Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Very, jde mi prave o to, ze to ji i holciny, ktere ovuluji.Treba Zdenka tady psala, ze to taky basti a napred mela folikoly 8mm a ted 21-22mm.Ty i Vladus mate taky ovulaci
Ja nechapu, k cemu je dobre mit velke folikuly?Je vetsi pravdepodobnost otehotnet a neni vetsi pravdepodobnost,ze se to nekde zasekne a bude z toho mimodelozni teho ![]()
Ja ovuluji a pravidelne 15 dc, aspon podle ovulacnich testu, ale moje BT taky nic moc.Tak nevim.
Gabiela.
Majko, za podporu dekuji. Blahopreji k tehotenstvi, je to uzasne
At jste zdravi.
Pokud se MS nedostavi, budu to nejak resit a mozna i tt. Ikdyz ted se mi ta predstava prici. Myslim, ze MS dorazi v cas. Pokud ne dam se na modleni.
Gabriela
Holky, nejsem sice zdravotnice, ale jsem už zasloužilá snažika, a to co tady říkáte o tom „uležení spermií“ se mi moc nezdá.
Moje doktorka mi řekla že naopak dvou - třídenní interval je nejlepší. Prý není nutné nutit se do toho každý den, i když pokud bychom měli chuť, tak to taky nevadí. Ob den se doporučuje proto, že tuto dobu spermie bez problémů s rezervou vydrží (někdy i pět dní, ale to už není jisté), zatímco vajíčko jen 12 hodin. A kdy dojde k ovulaci se kromě ultrazvuku dopředu tak přesně odhadnout nedá. Takže aby ve vás byly pořád připravené nějaké spermijky na to rupnutí folikulu.
A právě jsem slyšela že víc jak týdenní spermijky jsou už nekvalitní, „přezrálé“. (říkám manžílkovi, ať už je pustí ven že budou zasmrádlý
K účelům testování je to možná lepší po týdnu , ejakulátu je víc a tak, ale na oplodnění nevím.
No, mluvím o chlapech co mají normální plodnost, možná když jsou problémy tak se doporučuje něco jiného…
Tak jste mě teď zmátly,
nevím, kdo má vlastně pravdu…
Ahoj holky!
Dneska jsem si udělala ten test taky a taky negativní, takže jsme na tom Gabrielo asi stejně. Tak jsem hned odvedla dcerku do školky, zavolala kámošce a vyrazili jsme do města - kávička, cigárko… A večer jdeme s manželem na pivo. A je po ptákách( no to radši ne, ještě je nejspíš budeme potřebovat), a na tt už taky kašlu. Počítala jsem s tím, protože jsme na to tento měsíc neměli moc čas a protože poprvé nám to trvalo taky 3 měsíce, ale udělala jsem si ho, abych měla jistotu,a v klidu si večer mohla dát pivčo. Jinak už bych si ho nedala, i když bych byla asi radši. Říkala jsem to mý drahý polovičce
a on prý že to je hrozný, že se člověk celý měsíc dře a nadarmo! Oni z toho chlapi mají asi špatný pocit, že to nezvládli hned na poprvé!!!
Tak si jdu udělat účes, ať trochu vypadám a za chvíli jsem tu zpět. Čau Delly
Ahoj holčiny, Gabrielko, Maxi, Very a ostatní snažilečky a těhulky!!!
Tak Vás zdravím, Gabi, zatím MS nikde? Držím palečky, aby ten druhý TT ukázal nepravdivou verzi! ![]()
Jinak u mě stále nic. Žádná MS, žádné bolesti bříška - včera jsem se napařila, protože už jsem tou bolestí nemohla ani sedět a po napaření v horké vodě to přešlo jako mávnutím kouzelného proutku… Tak jsem si říkala: „Že by?“
Mohla by jste mi některá poradit, jaký den po oplození se vám objeví HCG v krvi nebo v moči?
Říkám si, že třeba…
Zatím se mějte a nesmutněte, on se ten mimísek jednou chytí! ![]()
Ahoj Momaliso, MS bych mela dostat az v nedeli vecer.BT mi nejak povazlive klesa
(uz mam mskoro tolik, co na zacatku cyklu
). Jsem presvedcena, ze druhy test mel pravdu.
Prosimte, jak jsi psala vcera o tom tydennim pusu, zajimalo by me jestli ti doktor nerekl, kdy potom na to „vlitnout“. Co nejblize ovulaci, nebo dva dny pred ocekavanou ovul. Ja mam ovulaci vzdy 15dc-nekdy behem dne.Tak by me zajimalo, jestli na TO mame jit uz radsi 14dc nebo az 15dc ![]()
Jeste se chci zeptat, jestli si nejak nepopletla tu tvoji E-mailovou adresu. Ja jsem ti na ni totiz poslala zpravicku, ale odepsala mi nejaka Monika, ze me vubec nezna.
No poradnej trapas. ![]()
Gabriela
Ahojky Gabrielko!!!
Poradil mi tak den předem, u Tebe tedy ten 14 den. Spermie přežívá totiž asi dva dny, tak to je akorát!!! ![]()
Jinak ta adresa je Monalisa24@seznam.cz, nebo to zkus na radka.bojerova@centrum.cz, tam jsem k zastižení celý den i v dopoledních hodinách
.
Držím palečky, aby se v neděli MS nedostavila!!! Co Ty víš! Třeba nebudeš ani muset počítat PD ![]()
Monaliso, s tou adresou to vazne nechapu dnes mi odepsala holcina , ktera ma uplne stejnou.Ja jsem si ji z tve zpravicky, preklikla, takze splest jsem ji nemohla a navic jsem to dnes porovnavala s adresou te Moniky a je na chlup stejna.
Jsem z toho vedle.
Za radu dekuji, Urcite ji budu potrebovat. Jeste posledni vec: nevis, jak dlouho trva sprmmim nez dorazi k cili? Vim. ze to muze byt ruzne. Jde mi jen o nejake (obecne plati, ze to trav…
).
Gabriela
Gabrielo, s tou adresou je to docela divný
, zkusím se na to podívat a dám Ti vědět. Kdyžtak mi piš na tu druhou, jo?
S těmi spermiemi, to je individuální. Může tam dojít hned, ale také třeba za pár minut, či hodin. to skutečně nevím. Zkusím to najít na nějakém jiném serveru a také Ti dám vědět, ano? Tohle mi totiž doktor neříkal, ale proto se asi chodí na ten spermiogram, kde se to zjišťuje… Fakt nevím, takže Ti s tím asi neporadím
.
Monalisa:Adresu beru na vedomi ![]()
S temi spermiemi je mi to jasne, jde mi jen o to, aby jim to netrvalo za normalnich okolnosti (samo ze nevim, jestli i u nas jsou normalni okolnosti
) treba minimalme („placnu“)
28h a my si to tuleni naplanovali jen 24h predem.Jsou to jen takove blbost, protoze samozrejme na hodinu presne svoji ovulaci stejne neurcim.Uz to beru moc slozite a vedecky, ale zajimalo by me to. A tak jsem si rikal, jestli ti to treba tvuj lekar nerekl.
Gabriela
Ahoj holciny,
u me se zatim odlet na MS nekona. Teplota porad 37. Ale jeste neplasim. Ale musim do lekarny a tak budu mit fakt velke cukani test nekoupit ![]()
Monalisa: HCG v krvi by melo byt videt uz den po vynechane MS urcite! Ale jak vis, kazda jsme jina. Ja byt tebou, sla bych na vyvolavacku. Jestli tehu nejsi, tak dostane MS a jestli jo, ak to mimi neublizi a MS se nedostavi.
GABI: Moc drzim pesti, aby si tu rudou potvoru nedostlala. Stejne si myslim, ze na testy bylo brzy!! Takze neklesej na mysli. Jo sice nevim, jak dlouho to spermiim trva, ale vim jakou rychlosti se pohybuji. 3mm za sekundu
![]()
Holky uzijte si vikendik
Maxi
Maxi dekuji, ale ja jsem na MS pripravena.
Vse tomu naznacuje.
Ms prijde na vic jak 100% dam za to hlavu, tak jak mam jednu. Veset se zatim nebudu. ![]()
Pokud budes testovat, preji ti at ti testy ukazou hlavne pravdu.Hodne stesi a dej vedet.
Gabtriela
Ahojte holky, tak sa hlasim aj ja. MS zatial nedorazila, uz mi to je aj celkom divne, lebo takto v 34 DC ju uz zvyknem vacsinou mat, kazdopadne, vcera vecer ma zacali dost boliet prsia aj brusko, takze to skor vyzera na MS. no uvidime:o) testovat sa nechystam, najskor v pondelok…
Ahoj holky…jsem na sebe silene nastvana. Samo, ze jsem test koupila a testovala. Mam chut se na vsechno vykaslat. Testy, mereni BT.
Holky doufam, ze aspon vam se to podari a budete tehu.
Ja jsem proste smolar
![]()
Maxi
Gabrielko,
ja vim, ze ted asi neberes zadne utesovani a uklidnovani.. Vim, jake je tve zklamani. Ja jsem si rikala, ze bych mohla byt tehu, nedostala jsem to, a presto jeste 14 dni po tom, kdy mela ta ruda mrcha prijet, mi ukazoval tt jen jednu carku a ja jsem na ty testy tak hrozne nadavala a nenavidela je.. A vlastne jsem byla uz 3 tydny tehu.. Takze ja bych jeste nevesela hlavu, treba to jeste vyjde. Pokud nezanevres na tt uplne, zkus si tt udelat tyden az deset dni po tom, co se ruda mrcha mela dostavit. Budu ti moc moc drzet pesti, at ti to vsechno vyjde. MOC TI TO PREJU. Majka