Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ja loni na jare zhubla ze 112 na 94, na podzim jsem otehotnela a ted uz mam ve 24tt zase 105 kg, jsem na rizikovem a mam byt v klidu, takze to jen leti nahoru
Ted me navic cekaji 2 svatby, tak to nechci videt…
Ahoj, já měla 95 při otěhotnění a 101 při porodu. Celé těhotenství jsem se hlídala v jídle - naordinovala jsem si 5, ax. 6 x denně zdravou, ale výživnou stravu plnou bílkovin, zeleniny atd. stravu a hlavně žádné sladkosti, max. kousek domácího koláče cca 1× týdně. Hlad jsem neměla. Občas to chtělo ovládání, ale nic jiného mi nezbylo, věděla jsem, že se rozežrat nechci, protože už takhle je to děs běs. A hodně jsem pila, samozřejmě neslazené nápoje. K tomu jsem pravidělně až do porodu 2× týdně hodinu pomalým tempem plavala.
Já jsem těhotná v 8tt měřím 182cm a mám 100kg, mám hrozný chutě a hlad, vůbec mi není špatně…mám strach, jak budu vypadat na konci těhotenství. holky, jak to děláte, že tolik nepřibíráte, hodně se hlídáte?
Já mám dietu mám těhotenskou cukrovku takže se hlídám hlavně kvůli ní.
@LuckaPt co se nesmí při těh. cukrovce? dá se někde najít jídelníček, nebo co s musí vynechat?
Jídelníček se určitě někde dá najít. Vynechat sladký to je jesný, jinak já všechno vážím (pečivo a přílohy) podle diety. Zase namá cenu abys držela nějakou dietu zbytečně. pokud se nepřejídáš tak to nebude tak hrozný. nejlepší je mít doma místo dobrůtek zeleninu a zakusovat místo čokolády nebo brambůrek
Já jsem při začátku těhu měla 108kg a pak jsem zhubla 17 kilo… ted mi to po porodu už zas šlo nahoru.
Malej byl tasemnička. ![]()
Ahojky, takových holek tu je… pár diskuzí už tady běží… já třeba při prvním měla 100kg a 112kg při porodu, u druhého 105kg a při porodu 112kg… teď jsem potřetí těhu, jsem ve 33t. výchozí 105kg a zatím jsem na 113kg, je to ale děs… radost mám jedině z toho, že z porodnice jsem vždycky odcházela už na svých výchozích kilogramech a při kojení šla kila dobře dolů… teď jak odrodím, tak díky nové manželově práci chci začít jezdit denně chvilku na kole… lepší jak nic… a ani při jednom těhu jsem neměla žádné problémy… jen trochu ke konci mě zlobil tlak, ale to bylo ze strachu aby si mě tam nenechali, nesnáším nemocnice a navíc byly vánoce a to bych asi neunesla, trávit je v nemocnici… všem těhulkám přeji pohodové a klidné těhulkování… pohlaďte pupíčky… ![]()
Já otěhotněla při 104 a k porodu jsem šla při 101 kilech (od 18. týdne jsem držela dietu kvůli těhu cukrovce).
Pokud se chceš družit, napiš SZ uživateli lecka - máme skupinu tady https://www.emimino.cz/…lky-maminky/
@karolina_a_betuska píše:
Pokud se chceš družit, napiš SZ uživateli lecka - máme skupinu tady https://www.emimino.cz/…lky-maminky/
jakou máte skupinu?
Ahoj holky, je tu někdo kdo je těhotný a jeho váha na počátku těhoteství je 100kg a více???