Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, sem na začátku, cca 8 týden, ale ráda bych věděla jestly je tu někdo na pokec z okolí s kým bych mohla prodiskutovat nemocnici, doktory, možnosti jít na screening v prostějově, obchody kde se dá nakoupit výbavička a podobně. Děkuji za přihlášení
Ahoj, jsem přímo z PV, tak snad můžu poradit
Jsem teď 34tt, takže výbavu a pod. už máme snad kompletní ![]()
Jé to je super, já bydlím kousek od Pv. Nejvíc by mě zajmalo jak je to s tou genetikou, kde to v Pv přesně je. Kolik se platí a jak to probíhá. Děkuji moc za radu.
Ahojky, ja sem par km od Prostejova
ale k doktorum do Pv vubec nechodim, byla sem u jednoho gyndare a odesla sem od nej, je to uplne jinej pristup nez v Olomouci, kde sem ted…jinak ja sem momentalne 11+3tt
Tak já mám doktora skvělého, snaží se a se vším mi vyjde vstříc. Nemůžu si stěžovat. Kde bydlíš u prostějova. Já Zdětín
Ono to s těma doktorama a prohlídkama záleží hodně právě na doktorovi, u kterého jsi. Já chodím k Balákovi a ten mě na genetiku poslal jen o patro výš k Bilíkovi, který to snad jako jediný v PV dělá. Šla jsem nejdřív na prvotrimestrální screening, ten se platí cca 1500,– ale stálo to za to. Brečela jsem jak želva, když vidíš tam toho červíka, jak se hýbe, kde co má a tak. No a pak se jde na velký ultrazvuk ve 20 týdnu, tam byl se mnou i manžel. Byl taky moc dojatý.
A může semnou jít manžel i na ten první, moc by si to přál a já si myslím že to určitě jde?
Já jsem taky z PV
no a koukám, žemám stejný termín jako @Inuska.pv ![]()
Já na prvním screenu nebyla, protože dávatza to 1500 je zhůvěřilost, před 7lety nic takového nebylo
tak jsem byla až ve 20tt u Bilíka na Vodní, ale myslím že to dělá v PV ještě někdo
Určitě
ono se tam vyšetřuje jen přes bříško, takže není problém. Můj manžel chtěl jít i na normální poradnu
, tak jsem mu musela vysvětlit, jak to tam jinak probíhá a že by určitě ani jemu, ani doktorovi nebylo zrovna příjemné dělat klasické vyšetření za účasti další osoby ![]()
Jinak já na ten prvotrimestrální šla proto, že je přesnější než právě ten v 20 tt, kdy hlavně triple testy vychází často falešně pozitivní (na to tu je hromada jiných diskusí) a navíc, pojišťovna mi to skoro celé proplatila, takže co?
Jo tak tohle vysvětlování už máme za sebou, o první miminko sme přišly a manžel mě teď nechtěl nechat abych chodila na vyšetření sama, strašně ho mrzelo, že když mi to řekly tak že sem byla sama. Tak teď chodí všude semnou, ale jen do čekárny, naštěstí pochopil že vevnitř být nechce.
Teď je naštěstí všechno v naprostěm pořádku, tak se oby už moc těšíme až toho našeho prcka uvidíme společně aspoň na té obrazovce ![]()
@misicka 149 to znám. My jsem naštěstí o mimi nepřišli, ale dlouho se nám zase nedařilo otěhotnět, tak byl manžel taky strašně natěšený, až uvidí nějaký důkaz, té jeho perfektně zmáknuté práce
. ale myslím, že si to všechno nějak víc uvědomil stejně až později, jak cítil malého, jak se hýbe v bříšku. To na mě koukal a byl skoro na měkko ![]()