Těhotná, pětileté dítě, zůstat sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.2.20 14:49

@Trojlístek dekuji za poznatek. Mame stejne cile i zivotni smer, alespon to tak vypadalo. Jeho ex zvladala vse, protoze se topili v penezich. Asi byla chyba to sem psat. Ja chtela spia radu, zda se da neco takoveho zvladnout, popripade jak nalozit s tim vsim. Proc spolu jsme, proc jsme se potkali a ostatni veci mi jsou ted uz uplne k nicemu.

• Citovat
  • Upravit
11051
25.2.20 16:58
@Anonymní píše:
@Trojlístek dekuji za poznatek. Mame stejne cile i zivotni smer, alespon to tak vypadalo. Jeho ex zvladala vse, protoze se topili v penezich. Asi byla chyba to sem psat. Ja chtela spia radu, zda se da neco takoveho zvladnout, popripade jak nalozit s tim vsim. Proc spolu jsme, proc jsme se potkali a ostatni veci mi jsou ted uz uplne k nicemu.

Tak tebe lákala vidina peněz nebo co? Otázka je, kdo ty peníze tedy uměl vydělat, on to asi nebyl. A víš proč je ti to teď k ničemu? Protože už v tom jsi, protože sis to představovala jinak. Ale už jsi podruhé udělala chybu a našla nevhodného chlapa. Jak jako výlet s kamarádkou? Ten by jel tedy. Jak s tím chceš jako nakládat? Mimo tu kamarádku jsou to celkem běžné věci. Než jste zadelali na mimino, tak jste se jistě domluvili jak budete fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
25.2.20 17:21

Tys věděla, že jsi jen převoznice z nepovedeného vztahu a přesto jsi do toho šla. Takže máš dvě možnosti. Odejít, nebo zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33964
25.2.20 17:28
@Anonymní píše:
S MHD to asi vyznelo jinak, nez melo..vcera mi bylo vycteno, ze nejezdim na stvavbu a nic tam nedelam. Do 15:00 jsem v praci, autobus tam jede v 16:00,kdy jeste pred tim mam letet pro syna do skolky a dojet do one vsenice, kdyz jeste pred nedavnem byla v 17:00 tma. Dalsi vec, dnes treba jede s kamaradkou na vylet. My nejedeme nikam. Porad mam opravdu prehodnocovat situaci? Uznavam, ze hormony delaji sve, ale…

Na stavbu čeho? Stavíte si dům? Společný? No asi se budeš muset naklonovat abys vše stihla a zvládla. A ta kamarádka na výlet? To je jako co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 18:06

Já byla v hodně podobné situaci jako Ty. Prvé a dlouholeté manželství, narození dítěte, následoval rozvod. Byla jsem si téměř jistá, že zůstanu s dítkem sama. Neplánované těhotenství (jedna z mála věcí, u ktere jsem si byla jistá 8) :cert:, že se mi nemůže stát). Tu na E. jsem poznala jednu uživatelku s podobným příběhem. Takže tak. Napíši to takto - zvaž to, zvaž všechny okolností, děti, vztah, bytové a finanční podmínky, jak moc si schopna se hecnout, Tvůj potenciál. Plus spoustu se toho může stát neplánovaného. A taky se stane. Neexistuje univerzální ráda. Hodně štěstí. I to budeš potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
25.2.20 18:51

Kamaradka mne taky prekvapila zakladatelko :think:  :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.20 20:02

@Trojlístek prevoznice urcite ne. To byl nekdo jiny ;) penize vydelali spolecne. To ale neni predmetem. Je to v poradku. Chyba sem psat. Situace je spatne popsana. A je asi jina, nez jsem napsala. Ale dik.

• Citovat
  • Upravit
11051
25.2.20 20:30
@Anonymní píše:
@Trojlístek prevoznice urcite ne. To byl nekdo jiny ;) penize vydelali spolecne. To ale neni predmetem. Je to v poradku. Chyba sem psat. Situace je spatne popsana. A je asi jina, nez jsem napsala. Ale dik.

Dobře. A co tedy ta kamarádka? Nemyslím, že chyba. Chápu tě, že chceš radu, ale ty chápej to, že tyhle životní boty si většinou každý dělá sám. Přes zamilovanost nevidí, neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 22:33

@Trojlístek kamaradka je dlouholeta..jeli za urcitym ucelem. Me jen mrzelo, ze mi nikam pres same staveni domu a praci nejedeme. Podstatnejsi je pro mne chovano cloveka, ktereho mam rada. A bohuzel ve chvili, kdy by mel pomahat, nedela vubec nic. Mam nizko polozenou placentu, ktera se odchlipuje a chlapa co ceka, az mu na stul nandam veceri. Tohle jsem nemohla poznat, dokud ty situace nenastaly. Ano, kazdy za sve chyby platime..ja e zadala o radu ne o zamysleni nad tim, co se melo a proc se to neudelalo. Ptala jsem se predevsim, jak to zvladaji jine mamy, zda to zvladly a jestli jim je lepe. Asi bych si mohla rict, ze me nebije, obcas pohladi a rano udela caj. Ale me to nestaci. Bohuzel, otehotnela jsem driv, nez jsem to stihla rozpoznat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.20 22:34

,,my nikam nejedeme" ne,,mi"

• Citovat
  • Upravit
11051
26.2.20 00:13

Už se k tomu raději nebudu vyjadřovat. On je příliš starý a pohodlný na to, aby tě chtěl pochopit. A bude hůř, až se dítě narodí budeš teprv zklamaná. Myslím, že je úplně jedno jestli jsi, nebo nejsi těhotná. Tak jako tak bys řešila jestli odejít, jenže stavíte dům, že… Takže to je taky záhada co s tím teď. A je to další proměnná do tvé úvahy, protože tady nikdo neví, jestli máš s dvěma dětma kam jít a jak máte poresene finance. Vzhledem k tomu, že nemáte ani na druhé ojeté auto to žádná sláva nebude. Žádnou takovou kamarádku bych neakceptovala, není to normální součást vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.20 06:29

@Trojlístek tak to ja mam jine. Kamaradku zna od male holky. Ona ho ma jako tatu, pry. Ano, maji spolu blizky vztah, ale meli davno prede mnou. Kamaradka ma manzela, ktery taktez vedel, ze jedou, kam jedou a proc. Me jen mrzi, ze my ne, protoze dum nam sezere spoustu financi. Mame k tomu jeste dost zvirat. Penize jdou i do staji atp. Stavime bez hypoteky. Takze to je proc neni momentalne auto. Ano, ma sve zajete ritualy. V tomto jde citit prave ten rozdil. Pokud bych nebyla tehotna, neresila bych spoustu veci. Pro me byl zlomovy bod, ze bych mela odpocivat a musim se prosit o pomoc. Na tohle jsem nebyla zvykla a prijde mi to smutny. A to je proc jsem zacala zvazovat, zda tak chci zit. Bohuzel on svuj zivot ma v kolejjch a dost tezko se mu vybocuje. Mezitim, co ja vzhledem k veku i povaze tohle tezce nesu. Pres tehotenstvim jsem toto neresila.

• Citovat
  • Upravit
224
27.2.20 17:19
@Anonymní píše: ,,my nikam nejedeme" ne,,mi"

Susedka má děti ve věku 7 měsíců a dvojčata 19 měsíců, partnera nemá.
Jiná sousedka mi říkala, že prý dotyčnou manžel podvedl s její vlastní sestrou, se kterou teď čeká i dítě.
Ale já na drby moc nejsem, takže bůhví, jak to všechno bylo. Sousedka se o děti stará vzorně, ještě jsem u ní žádné příbuzné neviděla, takže je ÚPLNĚ sama.
Její děti budou mít nevlastního sourozence a sestřenici či bratrance v jedné osobě.
Na to se teprve nedá nic říct.

Bylo tu zmíněno, že sis neměla pořizovat druhé dítě s mužem, s nímž jsi,, pouze'' dva roky. Jenže do druhého nikdy nevidíš.
Já bych s ním ještě jednou hodila řeč.
Připrav mu něco, co má rád k jídlu a udělejte si hezký večer. Řekni mu všechno, co tě trápí.
Třeba tě překvapí a najdete znovu společnou řeč.
Buď to dáte znovu do kupy, nebo rozchod.
Na vztah musí být přece oba, nemůžeš ustupovat a vše tolerovat jen ty.
Pokud nejsi šťastná, děti to vycítí. Potom raději odejdi, zvládneš finančně dvě děti sama. Třeba by ti mohla pomoci rodina.
Možná tě čeká něco lepšího než chlap, který vezme s sebou na výlet cizí ženu místo matky svého dítěte.

Takhle si lásku opravdu nepředstavuji.

Přeji Ti hodně sil a zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.20 04:17
@Anonymní píše:
@Trojlístek tak to ja mam jine. Kamaradku zna od male holky. Ona ho ma jako tatu, pry. Ano, maji spolu blizky vztah, ale meli davno prede mnou. Kamaradka ma manzela, ktery taktez vedel, ze jedou, kam jedou a proc. Me jen mrzi, ze my ne, protoze dum nam sezere spoustu financi. Mame k tomu jeste dost zvirat. Penize jdou i do staji atp. Stavime bez hypoteky. Takze to je proc neni momentalne auto. Ano, ma sve zajete ritualy. V tomto jde citit prave ten rozdil. Pokud bych nebyla tehotna, neresila bych spoustu veci. Pro me byl zlomovy bod, ze bych mela odpocivat a musim se prosit o pomoc. Na tohle jsem nebyla zvykla a prijde mi to smutny. A to je proc jsem zacala zvazovat, zda tak chci zit. Bohuzel on svuj zivot ma v kolejjch a dost tezko se mu vybocuje. Mezitim, co ja vzhledem k veku i povaze tohle tezce nesu. Pres tehotenstvim jsem toto neresila.

Zakladatelko napis mi sz mam k tomu co rict :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí