Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, před dvěma týdny jsem po skončení menstruace vysadila prášky. Zhruba desátý den cyklu jsem měla nechráněný sex. Po pár dnech od té doby, mě bolí prsa nebo spíš jen jedno. Předevčírem proběhl další nechráněný sex, ale druhý den jsem začala krvácet. Mám tak jen rozhozenou hormonální hladinu nebo je možné že bych mohla otěhotnět???
Jestli počítám dobře, tak jsi teď v půli cyklu, to je na příznaky otěhotnění brzo, spíš bys měla příznaky ovulace. Kdy to máš dostat? Jinak se přikláním, že tělo je zmatené, že nedostává ty hormony, na které je zvyklé. Vždy, když jsem měla změnu v hormonech - antikoncepci nebo medikaci štítné žlázy, tělo si na to nějakou dobu (týdny-měsíce) zvykalo. ![]()
Těhotenství je spíš nepravděpodobné, i kdybys však otěhotněla, neprojevilo by se to bolesti jednoho prsu pár dnů po styku. Pokud pohlavní styk byl desátý den cyklu, ale třeba do šestého dnu jsi brala HA, těžko by tak rychle začaly zrát, dozrály folikuly a vyplavilo se vajíčko. Takže spíš rozhozené hormony.
@Catalinn Naposledy jsem HA brala před tím prvním cyklem. První nechráněný sex byl zhruba desátý den cyklu. Ale taky se přikláním k tomu, že je tělo zmatené. Po druhém pohlavním styku před třemi dny, jsem začala krvácet. Děkuji za názor. ![]()
@broskvová zmrzlina Teď jsem po druhém pohlavním styku začala krvácet. To je 14 dní po předchozím cyklu. Prášky jsem naposkedy brala před tím prvním cyklem. Takže těhotná být nemůžu. ( pokud se nejedná o skryté těhitenství) Děkuji za názor. ![]()
Těhotná nejspíš nebudeš. Jestli chceš mít jistotu tak si udělej test z ranní moči. Obyčejný papirkovy stojí pár korun.
Ahoj, před dvěma týdny jsem po skončení menstruace vysadila prášky. Zhruba desátý den cyklu jsem měla nechráněný sex. Po pár dnech od té doby, mě bolí prsa nebo spíš jen jedno. Předevčírem proběhl další nechráněný sex, ale druhý den jsem začala krvácet. Mám tak jen rozhozenou hormonální hladinu nebo je možné že bych mohla otěhotnět???