Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabco: Z nejakych hrubek si nedelam hlavu:D Ja si radeji moje prispevky zpetne nectu…a navic jsem odmaturovala z cestiny za 4…takze se mam na co vymlouvat ![]()
![]()
![]()
![]()
Holky ja jsem z toho litani na wc shodila uz asi kilo:D:D:D
Tedka si pekne brisko nahrivam…to mi dela fajn a snad s ta potvurka spusti
Maxi
Ahoj, Maxi ja jsem na tom s tou MS uplne srejne jako ty. Jen zacinam byt pekne nastvana. Kdyz uz to sakra musi byt, tak at to teda je
Dnes rano jsem si vzpomela, jak mi Vladus tvrdila, ze MS tento mesic neprijde, protoze ji to zakazuje a ja budu tehotna. Jak to tak sleduji, tak MS sice poslechla a neprisla,
ale ani tehotenstvi neprislo
.
Mam dojem, ze to to moje telo nejak neochopilo.
Jenze ja uz se chci zase snazit
![]()
Gabriela
Ahojky holkýýýýýýýýýýýýý zlatýýýýýýýýýýýýýý!!!!!!!!!!!!!!
Tak tu máme další den za námi a další krůček k dalšímu snaženíčku před námi
.
Tak jsem byla u té doktorky. Docela se divila, že mě můj minulý gynekolog neposlal na UTZ do nemocnice, když mi TT ukázaly, že jsem těhotná. V té době už by bylo poznat, zda s plodem něco je či ne a bylo možné zahájit léčbu. Zatím to vypadá tak, že jsem tam toho mimíska měla, ale přesvědčí se, až mi skončí MS (takže příští týden v pondělí jdu znovu a uvidíme, co se vůbec stalo
).
Gabrielko, samozřejmě jsem na Tebe nezapomněla!!! Tak:
1. Když je na ovulačním testu „tvá“ čárečka silná či silnější než kontrolní, tak už by mohlo být pozdě. Nejlepší je, pokud je slabší než kontrolní a to chce na to hned hupsnout ![]()
2. Stačí skutečně 3 dny, aby byli spermie „dost zralé“ na to, aby se zavrtali do vajíčka ![]()
3. Vajíčko „přežívá“ 12 hodin. Spermie dorazí během několika minut k vajíčku, ale jen ta „nejodolnější“ je schopna oplození. Ale je to individuální, protože může mít muž spermie pomalejší, nebo naopak fakt rychlé. Nejlepší bude dojít na spermiogram ![]()
4. Ohledně těch léků na podporu ovulace. Předepisují je párům, pokud se jim nepovede do roka otěhotnět, ale nám dala tu naději, že již oba děcko máme, prostě u tohoto budu moudřejší příští týden…
A vůbec mi nevadí, že se ptáš! Mě to neotravuje!!! ![]()
Holky, z těch hrubek si nic nedělejte!!! Nikdo nejsme neomylní!!! A nejsme tu od toho, abychom kontrolovaly pravopis, ale abychom jedna druhé poradily a „poklábosily“, ne??? ![]()
Tak co, Maxi??? Už se dostavila MS?
A co u Tebe, Gabrielko?
A málem bych zapomněla na Alien-ku???
HOLKY, DEJTE VĚDĚT, ANO???
![]()
Ahoj holky,
ja jsem uplne znicena. Odpoledne me brisko strasne bolelo. Nahrivala jsem a ted me pro zmenu neboli vubec. Tak snad uz zitra MS prijde, at ji mam brzy za sebou.
Mona: Diky za informace… Ono je pry lepsi se tulit pred Ovu, jelikoz se spermijky musi na oplozeni pripravit…
Gabi: Ja jsem uz taky nastvana. Ta bolest byla silena a nic z toho, to mne stve.
Tak holky jdu se divat na telku
Maxi
Maxi, připadá mi, že píšeš o mě. Já měla minulý týden také hrozné bolesti břicha. Křeče…
STRAŠNÝ!!! Tak jsem si napustila horkou vodu a „napařila se“. Bože, to byla slast… A druhý den jako mávnutím kouzelného proutku bolest přestala… NIC MI NEBYLO!!!!!!! Proto se 2 dny po tom dostavila MS
… ale co, aspoň bude zase tuleníčko tulení
!!!
Ahoj Mono Liso, neptala jsi se prosím ještě dr na to jak počítat ovulaci, když máme cykly pokaždé jinak.
Jo a na hrubky a překlepy vůbec nemůžeme koukat, protože já když to vždycky rychle z hlavy vychrlim do klávesnice na PC, tak pak, když si to zpětně přečtu je to děs!
Tak držim palce všem ve snažení! ![]()
Evča
Jo ještě mi přijde divný, co říkala doktorka o těch ovu testech. V návodu totiž píšeou, že čárky musí být obě stejně silně modré, nebo testovací dokonce silnější a potom nastane cca za 24 hodin ovulace. Tak to jsem z toho jelen ![]()
nazdar holky, tak si to predstavte, test mi vysiel s dvoma //, cize som v tom!!!:o)))
dakujem vam vsetkym, co ste mi drzali palce a vzajomne sme sa podporovali. teraz uz len pockame na gabrielu, gabku, delly, evcu, maxi a ostatne holky, nech nam vladus zalozi ten tehu dennik a budeme sa spolu radovat…
inak, vedeli by ste mi poradit, coho by som sa mala v tychto rannych stadiach tehotenstva vyvarovat (napr. co nejest, nepit, kam nechodit, co nerobit???)
vdaka,
vasa alienka-tehulka:o)))
Ali - velká gratulace!!!
![]()
U mě to tento měsíc asi nevyšlo. MS jsem sice ještě nedostala, ale ráno dělala taky test a nic. Včera mě tak strašně bolelo břicho, jako že už to dostanu, že jsem myslela že chcípnu bolestí, ale dneska zase najednou nic. Hlavně ať už to dostanu, ať už se můžu začít snažit znovu. Taky hlavně kvůli dcerce, protože jí už budou za dva měsíce tři roky a nutně k sobě už někoho potřebuje, protože začíná být nechutně rozmazlená
.
Takže ještě jednou velká gratulace!!! ![]()
Neměla by ses nakládat do horké vany, nebrát žádné léky bez dopor. lékaře( a to ani acylpirin, protože ten ředí krev a mohla bys o mimi přijít). Jinak si myslím, že když jsi v pohodě, tak můžeš sělat všechno. Já když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem si hned jak jsem to zjistila, koupila vitamíny pro těhotné, a brala je celé těhotenství, abych měla pocit, že dělám něco pro zdraví mimi.
Zatím ahoj a ozvi se, jak se cítíš!
Delly
Alien-ko, strašně moc gratuluju, to je SUPER
![]()
Další těhulinka mezi námi. Moc si to užívej! A jak jste se vlastně dlouho snažili a kdy jste dělali tuli tuli.
![]()
Tak ještě jednou ať jste i s fazolkou moooc zdraví!
Evča
Alien-ko, taky moc moc gratuluju!!! To je kraaaasaaaaa…
)Ted se jen tes, az ti to potvrdi doktor, to uz budes mnohem klidnejsi.. Ja jsem tomu nejak porad nemohla uverit, delala jsem si jeden test za druhym(dohromady 7), a pak mi to potvrdil i dr. Urcite netahej tezke veci (rika se, ze nad 5 kg), cvicit muzes, ale neprehanej to, hlavne moc nenapinej brisni stenu.. A jist se muze prakticky cokoliv, nemela bys ale moc ostre, korenene, pak majonezy, vajicka a kdyz varis, tak aby bylo napr. maso dostatecne tepelne upravene (riziko toxoplazmozy). Ja jsem brala jeste vitaminy Calibrum baby-plan, a pak jsem od dr. dostala Gravital, ten budu brat cele teho a vlastne i potom v sestinedeli. A taky neber zadne leky bez vedomi doktora.. To snad ani nemusim psat.
Gabrielko, neves hlavu, neni jeste nic ztraceno!!! Moc moc ti drzim pesti, at ten mimisek tam nakonec v brisku je..
Stejne tak to mooooc preju i ostatnim holkam!!!
Diky, ze tu muzu byt mezi vami. Majka
Alien-ka, jeste jsem zapomela - samozrejme se vyvaruj alkoholu a koureni (tyka-li se te to), a kamaradka zdravotni sestra mi rikala, ze by se mely tehulky vyvarovat chozeni tam, kde je velka koncentrace lidi (nevetrane kluby atd.), z duvodu mozne nakazy chripkou nebo respiracnimi chorobami.. Ale to asi taky vis…
Tak si to krasne uzivej a urcite pis nove poznatky!!! Jak se citis atd..
Jsme v ocekavani ![]()
Majka
Monaliso dekuji za rady. Jsi vazne zlata. Urcite to vyzkousime.
Gabriela
Majko, u nas mimisek s definitivni platnosti neni. MS to sice delala chvilku napinave, ale nakonec se milostive dostavila. Jdu se opit. Ozvu se az vystrizlivim.
Gabriela
gabriela tak som to vyriesila ja minuly rok ked som sa zacala snazit ,ms meskala tri tyzdne ,poto sa mi ukazala taka slaba ciarka ale neviem po ake dobe na to som dostala ms -taka som sa zrubala ako tela-no a bolo mi tyzden zle tak uz teraz neuspechy nezapijam