Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdeni, pročítám tu vaši dlouhatánskou diskusi
, a občas sem i něco „písnu“. Vždycky mě zamrazí z pesimistických zpráv
. Nevím jak dlouho se snažíte, to si vážně nepamatuju, ale sama říkáš, že manželovi se spermio lepší........ Já jsem teď taky momentální nesnažilka z donucení… tak se mi chce zakřičet - ZDENKO NEVZDÁVEJ TO, TO BUDE DOBRÝÝÝÝÝ!!!!!! Nevím, jak moc na mimi chvátáš, ale určitě to nevzdávej, spíš se zkus od toho malinkato odpoutat, uričtě to přijde!!!! Laparo se neboj, pokud k němu dojde (neprůchodné vejcovody…), je to ambulantní zákrok.
Držím ti mooooc a mooooc palce!!!!!!
Hajinka od Matýsků
P.S. Gabce gratuluju k folikulku ![]()
snažíme se od 9/2003, opravdu já jsem hold taková, jsem spíše pesimistka, je to tak, když začnu věřit tak stejně se to nestane, tak jak bych chtěla, vím máme lepší spermiogram, a stím se dá otěhotnět, ale moc tomu nevěřím a taky jsem to tak příteli řekla, ví jak se cítím, snad i vy mě chápete, jsou taky holky co se snaží déle než já, ale je to opravdu moc těžké, bude mi 28 a prožila jsem už svatbu a za 2 roky rozvod, smrt táty..... a spoustu smutných věcí, tak prostě jsem věřila , že mimísek si ke mě cestičku najde, ale po těhle zkušeností tomu moc nevěřím, omlouvám se za má slova, hold depka dělá divy
zdenka
Kaculko,Karkulko a Zdeni,
moooc díky za vaše přáníčko.Ještě není vyhráno,ale mám radost…konečně se něco děje a já se můžu těšit do budoucích dnů.
Ještě mi dr.říkal že se může stát že ovulace neproběhne…že z folikulu zůstane cysta…ale nemám se tím zabývat…
Taky příště asi budu muset donést manžovy spermijky…tak ještě třeba může být problém tam,ale holky…hlavně musíme být v klidu…všechno se dneska při moderní medicíně dá řešit!!
Zdeničko,
a ty buď taky v poho…beztak už miminko na tvé bříško ,,stojí ve frontě,,.Já tomu věřím!! ![]()
A holky,není vůbec důležité která z nás nahlásí první //,ale je důležité,že tady jsme jedna pro druhou a že se povzbuzujeme a vlastně se máme rády!!
Zatím pa Gabka ![]()
děkuji za povzbuzení, mám příšernou depku, chce se mi brečet, asi to bude tím uplakaným počasím, prší a prší, ještě jednou děkuji a nezlob se na mě, prostě to na mě dopadlo, touha po mimískovi je hodně silná, nejen z m strany, mám úžasného přítele, a ten mě s Vámi drží nad vodou,
zdenka
Ahoj.,
Zdenko, nemusíš se omlouvat, to zná asi každý, někdy prostě není do smíchu, ještě venku to počasí. Alespoň se tu člověk může „vypsat“ a je mu třeba trošku lépe. Já se teď snažím uklidňovat, že teď by se miminko narodilo do ošklivého února, takže si radši počkám na jarňátko
Je to sice možná hloupý, ale mě to fakt pomáhá…
Gabko,jak se vlastně dlouho snažíte, podle diskuse asi od února?
Já už bych si miminko přála hrozně moooo, je mi 29 a kolem mě jsou teď snad všichni těhotný. Ale já jsem snažilka teprve 1. měsíc. Zajímalo by mě, kdy Vám holky doktor začal měřil folikuly? Na Vaše požádání? Nevím, jestli ho mám o to třeba příště poprosit, ale aby na mě nekoukal jako vrána…
Zdeni, jsem tu ještě jednou
. Já jsem taky od přírody pesimista
, snažím se od března (teď ani nesmím), a vím, co je to za peklo,
, co nám naše psychika občas chystá
. Dnešní počasí depkám akorát nahrává, ale máš super přítele, a jsi relativně mladá, takže nehoří
(nechci zabřednout do diskuze, kdy je správný čas na mimi, to každá cítíme po svém). Neházej flintu do žita, zahoď tam černé myšlenky, ty ti početí mimi jenom ztěžují, věř mi. Zkus se zaměřit sama na sebe, zajdi ke kadeřnici, zacvičit, kup si nějaké hezké hadříky na léto (třeba je ani neunosíš
), choďte s přítelem do kina, na procházky........... A mimi přijde dřív, než si to stačíš uvědomit ![]()
H.
Zdeni,
já měla depku jako prase včera. My se snažíme od ledna 2004. V dubnu byl přítel na spermiogramu a ten mu vyšel dobře, takže chyba byla a je na mojí straně. Přítelovi je 27 a mě 23. Člověk si myslí, mladá holka, ta nemůže mít problémy s otěhotněním - a ejhle chybička se vloudila. To že mi nezabral Clostylbegyt dvojitá dávka, s tím jsem se těžko smiřovala. Následovali injekce, které ani tak neboly když je píchali jako potom zadek. Když jsem byla v pondělí na ultrazvuku, doktror říkal, že folikul krásně narostl a že mám velkou šanci na otěhotnění akorát se musíme s přítelem tulit. Já jsem příteli volala, že to vypadá nadějně, akorát se musíme teď tulit, bohužel přítel jakmile slyšel, že musíme, tak se mu nechtělo ale nakonec jsem ho přemluvila. Víš, docela mě to naštvalo a bylo mi to i líto. Já podstupuji léčbu a nakonec to všechno ztroskotá na tom, že přílelovi se nechce. Na druhou stranu si říkám, že ho do toho nesmím nutit, nebo mu ten sex znechutím.......
Je to opravdu těžký, ale holky mi to musíme vydržet!!!!!!!!!
Kaculko,
proč byl přítel na spermiogramu? Já myslela, a můj doktor mi to taky říkal, že když to nepůjde rok tak se s tím začne něco dělat. Mě to tedy taky přijde dlouho doba a tak bych alespoň po 3 měsících snažení chtěla, aby zjistil, jestli probíhá ovu a tak… Díky za radu a poradu. Nechci zbytečně rok čekat, když by se určité případné problémy mohly řešit mnohem dříve.
holky jste super, to vím!!!! děkuji Vám, je to opravdu velmi příjemné když se člověk může vymluvit ze svého trápení, je pravda, že občas to na člověka tak spadne a vidí svět černě, vím jsou na tom jiní ještě hůře než já, prožili více smutku a bolesti, je to moc dobře, že jsem objevila tento web a hlavně Vás holčiny, ještě jednou děkuji
zdenka
Karkulko,
vždy je lepší nejdříve vyšetřit muže, je to jednodušší. Někdy je ale problém tam ty chlapy dostat. My jsme se na spermiogram objednali do Pronatalu a za hodinu jsme už věděli výsledky.
Zdeni,
já taky neměla zrovna růžový život. Od 17 jsem bydlela u nevlastního otce, který mě potom soudně vystěhoval z bytu. Neměla jsem kam jít. Našla jsem si podnájem u holky. Na první pohled docela dobrá holka, ale potom se mi začali ztrácet oblečení a na penězích mě taky pěkně obírala. Když jsem si našla svůj vlastní podnájem i za dobrý penízky, tak jsem se dozvěděla, že moje mamka má rakovinu tlustého střeva! Probrečela jsem asi 2 noci ale přišla jsem na to že pláčem nic nesvedu. Mamka začala chodit na ozařování - je jí po tom špatně ale předevčírem jsem se dozvěděla, že se nádor zmenšil. Prostě v mým životě je pořád něco !!
Kaculko,
držím palce, ať je mamce co nejdříve lépe!
Ještě prosím, to jste se do Prenatalu objednali na vlastní pěst nebo musíš mít nějaké doporučení?
Ahoj berušky moje!!!
Teď Vás tak zanedbávám, co? Moooc se omlouvám, ale fakt nestíhám
.
Dnes je to 46DC, mrška červená nikde, tak už fakt nevím. S těma depresema, holky, ani nevíte, jak mě je. Snažím se být fakt silná… optimistka… ale vždy se něco zvrtne a mě to přepadne
. Někdy si říkám, co vlastě chci, mám 4-letého synáčka, je to fakt zlobidlo, ale tááák moooc ho miluju, že mi veškeré moje „depky“ vynahrazuje
.
Gabrielko: Poslala jsem Ti fotky malého, tak se pokochej tím mým „chlapem“
.
Gabko: No vidíš, neříkala jsem, že folikulky budou tááák veliké??? Moooc držím palečky, 2 dny nevylézejte s manžílkem s postele a za 14dní se těším na Tvé //!!! Dlouho tu nikdo žádné nenahlásil, tak koukej být první, jasný??? ![]()
Kaculkodraculko: S tím spermiogramem. Já tam mého chlapa nedostanu, je to děs, fakt. Pořád omýlá to, že už dítě přece má (10-ti letou dceru), tak co by mu to teď nešlo??? S těmi výsledky do hodiny, moje mamka byla se svým přítelem také na spermiogramu, v Teplicích, ale výsledky měli také ten den, ale nevím přesně, jestli to bylo do hodiny. Je to zřejmě individuální. Platily jste, holčiny, za spermiogram? V Mostě to dělají za poplatek 300-400Kč ![]()
A mimochodem, držím Tvé mamince moooc palečky, aby byla v pořádku!!!
Zdenko: Depresema si projde asi každá z nás snažilek. Nevím, co proti tomu zabírá, protože mě je smutno z toho, když vidím nějakou těhulku s bříškem… Je to taková „hnusná“ závist. Ne, že bych jim to nepřála, přejiiii, moooc, ale…
Snad se nám to všem brzy povede. My už se snažíme od 9/2003 - koukám, že stejně jako Ty, a zatím jsou výsledky nulové ![]()
Teď nevím, která z Vás tu psala o těch jménech pro dětičky
.
Nám vybral jména pro miminko synáček. Holčička bude Terezka
a chlapeček Dominik
(i když každou chvíli je to jméno pro kluka jiné, záleží na tom, s kterým klučinou je ve školce za dobře
, takže je dost možné, že to bude třeba Radek
. Ale zpočátku pořád říkal, že to bude prostě Péťa Bojer - tak se syn jmenuje - takže mi dalo dost práce vysvětlit mu, že když on je Péťa, tak další miminko se tak jmenovat nemůže
).
No, kočičky, jdu pustit toho mého chlapa k PC, chce si zahrát nějakou hru, ach jo… Ti chlapi… ![]()
Holky,
už zase nevím,která z Vás se ptala jak dlouho se snažíme…skleróza je děsná věc…tak tedy,snažíme se od konce ledna 2004.
Já jsem se dostala k bližšímu vyšetření až díky známému dr.ke kterému vlastně oficiálně nechodím,ale byl ochotný mi udělat vyšetření a takhla se mě vlastně ujal!!Jsem mu moc vděčná…
Můj doktor říkal že je brzo a tak dále…ale i tak,krev mi přece vzít mohl,nee?
Jinak příště asi budu muset donést ty manžovy spermijky,aby mi ně mrkli přes mikroskop-abychom se zbytečně nesnažili stimulovat vaječníky..kdyby chyba byla u něj-tak by se muselo chvíli počkat a pak by se vidělo..
Nebudem ale předbíhat,ne?Jedno staré přísloví říká:každý den přinese své vlastní starosti,tak proč se bát co bude…dopředu
A je to pravda-řešme i my holky,to co je aktuální a ne to CO BY,KDYBY a podobně!!
Tak zatím paa Gabka ![]()
Ahoj a pěkný večer,
vzpomínám si, že když jsem se začali snažit o mimíska, tak to je od září 2002. Přesně za rok se to povedlo s Clomhexalem, ale bohužel skončili jsme v 10tt ![]()
Pak jsme měli „zákaz“ a začali to zkoušet v březnu. Jelikož nic, tak jsem nakoupila ovutesty a v dubnu jeli podle nich. Vzpomínám si, jak někdo napsal v nějakém deníčku heslo měsíce: DUben - už v tom budem. ![]()
Pobavilo mě to,a le byla jsem skeptik ale fakt se to povedlo.
Manža má za sebou spermiogram, nebylo to jednoduché - poprve, když jsem mu to řekla, tak razantně „Nikam nejdu“. Pak jsem mu vysvětlovala, že u něj je jednodušší než když se pak začnou vrtat ve mě, ale já jsem měla podezření na sebe.
To se pak i potvrdilo, ale i tak dostal Agapurin a poté pozvánku na nový odběr. Po tomto léku mu vylezla procenta o 12 proti původnímu vyšetření.
![]()
A vím, že se mu děsně ulevilo.
Co jsem tím ale chtěla říct: že i když naše drahé milované polovičky dělají ze sebe borce, kterých se jen tak něco nedotkne, tak věřte, že je to žere stejně - jen o tom neumí mluvit.
Takže milá děvčata, já sama teď vím, že nemám vyhráno a příznám se, že občas mám z toho obavy, ale veřte.
Psychika je fakt hrozná mrcha. Tak červen sice nebude moc,ale užívejte sluníčka - příroda se krásně probudila po zimě a jsem zvědavá kdo další zahlásí //.
![]()
Drřím palce a posílám pozitivní myšlenky. Páčko ![]()
Desty a cipátko 8tt
jasně doufat, ale já jsem to vzdala, taky jsem brala clostilbegyt, utrogestan na podporu těhu, ale nic, potom přišlo se na to, že přítel má problémy se spermijky, tak vitamíny a trošku pomohly, je to na 50%, tak doktor mi dal ještě 3 měsíce a jinak musím jít na laparaskopii, jestli mám průchodné vejcovody, bojím se protože nevím co mě tam čeká, tak jsem čtenářka web emimino, hodně jsem přispívala, ale teď jen čtu a někdy napíšu, hodně Vám držím palečky pro // a zdravé mimísky, vím jedna z Vás snažilek napsala, na každou mimísek čeká, jen najít tu správnou chvíli, opravud pěkná věta. promiňte za mé psaní, ale když je člověku smutno tak je opravdu velmi dobré když semůže vypsat a někomu si postěžovat, a potom když dostane další rady tak trošku vše vidí optimističtěji, ale jsem spíše pesimistka
zdenka