Těhotná, pracovní pohovor

Anonymní
20.7.15 13:52

Těhotná, pracovní pohovor

Jsem v 9tt, dnes a zítra mám pracovní pohovor. Mám přiznat těhotenství? Když přiznám, zřejmně mně nepřijmou. Když nepřiznám a přijmou, potom oznámím, po měsíci třeba, je to podle vás nefér?
Výpověd ve zkušební době lze i těhotné?
Můžou mi pak třeba dělat nějaké právní potíže?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
20.7.15 13:56

A je nutné, abys chodila do práce? Na pár měsíců…nikdo nebude mít radost, že tě musí zaučit v nové práci a ty pak na 3 roky pláchneš…nemluvím o tom, že smlouvu na neurčito v dnešní době nedostaneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.15 13:57

odpověď

Těhotenství bych nepřiznávala, protože jistě nejsi jediná uchazečka o danou pozici a není jisté, zda ze všech přihlášených vyberou právě tebe. Můžeš tam zavolat a pohovor zrušit, nebo jim tam říct, že místo nebereš.
Pokud tam ale chceš nastoupit, tak nepřiznávat nic.
Ve zkušební době bohužel těhotné vyhazují, ať to přiznají nebo ne. Také jsem si myslela, že nikoli, ale bohužel realita je krutá.
Ne oni, ale ty se můžeš poradit s právníkem v občanské poradně, na netu nebo bezplatné poradně na úřadě města, obce, kde bydlíš a i se soudit, takže žádný strach.

Příspěvek upraven 20.07.15 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.15 13:57

Jestli to je fer nebo nefer je otazka nazoru, to si musis vyresit sama. Pokud jdemo faktickou stranku veci, tak ano, ve zkusebni dobe s tebou muze pracovni pomer ukoncit bez udani duvodu i kdyz jsi tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
20.7.15 13:58

Přijde mi nefér to neříct, ale je otázka jak moc nutně tu práci potřebuješ, jak moc je složité zaškolení atd… Pokud je to třeba na pozici uklizečky, tak bych moc neřešila jestli je to fér nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.15 13:59

@Sinquinita Jiste, ze dostanes. Zalezi na oboru. V delnickemprofesi asi ne, v jinych oblastech jine nez neurcite nedavaji. Zakladatelka obor nezminuje, proto je to, co pises, nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.15 14:00
@yourepeat98 píše:
Těhotenství bych nepřiznávala, protože jistě nejsi jediná uchazečka o danou pozici a není jisté, zda ze všech přihlášených vyberou právě tebe. Můžeš tam zavolat a pohovor zrušit, nebo jim tam říct, že místo nebereš.
Pokud tam ale chceš nastoupit, tak nepřiznávat nic.
Ve zkušební době nelze vyhodit těhotnou, pokud je s ní uzavřen trvalý pracovní poměr a zaměstnavatel o jejím stavu věděl, ale bohužel se tak děje.
Ne oni, ale ty se můžeš poradit s právníkem v občanské poradně, na netu nebo bezplatné poradně na úřadě města, obce, kde bydlíš a i se soudit, takže žádný strach.

Fakt? Tak to je pro me novinka, ja myslela, ze ve zkusebce vypoved dat lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.7.15 14:02
@jessikka píše:
@Sinquinita Jiste, ze dostanes. Zalezi na oboru. V delnickemprofesi asi ne, v jinych oblastech jine nez neurcite nedavaji. Zakladatelka obor nezminuje, proto je to, co pises, nesmysl.

Nesmysl je tvrdit obojí, je to individuální, někde dávají na určito na rok (i třeba manažerovi) a pak prodlouží na neurčito, jinde hned na neurčito..
Zakladatelko, zkus se vcítit do pozice zaměstnavatele a pak ti bude jasné, zda je to fér nebo ne. Těžko asi touží zaměstnat těhotnou, která mu za chvíli pláchne, musí pak hledat zbytečně hned znovu. Ale opravdu hodně záleží na tom, co je to za práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.15 14:03

Tak jsem si to dohledala a nechala jsem se zbytecne zmast. Je to, jak jsem psala. Vypoved ve zkusebce muzes dostat z jakehokoliv duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.15 14:04
@anairda píše:
Nesmysl je tvrdit obojí, je to individuální, někde dávají na určito na rok (i třeba manažerovi) a pak prodlouží na neurčito, jinde hned na neurčito..
Zakladatelko, zkus se vcítit do pozice zaměstnavatele a pak ti bude jasné, zda je to fér nebo ne. Těžko asi touží zaměstnat těhotnou, která mu za chvíli pláchne, musí pak hledat zbytečně hned znovu. Ale opravdu hodně záleží na tom, co je to za práci.

Netvrdim, ze se davaji sjen doby neurcite. Tvrdim, ze je blbost rikat, ze v dnesni dobe nikdo dobu neurcitou nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.15 14:04

jak, kde

Teď jsem našla na právní poradně, že i těhotným, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.15 14:06

Jako žádné složité zapracování, je to jen místo prodavačky v oblečení.

Práci potřebuji, jsem na ÚP po skončení RD a výpovědi. Podporu nedostanu, odstupné vydrží 3 měsíce a pak nic nebo pár šušňů. Potom RP na 4 roky. Chci pracovat až do mateřské, když to budu zvládat fyzicky…

zakl.

• Citovat
  • Upravit
13119
20.7.15 14:07

Záleží o jakou práci jde. Já bych těhotenství přiznala s dovětkem, že nechci jít na nemocenskou a chci pracovat až do porodu (příp. na částečný úvazek i během rodičáku z domova- pokud to umožňují). Přijde mi nefér jít do práce s tím, že zamlčím, že jsem skoro ve 3. měsíci.
Výpoěď ve zkušebce můžou dát i těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.7.15 14:07
@jessikka píše:
Netvrdim, ze se davaji sjen doby neurcite. Tvrdim, ze je blbost rikat, ze v dnesni dobe nikdo dobu neurcitou nedostane.

Ano to je blbost, ale stejně tak je i blbost jak si napsala, že v jiných oblastech než v dělnické profesi jiné než neurčité nedávají. :)

Taky si myslím, že i těhotná může dostat padáka ve zkušební době, protože to snadno zkrátka svedou na cokoliv jiného, vlastně ani důvod uvést nemusí, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
20.7.15 14:09
@Anonymní píše:
Jako žádné složité zapracování, je to jen místo prodavačky v oblečení.

Práci potřebuji, jsem na ÚP po skončení RD a výpovědi. Podporu nedostanu, odstupné vydrží 3 měsíce a pak nic nebo pár šušňů. Potom RP na 4 roky. Chci pracovat až do mateřské, když to budu zvládat fyzicky…

zakl.

Upřimně pokud máš opravdu v plánu pracovat až do mateřské, tak bych to neříkala. Práci potřebuješ, a za poctivost ti nikdo platit nebude. Mě osobně by to bylo blbé, ale zřejmě bych to taky neřekla. Navíc na těhle pozicích, se i tak střídaj ženský často, tak si myslim že to pro ně zas takovej problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat