Těhotná na UP bez podpory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
16.10.13 09:47

Teda ale to je pěkný podraz na zaměstnavatele…to aby za pár měsíců hledal náhradu?
A pak se divíte, že ženy moc zaměstnávat nechtějí, zvlášť v soukromém sektoru. :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.13 10:23

@ka-tka no a co jako podle vás dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.10.13 10:51

@LUCIPERKA-ddub
Kamarádka řěšila stejný problém… a bylo jí blbé nechat se zaměstnat a pak říct, že je v tom. Takže ještě před nástupem to zamestnavateli řekla, a dohodli se.

On ji zaměstná na 2 měsíce, ale nechce za ní platit soc a zdrávku- tudíž tu si zaplatí sama, bude ve stavu a pak půjde na neschopenku.

Jde taky o to, zda dotyčná do doby než nastoupí na MD splní těch 270 dní účasti na nemocenském pojištění za poslední dva roky. Pokud ne, tak je jí zaměstnání k ničemu, co se týče dalšího nároku na PPM a volby rodičáku. Jedině, že by pak plánovala i další dítě.
Pokud se vejde, udělala bych to takhle, i s tou dohodou.. ale zase tady je vůle zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ach jo
16.10.13 10:57
@tehotnapodruhe píše:
Jeste mne napadlo, zda nekdo nevite, rada bych sla k gynekologovi aby bylo vse ok, ale kdyz budu mit u nej prohlidku, tak abych pak nemela vyhazov prave z toho, ze jsem to vedela pred nastupem?

Dej si pozor na to, že ve zkušebce Tě můžou vyhodit i těhotnou. Nevím, jak čerstvě jsi těhotná, nejde jen o to, jestli to na Tobě bude vidět (bříško), ale i o to, že nebude působit zrovna dobře, pokud budeš v pracovní době třeba chodit po kontrolách u doktorů, nebo zavoláš „není mi dobře, nepřijedu“ (pokud budeš mít zvracecí I. trimestr). Po zkušebce už nevyhodí, ale brzy po zkušebce to praskne, nastane totální ztráta důvěry a zaměstnavatel se hodně naštve, takže na nějaké nabídnutí částečného úvazku apod. bych tak úplně nespoléhala. Naopak se může stát, že když budeš po půl roce tlačit, že chceš zpátky na svoje místo, tak zaměstnavatel udělá všechno pro to, aby Ti to znepříjemnil (nařízené přesčasy, pracovní prostředí, pracovní cesty). On totiž zaměstnavatel není charita a podraz to na něj prostě je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
tehotnapodruhe
16.10.13 13:33

Ja vim, proto mam take dilema, nevim moc co s tim, napadlo me, ze bych mu rekla, ze se o mimco trebas snazime, ze jestli i v takovem pripade neco nevymyslime, take mi to neni uplne po chuti, ale 1. tehotenstvi jsem mela dost v pohode a praci co mam delat bych mohla z pola delat z domova, porad nad tim premyslim, nadruhou stranu je pravda, ze se muze jeste v prubehu cokoli stat a pak bych zbytecne prisla o dobrou praci, ktere vubec v okoli neni…:/ je to dost spatna situace celkove, nadsena z toho nejsem a podraz na zamestnavatele taky nechci. nadruhou stranu je mi spatne a pod, i prvni dite muze byt zvlast ted a je porad nemocne, takze mi uz ted urcili praci takovou, abych na to nemusela byt tak zavysla. jsem celkem workoholik, takze ze bych se na ukor zamestnavatele valela doma po celou materskou, na to taky nemam. jinak za posledni 2roky mam odmakano cca 200dni, takze do MD bych dotahla na 270. Delala jsem i pri rodicaku.

• Citovat
  • Upravit
tehotnapodruhe
16.10.13 13:45

Nicmene ne vsude jsou ochotni pristoupit na dohodu vuci tomuto „problemu“ stejne tak chapu, ze se zamestnavatele ptaji jestli uz dite mate, pritom by nemeli. vzzdyt mamky jsou pracovitejsi nez kdokoli jiny zvlast, kdyz jsou samozivitelky, protoze proste musi rodinu uzivit…v miste, kde bydlim je moznost jit bud do fabriky, kam ale nemam moznost jit jelikoz se mi neshoduji smneny tak, aby mala mohla chodit do skolky, po 4rech mesicich jsem konecne praci nasla o kus dal, ale kde mi vyhoveli prave i s tim, ze muzu byt v kancelari jen tak, abych v klidu malou dala rano do skolky a odpoledne vyzvedla. Snad proto bych mohla se zamestnavatelem neco vymyslet a nechci mu rozhodne po 3mesicich rict ze za par mesicu budu rodit, ale prave co teda s tim :/ risknout a na 90% ztratit praci nebo se s nim snad domluvit i posleze na treba castecnem uvazku :( ale to tady ansi nejde vymyslet, je to na zamestnavateli no :(/

• Citovat
  • Upravit
22315
16.10.13 13:50

No a nemáš nějakého kamaráda, co má firmu a byl by ochotnej Tě zaměstnat? Platila by jsi si soc a zdrávku - peníze tedy bys neměla 2 měsíce, ale pak neschopenku a měla bys nárok na PPM

Kdyžtak napiš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat