen píše:
Jsi smířená s tím, že miminko Tě pravděpodobně připraví o mnoho kamarádů (nebudeš na ně mít čas), že k němu budeš muset vstávat noc co noc, že nebude vždycky usměvavé a voňavé a spokojené, ale bude i křičet, bude blinkat, posere se tak, že to svět neviděl… Budeš mu prát, žehlit, vařit, uklízet kolem něj? Budeš schopná z toho miminka vychovat slušeného člověka? Jsi srozuměná s tím, že malinké miminko jednou povyroste a třeba Ti začne dělat naschvály a hysterické scény - jsi na to (podle sebe)připravená tak, aby jsi to ustála a nezačala ho bít? Jsi natolik rozumná, abys to dítě jednou neobviňovala za „ukradené mládí“? Jsi schopná při miminku vystudovat, případně se vyučit?Protože postarat se je jen a jen a jen TVÁ povinnost jako matky, nikoho jiného a to si uvědom!!!
@ynax Nepřijde to šílené jenom tobě…moje dcera přijít domů, že je těhotná v 15ti letech, tak to z ní snad vymlátím ( nadsázka )… To si ani nechci představovat, že tohle řeším se svým dítětem ![]()
Bože, už chápu, že manžel chce držet dceru do 25ti let doma na řetězu…
Když si představím, že by tohle mohla psát moje mladší sestra tak mam sto chutí všechny mladší sourozence přivázat doma na vodítku a aspoň d o16je nikam nepustit.
Tak za 1. nad tím že to doma řekneš měsíc před porodem zapomeň, protože se vsadím že doma nebudou tak blbí aby na to nepřišli.
za 2, hrabe ti? Ten kluk ještě nemá ani občanku, kdybys jen věděla jaké z toho můžeš mát problémy holčičko.
3. V 15 dítě? Nic proti, ale už jen z toho jakým stylem jsi to napsala bych řekla, že jsi na to příliš nevyspělá. Promiň neber si to osobně, ale v 15by jsi měl mít trošku jiné problémy, než sex, těhotenství a děti…
4. V 15silný kuřák? A to chceš mít v takovém věku už dítě? Poklepej si hlavou o zeď a popřemýšlej prosím nad sebou.
nemám nic proti, když se někdo obrací s takovými „problémy“ na poradny, taky jsem se nejednou obracela, ale prostě…co je moc to je moc ne… Měla by sis dát pár facek a studenou sprchu......
@Tyn ka yeankees Nechápu na co potřebuješ rady,pokud chceš být „dospělá“ a souložit,tak bys měla vědět jak se chránit,popř.jak řešit neplánované těhotenství a nejen to,že se to někam strká a stříká to.
Všechno co se dalo napsat ti holky už napsaly, takže já jen dodám zkušenost z druhé ruky, pokud to tak mohu nazvat…
Moje neteř (nyní 16 let) několik týdnů před koncem školního roku otěhotněla. Jejímu příteli je nyní 20 let má plat cca 10 tisíc/měsíčně.
Neteř používala antikoncepci, ale ta selhala o těhotenství se dozvěděla ve 3. měsíci. Bála se to říct mému bratrovi a švagrové. Tak to řekla první příteli a poté mě. Společně jsme to „naservírovali“ jejím rodičům. První byli teda opravdu naštvaní bylo to jako výbuch atomové bomby, padaly slova bez rozmyšlení. Pak se to naštěstí uklidnilo, neteř jim řekla, že si miminko chce nechat. Její máma věděla, že používá antikoncepci, takže to byla prakticky vina antikoncepce. Na všem se dohodli, vše promysleli… Nakonec rodiče neteře souhlasili s ponecháním si dítěte. Jelikož bratr se švagrovou nemají moc peníze na zbit, museli začít předělávat půdu v baráku, aby měla dcera s přítelem kde bydlet. Do porodu to stihli.
Neteř v září nenastoupila do školy zůstala doma a připravovala se na mimčo, její přítel vydělával peníze a snažil se dát, co nejvíce peněz na stranu, aby měli za co koupit nejnutnější věci. Koupili kočárek, postýlku a jiné nutnosti. Autosedačku a nějaké jiné věci jsem jim dala já, také jim dala krabici dětského oblečení, nějaké příslušenství prostě vše, co se hodí.
10. března se jim narodila dcera Esterka. A musím říct, že je to pro mou malou neteř fakt záhul. Už to není to dítě, které si může užívat svobodného života. Musí se starat o svou malou dceru nemůže jí kojit, takže každou noc k ní vstává a dělá ji Sunar. Je nevyspalá, nemá skoro žádné přátele. Polovina přítelovi výplaty padne na plínky, umělé mléko a kosmetiku pro malou. Tu druhou půlku potřebuje na měsíční výdaje. Rodiče ji živí, kupují jím jídlo, důležité věci, zařizují očkování a všechno možné. Přesto neteř nelituje, že Esterku má. Po roce snad začne dělat střední malou nejspíš bude hlídat babička, aby si neteř mohla dodělat střední…
Já osobně si myslím, že je to na dítě opravdu brzo v 16 letech nemůže být ta maminka dospělá. Neví, co jí všechno čeká, jaké starosti bude mít.
Dobře si rozmysli, to zda si dítě necháš, pokud budeš těhotná. Ale zatím není nic jisté!
Takže hodně štěstí.
@Tyn ka yeankees píše:
@Sisi90 Ne tak to nemyslím.. Platí ně mě matka, protože sní nežiju 5 000kč za mesíc, potom dělám si brigádu a dostavam 800kč za měsíc.. tech pár měsícu než se to nerodí budu mít penízky… oPRVDU MIMINKO BY SE MĚLO VÁŽNĚ SqqELE, A OTEC BY MI STÍM POMÁHALL..
Diskusi jsem si přečetla a tak mě napadá pár věcí :
Hele, ty asi nevíš, co píšeš, né? tak nejdřív se bojíš, že tě otec zbije, pak že by tě zabYl
, pak píšeš, že by ti s miminem pomáhal? Vzpamatuj se, val pro test a modli se…Maluješ si to věru krásně, narodí se vám miminko, budeš ho mít ráda a postaráš se o něj s pomocí táty, bude se mít skvěle
no je opravdu vidět, že je ti jen 15
.. To, že máš ráda děti je moc hezké…
A co škola? Je vidět, že z pravopisu jsi toho moc nepobrala, v 15ti už bys něco vědět mohla, že? A ze sexuální výchovy asi taky moc ne, i když nevím, jestli ji máte
Ale to, že se nesouloží s mladším 15ti let bys vědět mohla, to, že když už teda chcete souložit, tak existuje ochrana, to bys vědět mohla taky… ![]()
O tom, kdy jste začali se sexem - dostala jsi mě větou-kdyby něco, já nejsem panna od 13ti
To se tím jako chlubíš???
![]()
Bojíte se, co vám udělaj rodiče? Popravdě, já bych vás OBA seřezala jako žito(a to nejsem zastánce tělesných trestů) ![]()
V 15ti jsi silná kuřačka?
Bože můj…
Mám sestru, bude jí zanedlouho 15let… Nedokážu si představit, že by ona přišla těhotná domů.. Ale kdyby těhotná… Ale s 13ti letým smradem???
Naši by jí ![]()
To jak na straně 4 dole píšeš, že jsi pořád jen hloupé děcko je víc než trefné…
popravdě řečeno, přijde mi to vymyšlené, to, jakým způsobem píšeš, jaké chyby děláš, jednou řekněš tak a po druhé zas jinak
![]()
Pokud je to pravda, přeju, ať nejsi těhotná, protože jinak se máš asi na co těšit a vaši, přítel a jeho rodina taktéž ![]()
OTCI TO V PRVNÍ ŘADĚ MUSÍŠ ŘÍCT A PAK SE TU MŮŽEŠ CHVÁSTAT, ŽE SE O VÁS POSTARÁ!!